Mayısta 2 senelik evli olacağım aslında bazen yaşıtlarımın çocuklarını gördükçe çok özeniyorum ama hamike kalsam panik atak geçirecekmiş gibi hissediyorum yani ya sevemezsem bakamazsam ona zarar verirsem diye düşünüyorum. Ya daha hazır değilsem diye e garip bi hal içindeyim. Eşim istiyor çocukları aşırı sever çok ilgilenir. Ama ben nasıl bi duygu olduğunu bilmediğim şeylerden korkarım. Ya karnımda taşımakta zorlanırsam gibi saçma sapan şeyler. Allah kimseye aratmasın evlat hasretiyle sınamasın ama ben niye böyle korkuyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
1 yılÖncelikle bu duyguların kökünü araştırman gerekir, çünkü ozaman daha anlaşılabilir ve de çözülebilir olurlar. Belki sen annenin karnındayken, annenin endişeleridir bunlar. Senin genetiğine işlenmiştir ne o yıllarda. Emin ol, çocuğun anne ile bağı (düşünceler, zevkler, renkler, tatlar, damak zevkleri, vs.) ana rahmine düştüğü andan itibaren başlıyor. Bir yandan hafife almamak lazım, diğer yandan da suyunu çıkarıp çocuğu aşırı korunaklı büyüteceğim diye doğal hayattan kopmamak lazım.
Hamilelikler çeşit çeşittir öncelikle. Bazısı 8. ay’a kadar karnının büyümesi ve zaman zaman canının birşeyler istemesi dışında bir değişiklik yaşamaz. Yani kilo olarak normal ilerlersen, zaten 6. ay’a kadar vücudunda nerdeyse hiçbir değişiklik olmaz, günlük hayatın etkilenmez. Düşük riski olmadığı sürece “bebeği taşıyamamak” gibi bir şey zaten söz konusu değil, neden böyle düşünüyorsun ki? O sana koala gibi yapışıyor, zaten bir vücut oluyorsunuz uzun bir süre. Doğumdan sonra yine 1 sene birbirinize yapışık yaşıyorsunuz nerdeyse. Ve bu çokzel bir şey inan bana. Bakıyorsun yüzüne, ve okadar tanımadığın hoş bir duygu ki. Uykusunda izliyorsun, uyanık olduğunda sürekli kendi ailenden ya da karşıdakinin ailesinden birşeyler görüyorsun suretinde (ben karşı tarafı görmemek için çok dua ettimdi, çok şükür sadece karadenizlilerin hafif kızıllığını almış, saç rengi onlara benzemiş, oda kabulümdür n’abayım). Dua ile halledilemeyecek bir şey yok. De ki, Allahım bütün korkularımdan sana sığınırım. Sen en hayırlı zamanda en hazır olduğumda nasip et 🤍
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEşinle kendini karşılaştırman komik. :D Eşin ben çocuk istiyorum der kenara çekilir. Sen taşırsın, doğurursun, bakarsın. O çocuğun altını bile almaz... Lohusa olursun iki eş arasındaki evliliğe senin annen ve onun annesi dahil olur... Eşin sana yardımcı olmadığından evlilik kimler arasında ortalık karışır. Banyo bile lüks olur sana. Sonra anne olunca geçer annelik kutsaldır tabi ki sen bakacaksın derler ama öyle olmuyor işte. Sırf bu yüzden Türk tipi evliliklerden nefret ediyorum. Bizim toplum asla birbiri ile evli değil.
Yabancı erkekler karısının doğumuna giriyor, çocuğunun altını alıyor, çocuğun büyümesinde ev işinde her şeyinde sana gerçek bir EŞ gibi destekçi oluyor. Türk kadınları ise sırf evde diye ne maaş alıyor ne paraya ihtiyacı varmış gibi davranılıyor. O yüzden korkman çok doğal.
Annelik ne iç güdüsel bir şeyde değil. Toplumun kadını yalnızca annelik üzerinden kutsaması kendinden vazgeçmesini tebrik etmesi tamamen :) Kocan eğer sana gerçekten destek olup, gerçek bir baba gibi babalık yapabilecekse korkmana gerek yok. :)
42 Yorumla- 1 yıl
Nicnamein ve yazdıkların… yeni idolüm sensin
- 1 yıl
@kissandtell Teşekkürler ama abartmadın mı :)
Annelik iç güdüseldir. En iyi doktorda gelse hiç bir bebeğe annesinden daha iyi bakamazlar. Ayrıca bu söylediğin kuruntular evlenirkende olmadı mı? Ya işte aynı eve girince değişirse ya ben istemezsem ya sevmeyi bırakırsak vs vs bir sürü vesvese geçiyor insanın aklından. Benim kaynanam ikidebir altı tane çocuk büyüttüğünü idda edip bendne daha iyi bakacagıbı snıyor ama o çocuk yine dönüp bana aglıyor yine o çocugu en iyi ven tutup agrısını açlığını ben anlıyorum. Rabbim bana bir mucize verdi umarım seninde mucizen ya da mucizelerin olur. Hiç bir şeyden korkma cesur ol annelik böyle başlıyor zaten. Birini sonsuz sevmek ne onu göreceksin. Ayrıca eşin destek oluyorsa hiiç bekleme iki sene geçmiş zaten evliliğe alışmışsınızdır
02 Yorumla
Soran1 yılEvet aslında evlilikten de korkuyordum bi dünya kuruntularım vardı eşimin destek olacağını düşünüyorum inşallah da yanılmam. Çok iyi geldi söyledikleriniz teşekkür ederim
Annelik, hayatınızda büyük bir değişiklik anlamına gelir ve bilinmeyenle yüzleşmek korkutucu olabilir. Bu korkunun kaynağını anlamak, onunla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Bir çocuğun sorumluluğunu üstlenmek, özellikle mükemmeliyetçi bir yapınız varsa, büyük bir yük gibi gelebilir. Bu kaygıyı yönetmek için gerçekçi beklentiler oluşturun. Hamilelik, doğum ve bebek bakımı konularında eğitimler ve kurslar almak, bilgi düzeyinizi artırarak korkularınızı azaltabilir. Doktorunuz, ebe veya psikolog gibi uzmanlarla konuşarak endişelerinizi paylaşın ve destek alın. Çevrenizdeki deneyimli annelerle konuşarak onların deneyimlerinden faydalanın.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, çok iyi anlıyorum hislerini 🌸 Anne olmanın düşüncesi bile bazen koskocaman bir dağ gibi görünebiliyor insana. Hele ilk seferinde! İnan bana, bu hisler tamamen normal ve neredeyse herkes böyle endişelerden geçiyor. Küçücük bir canın sorumluluğunu almak düşüncesi insanı ürkütüyor, biliyorum. Ama şunu unutma, içgüdülerin ve sevgilerin seni her zaman doğru yöne yönlendirecek 💕
Her şey bir anda mükemmel olmayabilir ve bu da çok doğal. Oğlum doğduğunda “Ben bu minik insana nasıl bakarım?” diye çok düşünmüştüm. Sonra bir baktım, sabahtan akşama kadar oyuncak kamyonlarla yerde sürünüyorum 😂 Zorlandığın anlarda eşinle iş birliği yapmak ve yakınlarından destek almak çok önemli.
Unutma, annelik “süper insan” olmak değil, elinden gelenin en iyisini yapmaktır. Bir bebek büyüttüğünde göreceksin, sen de meğer ne kadar harika bir insanmışsın! 🦸♀️ Bu süreçte acele etmene gerek yok, hazır hissettiğin zamanı güzelce değerlendir 😊
Son bir öneri: Kahve sabahları nasıl her şeyi çözüyorsa, bir gülüşü de senin kalbini eritir zaten! ☕❤️00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
26Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u 1 yılzamanla aşarsınız bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence korkmaya devam et. Çünkü çocuklar çok zor. Saçma sapan hareketleri var ve söz dinlemiyorlar. Çocukları severim, tüm insanları severim. Ama çoğu kişi çocuk yapmamalı. Eğer calismiyorsan ve çok sabırlı biriysen ve maddi durumun varsa ve çocukları çok seviyorsan yap. Diğer türlü zaten çocukların bize bir getirisi yok gibi. Yani yozlaşma var ve çocuklar büyüyünce anne baba tanımıyor genel olarak. O yüzden çocuk çok gereksiz maalesef. Ama keşke eski sevgimizde kalabilseydik. Hayatı doğayı insanları sevebilseydik. Bir şeyler oldu bize.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence her kadında bu endişe oluyor. Ablamın 6 aylık bebeği var. Bebeği olduktan sonra çok değişti. İlk aylar çok zorlayıcı anne için uykusuzluk vs insanı bitiriyor. Çocuğu da fazlasıyla ağlıyordu. çocuk ağlıyo diye ablam ağlıyordu bazen biz alıyorduk çünkü çok sinirliydi. Ama zaman geçtikçe çocuk da değişti sakinleşti. Ablamda iyi ki doğurmuşum diyor artık.. Zorlayıcı. Anne baba bu sorumluluğu maddi manevi karşılayabilmeli. Mükemmel anne olma derdine girmek stres yapıyor. Onu da anladım. Zor valla. Yanında destekçin olması kritik derecede önemli.
10 YorumlaBu korkunuzu asmaniz için anne olmanız gerekiyor 😊 Korkmayın, çocuğunuza zarar vermekten korkuyorsanız zaten zarar veremezsiniz ve onu korumak için herseyi yaparsiniz, ne kötü anneler var , siz isteseniz de onlar gibi olamazsiniz, Allah hayırlısını nasip etsin , gonlunuzdekini versin, sağlıklı buyütürsünüz inşallah
01 Yorumla
Soran1 yılAy hiç bu yönden düşünmemiştim çok teşekkür ederim 🙃
1 yılAslında bilinmezlik veriyor o korkuyu konu hakkında biraz bilgi edinebilirsiniz kitap olur YouTube olur ya da bir doktordan yardım alabilirsiniz bebeğin karnında nasıl can bulacağını düşün bir mucize gibi Yaradan ona can veriyor ama senin karnında bu lütfu sana verecek düşünsene bu harika bir şey umarım tez zamanda korkularınızdan kurtulursunuz🙂
00 YorumlaBelki de bunu bir uzmanla görüşmelisiniz. Endişelerinizi çok net anlıyorum ama evlat sahibi olmadan bu endişeli halden kurtulursanız gelecekteki evladınıza en büyük iyiliği yapmış olursun. Çünkü bebek anne nasılsa öyle oluyor. Be cok sakın bir hamilelik geçirdim sağlık açısından bazı zorluklara rağmen. Ve bebeğim çok sakin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBen 17 yaşında hamile kaldım ve isteğim dışıydı ama buna rağmen aldırmayıp doğurmayı bile düşündüm çünkü kıyamadım. o hormonlar sayesinde zaten bi bağ kuruyorsun anne karnındayken bebekle. Yani ona zarar gelsin istemiyorsun içgüdüsel olarak onu korumak istiyorsun. Bence korkmana gerek yok ama emin değilsen de doğurma sonuçta herkes anne olmak zorunda değil
16 Yorumla
Soran1 yılHiç anne olmak istememekten korkuyorum yani bu böyle sürecek mi korkularım
Cevap sahibi1 yılPsikolojik destek almayı denedin mi
Soran1 yılAldım
- 1 yıl
Doğurdun mu bebeği, iyi mi şu an
Cevap sahibi1 yıl@Youngboss1 aldırdım
- 1 yıl
Hmm anladım
Gizli Üye(25-29)1 yılyapma o zaman? çocuk bir zorunluluk değil. hele asıl sıkıntı doğurmak, bakmak hiç değil. neyin içindeyiz ne yaşıyoruz, üniversite mezunları işsiz, çökme durumuna gelmişiz bırak 20 yıl sonrayı yarınımız belli değil. hayatından memnun musun? peki çocuğun hayatından memnun olacak mı? çocuğun nasıl bir karakter olacağı ne isteyeceği belli değil sen ona ne isterse istesin verebilecek bir durumda mısın? herkes doğuruyor bir şekilde. önemli olan o değil.
10 Yorumla
1 yılKendini kasmaya gerek yok. Hayatında hiç ev işi yapmamış, yemek yapmamış, çocuk bakmamış dünyadan bir haber bir arkadaşım evlendi çocuk yaptı ve gül gibi baktı. Emin ol otomatikman herşeyi yapar hale geliyorsun.
10 YorumlaMerhaba , aslında korkularında haksız sayılmazsın, her kadın bunu hayatında oek çok kez düşünmüştür, ama anne olmanın ne kadar muhteşem olduğunu, annelerimizin bize davranışlarindan anlayabiliriz aslında
00 Yorumla
1 yılAllah'ın izniyle bir şey olmaz Allah karnına çocuk veriyorsa sana da güç verir sen kendine güven yeter benim 5 yaşında oğlum var mesela bende korkardım
01 Yorumla
Soran1 yılAllah bağışlasın bilmediğim şeyler beni endişelendiriyor inşallah ya ya hiç geçmezse korkularım
Belki de bilinç altında çocuğunu nasıl yetiştireceksin, nasıl bir gelecek hazırlayacaksın bunun korkusu var. Bence anne ya da baba olmadıktan sonra evlenmenin fazla mantığı yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİşte bu yüzden evliliği asla düşünmüyorum. 9 ay boyunca rahminde taşıyacaksın doğum anında tarifsiz bir acı çekeceksin, bence bunlar çocukla ilgilenmekten daha zor, korkacaksan doğumdan kork anne olmaktan niye korkuyorsun?
10 YorumlaBenimde 2 yil olcak Temmuz da valla bende dusunmuyorum yasim 25 🤣 eltim 21 -22 yaslarinda o bile anne oldu yani
00 Yorumla
1 yılÖnce bunu kabul et ve gözlemle sonrada yavaş yavaş olumlama vs ile değiştirmeye çalış o hisleri yaşa gorsellestir
00 Yorumla
1 yılUmarım o güzel duyguyu yaşarsın birsey olmaz
00 YorumlaAşma kork. Ülke kaliteli nesil yetiştirmeye müsait değil
00 Yorumla
1 yılHamile kalmayarak aşarsın. Herkes çocuk doğurmak zorunda değil sen de yapmazsın olur biter
00 Yorumla
1 yılHazır olunca korku geçer sanırım kocan baskı kuruyor sana
00 Yorumla
1 yılDoğsun bence çünkü daha büyütmesi var daha çok uğraşı var hamile az kalır
00 Yorumla
1 yılNasipse olur zaten genelde sürpriz gelişme oluyor beklemeden o Allah'ın emri
00 Yorumla
1 yıldoğurduktan sonra iyi ki demek için bunları düşünme
00 YorumlaPsikolojik destek terapi vs gibi çözümler düşündünüz mü?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHazır hissedince yap şu an değilsin ve kalırsan hem sana hem çocuğa hem de eşine yazık olur bebek hisseder çünkü
00 YorumlaEvliliğinde proplem yoksa 1 tanede olsa aman yap gitsin çünkü kararsız kalınca ileri yaşlara rastgelecek ileri yaşta kadın için daha çok zor yaş gençken insan herşeyi cekebiliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBöyle düşünen birini ikna etmiştim ☺️ Bu yeterli mi senin için ☺️
00 Yorumla
1 yılDoğurduktan sonra düzenin değişir yani artık canının bi parçasını doğurmuş oluyorsun bakmaya bile kıyamazsın
00 YorumlaPsikoloğa git bence. Çünkü bu hazır olman için psikolojinin hazır olması gerek önce.
00 Yorumla
1 yılYa bisey olmaz guzel duygular yasarsin hamile kalman iyi olur
00 YorumlaValla ben de korkuyorum anne olmaktan çok zor olamam heralde🤔
00 Yorumla
1 yılEvlenmekten korkmamişsin.
011 Yorumla
Soran1 yılNe kadar kırıcı ve itici bir yorum sizde doğmaktan korkmamışsınız keşke korksaymışsınız ya da anneniz korksaymış
- 1 yıl
Ben size evlenmeseydiniz onuda bilmiyordunuz neden korkmadiniz diyorum. Sonuçta evliliğide evlenmeden önce bilmiyordunuz. Dogmadan bu dunyayida bilmiyordunuz. Siz bana hiç dogmasaydin diyorsunuz bunlar aynı şeyler mi kötü olan ben miyim şimdi. Pes doğrusu.
- 1 yıl
ikisi aynı şey değil zorluğuda öyle
- 1 yıl
@İstilacıTür ne çok biliyorsunuz ya
- 1 yıl
o zaman çocuk isteyen herkes yapardı zaten
- 1 yıl
evet biliyorum sorun mu var
- 1 yıl
öyle süslü lafları kimse yemez çünkü
- 1 yıl
@İstilacıTür herkesin kendiniz sanmayın 😎
- 1 yıl
sen neden başkasını kıracak yorum yapıyorsan ondandır belkide
- 1 yıl
@İstilacıTür hayat böyle bir şey , gerçekler acidir.
- 1 yıl
herkes her konuda cesur olacak diye bişi yok sonuçta
1 yılÖnce evcil hayvan bakabilirsiniz
01 Yorumla
Soran1 yılBenimde aklıma o geldi aslında
1 yılEşinin yaklaşımın asıl peki zorluyor mü
02 Yorumla
Soran1 yılHayır zorlamıyor ama çok istiyor
- 1 yıl
Dr a gittin mi rutin mi her şey
Çok normal hazır olunca yap
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBu nasıl saçma bir düşünce yaa anlamak mümkün değil hakikaten
10 YorumlaYardımcı bir kocan yoksa yapma boş ver
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 674 cevap paylaştı.
s 1 yılBelki de senin için erkendir.
00 Yorumla
1 yılAnneler herzaman cesur olur
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 488 cevap paylaştı. Doğum karşıtı Antinatalist ol bari sende
00 Yorumla
1 yılüstesinden gelirsin bence
10 Yorumlaseks yaparak
110 Yorumla
Soran1 yılKardeşim anne olmakla bu yazdığının ne alakası var konuyu gerçekten anlamak istediğin yerden anlamışsın bravo yani 👏 pes
1 yılTerapi al
01 Yorumla
Soran1 yılTerapilik bişi olduğunu düşünmüyorum daha önce bir iki seans aldım
1 yılAnne olmaktan bence kork çünkü çok zor.
10 YorumlaBiz çözdük taktik verelim
00 Yorumla
1 yılÖnce anne olmaya inanman lazım
00 Yorumla
1 yılGeç kalınca daha zor olur.
00 Yorumla
1 yılBunu ancak profesyonel yardımla aşabilirsin
00 Yorumlaalışırsınız
00 Yorumla
1 yılanne olduğunda aşabilirsin bir tek
00 Yorumla
1 yılYaşın kaç ki korkuyorsun?
00 Yorumla
1 yılSıkıldın mi
00 Yorumla
1 yılPsikolojik destek al
00 Yorumla
1 yılKorkma rahatla, her işin dezavantajı var.
00 Yorumla
1 yılOlarak kim sıktı seni
00 Yorumlakorkma
00 YorumlaKorkma hiçbir zaman Annelik kutsaldır
00 Yorumla
1 yılNeden korkuyorsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDertlesmek istsrmsimisn
00 Yorumla
1 yılOlarak
00 YorumlaOlunca
00 Yorumla- Devamını Gör (3)