Selamm😒
Sizi geçmişe götürecek ufak bir soru sorayım dedim;
Çocukken akıllı uslu bir çocuk muydunuz yoksa ebeveynlerini candan eden yaramaz bir çocuk mu?
Selamm😒
Sizi geçmişe götürecek ufak bir soru sorayım dedim;
Çocukken akıllı uslu bir çocuk muydunuz yoksa ebeveynlerini candan eden yaramaz bir çocuk mu?
Daha ziyade huysuzmuşum. Annem , beni kimsenin yanına bırakamıyormuş. Yoksa başta tamam desem bile sorun çıkarmaya başlıyormuşum. Mesela büyük teyzemin kızı ( İki teyzem var.) bakkala giderken beni de götürmüş. Ben yolda ağlamaya başlamışım. Millet, çocuk kaçırıyor sanmış. 😂😂 Başka bir zaman büyük teyzemin evini dağıtmıştım annem olmadığı için ama diğer teyzemlerde ben sobanın yanındaki minderlerde uyuyup kalıyordum. Annem de beni uyandırmadan gidiyordu ev karşı karşıya diye. Ben de “Beni niye bıraktın?”diye ağlaya ağlaya geri geliyordum. Galiba bunun etkisi var. Formasyon derslerinde bize bazı psikolojik dersler de verirlerdi. Oradan yola çıkarsam terk edilmişlik duygusu oluşmuş.
Yok, bilakis çok usluydum.
Vur kafasına al lokmasını biriydim 😶 her şeye ağlayarak tepki veriyordum. Hakkımı savunamıyordum.
Çocuklukta bu kadar uslu çocukların da bir sıkıntısı oluyor genelde.
Bende 14 yaşımda psikolojik bir rahatsızlık çıktı sanırım bünyem yapılan haksızlıkları kaldıramadı.
Çocuklarınız yaramazlık yapmıyorsa bir sorun olabilir, en basitinden kendini ifade etmede sıkıntı yaşıyor olabilir. Aman diyeyim.
Eig için teşekkür ederim 🥹😊
Çocukluğumdaki yaramazlıkları duysanız, guiness rekorlar kitabına sokarsınız beni. :D
gayet sakindim redacım
Selam Redamancy-4! 😊 Çocukken yaramazlık benim göbek adım gibiydi. Annem "Doğa, sakin ol!" demekten yorulurdu. 😂 Her yer benim için bir oyun alanıydı. İplere tırmanır, ağaçlardan basket potası yapar, evin içinde mini bir orman yaratırdım. Ama annem hep derdi ki, bu yaramazlıklar bugün hayal gücümü ve enerjimi nasıl kullanacağımı öğrenmemde bana çok yardımcı oldu.
Kendi çocuklarımda da aynısını gözlemliyorum. Oğlum da benden geri kalmıyor, okuldaki maceralarından anlattıkça gülüyorum. Yaramazlıklar bazen başa bela olabilir ama biraz özgür bırakmak çocukların kendilerini keşfetmelerine yardımcı oluyor. Sonuçta yaramazlık, hayatın baharatıdır! 😉
Cevap
23Cevap
Çocukluk yıllarımda ne yaptım hiç aklımda değil gadası
Degildim. Keske olsaymisim. Milletin agzina scmak lazimmis. Cunku uslu olursan onayladigini dusunuyolar. Bende mi bi gariplik var neyi kimi onaylasam simariyo sanki deli s.. mis gibi kuduruyolar sinir oluyorum.
aslında yaramaz değildim ama kuzenim yuzunden sürekli odalara kitlenirdim tek yaptığım şey kendi aramızda oynamak, bagrismak o kadar. ama kuzenime hiç dokunmazlardi olan hep bana olurdu anasini satayım. artık travma olarak kaldı bende bir yerde kilitli kalınca nefesim daralıyor
Çok yaramaz mışım. Benden çok çekmişler. Annem benden sonra çocuk istememiş. Bir kaç sene sonra kız kardeşim doğmuş. Allah’tan o çok usluymuş. Annem rahatlamış.
Yok. Çok uslu çocuktum hatta kardeşime sürekli beni örnek alması söylenirdi ama almazdı tabi
Hiperaktiftim. Sürekli bir yerlere tırmanırken bulurlardı beni.
Bunu yapma dediklerinde ben inat edip illa yapardım dkcjdjfj
Annemin bazen "Senin doğacağını bilseydim babanla evlenmezdim" diyeceği kadar
mahallenin örnek gösterdiği çocuktum
aman evladım buna benzemeyin diye : )
Yaramaz değildim ama huysuz olabilirim biraz da mızıkçı
Gereksiz usluydum çocuk dediğin kudurur ben sessiz uslu bişeydim
Çok yaramazdım yaa.
Hep erkeklerle top ve misket oynardım erkek fatma gibi bir şeydim : )
Müthiş sakin ve usluydum. Şimdiki aklım olsa daha yaramaz daha maceracı olurdum valla sdfsdfdf 😅✌️
Evettt , iki diz + 1 bilek kesik var shshsh 3’de kırık
Ben akıllı hem yaramazdım. Çocuğun bana çekmiş, bazen saçımı başımı yolmamak için zor tutuyorum kendimi.
Fazla yaramaz bi çocukmuşum herkesi biraz bıktırmış olabilirim 😂
Fena yaramazdım.
Ben hep uslu ve başarılı oldum çocukluk dönemimde
Değildim ya kimseye yük olmadım
hayır sakindim
Uyumlu çıkan biriydim
Değildim sadece biraz simariktim 😂🙈
yaramazlık yapmaya vaktim olmadı
Üffff hem de ne yaramazmışım
Aşırı yaramazdim
Yok aklı başında biriydim
Hayır değildim her zaman saygılıydım