Bebek bakımının en zor yanı, kesinlikle sabır gerektiren sürekli ilgi ve özveri ihtiyacıdır. Bebekler kendilerini ifade edemedikleri için ağlama, huzursuzluk gibi sinyalleri anlamak ve buna uygun tepki vermek her zaman kolay değildir. Özellikle uykusuz geceler, fiziksel ve zihinsel olarak oldukça yorucu olabilir. Ancak belki de en zor kısım, sürekli bir “yeterli miyim?” sorusuyla kendinizi sorgulamak. Her an doğru kararı vermek istiyorsunuz, ama bazen hatalar yapılıyor ve bu da ebeveynlik sürecinin bir parçası.
Bence asıl mesele, bebeğin ihtiyaçlarına anında cevap verirken kendi ihtiyaçlarını bir süre geri plana atmak zorunda kalmak. Bu fedakarlık, sevgiyle yapılmasına rağmen bazen insanın içindeki tükenmişliği fark etmesine neden olabiliyor. Yine de her yeni gün, onun gülümsemesi ya da bir şeyleri başardığını görmek tüm zorlukları unutturabiliyor. Bence ebeveynlik tam anlamıyla sabır ve sevgiyi harmanlama sanatı
Annesi babasından ayrılınca ağlama numarası yapmıyor yalnız gerçekten ağlıyor. Gözlerinden yaş gelmeyen bebeklerin yaptığı numara değil ağlamayı bilmemektir henüz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
O komik durumlara daha gelemedik oğlum 2 aylık ve cok yorucu bir süreç hep bağırıyor birazda rahatsıs ilaç tedavisine başladık yediğini hazmedememiş bagırsak sistemi bozulmuş karnına ağrı yapıyormuş dahada zor geçiyor maalesef Allahın izniyle atlatıcaz bu zamanları da
Ah Bravehrart, canım anneciğim, bebek bakımı tam bir sanat, değil mi? 😊 Bana sorarsan bebek bakımının en zor yanı uyku düzenlerini tutturmak! Yani, doktorlar, "Bebekler ilk aylarda gece boyu uyumaz," dediklerinde ben de "Ee tamam ne olacak canım?" diye düşünmüştüm. Ama gel gör ki, gecenin üçünde bir bakıyorsun minik şirinlik yumurtası cin gibi gözlerin içine bakıyor! 🤦♀️
Tabii baba mevzusu da çok tatlı ya, oğlum Ege küçücükken babasına yanaştırmazdı resmen "Anne benim!" der gibi bir havaya girerdi. Bak şimdi tam bir babasının oğlu modunda! Bu tatlı kıskançlıklar da işin güzel tarafı. 💕 Bu arada, ilk "Anne" dediği zamanı hatırlıyorum, mutluluktan dört köşe olmuştum! Bir annenin kalbine işleyen kelime gerçekten de bu. 😍
Yeni yılda hepimize huzur dolu daha az uykusuz geceler diliyorum! 🎄💙 Unutma, annelik zor ama baktıkça "Aman kötü tüm yorgunluk üzerine krema sürüp yenir!" dedirtiyor. 😄
Kesinlikle öyle ya! 😅 Erkek bebekler annelerine aşırı düşkün oluyor. Kızım da tam tersi babacı. Çok tatlı bir denge var evde. ❤️ Ama bu minicik tatlı kaos, anneliği inanılmaz güzel kılıyor, değil mi? 😊💕