Babam değerimi sadece derslerle ölçüyor?

Babamın ne derse dediğini yapmaya çalışırım sigara alkol yok babamın nefret ettiği herşeyden kaçınırım hayırlı evlat olup herkese karşı beyefendi olmaya çalışırım ama babama bunlarla yaranılmaz. Babam çok agresiftir evlat ayrımı yapar. Kız kardeşime çok iyi davranıp çok severken beni hayırsız evlat gibi görüyor anneme bağırıyor bana bağırıyor küçüklüğümden beridir şiddet görüyorum. Babama göre istersen hayırsız evlat ol babamın umrunda olmaz ama dövmeyide ihmal etmez, öz evladına yani bana söylediği birkaç tehdit; "Senin ağzından kan getiririm, seni komaya sokarım, şu odada kapıyı kilitler senin ağzını burnunu kırarım bacaklarını kemiklerini kırarım hastanelik ederim, seni öldürürüm yarın mezarını kazarlar". Babama göre derslerin kötüyse hayırsız evlatsın değerin yok ve sevilmeyi hak etmezsin ancak derslerin iyiyse dünyanın en iyi babası olur. Hiçbir motivasyon vermez oğlum nasılsın bugün nasıl geçti demez derslerinde zorlanıyormusun demez. Ne der biliyormusunuz? "O dersleri düzelt yoksa burnundan kan getiririm tamirhaneye veririm okutmam". Ben anlamıyorum derslerim kötü diye benmi sorumlu tutuluyorum? Neden sevilmeyi hak etmiyorum?
Babam değerimi sadece derslerle ölçüyor?