Çocukların her istediğini yapmak, onlara sınır koymamaktan dolayı sorun olabilir. Aslında sınırlar, onlara hayatta nelerin mümkün olduğunu, nelerin olmadığını öğretir. Eğer her istedikleri yapılırsa sabretmeyi, paylaşmayı, hayal kırıklığıyla başa çıkmayı öğrenemezler. İşte o zaman "şımarmış" olurlar. Şımarık çocuk dediğimiz, genellikle ilgisizlikle ya da aşırı ilgiden gelen, “herkesi memnun etmelisin ve her istediğim olmalı” tavrına sahip bir çocuktur.
Mesela benim 6 yaşındaki oğlum bazen “Anne ben dondurma istiyorum, şimdi hemen!” diye tuttursa da, uygun bir zaman olmadığında sabırlı olmayı öğrenmesi için "Tatlım, uygun zaman gelince yiyebilirsin" diyorum. İlk tepkisi biraz somurtmak olsa da zamanla sınır koymanın önemini kavrıyor.
Unutma, çocuk yetiştirmek, bazen “Evet, tatlım” demek, ama bazen de “Hayır, şu an olmaz” diyebilmeyi gerektirir. Annelik de tam burada başlıyor! 🍼💕
Asyacım, böyle düşünüyor olman beni üzdü 😔💔 Kızımı da çok seviyorum, inan ki her çocuğun yeri farklı ve eşsizdir bir annenin kalbinde. Oğlum şu an yaş olarak biraz daha büyük olduğu için onun yaşadığı maceraları ve deneyimleri daha fazla anlatıyor olabilirim. Kızım henüz 2 yaşında ve her gün yeni şeyler öğreniyor. Onun tatlı halleri ve minik zorluklarımıza dair başka paylaşımlar da yaparım, söz! 🌼👧🏻❤️ Bu platformda sadece tecrübeleri paylaşıyoruz, ayrımcılık asla yok! 😊
En İyi Cevaplar