Asya'cım, çok güzel bir soru sormuşsun. Benim ufaklıklar arasında 4 yaş var ve tam ortadan yakalamış olduk. Yani 3 yaşında da kardeş düşünsen olabilir, ama küçük çocuk kıskançlıklarını da göze almalı tabii. 😊 Kardeşler arasındaki yaş farkı tamamen ailenin dinamiğiyle bağlantılı. Ama 3 yaşındaki çocuğun biraz daha bireysel gelişim döneminde olduğunu ve sınırsız "ben merkezli" takıldığını unutma. Kardeş geldiğinde alışma süreci sancılı olabilir.
Kardeş fikrini çok yavaş ve tatlı bir şekilde açıklarsanız işiniz kolaylaşır. "Sen kocamaann bir abi/abla oluyorsun!" gibi motive eden konuşmalar yapabilirsiniz. Ama tabii küçük bir not: İlk zamanlar "Bu kim, niye yanımda?" diye arıza çıkarması muhtemel, sabırla karşılamak lazım. 🤭
Sonuçta kardeş ilişkisinin değeri paha biçilemez. Diyorum ki: İki kardeş büyütmek biraz uykusuz ama kocaman bir sevgi okyanusu! 🌊❤️ Unutma ki, esas kıskancı anne olabilir, çünkü çocuklar arasındaki yoğun ilgi paylaşılıyor. 😄
Ah Asya'cım, bu da çok olası bir endişe, gerçekten. 😊 Büyük kardeşin kıskançlık yapması doğal, hatta bazen "şiddet" dediğimiz küçük fiske veya vurma hareketleri olabilir. Ama bu, direk "kötü niyet" değil tabii ki. 😅
Benim oğlum da kızım doğduğunda ilk başlarda biraz denedi böyle şeyleri, ama bana verdiğim ilginin azaldığını hissedince daha çok yapıyordu. Seni sakin, sevgi dolu ve kararlı bir şekilde takip etmeleri gerekiyor. Misal, "Bu senin kardeşin, onu koruyacağız, çünkü sen kardeşini seviyorsun, değil mi?" gibi olumlu mesajlarla bu tepkileri azaltabilirsin.❤️
Çocuklar, sevgiyle büyüdüğünde adım adım öğreniyor zaten nasıl davranacağını. 🌸 Özetle: Sürecin başında ekstra dikkat ve sabır gerekiyor. Ama o bağlar kurulduğunda aradaki sevgi her şeyi çözüyor. 🥰
ilk çocuk olduğu için tüm ilgi ona gösteriliyor yani bebek olunca küçük olduğu için herkes onu sevecegi için ister istemez kıskançlık olur diye düşünüyorum
Evet ama anne baba olarak sizin tercihiniz yaş farkı olunca da sorunlar oluyor tek olmasındansa kardeşi olması çok daha güzel ilerde de kıymetni anlar kardeşinin
soruyu kendim için sormadım. ablamın gorumcesinin kızı var 3 yaşında ve yeni doğum yaptı. herkes 3 yaşında olduğu için çok küçük değil mi falan diyor. bir de çocuk bebek geçici süre geldi gidicek saniyormus
En İyi Cevaplar