yalnız büyüyenler kimler
3 yaşından beri hep arkadaşları olanlar kimler
3 yaşından beri hep arkadaşları olanlar kimler
Yalnız büyüyen çocuklar başarılı olmaz, olamıyor diyemem ama çoğu mutlu olamıyor. Kalabalık ailede ya da çevrede büyüyen çocuklar daha sosyal olduğundan gelişme ve kendini keşfetmede daha etkin oldukları da bir gerçek.
sende çoçuk var mı
Var
ne güzel Allah bağışlasın
Amin. Allah isteyene sağlıklı ve kolay bir şekilde nasip etsin. Sende çocuk var mı?
yok
Evlilik?
oda yok 🤣
başka bişi sorma 🤣
Valla bu tarz sorulara yorumlarda karşıyım da sen açınca konuyu, sormazsam ayıp olur düşüncesi ağır bastı:)
tamam madem ben başlattım afedersin 🙂
Est kız, sen bende farklısın. Yorumlarına önem göstereceğimi söylemiştim:)
teşekkür ederim evet unutmadım 🙂🌸
Arkadaşlari ile birlikte büyüyen çocuğun , hem fiziksel hem ruhsal hemde motor gelişimi daha sağlıklı olur çocuk paylaşmayı, üretmeyi , uyumu , kendini korumayı, sorumluluk almayı , konuşma ve empati yeteneği kazanmayı , el becerisini geliştirmeyi öğrenir halk dilinde şöyle bir deyim vardır " eşeğin varsa hayvana kat çocuğun varsa çocuğa kat diye oyuzden çocukları onların yaşıtı birşeylerle iç içe büyütmekte fayda vardır ve sağlıklı olur
güzel sözmüş eskileri dinlemeli 🙂
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
rica ederim özlü sözlerini seviyorum 🙂🧡
Ben kalabalık büyüdüm. Soruna gelirsek insan sosyal varlıktır. Her zaman sosyal olan daha arkadaşçıl , özgüvenli, ne yapacağını bilen birey olur. Dikkat et tek büyüyenlere başka çocukla bir araya geldiğinde vurabiliyor , oyuncağını paylaşmayabiliyor.
Tabiki istisnası da var kalabalık içinde büyüyen zorbalığa da maruz kalıyor olabilir. Bu da kötü etkiler ama genel olarak arkadaşları ile büyüyen daha iyi birey olur..
kalbi temiz olan iyi olur
eic 🌸🙂
Teşekkürler 🌸
rica ederim 🙂
🌸🌸
Merhaba portakallıjöle 🌸, bu konuda kesin bir yargıya varmak zor ama ben yalnız büyüyen çocukların içe dönük ve özgüven sorunları yaşayabileceğini düşünürüm. Arkadaşlarıyla büyüyenler ise sosyal becerileri gelişmiş, empati yeteneği yüksek ve daha esnek olabiliyorlar. 3 yaşından beri sürekli arkadaşlarıyla büyüyenler, iletişim ve paylaşma konularında daha tecrübeli oluyorlar. Aslında çocuklar için denge önemli bence, yalnızlık da arkadaşlık da gelişim için önemli. "İki karpuz bir koltuğa sığmazmış" derler, her ikisinin de faydası varmış. 🌼🤹♀️
Cevap
5Cevap
Yalnızlık gibi durumlarda insanlar boşluğa düşer, nasıl davranacağını bilemezler. Arkadaş ortamı her daim iyidir fakat doğru arkadaşta seçebilmek önemlidir. Büyümek için akranlarına ihtiyaç duyar insanlar.
Ben yalnız büyüdüm içime kapandım sıkıntılı süreç o yüzden çevresi olan çocuklar ile büyüyen daha iyidir portakal tatlısı
Arkadaşlarıyla büyüyen hem sosyal hemde iletişim bakımından güçlü olur
Karakteri iyi olan her zaman kendini geliştirir ve yolunu bulur
İkisinin de artıları eksileri var ya.
Arkadaşlarıyla büyüyen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?