Selamlarrr kız kardeşim 11 yaşına yeni girdi ve BOYU 175 bu kadar uzun olması normal mi 9 yaşında ergenliğe girdi olgunlaştı direkt (ben 165 çaktırmayın)
3 gü
Selamlarrr kız kardeşim 11 yaşına yeni girdi ve BOYU 175 bu kadar uzun olması normal mi 9 yaşında ergenliğe girdi olgunlaştı direkt (ben 165 çaktırmayın)
Cevap
6Cevap
tiroid veya östrojen hormonu fazlalığından kaynaklı olabilir veya büyüme hormonundan kaynaklanabilir. gigantizm olabilir. vucudunda yağ dokusu fazlaysa olabilir. ama su yazdıkların normal değil. kadinlar 8-12 yaş arası ergenliğe girerler, kardesin ise ergenlikten çıkmış bildiğin.
Aile genetiğimiz iyi biraz onu da etkisi var ama benle kıyaslandığında el ayak boy her türlü büyük o çok anormal geliyor sizce
Doktora göstermenizde fayda var ergenliği çabuk geçirip çok daha fazla uzamadan durabilir boyu ama durmaya da bilir
Girdiğinden beri çok hızlı uzuyor ve vücudu olgunlaştı benden bile 10 cm uzun ama aile genleri de iyi ne yapayım bilmiyorum
Yüzü elleri kulakları falan nasıl normal mi yoksa fazla mı büyük
Elleri benim ellerimden daha büyük ayağı 40 oldu benim 38 beni her konuda geçiyor
yüzünde falan bir anormallik yoksa sıkıntı yok uzun bir insan olacak sadece basket voleybol gibi şeylere yönlendirin belki kısa yoldan parayı bulmasına yarar :D
Ya yüz hatları da olgunlaştı ama gerçekten çok hızlı büyüdü beni de geçti ablam gibi duruyor oadkalls ne yapalım biz 180 olmasın
olsun ya voleybolcu yaparsınız işte ne olacak
Eh ablasından büyük biraz ama olsun oaleoqldlw
Üst raflardan bişey alınca zaman nasıl kubarıyordur kim bilir 😂☺️
Ya sussama bana travmalarımı yaşatıyosun apsöaodla ama cidden benden 10 cm uzun çok hızlı büyümemiş mi
Evet aile genetiğimiz iyi diye arada kalıyorum ama benden çok daha iyi ve büyük sence büyür mü
Yani doğru diyorsun da buraya yazamıyorum kardeşim hakkında birşeyler sorsam sorun olur mu
benim xpee az da sen yazsan sorun olur mu yoruyorum ama kusura bakma
Şamskwmdowmfowmfowkdowosw
Kaç kilo peki ve sen kaç kilosun
Kardeşim 63-65 arasıydı en son ben 48
Evet erken büyümüş, sizin yaş kaç?
Benim 19 çok erken büyüdü ya aramızda 10 cö var normal mi sizce
Peki vücudunun olgunlaşması normal midir sizce
Ailemin genetikleri iyi o şüpheye düşürüyor
Yok
Hmm anladım teşekkürler peki elinin ayağının falan benden büyük olması beklendik mi
Teşekkürler her şey için o 40 ben 38 numara falan giyince biraz kompleksim tuttu alemqodlq
Sen minyon mu kaldın
ailenin uzun genlerini o aldı galiba sence lamslalsw
Olabilir 😅
Yapay Zeka Cevapladı
Canım kendini kıyaslaman çok tatlı olmuş ama her çocuğun gelişimi bambaşka olabiliyor 🌱🥰 Özellikle ergenliğe erken girenlerde boy hızlıca uzayabiliyor. Kimi çocukta bu büyüme daha erken başlarken kiminde daha geç oluyor. 175 cm elbette dikkat çekici bir uzunluk ama sağlıklıysa ve doktor da takip ediyorsa endişelenecek bir şey yok gibi. Senin kardeşin sadece biraz erken büyümüş ve kendine özgü 🌸 Sen de hem abla hem yol arkadaşı olarak her halini sevgiyle desteklersen harika olur. Her ikiniz de çok özelsiniz 💛✨