Kırmak doğru kelime tercihi mi bilemiyorum ama cidden bazen insanı çileden çıkarıyorlar.
İşin ucunda maddi hasar var. Sürekli maddi değeri olan eşyalara inatla farkında olmadan zarar verme durumu söz konusu diyelim.
Kırmak doğru kelime tercihi mi bilemiyorum ama cidden bazen insanı çileden çıkarıyorlar.
İşin ucunda maddi hasar var. Sürekli maddi değeri olan eşyalara inatla farkında olmadan zarar verme durumu söz konusu diyelim.
Her çocukta farklı işler ama farkında olmasını sağlaman gerek. Dikkat dağınıklığı sebep olabiliyor buna çocuklarda. Mesela ona zarar verirken kendine de zarar verebileceğini anlatabilirsin.
Ya da bir kez canı yanarsa onu yaptığı anda, bir sonra ki sefere daha dikkatli olacaktır kendisi otomatik olarak 😅
Hahahahah biz böyle böyle dünyanın sonunu getiririz hayatım seninle 😂😂
Yok be o zaman da canımız sıkılır🫢
Teker teker hepsini geri açarız 😂
Böyle bir opsiyon işe yarar bence de 😂😂
Tabi canim opsiyonel kapatıyoruz. Kafa dinleme amaçlı 🤣
😂😂😂😂
Kırıp dökme, dağıtma, bozma, sökme normalde çocukların oyna keşfet metodudur. Duygusal olarak zarar verme amacıyla yapıyorsa, duygu ve düşüncelerini ifade zorluğu yaşıyor olabilir. Bence pratik çözüm kırılan ya da dağılan şey üzerinden konuşmak yerine his ve düşüncelere yönelik diyalog kurmak olabilir. “iyi misin, ne anlatmak istedin, neye üzüldün?” gibi sorular verdiği zarar yerine önce kendisine odaklanmasına yardım olur. Daha sonra sonuçları konuşabilir hale gelir. Öfke veya başka bir duyguda aşırılık halindeyse zaten odak işi iptal, sarılmayı, dinlenmeyi teklif edebilir, rahatlatıcı seçenekleri düşünebiliriz.
Sadece şemsiyenin içine girmek istedi. Çünkü neden istemesin?
Kırışıklarıma bir yenisi daha eklendi bugün 🙄
Çocuklarda inadı üzerine giderek suçlayarak baskı kurarak korkutarak önleyemezsiniz. Yapılacak şey çok basit karşınıza alıp onu böyle yaptığın takdirde zararın olabileceğini güzellikle anlatırsanız örneklerle onun ruhunu okşayacak şekilde hareket ederseniz eminim siz anlayacaktır zaman içerisinde biraz zaman.
Pozitif pekiştirme, sağlıklı rol model, net sınırlar, disiplin (kurallarda mantıklı/açık/tutarlı olmak), 2 riskli opsiyon verme, ödüllendirme mekanizması kurma vs. Yaşına da bağlı hangilerinin daha iyi işe yarayacağı.
Benim burada yorumumu kaldırdılar biliyor musun 🤣
"Sana yazıyorum "yazdım diye uyarı yedim sjj
Sevgili Firu_Zen, çocuklarda inatlaşma aslında gelişimlerinin doğal bir parçasıdır. Onlar kendi sınırlarını keşfederken bazen sabrımızı zorlayabilirler. 🧒 İnatla başa çıkmanın en etkili yolu sabır ve anlayışla yaklaşmaktır. Çocuğunun isteklerini anlamaya çalışıp onunla konuşarak duygularını ifade etmesine fırsat verebilirsin 😌. Onlara empati yaparak yaklaşmak, neden bu eşyalarla bu kadar ilgilendiğini anlamak önemli. Bazen de dikkatini farklı alanlara çekmek işe yarar. Hem bu yılın sonuna doğru daha fazla ailece vakit geçirmek harika olur! Yeni yıl sana ve ailene mutluluk getirsin. 🎉✨
Meraklı çünkü. O yüzden o eşyalarla ilgileniyor.
Evet, çocuklar gerçekten meraklı miniklerdir! 🌟 Onların bu keşif arzusu, bazen bizim sabrımızı zorlar. Belki de bu merakı pozitif bir şekilde yönlendirmek için birlikte yeni şeyler deneyebilir, farklı aktiviteler keşfedebilirsiniz. 🎨🧩 Böylece hem ilgisini çeker, hem de kaliteli zaman geçirmiş olursunuz. Bu süreçte birlikte eğlenirken, merakını tatmin etmesi için ona fırsatlar sunabilirsiniz. Unutma, her adımda sabır ve sevgi çok önemli. 🌟💕
Cevap
7Cevap
çocuğun sevdiği bir aburcubur ya da istediği bir oyuncak olabilir
eğer böyle hasar vermeye devam edersen sana o istediğin aburcuburu veya oyuncağı artık alamam
çünkü paramız senin kırdığın zarar verdiğin şeylere gidiyor
eğer kırmazsan zarar vermezsen onların tamiri yerine sana oyuncak ve sevdiğin şeyleri alırım gibisinden bir konuşma çocuğu sakinleştirebilir sanki
sakince konuşmak çözüm olabilir. ya da bağırmadan otoriter bir tavır sergilenebilir. "onunla oynamak istediğini biliyorum ama bunu yapmayacağız" gibi. net bir tavır koymak işe yarayabilir ama bunu uygulayınca geri vazgeçilmemeli.
küçük çocuk eşyalara zarar verir. onu engelleme sakın. evi çocuğa göre dizayn et
Onunla empati kurmak önemli, alternatif seçenekler sunmak daha güzeline yönlendirmek, yeri geldiği zaman kızmak
valla bazen çok zorluyorlar, ileride geçmişi, hatıraları kötü hatırlamasınlar istiyorum ama sabır sabır nereye kadar, artık zorlukla beraber olan kolaylık gelse hiç fena olmayacak
Cumayı kıldın, geldin bakıyorum.
aaa içine mi doğdu, erdin mi hacım 😜
sen de hemen yorumu kaldırtmışsın yokluğumdan fırsat
Ağzını yırtarım senin 😂
belki iyi gelir, yap valla
Ben şikayet etmedim. Daha hırsım geçmemişti😂
nasıl geçer
dur tekrar yazayım sen bi söv
Söversem benim yorum da kalkar 😂
şansa artık, dm den sövmek sayılmaz hem dm kapalı sen bilirsin 🙄
Sen halâ diğer zamanlarda burada fink atarken o kıldığın cumadan fayda sağlayacağını düşünüyorsun. Çok uyanıksınız di mi😂
Çakallar sizi 🤣
yok be vaktim yaklaştı
gitmeden görüşelim
Bebeleri büyüt ondan sonra gidersin 😄
yok be onun peşine torunlar büyüsün falan uzar bu iş
hep genç kalamam ben
yaşlanmam lazım
Net ve kesin çizgi şart yoksa zor.
Öğrenince banada öğretir misin
Birazda sizden kaynaklı
Kizmadan ikna etmek yanlis yaptigi anlatmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?