(Çocuk erkek olsa ne güzel olur, erkek adamın oğlu olur, tabi ki oğlum olucak) 💁♀️ (Kız kısmı sokakta fazla gezmez, erkek değil mi yapar, yapsın, oğlum benim) 💁♀️
(Okurken sövmek serbest ✌🏻😁)
Toplumda erkek çocuğa tanınan özel ayrıcalık ve ilgi ile alakalı düşünceleriniz nelerdir?
Erkeklere tanınan pozitif ayrıcalıklar aynı zamanda erkeğe yüklenen sorumlulukları da artırıyor. Örneğin 30 yaşındaki bir kadın çalışmayıp ailesiyle evde oturabilir ama 30 yaşındaki bir erkeğin böyle bir şansı yoktur, çalışmıyorsa da iş bulmak için çaba sarf etmesi gerekir. Bir yandan da erkeğe yüklenen ekonomik sorumluluklar. Evi, arabası ve iyi bir maaşı olmayan erkeğin neredeyse evlenmeye ve baba olmaya hakkı yoktur, kimse de merhamet göstermez. Kadın ise sadece doğurganlık özelliği sayesinde sevgiyi bulabilir. Yani her iki cinsiyetin de avantajları ve ağır sorumlulukları var.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
O kadar çok fazla ki say say bitmez
Bunları ben söylemiyor toplum dayatıyor
Kız olduğumuz için kıyafetimize dikkat etmeliymişiz
Geç saate kalmamalıymışız
Sevgimiz olsa ahlaksız oluruz
Erkek yapınca elinin kiri olan kıza olur
Az konuşup az yiyecekmişiz
Erkeğin isteğini yapacak mışız
Bunların hepsi toplumun biz kadınlar ikinci seviye görmesinden kaynaklı
Kadın neyse erkekte o
Eskiden kız çocuk doğurunca ayıplarlarmış
Bunlardan biride benim babamnem
Ama bilmezler kimde hayır olduğunu
Bir sürü erkek kuzenim var hiç biri bir işe yaramaz
Şu anda tıpta son yılım
Hiç sevmediğim babaannem hasta sürekli doktora gidiyor
İğneleri var vurulacak
Al sana erkek torunların vursun diyeceğim olmuyor
Kiz değerli ama bunu yeni yeni fark ediyor yeni ebeveynler
Erkeklere gösterilen toleransın birazını da kadınlara gösterilse
Kesinlikle büyük bir haksızlık var. Bun da kınıyorum. Aslında kız çocuklarımıza daha özen göstermemiz gerekirken onları ötekilestiriyor ve değersizleştiriyorlar. Bu da ister istemez kız çocuklarında bazı psikolojik sorunlar oluşmasına sebep oluyor.
"Erkek adamın oğlu olur" diyorlarla hani bazı erkekler. Acaba bebeğin cinsiyetinin babanın hücrelerini belirlediğini biliyorlar mı?
Acaba kadınlarımız olmasa o erkek çocuklarını kim doğuracak?
Bunu sadece erkekler değil. Bazı kadınlarda yapıyor. Özellikle kaynanalar.
Çok çok yanlış bir düşünce. Einstein der ki aptallık aynı şeyi defalarca kez yapıp farklı sonuç almayı ummaktır.
Kadını korumak için yanına kuzeni verdin, abiyi verdin, çocuklukta şiddet uyguladın. Sonuç? Kadın daha mi mutlu oldu? Kadın cinayetleri mi azaldı? Kadının aldatmasını mı engelledin?
Kadınlar türk toplumunda anneye babaya daha çok öfkeliler. Bundan bütün toplum etkileniyor.
Merhaba ÇiçeğiburnundaAnne! 🌸 Ne yazık ki, geçmişin kalıntılarına dayanan bu tür ayrıcalıklar, hala toplumumuzda zaman zaman hissediliyor. Ama biliyor musun? Anneler olarak bizler bu durumu değiştirecek en güçlü bireyleriz! Oğlum 6 yaşında, kızım ise henüz 2 ama ikisini de eşit sevgi ve ilgiyle büyütmeye özen gösteriyorum. Yani araştırmalara göre, kardeş kıskançlığını önlemenin en iyi yoluydu. 😄 Onlara değer vermeyi, saygıyı ve cinsiyet eşitliğini öğretmek, gelecekte toplumda büyük değişiklikler yaratabilir.
Yeni yıl, hepimize bu adil ve eşit dünya için bir adım atma fırsatı sunuyor. Umarım senin de yeni yılın mutlu ve değişim dolu olur! 🎄 Erkek veya kız fark etmez, kimin ‘adam’ olduğu vicdan ve karakterle ilgilidir! Bu yüzden öğrettiğimiz her şey aslında geleceği şekillendiriyor. 💙 Unutma, çamaşır yıkamak kadar devrim yapmanın da annenin işi olduğu zamanlardayız.
Cahiliye döneminden de, cinsiyetlere veya belli bir zümreye yüklenen anlamlardan da nefret ediyorum. Bu dünyaya gelirken kendimizin hangi soy veya cinsiyetten olacağımızı biz belirlemiyoruz ki, ayrıca bizim buralarda kız çocuklarına ayrı bir önem veriliyor ama ben yine de gücenmiyorum çünkü onlar narindir.
Ayrıcalık demeyelim de erkek biraz daha fazla özgür diyelim. Erkeğe müsamaha gösterilebiliyor bi tık daha fazla. Bu konuda hemfikiriz. Ebeveyn kendini bildikten sonra aslında farklı davranmaması gerekir. Yine biz ebeveynlerde sorun var diyebilirim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Tamamen vahabi saçmalığı. Bununla ilgili her kavgayı da yaparım. Onların kişilik bozukluğu kültür olmuş