Çocuğum beş yaşında cimnastige götürüyorum haftasonlari bu gün ikinci ayı olacak. Ama gelmiş gitmek istemiyorum diyor. Oyun yok orada diyrn
( Öğretmenler ona hareket yaptırıp kuralları söylediği için hoşuna gitmiyor) ne yapsam zorla mı gltuesemt
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çocuğum beş yaşında cimnastige götürüyorum haftasonlari bu gün ikinci ayı olacak. Ama gelmiş gitmek istemiyorum diyor. Oyun yok orada diyrn
( Öğretmenler ona hareket yaptırıp kuralları söylediği için hoşuna gitmiyor) ne yapsam zorla mı gltuesemt
Merhaba, böyle bir aktivite konusunda neden çocuğunuzu zorlamayı düşünüyorsunuz, kendi isteğiyle ve severek yapmadığı sürece cimnastigin ona ne kazandırabilecegini düşünüyorsunuz?
Ah canım, bu yaş grubu tam olarak “oyun çağı” 😄. Oğlum da geçen yıl yüzmeye başladığında ilk zamanlar aynen böyle nazlanmıştı. Hep oyun peşindeydi, ciddi olunca hemen sıkılırdı. Ben de bir süre onun duygusuna eşlik ettim, isteksizse zorlamadım. Zorla götürmek hem cimnastikten soğutabilir hem de seninle inatlaşmasına yol açabilir. Biraz ara verip, evde cimnastik hareketlerini oyunlaştırabilirsin. Belki birlikte sıçrayıp yuvarlanmak, onun ilgisini yeniden canlandırır. Unutma, kabak çekirdeği bile zamanı gelmeden çatlamaz! 😉
Cevap
9Cevap
Merhaba bence cocugu zorlamayin bu sefer hayatinin hicbir doneminde herhangi bir kursa gitmek istemeyebilir ne istedigini sorun ona gore baska bir kursa gonderin ya da bir sure gondermeyin cocuk ne zaman isterse o zaman gonderin
Annesin ya azıcık kandirmayi bilmelisin diye düşünüyorum
Ah yine sen:)
Kanmyo cocuk
Sizinki yasinkac
Hangi ayda doğmuş
Çocukların istemediği bir şeyi zorla yaptıramayın, oyun yaşındaysa bırakın oyun oynasın
Beş olacak iki aya
Bence biraz daha bekle istemiyorsa zorlama 😊
İşte hep severek gitti aslında bir hafta ara verdik çocuk şimdi de istemiyor
Bir süre bekleyin, havalarda ısınıyor. Çocuk arkadaşları ile oyun oynasın, güzel vakit geçirsin. Yaşı biraz daha büyüdüğünde tekrar karar verirsiniz
E zaten şu an lazım cimnastik gelişimi için
Sen küçükken jimnastiğe mi gittin😊 Çocuk çocuk gibi büyüsün. İlerde isterse gönderin😊
Gelişsin güçlü olsun deidm
Gelişir çok takma kafana
Cimri babasından para çıkıyordu böylelikle
Başka spor dallarına ya da gelişim kuralarına yönlendirebilirsin
*kurslarına
O kadar gelişmiş bir yer değil şehirde bir bu bi de basketbol yeri açılmış o var
Basketle ilgili değil
Çocukların her an fikri değişiyor o yüzden biraz beklemeye geçin, daha sonra devam eder😊
Off babası dicek tekrardan katdetme çocuk o ara istemiyordu sırf param gitsin diye yapıyorsun dicek
Ayda üç bindi adam 73 bin alıyor zoruna gider
Bu kadar mantıksız değildir heralde, yani olmamalı🫣
Vallahi adam aşırı cimri
Allah yardımcın olsun o zaman, o adamla ömür geçer de seninde ömrünü yer🤭
Çok cimri o kadar cimri ki Allah merhamet versin yüreğine
İnşallah ama zor işin. Önce can sonra Huy çıkar
İlgilendiği başka bir şey vardır
Öğretmenler hareket yaptırsın istemiyor
Yok yanındayım hep ben ebeveyn de alınıyor
Allah korusun
Oyun oynamak istiyorum onlarda takla st diyor güç çubuklarına tutun atla diyor bu da yapmak istemiyor
Rahatsız oluyor veya korkuyordur çocuğunuz ne yapmayı sever mesela masa tenisi futbol box cimnastik vücudu esnetir güzel bir spor ama herkese uygun değil dediğim gibi çocuğunuzla konuşun ne hissediyor ne yapmayı seviyor normal birşekilde konuşun kuş kafeste özgür olamaz oyun oynamak istiyorsa oyun oynasın
Zorla götürmek yanlış
Gelişim için iyi
Bence üzmemek lazım çocuğu
İstemediği şeyi zorla yaptırtma bence
Zorla güzellik olmaz başka bşr şeye yönelt
Götürüp başında bekliyor musun
Evet
Canı sıkılıyor demekki zevk almıyor ondan boşuna götürme onun sevdiği hoşuna gittiği zevk aldığı şeyler yapabilirsin
Hayir götürme
Zorla götürme
Ödül ver.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?