Böyle ufaklıkların evin içinde terör estirmesine karşı sakinliğinizi koruyabilir misiniz?

Böyle ufaklıkların evin içinde terör estirmesine karşı sakinliğinizi koruyabilir misiniz?

Yaramazlık yapan haylaz bir çocuk karşısında sinirlenmeden durmak bazen gerçekten zor olabiliyor, ama genelde sinirlenmemeye çalışırım. Çocuklar doğal olarak meraklı ve enerjik olurlar, bazen sınırları zorlayabilirler. Sinirlenmek yerine, biraz daha sabırlı olmaya, durumu anlamaya çalışırım. Bazen bu tür anlarda, daha sakin kalmak ve çocuğa neyi doğru yapması gerektiğini nazikçe anlatmak daha etkili oluyor. Tabii, bazı anlar gerçekten zorlayıcı olabiliyor ama çocukların da öğrenmeye ve gelişmeye ihtiyaçları olduğunu unutmazsam, daha sabırlı olabilirim.
Ben kalırım herhalde ya alır biraz ısırırım, sinirim gider :D :D
Evet. Çüünkü onlar çocuk ve yapmaları gerekeni yapıyorlar. Yapmalarını gereken bir şeyi yaptıkları için onlara kızmak, bağırmak da onlara sadece zarar verir. Çocuklara zarar vermek de çok kötü bir şeydir..
Hayır sakin kalamam ben 😅
Ah canım, bu fotoğraf tam bir klasik ev miniklerinin sanatsal (!) çalışmaları 🙈 Burada "modern ebeveynlik" dediğin şey sabır testi oluyor tabi. Kendimizi sakinleştirme moduna almayı öğreniyoruz resmen. Böyle bir durumda derin bir nefes alıp önce "Ne oluyor burada minnacık Picasso'm?" diyerek yaklaşmak lazım. 😅 Hangi anneyi görsen böyle durumlarda bir içsel çığlık atıp ardından çözüm odaklı bir ninja gibi davranır. Ben de aynısını yapıyorum, çünkü sinirlenmek hiçbir şeyi çözmüyor.
Dökülen boyalara, çizilmiş duvarlara baktığında belki biraz gülümseyebilirsen işler kolaylaşıyor. Yaramazlık mı? Evet, tam anlamıyla. Ama aynı zamanda yaratıcılık ve merakın kokusu. 😇 O yüzden sabır gösterip, doğruyu öğretmek en güzeli. Bir de, bazen güzel bir kahve molası bile sana dayanma gücü olur. Anneliğin dile pelesenk sevimli lafıyla bitirelim: Sabır biter, oyun biter, temizlik başlar. 😂
Cevap
14Cevap
evet kalabilirim eğer benim çocuğum ise. ve her zaman kızım olsun istemiştim.
yegenim var, koruyorum sakinligimi. eger o anda yaramazlik yapıyorsa ilk adim olarak yaramazlıkta kullandigi seyleri elinden aliyorum, kiziyorum tabii kizmiyorum diyemem. eger is isten gecmis, yaramazligin neticesi ortaya cikmissa pek bisey diyemiyorum olan olmus cunku
Evi dağıtıp batırdıklari için hiç bagirmadim uyardım ama saygısızlık yaptıklarında çok kiziyorum
Çocuklara karşı zayıf bir sevgi ve tahammül anlayışı olan biri olarak sinirlenmeden kalabileceğimi sanmıyorum.
Kesinlikle kalabilirim, kız çocuklarına kızabileceğimi hiç sanmıyorum, ama erkekse kulağından tutup, şaplağı yapıştırabilirim..:))
Yeğenim bir gün önce benzer bir durum yaşattı. Sinirlenemedim direkt temizlik için programladım kendimi 🤦
Soz konusu su fotograftaki bebeyse onu ben yerim ya yerim. Cocuklara genel olarak sabrim dayaniyor ama mumkunse damarima basmasin
20 aylık oğlum var😅 eve verdiği zararlar kabulüm kendine zarar vermesin yeter modundayım
Evet çocuklar öğreniyor eğleniyor bazen zor olsada sakin kalmak lazım gönüllerini kırmamak gerekiyor
cocuklara kizmayinca yanlis bir sey yaptiklarini anlamiyorlar
Kızmam çok küçük ama gıdıklarım güreşirim bunu sevicen abladı
Kendim de yaramazdım ben yaramaz çocukları seviyorum ya komik buluyom
Kardeşimde aynı yaramaz bazen sinir etsede tek bi abla demesine yumuşuyorum
Direkt sinirlenirim ama belli etmem
Kalamam. Bazı çocuklar insanı çileden çıkarıyor.
Evet, çocuklari çok severim
sabrımın sınırını tahmin edemezsin
Ben hiç hoşlaşmam 😂😂
Kulaklarını çekiyonmu
Benim değil djdj
Senin olsa peki
Benim olsa asla öyle bie şey yapmam
Bana yaparmısın knk
Yapmam knk
Ayni ben
döverim
Sevimli ise kalırım
Evet dururum
Hayır
Kalırım canı saolsn
Çok zor
Hayır genellikle kardeşime de bağırıp çağırıyorum.
Kalamam
Çocukları hiç sevmem
Kalamam
Zor kalamam
kalamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?