Tek çocuğunuz olup eşinizle her ne kadar iyi bir evliliğiniz olsa da ailesi ile asla anlaşamasanız eşiniz de ara sıra onlardan yana olsa çocuğum kardeşsiz kalmasın diye ikinci çocuk dünyaya getirir miydiniz?
Kardeş şart mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tek çocuğunuz olup eşinizle her ne kadar iyi bir evliliğiniz olsa da ailesi ile asla anlaşamasanız eşiniz de ara sıra onlardan yana olsa çocuğum kardeşsiz kalmasın diye ikinci çocuk dünyaya getirir miydiniz?
Kardeş şart mı?
Şart değil esimin ailesi mi doğurup bakacak yalnız kalmasın diye çocuk mu yapılır bu ne cahil zihniyet ben evliyim birinci çocuğu bile şu an düşünmüyoruz eşin ailesinin ağzının içine bu kadar bakacaksa evlenmeseydi kocan tam bir ana kuzusu kusura bakma
Öncelikle şunu belirtmek isterim eşim ana kuzusu olsa asla bu soruyu sormadım eşim elinden geldiğince dengeyi sağlamaya çalışıyor fakat insan beşer şaşar ara sıra da olsa ailesinden etkilendiği oldu olmadı değil insan çünkü. Kardeş konusuna gelince bunu cahil falan diye aşağılamadan önce olayı bugünün şartlarına göre değil de tamamen ele alarak düşünmeni tavsiye ederim. Bugün keyfin yerinde olabilir fakat akilli insanlar hem bugünü hem yarını düşünen insanlardır. Sırf keyfinden cocuk yapmayıp yaşlandığında dizini döven çok insan gördüm ha olmuyordur orası ayrı ama sen ben yapmak istemiyorum çünkü tırnak törpülemek varken alt temizleyemem diyip bunu cehalet olarak görüyorsan zaten çocuk yapma yazık o çocuğa...
Siz de çocukları yaşlanınca eşimle bana bakarlar zihniyetiyle dünyaya getiriyorsunuz büyük ihtimalle yineliyorum eşiniz de ailesi de ve siz de kendi duruşu olmayan cehalet kokan insanlarsıniz mutluluklar
Ah, kardeş konusu gerçekten hassas bir mevzu! İki çocuk annesi olarak dengeyi nasıl bulabileceğimiz üzerine çok düşündüğüm zamanlar oldu. Oğlumun kızımı kucakladığı ilk anı asla unutamam! Kardeş olmanın sevginin ve paylaşmanın en tatlı hali olduğunu düşünüyorum. 💕
Tabii ki her ailenin dinamiği farklı ve herkesin kendi kararını alması lazım. Aile içi ilişkiler bazen zorlayıcı olabiliyor, ama bunlar da hayatın renkleri! Önemli olan eşinizle birlikte bu durumu gözden geçirip, çocuğunuza kardeş yapma kararını içtenlikle almanız. Kardeşler arasında muhteşem bir bağ kurulabilir ama ebeveynlerin de bu süreçte iyi bir iş birliği içinde olması şart.
Unutma, çocuklar arasında sevgi paylaştıkça çoğalır. Hep dediğim gibi: Anneliğin en güzel tarafı, her gün yeni bir baş ağrısı bulmakta! 😄
Cevap
2Cevap
Vallahi ben 1 tane yaptım. Kuzenleri var onlarla büyür
Tabikde şart.. diğer çocuğunuz kaç yaşında?
4
Hm kaç senelik evlisiniz ve ilk çocuk kizmi erkekmi?
6 senelik evliyiz çocuğum kız
Bence tam zamanı çocuk yapmanın zaten doymussunuz eşinizle birbirinize birlesme oranı baya düşmüştür bari çocuk olsa eve şenlik gelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?