1 yılÇocuk bakımı çok yoğun ve yorucu bir şey ama o kadar garip bir mutlulukla yapıyorsun ki bunu anlatılmaz yaşanır resmen. Minik bir gülümsemesi, uyurken koklamak bile yorgunluğunu unutmanı sağlar.
Ama günün sonunda çok yoğun bir biçimde çocuğa zaman ayırmak durumundasın ve özellikle yeni anneler kendilerine bakacak zamanı bulamazlar. Vücutları deforme olduğu için cicili bicili elbiseleri üzerlerine pek olmaz, o yüzden sürekli eşofman gibi rahat şeylerle gezerler. Sürekli evin içinde çocukla olduklarından saç baş dağınık ve makyajsız olurlar.
O yüzden sen onları ışığı sönmüş zannediyorsun ama onların içinde parıl parıl yanan bir sevgi ateşi var.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılGenele vurunca evet sönüyor annelik misyonunu daha çok benimsiyor kadın bazen desteksiz kalması bazen de hem desteksiz hem anlayışsız bir çevrede olması durumu daha da kötüye götürebiliyor. Yeterince destek alsa bile zaten annelik hormonal, fiziksel ve ruhsal olarak doğumdan önceki halinle vedalaşmanı da gerektiriyor biraz da onun yasını çekiyor kadınlar bknz lohusalık süreci. Ne olursa olsun doğum sonrası annelikle sevgiden dolup taşan, en büyük şükrünü evladına duyan kadın; sürekli sorumlu olduğu ve en iyisinin olmasını istediği bir parçasıyla özellikle bu ülke düzeninde sürekli savaş halinde. Kolay değil en azından anneleri ufak da olsa takdir ederek motivasyon verebiliriz. Ne demişler bir çocuğu büyütmek için koca bir köy gerek.
30 Yorumla
1 yılKadinlarin ışığını maalesef erkekler söndürüyor sanki sadece kadınlar yapmış gibi doğurduktan sonra sorumluluk almak istemiyorlar. Anne çocuğa mi baksın evi mi silip süpürsün yemek mi yapsın! Tüm bunların kadına yüklenmesi zamanla onun fiziksel ve psikolojik olarak yıpranmasina sebep oluyor
00 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü adamlar çocuk bakımına yardımcı olmuyor kadın her şeyi yapıyor adam sadece akşam işten geliyor güzel oğlum güzel kızım diyor yarım saat seviyor bırakıyor kadın büyütüyor ve çocuk büyütmek zor bir olay
73 Yorumla- 1 yıl
@Paulq doğru söylemiş
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, aslında çocuk sahibi olmak ışıkları söndürmüyor, bambaşka bir ışıltı kazandırıyor. Gece uykusuzlukları, emzirme maratonları, alt değiştirme yarışları derken anneler biraz yorgun görünebilir ama içlerindeki sevgi fener gibi yanıyor. Sen de benim gibi geceleri bebeğinin nefesini dinlerken "Ay ben ne güzel bir rol üstlenmişim" diyebilirsin. Anneler yorulur ama asla pes etmez, anne olduğu için ışığı sönmez, sadece farklı bir tonda parlamaya başlar. 🤱🌟 Unutma, anne olduktan sonra pil bitse de Wi-Fi hep çekiyor!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır ne ilgisi var.
00 Yorumla Çünkü bir çok erkek çocuk sadece kadına zimmetliymiş gibi davranıyor. Doğuma kadar bir şekilde kendi kendine yeten kadın doğumla birlikte hem kendine hem çocuğa yetişmeye çalışıyor. Değişen hormonlar, uykusuz geceler , çevreden gelen uyaranların anneye sürekli yetersizlik hissi vermesi , bebeğiyle en iyi şekilde ilgilenmeye çalışırken kendinden ödün vermek zorunda kalması tabiki tüketiyor kadını. Erkeğin nispeten daha çok yardımcı olduğu evlilikler de vardır illaki ama sonuçta başrolde hep kadın oluyor. Nasıl yıpranmasın kadın , nasıl sönmesin ışığı
24 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru ama ek olarak bizim ülkede insanlar sağlıklarına asla dikkat etmiyor. Eğer hayatlarına engel olmuyorsa kendilerini sağlıklı kabul ediyorlar, oysaki uykusuz geceler, lohusalık, çocuğun sorumluluğu, çocuk sonrası düzensizleşen seks hayatı, lohusalık, öğün atlama vs derken birçok kişi farkında olmadan sağlığından oluyor.. yüksek veya düşük kan değerleri ve bozulan hormonlarla yaşıyorlar. Düzenli bir işte de çalışılmıyorsa şık giyme ve bakımları da aksattıklarından ışıkları soluyor.
- 1 yıl
- 1 yıl
Kaç çocuğun var?
- 1 yıl
@Seversin_diye tabi zaten sağlığın asıl tanımı kişinin bedenen ve ruhen tam bir iyilik hali taşımasıdır. Birinden birinin bozuk olması sağlığın bozulduğuna işaret baktığımız zaman ☺️ ve çorap söküğü gibi gelir saydıklarınız da peşpeşe
1 yılHiç katılmıyorum buna işte 20 mayısta 2. Evladımı aldım kucağıma gayette ışıklıyım kilosuzum mis gibi evlat kokusunu içime çeke çeke mest oluyorum Allah isteyen herkese nasip etsin tarifsiz bir sevgi❤️ bir kadın kendine bakıp spor yaparsa ve yaşamı severse her zaman ışığı olur😉😇
30 Yorumla
1 yılEvlendikten sonra kadınlarımız nedense kendini salıyor. Beni alan almış, beğenen beğenmiş diyerek alenen kendinden vazgeçiyor, kendine bakmaktan vazgeçiyor. Oysaki bilmiyor ki, etrafı evli erkekleri ayartmaktan zevk alan, yuva yıkmaya bayılan haysiyetsiz, oldukça bakımlı ve güzel kadınlar var. Asıl savaş aslında kadın evlendikten sonra başlıyor. Biz kadınlar sevdiğimiz erkeği, kocamızı elimizde tutabilmek için her zaman bakımlı ve güzel olmak zorundayız. Ama nedense bazı kadınlar evlendikten sonra kendini salıyor. Hatta sabah uyandığında bile kocana yüzünün gözünün şişmiş halini bile göstermeyeceksin. Ondan çabuk uyanıp, güzel görünmek için kendine bakacaksın. İlişkiyi diri tutmanın yolu budur. Maalesef saçını bile taramaya üşenen kadınlarımız var.. Yapmayın Allah aşkına
112 Yorumla- 1 yıl
Özellikle evli erkek avcısı olan o kadar çok kadın var ki canım. Senin haberin yok
- 1 yıl
Ciddiyim elbette canım. Üstelik kocan dışarıya çıkarken yüzüğünü çıkarıp, evliliğini gizleyerek istediği kadınla görüşebilir yani. Bunlar çok yaşanan şeyler. Ben de bilmiyordum doğrusu, geçenlerde ilişki terapisti açıkladı bunları. Ayrıca kendi ağzıyla evli erkeklere aşırı yükseldiğini söyleyen kadınlar var
- 1 yıl
Tercihen öyle canım. Ama unutma ki, erkekler evliliğini gizleyerek istediği kadınla flört edebilir. O yüzden dizginleri ele alabilmek için daima bakımlı olmak şart.
- 1 yıl
Bilerek veya bilmeyerek bir sürü var canım. Kimileri tercihen evli erkek tercih ediyor, kimileri haberi olmadan, takıldığı erkeğin bekar olduğunu düşünerek beraber olur. Çünkü beraber olduğu erkek ona öyle diyor. Ayrıca karımla beraber uyumuyorum, ayrı yataklarda uyuyoruz, çok yakında boşacağım deyip oyalayarak beraber olan erkekler de yeteri kadar var
- 1 yıl
En çok da “bu asla yapmaz” dediklerin yapıyor canım. Kimseye güvenme öyle.
Kadınların ışığı hiçbir zaman sönmez anne olduktan sonra kendilerinden çok bebeğe odaklanıyorlar e baba da kendini sadece eve para getirmekle görevlendirdiği için gerisini kadına bırakıyor kadın onca şey arasında kendine vakit bile ayıramıyor buna da "ışığı söndü" diyemez kimse😒.
20 Yorumla
1 yılKadınlar doğumdan sonra aynı anda birden fazla şeyle uğraşmak zorunda kalıyor bu da kadını mental olarak çok yıpratıyor düşünsene bir kadının hem anne hem eş olmak için uğraştım yani ikiye bölünmek zorunda en az olan bu da kadının ışığını söndürmesi için yeterli bence
20 Yorumla
1 yılÇünkü hem çocuk hemde ev işleri veya çalıştığı iş ile aynı anda ilgilenmekten kendisine vakit ayıramıyor ki insanlar. Çoğu evlilikte çocuk doğduktan 1 yıl sonra evlilikte boşanma oluyor çünkü erkekler çocuğu sadece sevmek için kucağına alıyor, ev işlerine elini sürmüyor ve bunların yanında kadının bakımsızlığından şikayet ediyorlar ve sonu aldatma ya da boşanmayla bitiyor.
20 Yorumla
1 yılÇocukla alakalı değil ki bu? Kendine nereden baktığına bağlı. Hala genç ve güzelsin. Unutma. Önceki halini özlüyorsun. Ve kendini kıyaslıyorsun büyük ihtimal ama. Kendini üzme. Gayet hoş duruyorsun. Kendinle barış ve kendini sev. Senden başkası senin gibi seni sevmez
20 YorumlaÇocuk olunca yine sanki tek sorumluluk çocuk oluyormuş gibi tek başına bile kafani kasiman için zamanın kalmamasına rağmen bir de üzerine ev işi yemek kendi kişisel işlerin ve kocanın da ayrı ilgi beklemesi de cabası bizim ülkede sanki kadın için güzel bir şey gibi gösterilse de evlilik vs erkeğin daha çok işine yaradığı kesin kadının sorumluluğunu paylasabilen nadir erkekler var maalesef
20 YorumlaBu durumun kadının kendi karakteri ile ilgili yanı olsa da eşinin tutum ve davranışları ile ilgili de olduğunu düşünüyorum. Eşine sadece anne gözü ile bakan, o sorumluluğu eşinin üzerine bırakan, kadınlık duygularını ve aurasını yükseltemeyen bir kocası varsa, kadın ister istemez kendini görülmek istediği yere monte edebiliyor.
10 Yorumla
1 yılAnneliği küçümseyen ve kadınların insanlıl için asıl işlevi olduğunu unutturmaya çalışan modernizm anne olan kadınları aşağılamaya çalışıyor da ondan
19 Yorumla- 1 yıl
Eşler birbirine annelik de yaoar babalık da...
En son anneliği neden büyütüyorsunuz ne var ki anne olmakta diyen avukat bşr arkadaşım eşi gayet de dar gelirli olmasına rağmen çocuk doğurduğu gün "madem ki erkek çalışsın eve baksın" diyerek işini bıraktı. Kurulu ofisini dağıttı. - 1 yıl
Kariyerine devam edebilirdi evet ama bu onun doğasına ters işte. Kadın doğası o stresi çekmek için tasarlanmamış (veya o şekilde evrimleşmemiş) işte. Düşünsene ilk çağlarda erkekler avcı kadınlar toplayıcı. Erkeklik daha çocuk yaşlardan itibaren erkekliğini kanıtlana içgüdüsü ile birbirleriyle kesin olarak yenen ve yenilenin apaçık olduğu rekabet oyunları hatta kavgalarla kendini gösterir. Kadın modern dünyanın dayattığı şekilde anneliği geri olana atıp "kariyer de kqriyer" deneye başladığında zaten dişiliğini ister istemez kaybedip erkekleşme sürecine giriyor. O yoğun rekabet ortamı ve yaşam mücadelesinün kadının bedenini bile yanıltıp testosteron salgılatması söz konusu.
- 1 yıl
Köpeğin miyavlaması veya kedinin havlaması da tercih meselesi olabilir... ama doğalarıja aykırı. Zaten bir canlı doğasına aykırı bir şeyler yapıyorsa; aslında o yaotıpı şeyi kendisi bile kendi tercihi zannediyor da olsa aslında birilerinin fark ettirmeden yaptığı dayatmayı kendi tercihi zannediyordur.
- 1 yıl
Zorunda demedim ki
1 yılBöyle bir durum yok aslında neden böyle düşünüyorsun merak ettim. Bu arada görseldeki hanımefendi çok güzelmiş ve duruşu sebebiyle memesinin görüntü şekli çok etkileyici
14 Yorumla- 1 yıl
Nasıl işte?
- 1 yıl
Düşündüğün gibi değil , günümüzde bir çok kadın iki üç çocuğu var mesela , yüzüne dikkatli bakarsan ancak farkedebildiğin bir durum oluyor bazen ve emin ol çocukları olduğunu bilmese insan hiç doğum yapmamış ve bekar zanneder. Önemli olan insanın içinde bulunduğu güzellikleri bilmesi , insan doğasının getirisi olan dönemleri yaşaması.
1 yılÇocuk sahibi olunca kadının ışığı sönmez. Anne olduktan sonraki süreçte, tek başına olması, her şeyi tek başına yapmaya çalışması, destekçisi olmaması kadını yorar ve uzaklaştırır.
50 Yorumla
1 yılÇocuk sahibi olmak çocuk büyütmek sorumluluk almak kolay bir şey değil. Bunu ancak yaşadığın zaman anlayabilirsin.. çocuğun büyümesi sırasında yaptığın şeyler, iste içir yedir, ilk zamanları 2 saatte bir uyandır Süt ver, uyut eğitimi kıyafeti Okulu sorunları sendromları bir sürü ıvır zıvır var. onlar anneyi çok yıpratır.. Tabii Anne bu sırada bir de kocasına da Unutmamalı Öyle olunca soğukluk olabiliyor
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 529 cevap paylaştı.
1 yılbunun sebebi erkekler çünkü yeterince o ilgiyi göstermiyorlar bir insan sevdiği kişiye hep aynı gözle bakmalı ayrıca bütün sorumluğu kadına yüklememeli çocuk varsa beraber bakabilirler hatta erkek o yükü kadının omuzlarından almalı..
20 Yorumla
1 yılEn büyük sorun uykusuzluk. Uyku kalitem yok 2 yıldır. Şu an gribim mesela ama bakmam gereken bir bebek var hasta olma şansım yok. Bebek çok ciddi bir bakım istiyor. Onun hayatını olabilecek en iyi seviyede tutmaya çalışırken kendini unutuyorsun. Ben de isterim şu an uyumak, dinlenmek ama yapamam. Böyle böyle insanın ışığı sönüyor, sağlığı gidiyor. En sağlıklı olduğunu dusundugun günde bile eskisine göre cok daha az uyumuş, cok daha az dinlenmiş oluyorsun.
10 YorumlaKadınlar yardım alamıyorlar eşlerinden ev işi çocuk bakımı ki bu çocuk gecelerce ağlıyor kadının dinlenmeye vakti yok
40 YorumlaYardımcı olmayan bir eş çocuk ve ev arasında kalan dünyaya yeni gelen bir bebeğin bitmeyen ihtiyaçları yoruyor çünkü
30 Yorumla
1 yılçünkü erkeklerin elleri kolları bir yerlerine girmiş gibi yardımcı olmuyorlar arkalarını dönüp yatıyolar. kadın büyütüyor bakıyor.24 saat süren bir işiniz oldugunu düşünün yani
10 YorumlaBence insan için ışığı sönüyor, hayatı bitmiş gibi şeyler söylemek yanlış. İnsan gecmisinden pismansa devam etmekten, umutlu olmaktan başka çaresi yoktur.
10 Yorumla
1 yılÇünkü sadece bedenen değil mesuliyet duygusu ile kalben ve ruhen, hatta zihnen de çok yıpranıyorlar. Bir de baba veya aile desteği yoksa bu iki katına çıkıyor.
10 Yorumla
1 yılBen söndüğünü düşünmüyorum. Tabi ki çocuk yorucu yıpratıcı bir süreci var ama yine de eşini seven erkek için kadının ışığı hep vardır. Zaten erkek de çocukla ilgilensin biraz yardım etsin
10 YorumlaÇünkü çoğu "koca" sorumluluğuj hepsini kadına yıkıyor
41 YorumlaÇocuk sahibi olunca erkek ilgiyi azaltirsa ya da ebeveynlikte kadın yalnız kalırsa mutsuzasiyor bu gercek
20 Yorumla
1 yılKendilerine vakit ayiramadiklari için diye düşündüm ben bir de etrafında doğru düzgün yardım eden birileri yoksa ondandır
20 Yorumla
1 yılÇocuk sahibi olunca artık insan hayatını evladı için çalışması gerekir hem Çocuk sahibi kadın ayak bağı sayılır..
10 Yorumla
1 yılYorgunluk 8 aylık bebeğim var gece olunca hemen uykum geliveriyor ama makyaj bakımını eksiltmem
20 Yorumla
1 yılmaalesef cocuk doğurunca kadınlar psikolojik çöküntüye uğruyor ve kesinlikle uzmandan yardım almaları gerekli
10 YorumlaIşığı sönüyor derken 🤔 o koca açısından olan bir şey eğer iyi bir eşe sahipse o ışık hep yanar
20 Yorumla
1 yılBebekler tuvaletini bile yapamıyor annesi yaptırıyor o yüzden olabilir
20 Yorumla
1 yılKızanmı baksın yemekmi yapsın evimi temizlesin Bırakta sonsun
21 Yorumla- 1 yıl
👏👏👏
Çocuğun gelecegi ışıldasın diye kendi ışıkları sönüyor
10 Yorumla
1 yılÇocuk kadında ki dişiliği öldürüyor. Onu anaç yapıyor.
10 Yorumla
1 yılTam tersine daha çok ışık saçıyorlar bence. Anne olmak gibisi var mı?
10 Yorumla
1 yılçocuğa gerek yok hayatına her erkek giren kadının ışığı sönüyor direkt
10 YorumlaHem çocuk, hem eş, hem ev işi, hem kariyer, hem kendisi… Hangi birisiyle ilgilensin bu kadın çok normal değil mi?
11 YorumlaErkekler bir işe yaramadıgı için bütğn işleri kadınlar yapıyor normal
10 YorumlaHer gün mama yedir üstünü değiştir uyur altını değiştir sonra tekrar mama yedir uyut üstünü değiştir altını değiştir uyumazsa tekrar gece gündüz ağlıyor tekrar altını değiştir bunu 1 yıl yapıyorsun
10 Yorumla
1 yılAdam var kadını parlatır erkek var kadını karanlığa boğar... hayat arkadaşı önemli.
10 Yorumla
1 yılEvet neden öyle acaba hayata küsüyorlar bedeni düşüyor yaşlanıyor bir anda sanki
10 YorumlaYani bebek demek uykusuzluk demek yorulmak demek emek demek kadın için normal durum
11 YorumlaYok be anneler ayrı bi güzel oluyor
Yeni doğumsa tabi10 YorumlaYoo bence öyle değil çoğu kadın daha bakımlı oluyor çocuktan sonra
10 Yorumla
1 yıl2kız annesiyim sorumlulukları göründüğünden de hiç basit değil okulu var kahvaltısı var giyinmesi var ev temizliği var yemek var toplaması yıkaması kocasıyla ilgilenmesi doğumdan sonra vücutta değişmeler en sinir bozucu kilo alma vs, kaynana görümçe dırdırı , hele ki uykusuzluk da tavan yani daha saymadığım bir çok şey... . yani odur hala ışığı yanıyor.
20 Yorumla
1 yılTamamen ona bağlı bir hayat var. Bir canlının doğumundan hayatının her evresine kadar
13 Yorumla- 1 yıl
Erkeklerin soyadını alması ne saçmalık
- 1 yıl
@Kalplivceld ne alaka
- 1 yıl
Kadına bağlı bir hayat kadının soyadını almalı
Çocuk sahibi olmak demek kendini bir kenara atıp onun için yaşamak demektir. Sana ışık sağlayan enerjiyi sadece ona akıttığın için senin ışığın sönüyor..🤷♀️
10 Yorumla
1 yılKadınlığı bırakıp anne oldukları için. Dengeyi koruyamayor
12 Yorumla- 1 yıl
En kötüsü
1 yılTam tersine çocuk sahibi olan kadını yani anne olan kadını çok daha ışıltılı çok daha mutlu çok daha anaç buluyorum ben. Victor Hugo'nun dediği gibi kadın zayıftır anneler güçlüdür..
00 YorumlaValla her gün sürekli ağlayan, bir saniye bakmasan boğulacak olan bir şeyi sizin elinize veriyorlar bir anda. Hayatın tepetaklak oluyor. Çoğu kaldıramaz. Kaldıramıyor da.
00 Yorumla
1 yılYorgunluktan belli bir süre sönüyor evet taki cocuk büyüyünce o ışık yeniden yanıyor anne olmak kolay değil ona tüm emeğini enerjini veriyorsun gecen gündüzün bile belli olmuyor bir süre..
10 YorumlaÇocuk hayatından bir tık rol çalıyor, sizi yorgun düşürüyor, annane-babaneleri devreye sokup partnerinin yanında bul kendini.
10 Yorumla
1 yıluydurmayın her kadın aynı değil zaten sönük bir karakterse sönmeye mahkum cocugu olmasa bile
15 Yorumla- 1 yıl
fiziksel değişimin aurasının gitmesiyle ışıgının sonmesiyle ne ilgisi var tam olarak
- 1 yıl
Canim Kylie Jenner da 2 cocuk yapti ona bakarsan fakat aurasından eksilen hicbirsey olmadi tamamen Adrianayla alakalı psikolojisi cokmus olabilir sıkıntıları olabilri
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Çünkü bebek bakmak zor
10 YorumlaHayat tarzına bağlı bence istedikten sonra sönmez eğer kadın isterse kendine de bakar çocuğuna da bakar hayatını da güzelleştirir
00 YorumlaHayata bakış açıları değişiyor büyük ihtimal sorumluluklarıyla alakalı ama hormon kaynaklıda olabilir biraz destek gerekiyor.
00 YorumlaKadınlar anne olunca ışık saçmak yerine elektrik santraline dönüşüyor: Evi, çocuğu, eşini onlar çalıştırıyor.
10 Yorumla
1 yılKadının ışığını annelik değil sevgisizlik söndürür bence.
10 Yorumla
1 yılHiç de öyle bir şey yok. Bakımsız kadınlar var sadece o kadar.
10 Yorumla
1 yılEvlenmek ya da cocuk yapmak zorunluluk degil
116 Yorumla- 1 yıl
Herkes bole dusunseydi keske sorunlu bireyler dogmazdi keske Almanyadaki gibi öjeni olsaydi
- 1 yıl
Yaa cahilligin bir numaralı nedeni bu zihniyet işte
- 1 yıl
Evet saklaniyolar ahlak ögretilmeli önce cocuklara ahlaki olmayan bir bireyin dini olsa ne olur olmasa ne olur
- 1 yıl
Onu diyorum işte ama anlayan pek insan yok bu sosyal çürümenin zirve yaptığı ülkede
- 1 yıl
Tesekkur ederim bilinçli olmam keşke bana bişeyler kazandırsaydı güzel sohbetti
- 1 yıl
Para kazanmak artık bi zorunluluk orayi gectim ama guzel bi hayatim olmasini mutlu huzurlu olmayı degistirebilsem piskolojimi yeniden inşa etmeyi isterdim
- 1 yıl
Bilirim 13 yilimi major depresyona verdim ben
- 1 yıl
Ayni durumlar iste kafa yapilarimiz burdan belki kesişmiştir
1 yılBence kısa süreli bir şey bu bir dönem sonra o ışık fazlasıyla geri geliyor.
00 Yorumla- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat