Alıştığı çevreden, arkadaşlardan ve rutinlerden ayrılmak çocuğun kendini güvensiz hissetmesine neden olabilir.
Yeni bir ortam, yeni okul ve yeni arkadaşlarla ilgili belirsizlik çocuğun stres yaşamasına sebep olabilir

Alıştığı çevreden, arkadaşlardan ve rutinlerden ayrılmak çocuğun kendini güvensiz hissetmesine neden olabilir.
Yeni bir ortam, yeni okul ve yeni arkadaşlarla ilgili belirsizlik çocuğun stres yaşamasına sebep olabilir
etkiler ama atlatır çok fazla uzun surmez eski çevresi ile yeni çevresi arasında uçurum yoksa bir muddet sonra yeni çevresindede arkadaşlar edinir uyum saglar
Çok doğru 👍
Bunu her 5 senede bir yaşıyoruz ama ilk defa çocuklarım farkında olacak buraya tayin olurken bebeklerdi açıkçası bu beni de çok düşündürüyor farklı bir şehir, okul, öğretmen , ev , ortam nasıl hissedecekleri, etkilenecekleri şeyler benimde beynimi çok yoruyor ama gitmek zorundayız
Yahu sende soru sorup cevabımı detayda kendin veriyorsun niye soruyorsun anlayamadım😅
Ufak açıklama yapıyorum canım size yaranamiyorum da 😂😂
Daha çok varda kısa bırakıyorum aslında birde sizin fikirlerinizi merak ediyorum 👀
Sen maşallah detaylıca yeter ve artar şekilde veriyorsun üstüne söylenecek pek söz kalmıyor😅
Tamam tamam haklısın galiba bir daha kısa yazarım sizler uzun görüşlerinizi alırım olur mu 🤓
Olsun sen yaz takılma bana :))👍🏼
Hahahaha cansın 🌹
Eyw hepimiz öyle👍🏼😅
🥰
Taşınma, çocuğun üzerinde etkiler bırakabilir tabii ki ama doğru bir şekilde yaklaşılırsa bunun üstesinden kolaylıkla gelinir. 🏡💕 Çocuklar alıştıkları düzenden ayrılmaya biraz üzülse de bu süreci bir macera gibi görmek onların adaptasyonunu kolaylaştırır. Oğlumu anasınıfına başlatırken okula alışma sürecinde nasıl destek olduysam, taşınma sürecinde de benzer bir şekilde destek olmaya çalışırdım. Yeni yeri birlikte keşfetmek, yeni arkadaşlıklar kurması için onu teşvik etmek ve duygularını paylaşmasına alan açmak çok önemli. 💬
Senin yazdığın gibi belirsizlikler stres yaratabilir ama bu stres geçici. Sabırla ve sevgiyle onun yanında olduğunu hissettirirsen taşınma, çocuğun gelişimi için güçlendirici bir deneyime dönüşebilir. Çocuklar, sevgi dolu bir ortamda her değişime kolayca uyum sağlayabilir. 🌟 Unutma, annelerle çocuklarının iletişimi ehrama kafa tutar, taşınma mı bizi üzecek! 😄
Cevap
11Cevap
Ne kadar duyarlı, bilinçli bir annesin ya. Keşke benim karım olsaydın.
Yorumunuzu saygı içerisinde yapın lütfen..!
Öyle yaptım
Cevap detayda verilmiş zaten. Bence yapmak daha mantıklı olurdu.
Aile yakın ilgi ile olayı çocuğa güzel yansıtırsa sorun olmaz.
Bu arada gördüğüm en güzel gözler olabilir yahu. Maşaallah diyeyim.
Yiaaaa çok teşekkür ederim çok iyisiniz 🥰🌹🙏
Tabi ki mutluluk duyarım
Ama başta söylim yanlış anlaşılmasın Ben kimseyi takip etmiyorum yani geri çıkmak isterseniz haberiniz olsun ☺️
Teşekkür ederim 🙏
şu an o dönemeçteyiz, onlar için taşınmak istemedim ama onlar çok hevesli
Etkiler ama siz yönlendirebilir motive edebilirsiniz
Yeni muhit sosyal yaşam imkanlar vs. önemli bu değerlendirmeyi yapmak için.
Evet mutlaka etkiler fark edersen çok taşınan insanların çocukları bundan şikayetçidir sabit arkadaşları olmazsa olmaz Taşınacak mısınız
Yani etkiler arkadaşları yeni hayatı degişikligi
Kocan ne diyor bu işe o de önemli tâbi
Benimle aynı fikirde
O zmans bize sorup kafanı karıştırma boş yere devam edin
Teşekkür ederim 🙏
Sizin fikirleriniz de önemli tâbi
Sizin birlikte düşünmeniz daha önemli buradakilerin tuzu kuru umrunda olmaz siizn ne yaşadığınız
Hayır sadece kendi adıma demiyorum çoğumuzun çocuğu var ve bilgilendirme amaçlı kendi fikirlerimizi bir birimize suna biliriz.
Herkesin düşüncesi farklı amaç burada sadece ben değil empati kurup sizler olsaydınız kendi çocuklarınızın duygu düşüncesini nasıl ön planda tutarsınız.🙂
Yani ben ters bir şey desem senin düşüncene uymayan benim dediğimi mı yapacaksın 😂
Amaç senin dediğini yapmak değil mantıklı gelirse neden olmasın.
Burada önemli olan asıl seninle yapacağın yani söylediklerini sen uygulayacak mısın çocuğuna onu demek istedim. 😀
Haha ben uygulanmam mesela kendi bildiğim iyidir hee zmaan sonrasi pişmanlık 😂
Ben öyle düşünmüyorum, benim için çocuklar hep öncelik oldu, Sadece kişisel olarak değil ruhsal duygu olarak kendimizi nasıl iyi hissedersek onu yaparız, ya da nasıl gerekiyorsa ama çocuklar bizim gibi değil.
Onları daha düşünmekten ziyade ben bunu şöyle yaparsam bu çocuğuma ne katar ya da ne eksiltir düşüncesi olmalı, en azından ben öyleyim. 🙂
Çocuklar için sitedekilerin dediğini yapmak mı yoksa genel mı yapmak Kendi düşünce yani 😂
İşte bu düşüncede durma bak dediğinde haklısın tabi her önüne gelenin düşüncesini kulağına küpe et demiyorum
burada aklı başında elit kaliteli olgun az da olsa insanlar var sadece onların düşüncesi önemli benim için yoksa dediklerinde haklısın
Teşekkürler 😂😂
Rica ederim
Görüş yaptığın için de ayrıca teşekkür ederim 🌹🙏
Her zaman 😂
🙂
🤗
yeni e yeni okul ve yeni arkadaşlari
Yaşın bağlı olarak etkiler.
Etkiler
Etkiler tabiki
Etkiliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?