- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,1b cevap paylaştı.
u 1 yıl4 yaşında çocuğu olan bekar bir annenin tek başına geçinmesi zorlu bir süreç olabilir, ancak doğru adımlarla ve destekle bu mümkündür. İşte nereden başlayabileceğinize dair bazı öneriler: Maddi Destek ve Haklar: Nafaka:Çocuğunuzun babasından nafaka alma hakkınız vardır. Nafaka, çocuğunuzun temel ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir destek olabilir.
Nafaka davası açmak için bir avukattan yardım alabilirsiniz.
Devlet Destekleri:Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bekar annelere yönelik çeşitli destekleri bulunmaktadır. Bunlar arasında nakdi yardımlar, çocuk bakım destekleri ve eğitim yardımları yer alabilir.
Bulunduğunuz ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak bu destekler hakkında bilgi alabilirsiniz.
Devletin çocuk yardımları konusunda araştırmalar yapabilirsiniz.
Sivil Toplum Kuruluşları:Bekar annelere destek veren sivil toplum kuruluşları da bulunmaktadır. Bu kuruluşlar, maddi yardımın yanı sıra psikolojik destek ve danışmanlık da sağlayabilirler.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBen bunu anlayamıyorum , gerçekten anlayamıyorum.
siz gerçekten bir insanı hiç tanımadan hayatınızın ortasına alıyor olmalısınız.. bir de çocuk yapıyorsunuz. Vallahi yazık. Evlenirken bin kere test etmek, çocuk yapmadan önce milyon kere düşünmek lazım.
İnsan zamanla tanıyor diyorsunuz ama ona da inanmıyorum. Bal gibi foyası ortaya çıkıyor sevgililik döneminde. Hem de max 6 ay gibi bir sürede..
soruna cevabım : en kolay yolu dijital yöntemler. Kenarda biraz paran varsa çok değil 4 bin falan, ikinci el bir laptop alıp yapay zeka ile görüntü üretip etsy de pazarlamayı düşünebilirsin. Akşamları grafik tasarım çalışabilirsin. Bu tarz işler hem evde olmanı sağlar bu sayede çocukla da yakın temasta olursun. Ciddi kazanç var bu alanda. Birkaç ay kendini kapatıp öğrenirsen Etsy dünyasının sana kazancı çok olur.
Bir zanaatın varsa el yapımı çanta, el örgüsü kazak gibi.. ipliklerinş çok cüzi bir fiyata mal edip emeğini koyup e-ticarette satabilirsin. Şirket kurmak ve muhasebe işleri ilk başta göz korkutur ama ilk birkaç ay oturup çalışırsan halledersin akşamları.
bu iki öneri, seni hem bu zorlu zamanında başkasıyla muhatap etmeyip hem de ilerleyen süreçte temel kazanç kapın olabilecek öneriler.
21 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKazak ve el çantası gibi günlük kıyafet ve aksesuarların tanıtımı ve talebinin artması çok zaman alır. Daha sık kullanılan ve seni yormayacak aksesuarlarla başlayabilirsin. Örgü bandana gibi, örülmüş telefon askısı gibi, örülmüş airpods kılıfı gibi. İnsanların kazak, şapka gibi şeyleri alırken çok seçeneği ve kriteri vardır ama bu tarz aksesuarları hem hızlı stok yaparsın kısa sürdüğü için yapması, hem de insanlar düşünmeden birden fazla alır.
Çocuk için nafaka davası aç senin iletişimin olmasada devlet muhatabını bulur merak etme. Dava sonuçlanınca mecbur nafakasını ödeyecek. Bunun haricinde çocuğunu bırakabileceğin çalışma saatlerine uygun kreşlere bakabilirsin. Evde bakıcı tutmaktan çok daha uygun bir fiyata denk gelir. Eğer kreşte senin için çözüm yaratmıyorsa çağrı merkezlerine başvurabilirsiniz. Evden çalışarak hem çocuğuna bakıp hemde evini geçindirebilirsin. Allah yardımcın olsun. Dilerim senin için çok güzel kapılar açılır önüne🌸
00 Yorumla
Çocuğun için nafaka davası açmalısın. Onun dışında ise yapabileceğin şeyler durumunu belirten gerekli evrakları sunup devletin, belediyenin ücretsiz kreşlerine başvurmalısın. Ve iş bulmalısın.
Ayaklarınızın üzerine sağlam basmadan ne evlenin ne de boşanın. O çocuğu almak için bi dava açsalar baba tarafı alır benden söylemesi.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, yorumun çok gerçekçi ve ne yazık ki bu tür durumlar birçok kadın için oldukça zorlu. Öncelikle şunu söyleyeyim, her şeyin bir çözümü var ve yalnız olmadığını bil! Tek başına bu mücadeleyi verdiğin için öncelikle seni tebrik ediyorum, çünkü bu gerçekten büyük bir cesaret 💪🏻🌸.
Tek başına ebeveynlik zor ama bir sistem kurduğun zaman her şey daha bir düzene giriyor. Devlet desteklerine mutlaka başvurmalısın, özellikle son dönemlerde sosyal yardımlar konusunda çok fazla seçenek sunuluyor. İster kreş yardımı olsun, ister gıda yardımı, bunları araştırıp destek alabilirsin. Kreşler konusunda devlet destekli olanlara mutlaka bakmanı öneririm, çoğu annenin hayatını kolaylaştırıyor. Ayrıca güvendiğin bir çevrenden küçük bir destek ağı oluşturmayı dene. Belki bir komşu, bir arkadaş… Birini çocuğuna kısa süreliğine emanet edecek bir çevre oluşturmak hayat kurtarıcı olabilir.
Tabii iş bulma süreci de önemli. Kendi yeteneklerine uygun bir iş bulup tasarruflu bir bütçe planı yaparsan, bir süre sonra düzene girdiğini göreceksin. Asla vazgeçme! Çocuğun sana hayranlıkla bakan gözlerinde bu mücadeleden elde ettiğin zaferin yansımasını göreceksin 🥰. Anneler her zaman süper kahramandır ama biraz dinlenmeye de ihtiyacı vardır, unutma! 🌙💖00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 598 cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle bir anneye bunu yaşatan baba utansın. Baba ile bir şekilde irtibata geçin çünkü onun da çocuğu mecbur nafaka ya da çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamaya gerekirse hukuki yollara başvurun çünkü mecbur. Harici olarak şu an hayat çok pahalı yaşadıklarınız zor ve gurur kırıcı da olsa kaldığınız yerde bir süre daha mecbur çocuğunuz için sabredin ve bu süreçte çalışıp birikim yapmaya çalışın ya da çocuk anaokuluna gidiyorsa okulunda bir iş bulabilirseniz ona yakın çalışmak daha iyi olur sizin için. Düzene girince ayrılırsınız bulunduğunuz yerden. İnşallah bütün hayallerinizi gerçekleştirirsiniz 🤲🏻🌸
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkek olan adam çocuk sahibi olsun rezil adam yediği kursağında kalır inşallah. Kardeşim ben sana şunu şöyle izah edeyim bizde bir laf vardır işine gelirse. Çocuk kimin döşeğinde dogmussa o çocuk onundur. Toplumsal olarak aynı olsakta gelenek olarak bazi seylerimiz ayrilabilir kesik kesim. Bizde çocuğa baba bakar. Ayrililimca baba finansörtur. Eğer ayrılmak istiyorsa o çocuğun velisi olmaya devam eder kadın ayrılip gider ve başka evlilik kurar. Çocuğu ilede görüşür. Kısaca biz de böyle kadınlar bu şekilde asla zorluk cekmiyor. Size örnek olsun. herkes için ilk başta zorluk olur. Ama bizde gelenek böyledir ayrılma anında baba çocuk bakmaktan korktuğu için genelde boşanmaya bile yaklaşmaz. Kadın isterse gider çocuğu almadan tekrar yeni hayata başlar. Çocuk sahibi olur. Yoksa orada burada çocuk nafakası yok ev kirası yetecekmi , anamın yanında sığıntı olduk derdine düşmez. Sadece çocuğu ile buluşur ve hayatına devam eder kendini kalkindirir yeni evine geçer sonra istiyorsa çocuğunu alır ama genelde almazlar
00 YorumlaÖncelikle durumunuza çok üzüldüm. Umarım bir çıkış bulursunuz.
- İlk tavsiyem İstanbul dışında, ev kiralarının daha düşük olduğu taraflara taşınmanız. Tekirdağ iyi bir yer olabilir.
- İşlerinizi evden yürütmelisiniz. Tam zamanlı bir işe gitme imkanınız yok.
- Netten satış yapmak olabilecek en iyi çözüm gibi görünüyor. Çok yaratıcı fikirlere ihtiyacınız yok. Çok satan günlük ürünleri toptancıdan alacaksınız, paketleyip kargoya vereceksiniz.
- Haftada bir mal alırsınız. Günde bir saat ürünleri paketlersiniz.
Bir deneyin bakalım. Belki her şey yolunda gider.
11 Yorumla- 1 yıl
@Hasnikktir sana mesaj atılamıyor.
Gizli Üye(30-35)1 yılBabasından nafaka neden yok? Bu çocuğu tek başına mı yaptın sen, babanın evinden mi getirdin? Babası çocuğuna neden sahip çıkmıyor? Nafaka davası aç ve babasından çocuğun tüm ihtiyaçlarını giderecek kadar nafaka al. Bu çocuğun hukuki hakkı. Sakın çocuğun sefil perişan büyümesine izin verme, sen de hakkına girersin çocuğunun. Tek başına bakman mümkün değil. Söke söke al nafakayı. Nafaka sizin aranızda konuşup anlaşacağınız bir şey değil. Mahkemeye başvur o karar veriyor ve bağlıyor. Senin iletişime geçmene gerek yok
10 YorumlaGerçekten zor bir durumda olduğunuz yazdığınız yazılardan belli.
Online çağrı merkezleri var, onlar ile evden çalışma imkanları sunuyorlar. Belki bu şekilde bir yol ile başlayabilirsiniz. Onlineden bir şeyler satmak isteseniz o öyle anlatılanlar kadar kolay değil ve uzun bir zaman gerektirir.
Öncelikle uzaktan çağrı merkezi işleri sizin işinizi görür diye düşünüyorum, inşallah kısa zamanda güzel günler sizi bekler.
Boşuna demiyorlar cennet sizin diye
13 Yorumla
Soran1 yılTesekur ederim beyfendi
- 1 yıl
Kral gayet guzel yorum atmış , üstune yok 🙏
1 yılNe kadar düşüncesiz insanlar var yahu! Boşanmasaydın veya boşanma diye akıl vermişler. Kadın size onu sormamış size nasıl çalışırım evladımı kime bırakabilirim diye sormuş !! Kimin ne yaşadığını nereden biliyorsunuz da hadsiz hadsiz yargılıyorsunuz . Bazıları da sapık gibi hemen atlamış tabi kadın kimsesiz ya hemen kullanın demi adiiiiiler ! Lanet olsun size ya
20 Yorumla
1 yılÇocuğunu tam zamanlı bir kreşe vereceksin. Bunun için belediyenin kreşlerine başvuru yapabilirsin, öncelik tanırlar durumu anlatınca. Sen de kendine iş bulup çalışacaksın. İşte tam da bu sebeple kız çocukları okumalı, meslek sahibi olmalı diye yırtıyoruz kendimizi. Çok zor Allah kolaylık versin.
10 Yorumlanormal diğer insanlar gibi geçinir. cocugu aile büyüklerine emanet edip calıscak herkes gibi. tek fark cocuku birine baktırtmak. iş yerine getirsen olmaz cunku. ya da evlencek kendisi baska birisiyle. ya da baba ile barıscak. kimi çirkeflik yapıyor nafaka koparmak icin hukuki işler yani o denenebilir. part time işler olabilir. evden calısmalı işlerde olabilir. ınternetten yayıncılık yapıyor kimisi.
00 YorumlaBen de aylardır bunu düşünüyorum 3 yaşında kızım var. Şöyle ki her türlü zor ama evliyken de zor birşeyler üzülme Allah’a bol bol dua et emin ol bugünlerde geçecek. Belediye yardımları var onlara başvurulur, nafaka vermezse ihbar et bak bakalım nasıl veriyor, ayrıca ev arkadaşı arayan çok insan var kendin gibi birini bulup çıkabilirsin. 4 yaş ise devlet anaokuluna verip yarım zamanlı bir bakıcı bulabilirsin. Keşke aynı şehirde olsak hadi beraber yaşayalım derdim😇
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇocuk 4 yaşına gelmiş kreşe ver. Kreşten sonra sen işten çıkana kadar annen baksın. Annen ile mecbur arayı düzeltip çocuğa baktıracaksın ve karşılığında bir miktar para vermeyi teklif edeceksin. El alacağına sen al falan de, bir şekilde yolunu bul. O da olmuyorsa babaannesi baksın onun da torunu sonuçta. Allah kolaylık versin çok zor bu işler. Erkekler hayatına devam ediyor bütün sıkıntıyı kadınlar çekiyor çocukla
11 Yorumla- 1 yıl
Sen evli misin?
Gizli Üye(36-45)1 yılİstanbul Pendikte geçen sene 4 yas için belediye kresi 4000 TL idi bu sene ne kadar bilmiyorum ama belediyenin kreslerini araştırın. Sabah 8 den akşam 7-8 e kadar tam gün alıyorlar. Uygun fiyatlı site icinde bulabilirseniz 1+0 dairelerden kiralik ev bakabilirsiniz. Evden çağrı merkezi işlerine başvurabilirsiniz. Istanbuldaysaniz kurtkoy semtinden uygun fiyatlara site icinde bulabilirsiniz
00 Yorumla
1 yıl“Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı”
ülkenin içerisinde bulunduğu duruma bakarak,-20 ile birde çocukla hayata başlamak,
10 Yorumla
1 yılÇok zor durum Allah yardımcısı olsun
Kira 20-25 + Bakıcı 20-25 + Masraflar 15-20 Bu kadın çalışsa dahi en az 70 k felan alması lazım ki tek başına ayakta dursun. Kadının arkasına ailesi yoksa çok zor bir durum.
10 Yorumlaaaa bu çok zor anlıyorum, bende arkabaların yok mu diyecektim ki onların da tavırını yazmışsın, yani işin zor canım.
yinede hayata pozitif bak buluruz bir şekilde yolunu, ölümden başka herşeye çare vardır.
00 Yorumlasu an calismiyorsan bulundugun yerin barosuna git avukat iste nafaka icin ucretsiz cikar en az 1 ayda sonra kizin icin uygun bir is bul egitim durumun nedir bilmiyorum yqzmmamissin ama uygun
00 Yorumla
1 yılİşin zor ben bile ayrılmayı göze alamadım geçim derdin büyüt iş bul ev al sonra ayrıl bu devirde kimseye güvenme güvenerek boşanma
00 YorumlaÜlkemizde bu durumu yaşayan ekonomik yönden özgür olamayan bu zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan kadınlara çok üzülüyorum.
00 YorumlaBelediye kreşleri var... Fiyatları uygun ve çok güzel eğitim veriyorlar... Ama vereceğin yerde ki Belediyeye dikkat etmelisin...
00 Yorumla
1 yılBabası bakabiliyorsa çocuğu ona ver. Madem eşitiz neden nafaka istiyorsun? Sorumluluk almaya gelince kaçmayın.
00 Yorumla
1 yılBu çocuk p.. ç olmadığına göre bi babası var, niye bu kadar dert ediyorsun tek başına mı yaptın. Gelsin sahip çıksın
00 Yorumla
1 yılKaymakamlığa başvur böyle olmaz. Çocuğun perişan okur Allah korusun. Elimizden geldiği kadar sana destek olmak isteriz aslında
00 Yorumla
1 yılBu kadın sen misin dürüst ol ona göre söyleyeceğim
10 YorumlaYardım edecek aynen veya kardeşin yok mu. Biri bakmazsa çok zor benzer yollardan gectim
10 YorumlaBir yıl ailenle kal. Ev işlerine yardım et çalış birikim yap. Seneye zaten ana sınıfına verirsin
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılYa Çok iyi bir maaşın olacak ya da oturabileceğim bir ev Bunun dışında imkansız
00 Yorumla
1 yılÇocuğunu yanında tutacağı işlere bakabilir en azından okula başlayıncaya kadar
00 Yorumla
1 yılUlan 100 de 80 iniz bu durumda, noolmuş la ülkeye bu kadar awq
00 YorumlaPursuit of happiness'ı izlemeye başlayarak tabii kid e (buda soru mu)..
00 Yorumla4 yaşında çocuğu olan nasıl bekar oluyor? Dulsun işte basbaya
05 Yorumla- 1 yıl
Bekar oluyor. Cunki TDK da dul eşi ölene denir. Eskiden di o kocasından ayrılana dul demek. Şimdi ayrılmış ve bakar. Kimse ile evlide değil
- 1 yıl
Bizim halkın abartması. Ne sebep olursa olsun ayrı kalan herkese dul demek. Erkeğe bile dul dediler burada sırf boşandı diye. Dul kelimesini benden önceki arkadaş özetlemiş
- 1 yıl
@theconqueror28 bunu psikologlar genelde bilipte söyleyenler için assagilak için söylediği çıktı. Bilerek söylüyorlar mis yani zaten öyle tipluler çıkar ne yani aynı işte dulsun eşin ha olmuş ha gitmiş dulsun işte diyenlerin bu insanlar üzerinden nefret sacmalarindan başka bir şey değilmiş. Bunlarla karşılaşırsanız bilinki o insan kötü bir insan
- 1 yıl
Biliyorum o tipleri. Kimse alınmasın bizim halkımızın çoğu kendi çıkarı uğruna yaşayan bir modeldir. Araplaşmaya başladık ve koşa koşa arap oluyoruz. Tanıdığım yüzlerce araptan biliyorum.
- 1 yıl
@theconqueror28 evet. Aynen.
Geçmiş olsun zor nafaka için vermiyorsa mahkemeye badvur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAilen akraban yok mu ver bir süre baksınlar sevabına sen de o sırada biraz birikim yaparsın çocuğunu alırsın yanına
10 Yorumla
1 yılBende 2 yaşında oğlumla benzer durumları yaşıyorum ve boşandığı kocamin evliyken bekliyorum aldattığını öğrendim şimdide nişan yaptığını öğrendim hersey çok zor anneler hep güçlü olmak zorunda maalesef
11 Yorumla- 1 yıl
Rabbım yardımcın olsun. Guc kuvvet versın
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim annem zamanında başardı. Babam vefat etmişti bana zor da olsa baktı. Sen de başarırsın ama yükün çok büyük. Allah yardımcın olsun.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKurumlara başvurabilirsin ancak kurumlar seni reklam amaçlı kullanmak için elinden geleni yapacaktır. Dikkat et zamanında biz yaşadık.
Gizli Üye(25-29)1 yılAnkara’da belediye yardım ediyor hem sosyal yardım hem işe başvur zor Allah yardımcın olsun
10 YorumlaBence şu an çalışarak biraz para biriktirmeyi dene. Ya da uygun biri varsa evlilik de düşünebilirsin
00 YorumlaŞehir merkezindeyseniz ev yemekleri yapabilirsiniz. Bir instagram hesabı ile reklamınızı yaparsınız. Ufak bir bütçe ile başlanabilir. Bunun üzerinde bir araştırma yapın isterseniz.
00 Yorumla
1 yılAz bile yapıyor senin gibi enayilere erkekler ohh iyi olmuş otur düşün şimdi adam başka kadınlarda hayatını cennet ediyordur şu an sende çocugum ne yiyecek diye düşün
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMaddi destek almadan geçinemez çocuk olmasaydı şansı olabilirdi Allah yardımcısı olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇalışmak zorundasın babadanda nafaka şart ve resmiyete göre vermesi lazım
00 Yorumla
1 yılEvliylen de destek cıkıyormussun ya, demekki erkeklere iyilik yaramıyor ağzına sıcııcan ki seni sevsin
10 YorumlaBu devirde zor bende sıfırdan başlamıştım çocuklarım la ama. Benim ailem yanımdaydı sizin kimseniz yok mu?
00 YorumlaÇalışman gerekir adamın da size nafaka vermesi gerek
00 YorumlaYasal olarak hakkı yokmu?
Ya da yardım parası felan02 Yorumla- 1 yıl
Yok ya öyle kadına vrilen hukuki hajalr havada. Ödeme falan hepsi palavra
Mecbur evlenecek sanırım
05 Yorumla
Soran1 yılÜvey baba konumunda olacağından nasıl guvensin peki?
Soran1 yılGündem haberler hiç duymuyor musun öz baba bile neler yapıyor ya :(
Bu devirde geçirmek ciddi anlamda zor
02 Yorumla
Soran1 yılGeçim zorluğu gelecek kaygısı:(
Kim bu? Yardımcı olayim
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 746 cevap paylaştı.
m 1 yılAllah güç kuvvet versin
00 Yorumla Bir süre ailenden destek alsan nasil olur
00 Yorumla
1 yılGecmis olsun zor
00 YorumlaSenin Ailenin yaptigi hoş değilmiş
00 Yorumla
1 yılSiginma evine gideceksin mecbur
00 Yorumla
1 yılZor durum valla
00 Yorumla
1 yılİnanarak başlarsan hersey yoluna giriryor..
00 YorumlaDava aç ske ske bakacak çocuğuna yok öyle
00 Yorumla
1 yılZor olur hem çocuk bak hem çalış zor olur
00 Yorumla
1 yılOkumuşluğu ya da mesleği var mı?
00 YorumlaDört yaşında çocuğu olan bekarmı oluyor
00 Yorumlarabbim yardımcın olsun vallahi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEn iyisi boşanmamak
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHani kadınlar her şey başarır erkeksiz bişey yapamazsınız
Soran1 yıl4 yaşına kadar ben büyüttüm çocuğumu.
Soran1 yılHem anne hem babalık görevini yapıyorum.
Cevap sahibi1 yılBu hayatta anne baba olmadan ziyade sen sadece anne olabilirsin baba sevgisi şevkati veremezsin tek kişi çalışarak geçinmek çok zor evin kirası sadece senin maaşın zar zor yeter
Gizli Üye(30-35)1 yılerkek olmak zormuş demi kardeş
05 Yorumla
Soran1 yılEvliykende destek çıkıyordum adama yüklemiyordum...
Cevap sahibi1 yılnasıl destek çıkıyordun anladığım kadarıyla çalışmıyorsun
Soran1 yılArada ev temizlik işlerine gidiyorum çocuk bakacak kimse yok tam zamanlı ise gidemiyorum
Cevap sahibi1 yılAnladım çocuğa bakmak istemiyor mu babası
Soran1 yılHiç bi şekilde irtibatta değiliz kendisi nerde olduğu bile bilmiyorum
- Devamını Gör (23)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım