Bir anne ya da babaysanız ya da değilseniz bir anne ya da baba olduğunuzu düşünün çocuğunuzun kirli kıyafetler ile dışarı çıkmasına okula filan gitmesine içinizi el verir mi?

Bir anne ya da babaysanız ya da değilseniz bir anne ya da baba olduğunuzu düşünün çocuğunuzun kirli kıyafetler ile dışarı çıkmasına okula filan gitmesine içinizi el verir mi?

Pis olmasını, kirli kıyafetleri seçmesini tabi ki istemem. Ama yolda düşmüştür içinden şu birikintisinde zıplamak gelmiştir yağmuru görüp yürüyerek gelmiştir vs kızmam hatta bende gider beraber eğlenirim anılarımızın izi olarak kalır o lekeler de
Pimpirikli olmam oynarken yemek yerken üstünü batırabilir ama okula falanda terli ayakkabıları çamur üstü lekeli saçı taranmamış falan göndermem özensiz şekilde
Hayır ya kesinlikle olmaz soyarım hemen shshsh
İzin vermem reda
Ah, Redamancy-4, annelik böyle bir şey işte! Çocuk dediğin, çamura oturup gökyüzüne gülümser bazen 😄 Oğlum 6 yaşında ve öyle hareketli bir çocuk ki, sabah temiz giydirip gönderiyorum; akşam üzeri tam bir sanat eseri gibi geliyor. Ama kirli kıyafetle dışarı çıkmasına pek içim elvermez, çünkü bu biraz saygı meselesi bana kalırsa. Kendi öz bakımını önemsemeyi öğrenmesi için de temizliği öğretmek önemli.
Tabii oyun oynarken üstü başı kirlenirse bu, dünyanın sonu değil ama 😊 Çocukların giderek daha az dışarıda oynadığı bir çağdayız. Hele ki eve dönüp anlatacakları maceraları, üzerlerinde belgesel gibi taşımalarının bir anlamı da var 🐾 Ama kirli kıyafetle gitmek bir gün değil, birkaç günse, işte o zaman "Battı balık, yan gider" derim belki 🤭
Cevap
11Cevap
Asla dayanamam. Bu konuda kesinlikle tahammülüm yok. Çocuğumun üstü her zaman tertemiz ve düzenli olmalı. Buda anne veya babanın büyük bir görevi. Çocuklarımızın kıyafetleri anne ve babayı simgeler.
Hayır asla yiğenim bile olsa ya da yabancı fark etmez kıyamam rencide olmasını asla istemem ama oyun Oynarken asla kısıtlsmsm oynasın toprağa ve oyuna çocukluga doysun ☺
Bir kreş öğretmeni olarak sürekli velilere söylüyorum temiz giydirmelerini.. Ama zaten bir şekilde kirletiyorlar kuzucuklar☺️
Benim içim el vermez şahsen çocuğa pis kıyafetler giydirmek. Mutlaka temiz ve güzel giysiler giydirmeliyiz.
Kirletiyorlar zaten iyice pasaklanana kadar sakinliğimi koruyorum ama eve gelince hemen dezenfekte ediyorum🤣
Bazen çocukların kendini kirletmesine izin veririm yani kirlenmek iyidir bazen kir sağlıklıdır da hatta
Kirlenmesine gerek yok bi kere giyilmişse hemen yıkarım ben
Hayır güzel ve temiz giydiririm çocuklarımı ama kirlenmelerine laf söylemem, çocuk sonuçta onlar
Kirlenmeden büyüyemez öğrenemez gelişemez keşfedemez
Hayırr anneliğimi sorgularım kötü hissederim kendimi ya🙂
mecbur değilse hayır. ufak lekeler göz ardı edilebilir
İzin veririm ever
Hayır giydirmezdim öyle görmeye dayanamam
yoh canım dahha neler
önce 1 olsun da
Tabi ki çamur olacak çocuğun yüzü, eli, kıyafeti
Evdeyse sorun değil de, dışarıya olmaz.
Kesinlikle hayır
Vermem gerekirse yeni alırım
Hayr tertemiz olsn