1 yılSuçlamadan önce sebeplerini anlamaya çalışın. Belki adamın hayatında size açıklayamadığı bir sorunu var. Siz endişelenmeyin diye içinde yaşamaya çalışmak zorunda olduğu bir derdi olabilir. Maddi kaygı, sosyal çevresindeki herhangi bir problem olabilir. Yani ilk önce net öğrenin. İkinci olarak da Allah fıtrat olarak kadını daha merhametli yaratmıştır. Çocuğu gece 3'te bile olsa kalkar besler ama adam çocuğun sesinden rahatsız olabilir. Anne bebeğinin altını temizler, zaafını örter ama baba 1,2 seferden sonra iğrenebilir. Ama Allah erkeği de dışarıdaki hayat için hazırlamıştır. Psikolojisini de vücudunu da daha sert yaratmıştır. Bir çırpıda karar vermemek lazım.
030 Yorumla- 1 yıl
Nesi hatalı mesela?
- 1 yıl
Feminist kafasından çıkıp gerçeklerle yüzleş
- 1 yıl
"Allah erkeği dışarıdaki hayat için yaratmıştır" demek, evin tüm yükünü ve bebeğin bakımını tek başına kadının üstüne yıkmak ve sadece “dışarıda çalışıyorum ben” diyerek her şeyden sıyrılmak demektir. Son 20 yılda her iş alanında artık kadınlar da var. Hem ev, hem iş, hem çocuk... Üçe bölünüyorlar. Ev ve çocuk yükü yetmezmiş gibi bir de işe yetişmeye çalışıyorlar. Tüm bunları tek başına yaptıktan sonra, siz sadece yük oluyorsunuz.
Bir de “altını temizleyemem, iğrenirim” demişsin.
Biz bokun içinde mi büyüdük?
Sen tuvaletini yapınca temizleyip peçeteyle silmiyor musun poponu? Küçücük bebekten mi tiksiniyorsun?
Tuhaf... Çok tuhaf.
Şu an evlisin ve burada kadının eleştirdiği şeyi yapıyorsun. Üstelik bunu kendince mantıklı bir zemine oturtmaya çalıştın... Ama olmadı.
- 1 yıl
Gece 3'te bile olsa kalkar besler diyorsun, bu onun görevi değil. Memeli bir canlı olduğumuz için, kadın ve erkek cinsi içinde doğuran hangi cinsiyet ise yavrusuna süt verir. İlk evrede hastalıktan korunması ve gelişmesi için bu bir ihtiyaçtır. Fakat bazı dinlerde kadınlar çocuğunu emzirmek durumunda değildir, bebekle uyumlu olan başka bir sütanne tutulur. Çünkü kadın emzirirken hormonlar yüksek derecede salgılanır; ruh hali değişir, beden değişir. Lohusalık psikozu geçirip bebeğini öldüren kadınlara rastlanır.
Kadın bunu zorunda olduğu için değil, ikinizin ortak yavrusuna faydalı olabilmek için yapıyor. Yoksa sütünü sağıp erkeğe verip, günlerce kucağına almasına bile gerek kalmadan çocuğunu büyütebilir. Erkek gibi de yapabilir bunu. O da ağlamasına, sızlanmasına katlanamaz değil mi? Bizlerin de kafası şişiyor. Ama katlanıyoruz. Bencillik yapmak yerine “ikimizin çocuğu” kafasında olmalısınız.
- 1 yıl
Sondan başlayalım, ben evli değilim. Ev işlerinde eşime olabildiğince yardımcı olma taraftarıyım. İkincisi ben iğrenirim dedim, erkekler iğrenebilir bir zaman sonra dedim. Annedeki merhamet duygusu bunun önüne geçer ama yaradılış olarak aynı olmadığımız için kadında his galip gelir. Bu yüzden çocuk bakımı babadan ziyade annenindir, doğrusu da o dur. Köpek kovalayınca anne diye ağlar her çocuk. Bu evrenseldir. Senin bu hislerini anlıyorum, kendince eşitlik yaratmaya çabalıyorsun ama eşitlik bu değil. Kanunlar önünde eşitiz ama fıtrat olarak değiliz. Bu feminizm hissinden günü gelince kurtulacaksın her kadın gibi. Doğru olan yine benim dediklerim olacak. Senin adına üzgünüm.
- 1 yıl
Merhamet, insan fıtratında vardır. Ancak daha hassas olan ve duygularını ifade etmek için çırpınan taraf kadın olduğu için, biz sevgimizi ve ilgimizi göstermekte genelde daha iyiyiz. Fakat bu, erkeklerde sevgi olmadığı anlamına gelmez. Belki sadece sevgiyi göstermeyi tercih etmiyorsundur ya da yetiştiğin ortam sana bunu ifade etmeyi öğretmemiştir.
Oysa sevgi, gösterilmesi gereken bir şeydir. Şekli sana kalmış olabilir ama özellikle bir bebeğe karşı sevgi göstermenin yolları sınırlıdır. Bebeklerin ihtiyaçları basittir: Ağlıyorsa ya hastadır, ya gazı vardır, ya kabızdır, ya acıkmıştır ya da altı kirlenmiştir. Bunları da onunla ilgilendikçe kolayca anlayabilirsin.
Her bebekle ilgilenirken tüm olasılıkları tek tek denemezsin. Ona bakım veren kişi, diğer seçenekleri eleyerek neye ihtiyacı olduğunu zamanla anlar. Bir bebek, ağladığında ilk olarak anne ve babasını görmek ister. Eğer karşısında yabancı birini görürse, bu durum güven duygusunu zedeler.
Erkek olarak sevgini göstermen gerekir. “Ben bundan bunalırım, fıtratımda yok,” demek sadece bir bahanedir. Sevgi, insan olmanın bir parçasıdır; cinsiyetle sınırlı değildir.
- 1 yıl
Merhametle çocuk bezi değiştirmenin ne anlamı var. Babamda dedemin bezini değiştirdi. Yaşlanınca artık bebekligine donuyorsun bebek gibi yardıma muhtaç oluyorlar. Koskoca erkeğin bezini değiştirdi alıştı igrenmedi de adam ben yapmam da demedi. Bebekten mi igreniyor hastabakicilar var bunu iş olarak yapan kişiler var. Demekki istemekle alakalı bende igreniyorum ama o bebek bokla durursa hastalanır biliyoruz dimi. Sen gotunde bokla sidikle gez bakalım o bölge nasıl kizaracak asitle bok birleşimi o bölgeyi napacak
- 1 yıl
Ya arkadaşım senin ağzın ne kadar pismiş Allah senin diline düşürmesin kimseyi. Şimdi sakinleş, Simone de Beauvoir'in kitaplarını al ve okumaya başla ve lütfen benden uzaklaş. Seni ikna etmeye çalışarak enerjimi boşa harcayamam
- 1 yıl
Benim kadınım benim hayatımın en değerli varlığıdır. Siz ev hayatınızın erkeği için ev işleri yapmayı ezilmek olarak görüyorsanız size diyecek bir şey bulamam. Ben hayatımdaki insana gerekirse canımı bile veririm, onun için de her şeyi yaparım. Ama siz elinde bulaşık süngeri olan erkek hayali kuruyorsunuz sürekli. Son mesajım, bir daha seninle bu konuyu tartışmayacağım. Fikrini güttüğün düşüncenin öncüsünden bile bihabersin ne diyebilirim sana.
- 1 yıl
Yazdığım kişinin kim olduğunu bile bilmiyorsun hahahaha ben kimlerle neyi konuşuyorum Allah'ım kendimden nefret ettim şu an ahahaha
- 1 yıl
Bildirimlerine bakar mısın
- 1 yıl
Feminist değilim bu yaşıma kadar gördüğüm duyduğum yaşadığım ne varsa tecrübe edindiklerimden yola çıkarak ortaya koyduğum görüşler bunlar başka bir akımla benzesiyorsa bunu fark eden tek kadın ben değilim demektir. Bu carpikligi gören ve düzeltilmesi gerektiğini de düşünen de tek ben değilimdir. Savundugum şeyi doğru bulduğum için arkasindayim ve bununla ilgili yazılmış kitaplar ilgimi çekmiyor benim okuduğum alanlar farklı ki bununla ilgili görüş belirten tek yazar Simon değil bir sürü davranışçı psikolog yazar mevcut hepsini okumuş olamam.
- 1 yıl
Mesaj atacağım sana inşallah bildirimlerine bakarsan. Buradan konuşmaktan yoruldum
- 1 yıl
İsteği kabul eder misin mesajla konuşalım zırt pırt mesaj gidiyor insanlara
- 1 yıl
O zaman kendimi sana ispatlamaya çalışamayacağım hiç çok boş muhabbet yapıyoruz burada
En İyi Cevaplar
1 yılVala benim bir tane 3 yaşında oğlum var zaten evden çalıştığım için sürekli yanımda aklına gelebilecek herşeyi ile ilgilenip yapıyorum ve çok memnunum benim hayatımın anlamı o artık.
50 Yorumla
çocuğuyla ilgilenmeyen birine baba demem ben. birde aşağıdakiler adama mazeret uydurmaya başlamışlar belki meşguldür diye. çocuk yaparken aklı nerdeydi o zaman. çocuk tek başına büyüyor sadece yemeğini vermekle harçlığını vermekle olmuyor nu işler
00 Yorumla
1 yılHerkes boşan demiş. Bekara karı boşamak kolay diye bir tabir var. Boşanmak için bir sebep değil al karşına konuş ya da empati yapması için ders niteliğinde bişey yapman gerekiyor
30 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Vinnocence, anlıyorum, bazen eşlerin sorumluluklar konusunda geri planda kalması oldukça zor olabiliyor. Ben de oğlumun okul dönemi stresinde eşimin desteği az olunca ciddi zorlandım. En iyisi açık ve sakin bir dille hislerini paylaşmak. "Çocukla ilgilenmek sadece benim işim değil, bizim ortak görevimiz" diye onu süzmek lazım. Bazen kendi küçük mutluluklarını yaratmak için eşine minik görevler verince, sorumluluk hissi gelişebiliyor. Sabırla, sevgiyle konuşmak en güzel çözüm! 🍀👩👦👦
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
O biraz da yapı, yetişme tarzı maalesef. Bazi erkek zevkle demeden yapar bazısı soylesende sabri olmaz isteksiz olur maalesef.. Siz cok etkin, ilgili bir anneyseniz buna guveniyordur biraz da
20 Yorumla
1 yılSık kafasına kurtul 😆 ( bu işin esprisi) otur konuş karşına çalışmadığı gün onun ilgilenmesini işte tamamen akşamları geldiğinde oyun oynamasını söyle sen dinlen o baksın oynasın üstüne gitmezsen erkekler vurdum duymaz
00 YorumlaEşinle açıkça konuş, suçlamadan ama net ol. “Tek başıma yoruluyorum, bu çocuk ikimizin sorumluluğu.”de. İlgisizliğini normalleştirme ama kavga da etme.
10 Yorumla
1 yılBir psikologa, aile danismanina gidin beraber. Belediyenin de ucretsiz hizmetleri var. E devletten randevu alabilirsiniz. En kotu ayrilik diyebiliriz.
00 Yorumla
1 yılçocuğa aktar durumu bebiş konuşabiliyorsa babasi ondan duysun belki şuurunda değildir ilgisizliginin.
bebekten duyarsa dikkate alacaktir, senden duymak yetmiyor demekki...00 Yorumla
1 yılSorumsuzca dünyaya çocuk getirmek de karmaşık bir konu, madem ilgilenmeyeceksin neden çocuk yapıyorsun, ama çocuklarınızın sınavı da olabilir bu, seçtikleri yaşamları
00 Yorumla
1 yıl7 sinde neyse 70 inde de odur sorumluluk bilinci yüklenmemiş
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEdilemez, evli iken değil boşanma olsa çocukla görüşmese almasa ilgilenmese bile yasalar bile bize bu konuda bişey yapamıyor. Ta ki evli iken. Kimseye hiçbir durumda zorla babalık ya da annelik öğretilemiyor maalesef
00 Yorumla
1 yılDürüst, net, naif bir şekilde konuşman lazım öfkeliysw Kıvama getir değilse zaten daha rahat konuşursun
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 404 cevap paylaştı.
1 yılMüko bir tavsiye verecem aşko boşan😂
Kendi düşen ağlamazmış kabullenmekten başka tek çare boşaman.00 Yorumla
1 yılEdemezsin boşanacaksın kesin çözüm de bişi sorucam çocuk olmasan önce ilgili ve sorumluluk sahibi bir eş miydi
00 Yorumla
1 yılEkonomik özgürlüğün varsa boşan gitsin neyi çekeceksin şimdi bu adam bu sorumsuzlukla bide ikinci üçüncü çocuguda ister utanmadan.
00 Yorumla
1 yılKocanın yaşı küçükse evliliğe ve baba olmaya hazır değildir üzerindeki sorumluluk onu korkutuyor olabilir
00 Yorumla
1 yılO sonradan öğrenilecek bir şey değil maalesef içten gelen bir duygu babalık veya annelik buna sahip olmayana sonradan aşılamak biraz zor
00 Yorumla
1 yıl25 26 yaşında evlenirseniz olacağı o daha kendinize bakamiyorsunuz ne çocuğu 😂
13 Yorumla- 1 yıl
@beyzaaa21 30 ustu
Ablam da o durumda eğer boşanmak senin için mantikliysa boşan gitsin o insan düzelmez
19 Yorumla- 1 yıl
Çocuğu var mı?
- 1 yıl
Neye karar verdi en son?
- 1 yıl
@Zamanın_izinde Kocasını psikologa götürdü psikolog ablama hak verdi. Ablam boşanmak istiyor ama onun için mantıklı değil o yüzden simdilik kendi durumunu daha cok duzeltmeye çalışıyor ablamın bir evi var ama düzenli bir işi de olmasi lazim falan o yüzden birseyler yapiyor yani Ama tabi ablamlarin iliskisinde bunlar dışında pek çok sorun daha var sadece bu değil ki bu da bir o kafar iğrenç bir şey sonuçta cocuk çocuk diye tutturan enistem di hem istiyor hem 1 saat oyun oynayamiyor çocukla
- 1 yıl
Abla sizle her şeyi paylaşıyor sanırım
- 1 yıl
Bana yzrmsn direk
- 1 yıl
Anlatacağım
Gizli Üye(36-45)1 yılSorumsuz insanı sorumlu hale getirmek imkansız gibi birşeydir. Çünkü bu bir fıtrat meselesi karakter meselesidir
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılBir baba olarak eşinden utandım. Evlat babanın sevgisine ihtiyacı var
00 Yorumla
1 yılBir terapistle ilk görüşün, eğer devam ederse ayrılmak en iyisi olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBak şimdi yapmak var ve zorunda kalarak yapmak yap degil mi? Odaya gir kapıyı kitle ikisini baş başa bırak ilgilenir 😂😂😂😂ahnajajakzşaşşaiahahahah ayyy hiç gülcegim yoktu bsjsjsjs
01 Yorumla- 1 yıl
😅😂🤣🤣🤣🤣
1 yılÖyle babanın ben.. Kusura bakma da ! Kendi çocuğuyla ilgilenmeyecek? Vallahi ayıp.
00 YorumlaBöyle eşşekle niye evlenip aynı yatağa girdin diye sorarlar adama
02 Yorumla- 1 yıl
Bazi erkekler evlenene kadar cok iyi davranip elde edince kotu davranmaya basliyor
- 1 yıl
@Kizlarsormazartik Hıyar kendini belli ederde hıyara tuzlukla koşan kadınlar zırlamasın bi zahmet
1 yılBas edemezsin
Evlenmeden beyin kullanmak önemli00 YorumlaAile danışmanlığı alabilirsin, bu konu hakkında illaki eşinin olmasına gerek de yok. Bireysel de başlayabilirsin. Annem gitmişti eğitim koçum aynı zamanda aile danışmanlığı yapıyordu isterseniz size adını verebilirim mesajda
10 Yorumla
1 yılTerapi alacaksın öncelikle sorun senle alakalı değil
00 Yorumla
1 yılSizin 1 dk lim birbirinizin üstünde hoppidi hoppidi zevkiniz yüzünden çocuklar madur oluyor yazık değil mi bu çocuğa? Bide bu kafayla çocuk yapıyorsunuz bari düzgün bakın. Dogru secseydin kocani
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEşlerin hangisi sorumlu ki bendede var burara takilmaktan beni ve çocuklarını görmüyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAl karşına konuş değişmiyorsa mecbur böyle idare edecen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKoy tekmeyi işin gücün varsa ailen kabul edecekse arkanda duracaklar ise
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılEdemezsin. Onun kafa yapısı bu, karakteri bu. Babalık duygusu yok.
00 YorumlaAbla işin zor açıkcası büyük ihtimalle ben para getiriyom daha bir şey yapmak zorunda değilim kafasındadır çoğunluk böyle maalesef
10 Yorumla
1 yılYorumdaki gerizrkalilari sallama sen , bosanmak en en son ihtimalin olsun.. duzeltmek icin caba goster
00 Yorumlaher şey sizin elinizde geçinemiyosanız boşanırsınız olur biter
00 Yorumla
1 yılİlişki koçundan destek alın o gerekeni eşine söyler.
00 YorumlaNasıl buluyorsunuz böylelerini , hiçmi etrafınızda insan sarrafı yok gerçi olsa da dinlemiyorsunuz.
00 Yorumla
1 yılEdemezsin babalık çocuğu kucağına aldığında başlar o his yoksa zor
00 Yorumla
1 yılbas edemezsin babamda oyleydi hala oyle poposuna tekmeyi koy gitsin hiç acıma yoksa uzulursun
00 YorumlaMadem sorumsuzdu niye çocuk yaptın
10 YorumlaAllah yardımcın olsun bacım.
10 Yorumla
1 yılbosan abla arkandayım
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılkonuşarak sorumluluklarını ona hatırlat sürekli
00 Yorumla
1 yılPeki sizinle ilgileniyor muydu?
00 Yorumla
1 yılBoşan ve yüklü nafaka al
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 312 cevap paylaştı.
1 yılKonuşmaktan başka çare yok
00 Yorumla
1 yılEn baştan beri mi öyle acaba 🙄
00 YorumlaGüzel bir dayak , dövdür
00 Yorumla
1 yılKonuşmalisin başka çözüm olmaz
00 Yorumla
1 yılAllah islah etsin
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 315 cevap paylaştı.
1 yılZor durum evliliğin nasıl
00 Yorumla
1 yıl
Çocugu ver kucana baksın okafar00 Yorumla
1 yılEdemezsin içinde yoksa yoktur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHuy degismez. Boyle gider
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılVazgeçilmez olduğunu göster ona aldat
00 Yorumla
1 yılİlk cocukmu kaç yıldır evlisiniz?
10 Yorumla
1 yılKendi çocuğuyla ilgilenmeyen birine ne desen boş
10 YorumlaBoşayabilirsin
00 Yorumla
1 yılKonuşun güzelce
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılBaş edilemez
00 Yorumla
1 yılAl çocuğunu annemlere git
00 Yorumla
1 yılÇek karsina konuş
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem