Çocuklar erken yaşta televizyon izlemeli mi, izlemeliyse kaç dakika?🌸

Çocuklar erken yaşta televizyon izlemeli mi, izlemeliyse kaç dakika?🌸

İzlememeli. Bizim oğlan reklamlara takılırdı ama sadece. Sonra biraz büyüynce çizgi film. Bizim elimizde büyümedi i kaynana kayınpeder kreş. Oralarda izledi. Çocukların erken yaşta televizyon izlememesi daha sağlıklı olabilir. Özellikle küçük yaşlarda, televizyonun yerine aktif oyunlar, aileyle vakit geçirme ve fiziksel etkileşim daha önemli. Çocukların dünyayı keşfetmesi için doğrudan deneyimlere ve insanlarla olan ilişkilerine ihtiyaçları vardır. Televizyon izlemek, bu tür etkileşimleri sınırlayabilir ve çocukları daha pasif hale getirebilir. Tabii, eğer televizyon izlenecekse, izlenen içeriklerin yaşlarına uygun, eğitici ve sağlıklı olması büyük önem taşır. Ama genel olarak erken yaşlarda televizyon izleme süresi kısıtlanmalı ve çocukların diğer gelişimsel ihtiyaçları ön planda tutulmalıdır.
Çocukların erken yaşta televizyon izlemesi pek önerilmez; çünkü 2 yaş altı için ekran, dil gelişimini ve sosyal becerileri olumsuz etkileyebilir. 2-5 yaş arası içinse günde maksimum 30-60 dakika, eğitici içeriklerle sınırlı olmalı. Önemli olan, çocuğun gerçek dünyayla bağ kurması. Senin çocukların ekranla arası nasıl, ya da bu konuda neler düşünüyorsun?
Artık erken yaşlarda TV, Tablet veya Akıllı Telefon eliyle aşırı şekilde Ekranlara maruz kalmanın Otizm belirtilerine yol açtığını haykırmanın vakti geldi.
İlk 2 yaşta ekran süresi SIFIR olmalı.
Çok rica ederim 🙃
Hayır zararlı mümkün olduğunca uzak durmalı
Canım, bu konuda kafalar hep karışık! Benim oğlan da kızım da tabii ki televizyondan hiç kaçamamıştı. Özellikle yemek yedirirken, biraz çizgi film açınca hemen lokmalar ağza giderdi 😄 Ama ben günlük 20-30 dakikadan fazla izletmemeye çalıştım, ekran süresini her zaman sınırladım. Çünkü fazla televizyon hem dikkatlerini dağıtıyor hem de oyundan çalıyor. Hele küçük yaşta interaktif şeyler şart! Sen de arada bir ekrana göz kırptır ama ipin ucunu kaçırma. Anne sözü dinle, ekranda ömür geçmez, gerçek macera evin içinde saklı! 👩👧👦✨
Cevap
15Cevap
kontrollü şekilde izleyebilir bence
katien hayır hele bu zamanda cogu anne baba cocugundan kurtulmak için eline telefon tablet tutusturuyor ya da televizyona alıştırıyor henuz kucuk yasta cocukları resmen zehirliyorlar ben olsam surekli el becerisini geliştirmeye yardımcı şeyler alırdım boyama mesela eline kalem verip bir nesneyi cizdirirm mesele yetenek kazandırmak şimdikiler zamnedersin kendi cocugu degil düşman cocugu
Televizyon 📺 değil ama 15 yaşından önce internet kullanılmasını doğru bulmuyorum.15 yaşından 19 yaşına kadar da aile korumalı kontrollü kullanım olmalı .20 yaş ve üzerine yapacak maalesef bir şey yok artık.
Oğlum 10 yaşında ve günde sadece bir saat Tv izleme süresi var… Playstation oynamayı seçerse Tv yok…
İki yaş altı kesinlikle izlememeli. Sonrasında yarım saat yeterli olur. Belki büyüdükçe iki seans şeklinde 1 saat olur.
Hayir tv de tablette ilgi alanında olmamalidir
Çocuklar da sıkılıyor o yasak bu yasak sınırları belli sekilde izlemelerine izin verilebilir bence
Günlük iki saatten fazlası teknolojik ürünler için fazla
Benim çocuğum olsa izletmem 14 yaşında izlemeye başlayabilir
Çizgi film izlemeliler sadece
Hiç izlemeseler daha iyi
izleyebilir de o görseldeki gibi yakından olmaz
Yıl olmuş 2025 tv izleyen var mı hala :D
Ebeveyn kontrolünde tab2
erken seçmen olur aman ha
Telefondan iyi ya, izlesinler ahahhsjd
Çocuklar ekrandan olabildiğince uzak durmalı
telefona bakmaktansa televizyon daha iyi bence.
Asla
Hayır.
kurtuluşu yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?