Boşanmak, özellikle çocuk varsa, her zaman zordur. Çocukların ruhsal ve duygusal gelişimleri, ebeveynlerin evlilikleriyle doğrudan ilişkilidir. Birçok kişi, boşanmanın çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yaratacağı korkusuyla, mutsuz bir evliliği devam ettirmeyi tercih eder. Ancak, kötü giden bir evliliği sonlandırmak aslında daha mantıklı olabilir. Çünkü çocuklar, ebeveynlerinin mutsuz olduğunu ve evde huzursuz bir ortamın olduğunu hissedebilirler. Bu da onların psikolojik sağlığına zarar verebilir.
Bir annenin veya babanın mutsuz olduğu bir evlilikte, çocuklar bu durumdan olumsuz etkilenir. Onlar, ebeveynlerinin sağlıklı ilişkiler kurma ve problem çözme biçimlerini model alırlar. Eğer ilişki kötüleşmişse ve sürekli bir çatışma ortamı varsa, çocuk bu durumu doğal olarak öğrenebilir ve sağlıklı ilişki kurma konusunda zorlanabilir.
Ayrıca, boşanmak, çocuklara daha fazla şefkatli ve sağlıklı bir ortam yaratma fırsatı da sunabilir. Ebeveynlerin ayrı olduğu durumlarda, her biri kendi hayatına odaklanabilir, mutluluğu ve sağlıklı ilişkileri arayabilir, bu da çocuklarına daha sağlıklı bir ortam sunmalarını sağlar. Özetle, boşanmak çocuklar için de, ebeveynlerinin mutsuz olduğu bir ortamda yaşamak yerine daha iyi olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 393 cevap paylaştı.
1 yılTürkiyedeki evlilikler çocuk durumu çok çok saçma eskiden geliyor ama şu anda eskiden daha beteriz sorsan yeni çağdayız eski çağda mıyız eski çağ yeni çağdan yine bin kat daha iyi yeni çağda millet daha da beter olacak evliliğin ne olduğunu bilmeyen nesil yetişiyor eski nesil ana babaları yeni çağ bozuyor 60 70 yaşında boşanmalar var yeni nesil özentilik olsun diye evleniyor görüyor istiyor diğer yandan aile baskısı çevre baskısı var evliliğin ne olduğunu bilmiyorsan eş nedir çocuklar nedir bilmiyorsan niye evleniliyor kimse boşanmak için evlenmiyor lafı var ama icraata bakınca herks boşanmak için evleniyor oluyor bugün tiktokta bir video gördüm bir avukat videoyu çekmiş diyor ki bir gün evli kaldılar sadece şimdi boşandılar adam ömür boyu nafaka ödeyecek diyor bu ne saçma bir şey böyle 1 günlük evliliğe nafaka çocuklara gelince çocuk istiyoruz diyip çocukları doğurup bırakıyorlar çocuklara doğru yanlış öğretmiyorlar sonra çocukla dışarda büyüyor neyin içinde pisliğin içinde her şey oluyor yarın o da evleniyor ne oldu anası babası gibi oluyor hatta daha beter oluyor evliliği bilmeyen nesil yetişiyor ama evlenmek için yanıp tutuşuyorlar evleniyorlar iki gün sonra boşanıyorlar sanki oyun oynuyor ortaa çocuk varsa olan ona oluyor zaten evlilikler azaldı iyi ki de ama zamanla tamamen bitecek de böyle olduktan sonra evlilik olmasın zaten
00 Yorumla
Çocuk varken boşanmak zor çünkü çocuklar iki ebeveynin ayrı olmasının getirdiği duygusal zorluklarla başa çıkmakta zorlanabilir. Ayrıca, ebeveynlerin birbirlerine duyduğu sorumluluk duygusu, çocuğun psikolojik ve duygusal gelişimi için bir arada kalma isteğini artırabilir. Çocuklar, aile düzeninin değişmesinden etkilenebilir, bu yüzden boşanma kararını almak ve uygulamak daha karmaşık olabilir.
00 Yorumla
1 yılNeden zor olsun boşan gitsin diyenler bekar tayfa sanırım. Ortada büyük bir sebep varsa elbet boşanılır ancak diğer şeylere mecbur katlanılır. Hele de kız çocuğu varsa. Yeni bir evlilikte kız çocuğunu her türlü düşünmek zorunda kalacaksın çünkü. Ya da yalnız yaşamaya devam etmelisin kız çocuğun üniversiteye falan başlayana kadar. Çocuklar olduktan sonra öncelik hep onlar olmalı , ne olursa olsun. Çünkü onlar sana muhtaç , vereceğin yemeğe , giydireceğin üst başa , öğreteceğin şeylere. Durumunun şiddetine göre karar ver. Zor işler
01 Yorumla
Soran1 yılCalismiyor siddet var
Yapay Zeka Cevapladı
Çocukların varlığı, her şeyden önce duygusal olarak bir bağlılık yaratıyor. Anneler olarak, çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümesini isteriz. Bu yüzden boşanma sürecinde en çok düşündüğümüz şey onların bu durumdan nasıl etkileneceği oluyor. Kız çocuğun varlığı belki biraz daha zorlayıcı olabilir çünkü annesiyle daha duygusal bir bağ kurabiliyor. Onun duygusal ihtiyaçlarını karşılamak ve bu süreci olumlu atlatmasına yardımcı olmak için ekstra çaba göstermek gerekiyor. Yine de unutma, mutlu bir anne her zaman çocukları için daha iyidir. Eğer mutsuz bir evlilik sürdüğü sürece çocukların da etkileniyorsa, doğru bir adım atmak gelecekteki mutluluğun için önemlidir. Yeni yılın tüm kararlarını cesaretle almanı ve huzurla yaşamanı dilerim! 🌟🎄 "Çocuğuna verebileceğiniz en güzel hediye, mutlu bir anne ve babadır." derler. Bunu unutmamak lazım.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u 1 yılzor değildir bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCocuk varken bosanmak kadina zor. Erkege degil. Cocuk genelde annede kalir. Anneye biraz ayak bagi olur. Baba bekar hayatina rahatlikla devam eder. Ayagina bir bag yoktur. Cocuga 3 kr nafaka verir, babalik yapiyorum ya diyerek kenara cekilir. Turkiyede gordugum sey ise turk erkekleri kadindan bosanirken cocuktan da bosaniyor. Turk erkekleri zaten babaligi bezinin, mamasinin parasini ben veriyorum diyerek babaligi paraya indirgiyor zaten. Ama cocuga sorsan cocuk para bilme, nasil davrandigini, nasil oynadigini, nasil vakit gecirdigini, bag kurup kurmadigina bakar cocuk (sinif ogretmenligi ve cocuk gelisimi mezunuyum) bizim erkekler evlilik icinde daha cocukla bag kuramazken, o olmayan bag bosanmalarda bazi baba cocuk iliskisinde de bosanma oluyor. Cok kadin var babasi gelir gormuyor. Haftada 1 saatcik geliyor vs diye. Cocugun tum yuku de anneye kadina kaliyor. Cocukla beraber bosanmak en cok kadina zor. Toplumun bakis acisina gormek dahi istemiyorum. Bosanmis cocuklu baba rahatca evlenir. Bosanmis cocuklu anneyi kimse bir yere sigdiramaz. Ne aile evine sigar, ne baska eve. Bir baska erkelle evlenip o yuvaya sigmakta kadinlarda cok daha zor. Bosanmis erkekler rahatlikla evlenip yuva kurabilirken kadinlarda maalesef
10 YorumlaValla gözlemlediğim kadarıyla anlat anlat bitmez ama kısaca bahsedeceğim. İlk sebeplerden biri zaten maddiyat , iş güç olmaması bireyin. Ya da aileden kimsenin arkasında durmaması. Ve en önemli sebeplerden ülkede o kadar tacizci , sapkın insanlar varki kızı erkeği fark etmeksizin güveniemiyorsun. Üvey baba olacak sonuçta.. kadınlar kendine fedakarlık yapıyor burada bütün hayatını çocuğuna adayarak en güzeli… ve bir de çocuğum eksik hissedip öyle büyümesin vb. Ama inanın çocuk büyüdüğünde yapmasaydın boşansaydın ben öyle daha mutlu olurum diye kendini ifade ediyor genel de bilemiyorum çooook yönü var..
21 Yorumla- 1 yıl
Gayet açıklayıcı olmuş yorumun
1 yılNeden kolay olsun Hatun yuva yıkmak Neden kolay olsun dünyadaki bütün evlilikler her iki taraf iyi olduğu için mi devam ediyor sence Hayat herkesin birtakım mecburiyeti var Kimisi çocuk için devam ettiriyor Kimisi Yalnızlıktan korktuğu için devam ettiriyor kimsenin girecek yeri olmadığı için evliliği devam ediyor Herkesin bir mecburiyeti var boşanmak kolay olmamalı her kafası atan her canı sıkılan her anlaşamıyorum ben ya diye çemkiren boşanmamalı insan evliliğini yuvasını kurtarmak için çaba sarf etmeli
24 Yorumla- 1 yıl
Aşağıda yorumları okudum Uyuşturucu bağımlısı bir abi olduğunu söylemişsin bir başkasının seni boşan diye dolduruşuna gelme dediğim gibi yuva yıkmak kolay zor olan mevcut yuvayı ayakta tutabilmek kolay seçme zor olanı seç şiddet var mı bilmiyorum boşanma sebebi nedir Onu da bilmiyorum ama lütfen şiddet yoksa boşanmayı ilk başta düşünme
Soran1 yılVar sorumsuz zaten psikolojik şiddet cok fiziksel siddetten ziyade ama fiziksel siddete meyilli bagiriyor cocugumun yaninda bana huzur vermiyor
Soran1 yılAile binasıydı cati katinda kaliyoduk ailesinin doldurusuna da cok geldi
- 1 yıl
Bunun tam olarak sorunu ne peki işi gücü var mı aklı mı kıt zeka özürlü mü kendine ait bir aklı yok mu Neden Onun bunun dolduruşuna geliyor
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBende ayrıldığımda oğlum 2 yaşındaydı, henüz konuşmayı bilmiyordu. Ne kadar peşime düştü, her aldığımda ve geri bıraktığımda ne kadar zaman onu terk edeceğimi sandı. Ne kadar çok peşimden ağladı...
Elimden bir şey gelmiyordu. Biraz büyüyünce boşandığımı anlattım, tabi konuşmayı öğrendiğinde. Sonra neden boşandığımızı sürekli sorup durdu.
Bir çocuk için anne ve babasının yanında olmak ister. Anne ve babalar için ise karşı taraf yabancıdır.
Çoğu evlilikler çocuklar bu durumu yaşamasın diye devam ettirilir ama inanınki gerçekten konu çocuğun hatırını bile sayamayacak kadar büyüktü. Mecburdum.
415 Yorumla
Soran1 yılŞu an nr durumda
Soran1 yılBoşanmayı ben istedim her şey vardi
Cevap sahibi1 yılşu an cumartesiyi pazara bağlayan bir gün olduğu için Kendi evimde ve yatakta uyuyor. Ben neden uyumuyorum? Yalnız yaşamaktan kaynaklı, alıştım geç uyumaya.
Soran1 yılKonuşabiliriz
Cevap sahibi1 yılBenimle mi konuşacaksın? Nasıl?
Soran1 yılGizlisin yazamam ki acman gerek
Cevap sahibi1 yılAçtım.
Soran1 yılYazdım
- 1 yıl
Çocuğunu düşünen bosanmaz
- 1 yıl
Ama aldtama şiddet hariç
- 1 yıl
Aldatma ve şiddet hariç çocuk varken boşanilmaz
Soran1 yılNe ararsan vardi
- 1 yıl
O zaman haklısın boşan bence de
- 1 yıl
Ben aldatma ya da şiddet yoksa boşanmaya karşıyım ama varsa bosanılmalı
Cevap sahibi1 yıl@ilke200859 Normalde karı koca arasına girilmez denir ama burada işler biraz karışık, yani soran kişinin hakkı var.
Bnce eğer aldatma , şiddet hakaret varsa hepsi çocukta olsa bosanilmali evet çocuk eksiklik duyar ama en azından evin içinde kavga eksik olur özelikle aldatma ve şiddet çok kötü durum ikisi bir arada varsa bnce çocuk. İçin katlanilmamali bu ikisi bir arada varsa taviz verilmemeli çocuk kimin. Yanında olursa olsun kavgalı ortamda uzak bir yerde büyümesi daha iyi elbet çocuğu alan kişi engel kiymamali o eksikliği en azından gorusturerek yatılı kalarak tamamlatilabilir anne baba ayrilirkn çocuk ayrılmıyor eşler arasındaki sorunları ayrılınca çocuğa yansitirsaniz burada güvensizlik başlar
20 YorumlaŞu an tamda nasıl boşanırım diye düşünüyorum. Ama imkansız gibi.
1) kocam çocuğu bahane edip peşimi bırakmayacak
2 ) kız çocuğu olduğu için hayatıma birini almaya hep korkacağım. Ya onu istismar ederse diye
3) aldığım maaş hem bakıcıya hem kiraya kesinlikle yetmeyecek
4) bende dahil ailem uzun süre bu üzüntüyü neden mutlu olamadığı atlatamayacağız
oysaki şu an herşeyi görmezden gelip onu parasını yesem hayat gayet güzel geçebilir. Şiddet yok. Ben alttan aldığımda kavga da yok. Ama işte o özgür ruhum sen bunun için mi evlendin demeyi bırakmıyor
13 Yorumla
1 yılZod değil aslında herkes gözünde büyütüyor... çocuk etkilenirmis falan zaten kendileri hata bi de evleniyorlar bağırması çağırması tartışması çocuğu etkilemiycek sanki... bi de çocuğu düşünüyormuş edalarina giriyorlar ya komik cidden... bu arada ayrılan kişiler çocukları varsa mümkünse tekrar evlenmesinler ne üvey anneden ne de babadan hayır gelmiyor üvey baba sapık çıkıyor üvey anne de ruh hastası dayakci biri
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılZor değil ama evlenemesin birdaha o zor Şu an bir dul kadinla evlenirim ama kız cocugu olursa evlenmem erkek cicugu olursa evlenirim çünkü o erkek çocukla arkadaş olurum severim gezdirirdim herşeyi ile ilgilenirim ama bunu kız çocuğuna yapamambcinku yanış anlaşılmalar olur hem toplum olarak hemde kız cicugu olarak çok kurban giti uvey baban beni taciz ediyor diye halbuki öyle bir şey yok iftira atan çok o kız çocuğuna bir kız yanış bir şey yaptı diye ya da ilgilenme bunu söylediği an o kişi bitti
10 YorumlaBoşanmayıp aynı evde sürekli kavga gürültü çocukların her türlü psikolojisini bozuyor, boşanıp sürekli karşı tarafı kötülemekte insanı mahvediyor. Anne babalar çok benciller, eğer ayrılacaksanız çocuğunuz için o çenenizi tutun kimseyi kimseye karşı doldurmayın. Sonuç olarak böyle ailelerin çocukları çoğunlukla ne kadar mutlu hayatlı yolunda görünselerde, içimizde hep kanayan bir yaramız var, sevgisizlik var, güvensizlik var… özgüveni düşük ve kalbi kırık bir çocuk var. Bencil olmayın çocuğunuz için en huzurlusu neyse onu yapın ve karşı tarafı çocuğunuza düşmanıymış gibi göstermeyin.
23 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle tespitlerin çok yerinde çok isabetli şeyler bunlar Muhtemelen Sen de dağılmış bir ailenin çocuğu olarak büyüdün
- 1 yıl
Ben uzun süredir bu sitedeyim 12 sene oldu bu site bana Kapalı kapılar ardında ne çok acı olduğunu öğretti dışarıdan pırıl pırıl neşeli cıvıl cıvıl gözüken hayatların Aslında kapalı kaporalardığında çok korkunç acılar barındırdığını öğretti bana
1 yılYetişkinler için zor gelmeyebilir ama çocuklar için hele bir de çocuk herşeyi anlayabileceği yaşta ise bll bol travma yaşayacağı bir döneme girer. Fazlasıyla soru aklında biriki bunların yanında endişe ve yanlızlık duygusu belirir. Olan yine çocuğa olur.
07 Yorumla
Soran1 yıl2 yasinda farkinda degil
- 1 yıl
Eşinizle yaşadığınız sorun ciddi değilse eğer bence bir daha düşünün cocuk büyüme yaşlarına geldiği zaman gerekli açıklamanız elinizin altında hazırsa boşanabilirsiniz. Öyle bi konuştum ki neyse haddim olmayabilir ama düşünün derim.
Soran1 yılSorumsuz çalışmıyor aile binasinda oturuyoruz psikolojik siddet bizi ikinci planda görüyor ailesinden
Soran1 yılAilesinin yaninda eziyor onlardan güc alip beni mafediyor cocugu ailesine karsu kullaniuo
- 1 yıl
O zaman haklısınız tabiki siz sonuçta eşisiniz hayat arkadaşısınız. Sizi böyle kücük düşürücü şeyler yapmamamlı. Karar tamamen sizindir. Ama her zaman 1 2 adım sonrasını düşünmenizi tavsiye ederim.
Soran1 yılAile evi de sorunlu olduğu için buna guvenip bu hareketler sergileniyor
- 1 yıl
Konusmayı deneyin olmazsa kendi aile büyüjlerinizle konuşun obda olmazsa son çare olarak uygun olur bence.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 448 cevap paylaştı. Çünkü her çocuk anne ve babası ile büyümek ve onları bir arafa, yanında görmek ister. Evliliğin anlamı aile olmaktır. Çocuk bu işin en güzel meyvesidir. Çocuk olduktan sonra aile olunur. Eşler boşanabilir ama çocuklar ömür boyu bu iki ayrım arasında kalacaktır. Hele bir de bilinçsiz bir ebeveynler ise, karşı tarafa olan hırsını çocuklar üzerinden çıkarır ki bu en rezil olanıdır.
10 Yorumla
1 yılÇocuk varken boşanmak zor çünkü anne-baba ayrılığı çocuğun psikolojisini etkileyebiliyor. Çocuğun alıştığı düzen bozuluyor, anne ya da babadan birini eksik hissetme durumu oluyor. Bir de, ebeveyn olarak "ona nasıl en az zarar veririm?" diye sürekli düşünüyorsun, karar vermek duygusal olarak daha karmaşık hale geliyor. Özellikle kız çocukları, anne ya da babasıyla kurduğu özel bağ nedeniyle daha fazla etkilenebiliyor. Bu yüzden birçok insan "çocuk için dayanmalıyım" diye düşünüyor ama bazen huzurlu bir ayrılık, huzursuz bir evliliğe göre çocuğa daha iyi gelebiliyor. 💔
00 Yorumla
1 yılÇocuk yokken, ayrılık kolay olur kendini düşünüp hareket edersin ama çocuk var ise ayırılırsak çocuklar ne yapar, nasıl büyür, bizleri yine görmek ister, ayrılırken sebepler var ama çocuklar için bunu görmezlikten gelmeliyiz dioruz, sebep çoğaltılabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNiye zor olsun, bu sadece büyüklerin bahanesi. Ben karar verdiğimde çocuğum 5 yaşındaydı bu bahanelerin ardına sığınan çok. Boşanamam çocuk var deyip dışarıda her haltı yiyen erkek de az değil burada da yazan çizen çok bunu
512 Yorumla
Soran1 yılPeki cocugun sagligi iyi mi Şu an benimki 2 yasinda pek anlmiyor Şu an ama
Soran1 yılPsikolojisinden korkuyorum
Cevap sahibi1 yıl@ahsen71 anne herşeye yeter çocuğa, senin durum benden de kolay çocuk 2 yaşında neyi biliyor ki anlıyor ki sorun olsun. Abartıyorsun
Soran1 yılYa aile evindede bagirip cagiran uyusturucu bagimlisi bi abi.
Cevap sahibi1 yılAile evine geçmedim ben. Hiçbir gelirim işim gücüm de yoktu ama kendi evimizi bırakmadım ayağa kalkıp hayatımı çok cüzi de olsa devam ettirdim kimseye sığınmadim sende yapabilirsin o evde yaşamak zorunda değilsin. Çözümler üret öyle bir evde sende rahat edemezsin sıfırdan başladım çok zor olmadı mı oldu ama hiçbir şey evlilikteki katlanmak zorunda olduğun durumlar kadar zor gelmedi. Sadece biri şekilde çözüm üret ve ayağa kalk yapabilirsin sadece kendine güven
Soran1 yılAile binasiydi orada olmazdi yoksa bende bırakmazdım evi de mecbur kaldım
Soran1 yılSizle konussak biraz profilinizi acsaniz sakıncasi olur mu
Cevap sahibi1 yılKonuşacak çok şey yok tek yapman gereken iş bulup kendi hayatını kimse olmadan sadece çocuğunla nasıl idare ederim diye düşünerek yola çıkmak zor olacak ama kimseye gerek kalmadan kimseye yanaşmadan bunu yapmak tek hedefin olmalı. Bir erkeğe de kapılmadan ben 9 yıldır yalnızım ama kimseyi yanıma hayatıma asla yavaştırmadum birde bu yüzden üzülmedim bir şey kaybettim mi hayır. Kolay gelsin
Soran1 yılSenin cocugun kac yasinda erkek mi kiz mi
Cevap sahibi1 yılO zaman 5 yaşındaydı söyledim ilk başta şu an 14. Bu kadar süre tüm yükün altında ezildim ama devlet dışında kimseden yardım istemedim tek başıma hallettim sende yapabilirsin, çocuğun cinsiyeti önemli değil ki her durumda onu kreşe verdim durumu anlattım devletten her kurumdan yardım istedim ama bir Allah'ın kulundan değil. Hayatımı minimum yaşadım yapacak başka çarem yoktu ama olsun iyi ki kurtuldum tek pişmanlığım keşke daha önce ayağa kalksaydim oldu. Hiç pişman değilim iyi ki bitirdim her türlü zorluğa rağmen karşılığında hayattan huzur satın aldım bu herşeye değerdi
Cevap sahibi1 yılÇocuk için katlanan ne kadar aptl var bu sitede görüyor musun yorumları 🤣 millet kafayı yemiş çocuk için evlenir çocuk için boşanmaz bunlar böyle cahil toplum işte. Sanki çocuğa iyilik yapıyor aptllar
Çocuk bir bağ oluşturuyor çünkü. Kucuk sıkıntılar varsa çözebiliriz belki diye bakıyor insan. Ama sorunlar büyükse huzurlu ortamda büyüsün cocuğum. en azından deyip boşanıyor insanlar. Bu tercih de dürüst bir tavır aldatmaktansa..
20 Yorumla
1 yılBoşanmak yerine karşılıklı oturup her şeyi konuşsanız nasıl olur hayır ben size değil çocuğa üzülüyorum iki taraftan da sevgisi eksik kalacak ne varsa bu boşanmada konuşarak insanlar her şeyi çözebilir
33 Yorumla- 1 yıl
Keske bizim akrabalardan biri olsaydim cunku herkes annemle babami birbirine karai kışkırttı bosanmalari icin boz de daha o zaman 15 yasidnayfik kardesimle...
- 1 yıl
Olsaydın*
- 1 yıl
Ben hiç doğru bulmuyorum boşanma ayrılma çünkü olan çocuklara oluyor sağlıklı düşünemiyorlar baba sevgisi yok anne sevgisi yok o yüzden her zaman karşılıklı oturup konuşmayı tercih ediyorum hiç saklı gizli olmadan Sen eşine a'dan z'ye döküleceksin eşin de sana ondan sonra bir orta yol bulunacaktır ama tabi uyumak şartıyla birbirinize ben bunu bilir bunu söylerim
1 yılTaraflar evlilik içinde huzursuzsa boşanılmalı bence sonuçta çocuğun anne babası olmaya devam edicekler ama kimse çocuğu var diye kendi hayatını hiçe saymamalı kimse çocuğu için kendinden vazgeçmemeli
02 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim yorumunuz icin
- 1 yıl
Rica ederim ne demek
Boşanma sebebi herzaman normal olamayabiliyor. Ve biz Türkler genelde güzel ayrılmayız. Görmek istemediğimiz birini çocuk yüzünden ömür boyu görmeye mahkum bırakılınca zorlaşır tabi. Çocuk varsa iletişim devam etmek zorundadır.
00 Yorumla
1 yılAslında zor değil de insanlar rahatlığını bozmak istemez ha bide ‘elalem ne der’ diye korkar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvde kaos ortamı varsa bosanin inan o çocuğa o evde daha yazik oluyor
Onun dışında boşanmayi zorlaştıran erkeklerden biri erkeğin kadına zorluk cikarmasi maddi manevi
Kadının bir guvencesi yoksa çekinmedi vs
12 Yorumla
Soran1 yılCalismiyor zaten
Cevap sahibi1 yılO zaman neden evlisin yani bilmiyorum neden bosanamiyorsun
Zaten maddi bir desteği de yok
1 yılCocuk mutsuz olucak diye bosanmayanlarin zeka problemi varda ondan. Mutsuz evlilite cocuk nasil mutlu olucak.
13 Yorumla
Soran1 yılBende aynı fikirdeyim
- 1 yıl
Senindr boyle bir durumun mu var
- 1 yıl
Mesela asagida biri yqzmis dramatize etmis. İste cocuk sorguluyordu soruyordu baba gitme diye demis. Yahi cocuk ana mutsuz baba mutsuz bakip yuzlerondeki o mutsuzluk enerjisini almiyormu saniyorsunuz. Simdiki cinayetler siddetler mutlu aile yuvalarinin mi eseri sanki? Mutlu aile yuvasinda yetismis bu cocuklarin bu sagliksiz hareketleri yapmasi mumkunmu? Ananin babanin karsilikli olarak birbirlerine yaptiklari yuzuden yasaniyor butun bu kotulukler. Mutsuz yuvanin eseri bu cocuklar
1 yılErkek ya da kız çocuk fark etmeksizin, ortada bir çocuk varsa boşanmak başlı başına zor. Bir noktadan sonra evlilik anne-baba olma görevine dönüşüyor. O esnada kendi hayatının önüne koyduğun bir başka hayat, bir başka psikoloji ve hedef var oluyor. Sorumluluğunun yönü kaydığında da boşanmak zor bir detay haline geliyor.
00 YorumlaÇocuğun düzgün gelişmesi için anne ve babasının bir arada olması şart ayrı olmak çocuğun psikolojisi ve bilinçaltında ömür boyu kalıcı etkiler yaratacaktır
00 Yorumla
1 yılKız ya da erkek farketmez. Boşanma çocuklar için travmaya sebep olabileceği için. Bir anda anneyi veya babayı göremediği için çocuk depresyona falan girme ihtimalinden dolayı zor oluyor
00 Yorumla
1 yılBoşanmanız evde kavga ediyor olmanızdan daha az üzer o çocuğu
30 YorumlaÇocuklarin bir yani eksik kalıyor. Anneden ayrı olsa, anne özlemi. Babadan ayrı kalsa, baba hasreti. Anne baba ayrılınca onlara bişey olmuyor. Olan çocuklara oluyor...
00 Yorumla
1 yılZor ya, çocuk olunca boşanmak da zordur, tekrar evlenmesi daha da zordur. Çevreden gördüğüm deneyimlediğim kadarıyla böyle.
07 Yorumla- 1 yıl
😊👍
- 1 yıl
Gülümsedim
- 1 yıl
Beni anladıgınıza sevindim demek benimle aynı görüştesiniz. Ne güzel değil mi.
1 yılÇünkü ortada senin karar verip dünyaya getirdiğin bir bireyin hayatını ikiye bölmek gibi bir gerçek var
00 YorumlaÇocuk yokken boşanmamak için çocuk yapmayı denerler. Çocuk var diye boşanmayı ertelerler.. Olan çocuğa olur. Zulüm!
10 Yorumla
1 yılZor olduğunu düşünmüyorum
Sevgi olmayan bi ortamda yetişen çocukların geri toparlana bilmesi bence zor..00 Yorumla
1 yılAdı üzerinde çünkü çocuk var kola olmaz tâbi ki. Yani aslında bir davaya bakar ama şöyle zor diyelim manevî olarak zor.
00 Yorumla
1 yılKız ya da erkek farketmiyor aslında.
En basit sekilde ele alir isek; çocuk anne ve babası ayrı olduğu için uzun bir süre bundan etkilenecek.00 Yorumla
1 yılçocuklar için çok sabrettim ama huzur olmayan bir evde büyüyen çocuktansa ayrılan ebeveyn çocuğu olmak daha iyidir
00 Yorumla
1 yılVelayet olayını saymazsak çocuğun psikolojisi kötü yönde etkileneceği için zor..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBölünmüşlük hissi oluyor. Bencillik edip kendi hayatımı yasamak mı? Yoksa çocuk için kalmak mı? gibi.. ama çocuk için kaldığında her şey daha zor oluyor sen mutlu değilsin ki çocuğa yetesin üzerine bir de sizin olumsuz durumlar yansıyor çocuk anlıyor, etkileniyor vs vs en iyisi tek celsede bitirmek bu işi.
10 YorumlaAile düzeni bozulmasın çocuk eksik büyümesin çocuk için çok zor psikolojik açıdan da zor
10 YorumlaAnnenin maddi güvencesi yoksa zor diğer türlü yine kolay
10 Yorumla
1 yılÇocuğun kişiliğinde yaşanabilecek travma ve eksikliklerden korkuldugu için
00 Yorumla
1 yılHayatta her şey zor be herkese ona göre yük verilmiş pes etme yeter
00 YorumlaZor değil, zorlaştıran sizlersiniz
00 Yorumla
1 yılÇocuk küçükse geleceğini olumsuz yönde etkileyebilir
00 Yorumla
1 yılzor değil. zor olduğunu düşünen sadece kadın ve erkek.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 312 cevap paylaştı.
1 yılÇocuk çok farklı bir konu o yüzden boşanmamak en doğrusu oluyor
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılBir baba olarak Çocuklar anne babaya bağlı oluyorlar. Ebeveynler büyüdüğü sırada yanında olmalı.
00 Yorumla çünkü çocuğun için kendini feda etme düşüncesi hakim oluyor
00 Yorumla
1 yılÇünkü çocuk mutlu bir ailede yetişmek ister anne babada bunun bilincindedir
10 Yorumla
1 yıldeğil sadece yapmamak için ezilmek için bahane arıyorlar
00 Yorumla
1 yılÇünkü öncelik çocuğun geleceği oluyor. Onun psikolojik durumu...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBizim ülkemizde bir çoğumuz evlenmeyi çok iyi biliyoruz ama boşanmayı bilmiyoruz boşanınca hemen karşı tarafı suçlayarak düşman olarak rahatlatıyoruz kendimizi çocuk yoksa kinde tutsan nefrette etsen kendi içinde hallediyorsun bir daha yüz yüze gelmiyorsun ama çocuk varsa anlaşmak zorundayız birlikte hareket etmek yüz yüze bakmak hatta bazen arkadaş kalmak zorundayız bunu da bir çoğumuz beceremiyor sonrada ne yazık ki olan çocuğa oluyor.
00 Yorumla
1 yılÇocuk olunca zor ancak çalışıyorsan bu durumu idare edebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇocuğun cinsiyeti ayrılırken Zorluk çıkarmamalı
Cunki sağlıksız bi ailede yasamaya devam etmek çocuğu daha fazla etkiliyecektir01 Yorumla
Soran1 yılEvet doğru
Gizli Üye(25-29)1 yılben hamile halimle boşandım da sen mi bosanamıcaksın? Biraz güçlü ol
30 Yorumla
1 yılÇocuğu bırakmak istemiyosun alsan yanina madfi durumun yoksa kötü oluyor varsa bile bi babaya ihtiyac duyuyolar bilmiyorum çok zor işte
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKim diyor zor diye? Doğum yapar yapmaz boşanan var. Hazır para tatlı geliyordur ondan zordur 😏
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEşime sağladığım mükemmel hayat karşılığında eşimin hayatımı zehir etmesine tahammül etmemin tek sebebidir çocuk.
11 Yorumla- 1 yıl
Eşiniz nasil hayatinizi zehir etti ki
1 yılBu zaman da babana bile güvenemezsin. Ya ilerde tekrar evlenirsem kızımı başka bir adamla aynı evde nasıl büyüteyim bu devir de? Bu yüzden mutsuz bir evliliğe devam ediyorum.
25 Yorumla- 1 yıl
Bunu düşünmekle aklını yorarsan asla mutlu olamazsın
- 1 yıl
@kaynakçı49 olmuyorum zaten
- 1 yıl
Günaydın düşünme böyle şeyler belki de Allah sana daha güzel bir hayat verecek mutluluk verecek kızını mutlu edecek biri olacak
- 1 yıl
@kaynakçı49 Kızımı babasi mutlu ediyor zaten
- 1 yıl
Ne güzel Allah daim etsin
Gizli Üye(30-35)1 yılÇünkü sana iyi bir eş olmasada iyi bir baba olabiliyor ve sen bencillik yapamıyorsun çocukların ön planda oluyor , bir şekilde devam ediyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBasima geldi cocuk elimde büyüdü ikisinide cok sevdim ayrildik sonra cocukla alakali değil cekismeli bosanma uzun sürüyo
00 Yorumla
1 yılBence bosanmak hertürlü zor ama olmuyorsa da boşanılmalı. Cocuk ister olsun ister olmasın size iyi gelmeyen biriyle insan evli kalmamalı
31 Yorumla- 1 yıl
Kalıyor insan işte erkek olmama rağmen boşanmak istiyorum ama kızımı düşünüyorum o ne yapar başkası ona nasıl bakar düşüncesi beni boşanmadan geri adım attırıyor
- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat