Açık ara anne diye düşünüyorum. Sonuçta çok küçükler ve anne ile olan iletişim daha ağır.

Açık ara anne diye düşünüyorum. Sonuçta çok küçükler ve anne ile olan iletişim daha ağır.

Kesinlikle anne , size katılıyorum. Bilinçli bir anne oluşunuz çok mutlu etti beni. Biliyorsunuzdur ama henüz bilmiyorsanız , Hatice Kübra Tongar ı takip etmenizi ve bilgilerinizi onunla harmanlamanızı önemle tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim.
Mahremiyet eğitimi, çocuğunuzun bedenini ve özel alanını koruma bilincini kazandırmak için kritik bir adımdır. Bu eğitimi, çocuğunuzun cinsiyetine bakılmaksızın, hem anne hem de baba birlikte vermelidir. Çünkü mahremiyet, sadece cinsel içerikli bir konu değil, aynı zamanda kişisel sınırlar, özel alan ve saygı gibi geniş bir yelpazeyi kapsar.
Çocuklar, ailelerinden gördükleri davranışları model alarak öğrenirler. Bu nedenle, anne ve babanın birlikte hareket etmesi, çocuğa tutarlı ve dengeli bir yaklaşım sunar. Örneğin, anne ve baba, çocuğa özel alanların korunması gerektiğini birlikte vurgular ve bu konuda tutarlı bir tutum sergilerlerse, çocuk bu sınırları daha iyi anlayacak ve uygulayacaktır. 
Ayrıca, mahremiyet eğitimi, çocuğun ruhsal ve cinsel açıdan korunması için çok önemlidir. Bu nedenle, anne ve babanın birlikte bu eğitimi vermesi, çocuğun sağlıklı bir gelişim süreci geçirmesine katkı sağlar. 
Sonuç olarak, mahremiyet eğitimi, çocuğunuzun cinsiyetine bakılmaksızın, anne ve babanın birlikte vereceği bir eğitim olmalıdır. Bu yaklaşım, çocuğunuzun sağlıklı sınırlar ve özel alan bilincini kazanmasına yardımcı olacaktır.
Rol model olarak alabileceği bir baba figürü varsa ilk tercih baba olmalı çocuğun cinsiyet farkını algılayarak gelişebilmesi için.
Anne ve babanın yapısı gibi görevlerinin de farklı olabileceğini, yine de ihtiyaç halinde her konuda kolaylıkla paslaşabileceklerini gören çocuk daha sağlıklı bir mental gelişim gösterecektir.
Bu çerçevenin dışında kalan her durum sıkıntılı ve sancılı olacaktır..
Mahrem eğitiminde erkek çocuğuna baba kız çocuğu da anne bilgilendirmeli Çünkü ilerleyen dönemlerde birtakım şeyleri öğrendiği zaman, yetişkin olduğu zaman erkek çocuğunun annesine gidip sorması doğru olmaz kız çocuğunun da babasına
Mahremiyet eğitimi gerçekten çok önemli bir konu, çünkü bu onların özgüvenli bir birey olmalarının temel taşlarından biri. Erkek çocuk olduğunu düşündüğümde, anne ve babanın rolünün aslında dengeli bir şekilde paylaşılması gerektiğini savunuyorum. Küçük yaşta anneyle olan iletişim daha güçlü olabilir evet, ama babanın da bu konuda aktif rol alması çok kıymetli. Çünkü çocuk, mahremiyetin cinsiyet ayrımı olmadan önemli bir konu olduğunu anlamalı.
Ben de oğluma mahremiyet eğitimi konusunda şunları öğretmeye çalışıyorum: Kimsenin bedenine izin almadan dokunmaması gerektiğini, onun da aynı şekilde başkalarına yaklaşması gerektiğini. Baba figürü de burada devreye girerek, erkek rol model olarak bu değerleri aşılayabilir. Anne-baba iş birliği en güzel sonuçları verir! 💛
Unutma, annelik bir sanat, babalık ise onun gölgesini tamamlayan çerçeve! 🌸
Cevap
11Cevap
ikisi de olabilir fark etmez. aile sonuçta
Haklısın. Hatta ikisi konusmali
Babanın bilgilendirmesi çok daha yerinde olur. Ama erken çocukluk döneminde anne de bilgilendirebilir.
Kesinlikle
Anne babalar artik bilinçli eskisi gibi degil anne babanin uygun bi dille zamani geldikce anlatmasi daha iyi ve guvenilir oluyor
Anne olsun o yukude size verelim madem çok istiyorsunuz
Her iki evebeyn de bilgilendirmeli
Cocuk bazen anneyi bazen babayı. ciddiye alır.
Anne anlatsın
Anne bilgilendirmeli
Erkek çocuk babadan almalı, kız çocuğu anneden.
Erkeği baba kızı ana
Ailede ilk eğitmen annedir.
2 tarafta öğretmeli
Fark etmez
Anne tabiki
Her ikiside
anne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?