İkizlerim var erkek 3 yaşına girdiler.
eşim illede üçüncü çocuk istiyor kız babası olmak istiyormuş bir tane daha yapalım diyor olmaz dedim ailemize çocuk gerek dedi iki tanesi beni yordu dedim annem 5 tanesine bakmış diyor çok ısrar ediyor siz ne önerirsiniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yılHer iki tarafın da güçlü hisleri var. Senin yorgunluk hissetmen ve iki çocuğunla meşgul olman çok anlaşılır, özellikle ikizlerle.. Eşinin ise kız çocuğu sahibi olma isteği de önemli, bu bi hayal olabilir onun için. Ama bence burada en önemli şey, her iki tarafın da isteklerinin saygıyla ve açıkça konuşulması. Öncelikle, 3. çocuk konusundaki duygularını eşinle paylaşırken sadece "istiyorum" ya da "istemiyorum" demekten ziyade, neden istemediğini konuşman gerekir. Yani, bu yorgunluk fiziksel mi? Maddi bi kaygı mı var? Kendi kişisel hayatına mı ihtiyacın var Böylece eşin de neden üçüncü çocuğu bu kadar çok istediğini daha derinlemesine konuşur. Bu sadece bir kız babası olma arzusu mu, yoksa daha büyük bir aile olma hayali mi? Sonuçta, her iki taraf da aynı gemide ve uzun vadeli bir çözüm için her iki tarafın da kendini anlaşılmış ve saygı görmüş hissetmesi gerekir. Bunun için zaman ayırıp sakin ve karşılıklı anlayışla konuşmanızı öneririm. Her iki tarafın da memnun olacağı bi orta yol bulmak daha iyi.
09 Yorumla
Soran1 yılDostum 3 kız olacağı garanti mi?
Cevap sahibi1 yıldeğil de onun yöntemleri var ama
Cevap sahibi1 yılTutturmak icin
Cevap sahibi1 yılG noktası mı ne oraya dokununca sperm erkek oluyo galiba
Cevap sahibi1 yılÖyle bi sey vardı bi ara bizim ailede cok konusulmuştu
Soran1 yılDostum o yöntemlerin hepsi yalan Allah dilemediği sürece senin kızın olamaz. Ayrıca birinin hayali diye ben o ağır doğumu nasıl yapacağım ben nasıl bakacağım mantık önrmpğ
Cevap sahibi1 yılAnnem o yüzden planlı yapmış ya bizi
Cevap sahibi1 yıl8 kardeşiz hepimizin arasında 2 yıl var 4 kız 4 erkek
Cevap sahibi1 yılTabi canım allahta var da işin icinde ama iş insanoğlunda bitiyo gene
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılArkadas su erkeklerin annesi ve diger kadinlarla karsilastirmasi asiri can sıkıcı. En cok anneleriyle karsilastiriyorlar. Bir turlu eş kavramini ogrenemediler ve anneleriyle esinin ayni gucte, ayni kafa yapisinda, ayni psikoloji de olmadigini anlayamiyorlar.
Herkesin annesi, kendi evladi icin guclu bir figur zaten. Cocugum yok ama olsa annemdir, gucludur vs der. Ama eş farkli bir sey. Kadinlar sahada olmayi, calisip para kazanmayi, diger bir suru isi yapmayi ofrendi de gecen surede erkeklere hicbir sey öğretemedik arkadas. Erkek toplulugu bu kadar mi algisi kapali olur, anlamak istemez, öğrenmeye bu kadar mi kapali olur?
Diger taraftanda yapmak istemedigimiz seylerle ilgili diger kizlarla karsilastiriyorlar. Benim gorustugum kisilerden bazilari calisir misin evlenince diyorlar mesela.
Bende atanirsam, kendi meslegimi yaparim ama onun disinda calismayi dusunmuyorum diyorum. E bir suru baska bolumden mezun kiz var. Onlar calisiyor bir sey olmuyor onlara tepkisi aliyorum.
Onlar calisiyor diye bende mi calismak zorundayim? Onlar tercih etmisler ya da zorunda kalmislar ki calisiyorlar. Gucleri vs elveriyor demek ki. Her insan bir mi? Parmak izimiz dahi birbirinden farkliyken herkes gibi davranmak zorunda miyim? Belki ben yaratilis olarak daha narinim, daha hassasim, ozel gunlerimi daha agir geciriyorum, belki bazi rahatsizliklarim var ve oyle her iste calisamam, ozel sektorde sabahtan aksama kadar calismayi goze alamiyorum? Bu erkeklerin ne kadar fikri var oyle.
Bizde o zaman onlari diger erkeklerle, babamizla karsilastiralim. Bunu yapinca kiziyorlar ama kendileri de bize yapiyorlar. Diger erkekler senden daha yakisikli diyelim. Diger erkek esine, hanimina, cocuklarina bakiyor evini gecindiriyor sen erkek misin ki elaleme kadinini hizmet ettiriyorsun. 3 kr para icin diyelim mesela?
Ya da diger erkekler daha fazla kazaniyor, falanca komsunun kocasi 100 bin kazaniyormus seninki 40 bincik mi diyelim? Karsilastirma yaparsak cok bahane buluruz. Insanlar kendine yapilmasini istemediklerini baskasina yapmasin. Anasi 5 cocuk bakti diye herkes ya da soran kisi 5 cocuk mu dogurmak zorunda? Kendileri bakmiyor, ilgilenmiyor bile bu babalarin. Olan kadina oluyor.
Analari tarlada dogurdu diye bizde mi doguralim? Analari tarlada dogurdu ama babalari aslanlar gibi bilmem kac yil askere gitti. Kendileri bedelli 26 gun. Bedelsiz 6 aycik gidiyorlar. Bizde mi diyelim, bizde mi yuzlerine vuralim bunlari. Bizde mi karsilastiralim? benim babam yillarca askere gitmis sen gidemiyor musun, erkekligin nerede mi diyelim.
Kendilerine gelince bugune gore degerlendiriyorlar. Kadinlara gelince eskiye gore. Eskiden hastane doktor mu varmis, anam 5 tane bakmis, tarlada dogurmus bilmem ne.
Eskiye bakarsak Şu an hicbir erkegin kiz alamamasi, evlenememesi lazim. Namaz kilmayan, askerliğini yapmayana kiz vermezlerdi eskiden. Kadinlara gelince eskileri one surerken, kendilerine gelince niye soylenmiyor bunlar?
Analari ve baska kizlarla karsilastirmayi biraksalar iyi olur. Bizde eskilerle, babalarla, diger erkeklerle karsilastirmak istersek cok secenek buluruz. Ama biz onlar kadar yapmiyor, yuzlerine vurmuyoruz.
20 Yorumla
Kesinliği olmayan ve istemediğin bir şey için seni zorlayanaz. Net bir dille hayırı ilet ve bunun cevabının hep hayır olacak kalacağını söyle. Kız olacağı kesin değil, zaten bebeği vücudunda taşıyıp bakma derdi de kendinde yok , olsa 3. Çocuk diye inat etmez. Hukukta da bunu isteme hakkı yok kendisinin.
20 Yorumla
1 yılŞimdi erken, sonra de, ertele. Bana kalırsa üçüncü de olur. Şimdi istemiyorsun ama ileride isteyeceksin çünkü 😅 ayrıca kız çocuğu istiyorum demiş. Ne doğacağını bilemeyiz belki yine erkek doğmayacağı ne malum. Ozaman aldıracak mı? Bence hayır. Kız çocuk diye diye bi bakmışsın 5 tane erkek doğmuş, altıncısı kız olmuş. Saçma bence cinsiyete göre çocuk doğurmak. Allah ne verirse doğuracaksın ya da aldırıp, günaha gireceksin.
01 Yorumla- 1 yıl
Bence, evlilik sürdükçe, boşanma olmadıkça o üçüncü çocuk er ya da geç olacaktır. Sende buna razı geleceksin şimdi olmasa bile ilerde razı olursun.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
74
Cevap
82Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılÇocuk ortak karar ile olacak bir şey sadece onun demesiyle olmaz ısrar ediyorsa da korunursun onun haberi olmadan bu kadar basit her şey sende olup bitiyor sonuçta
120 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılistemiyorsan zorlayamaz seni
10 Yorumla yani bilmiyorum ki bende bekarım. dısardan gozuken su. hani bu iş ortak bi iş. neticede hatun olarak esin istiyorsa ya ikna etcen ya dogurcan. simdi millet cullanır bana boyle dedim diye. ama evlilik boyledir. erkek düşmanı feministler vay kadın erkeğe dogurmamatikmidir vs diye.
evlilik senin evlilik. cocuk senin. dogurursun yenisini o da senin. koca da senin. adamın kalbini ya alcan. kafalıcan adamı. ya da sogucak evliliğin. o da senin hatungil performansın canım. adamı ikna et. onerim ikna. baska ne olabilir ki.
erkek dünyasını da biraz acayım. annesini ornek vermiş. yani yakından bir canlı ornek var. ama yeni nesil tabi eskiler gibi cesur değil. bilmiyorum sen niye olumsuzsun. sadece yordu savı ile adamı ıkna edemezsin bence. yeni savlar bulman lazım:D tabi benimde kişisel fikrim var ama sizin evliliğiniz cok özele girmek olur bu.
yüzde yüz kız olcagının garantisimi var yüzde 50 50 dersin belki onu atarsın ortaya. bi fikir sana. ne bilim bi doktor işlerine girersin olaki doktor bi ufak risk var su bu derse ordan yürürsün. bakım işleri zorsa mali işler ki bunları kocan düşünmüştür bence ama. sanırım sen anne olarak bakıyon calısmıyon.
bir de adamı anlamayı denemeni oneririm. bence mis gibi koca bi kız ıcın. kız cocuk babası olmak istemesine hos bi tebessümle karsılık verebilirdin. her2cinsinde tadını almak istiyor. ailesini genişletmek kardes yapmakda iyidir. cocuk konusunda toydun bi de bu yenisi sana tecrübenle kolay gelecektir. birazda eşini işe dahil etki 4. sü demesin bi kac yıl sonra:D kız olmayadabilir bak bi de o var. erkeklerin kız cocuk isteğini bi yakalamıssın bence ayrıca. erkeklerde kız minik fıtıfıtı tatlıs cocuk ayrı tatlı gelebilir kimisine.
14 Yorumla
1 yılAffedersiniz, tek görevi TOHUMLAMAK olan biri için kocan çok fazla konuşuyor. Vücudu, beyni, hormonları etkilenen kişi bu konuda sadece sensin. Sırf kendisi istiyor diye; senin fikrini, düşünceni yok sayan, kararına saygı duymayan biriyle olma düşünceni bir gözden geçir derim. Zaten ikizlerin bütün sorumluluğu senin üstünde. Eve ekmek getiriyor bilmem ne faslını geçiyorum. Olaya annesini de katıyor.. sen kuluçka makinesi misin? Adamda ki bakış açısına bak! Sipariş üzerine kusura bakma da çocuk falan yapmaya sakın kalkma. Ona göre hava nasıl olsa hoş, bütün derdi sıkıntıyı çeken sensin.
20 Yorumla
1 yılAnnenin zamanıya bu zaman bir değil dersin. Bu zamanda 5 çocuklu çift yok denecek kadar az dersin. Ben bakamıyorum. Çocuğa bakacak olan bensem 2 çocuğumuz da varken bunun kararını ben vermem daha doğru olur. Sen çocuğa bakmıyorsun. Sen seviyorsun, eziyetini ben çekiyorum dersin. 3. de erkek olursa 5'e kadar yolu var diyor sana. Kabul etme erkek olursa 4. yü ister.
50 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAnnesi 5 tanesine bakmış olabilir ama hangi koşullarda, nasıl bakmış acaba? Eskiden çocuk büyütmek daha kolaydı. Günümüzde şartlar ve standartlar aynı değil.
Ben de çok çocuktan yanayım ama bu işler zorla baskıyla olmaz. Konuşulup uygun şartlar sağlanır anlaşılırsa yapılabilir.
10 Yorumla
1 yılSende ondan zorlanacağı bir şey talep et gündüzki iş yetersiz gecede ek iş yapsın yapamam derse anana neden çekmedin o 5 çocuk büyütmüş de zor çocuk büyütmek hele ikizlerden dolayı çok yorulmuş hatta bıkmış olmalısın gece gündüz mesai yapıyorsun yorgunluğunu bile atamamışken senden çocuk istiyor bencil ya
10 Yorumla
1 yılAdam isten gelecegi zaman cicukklari birak babasina, sen git disari konu komsuya. Seni ararsa madem cocuk istiyorsun bu iki cocuga bak once ondan sonra 3 yu istedigin zaman yapariz de. Yok mok dersen bir daha 3. Muhabbetini acma bana bu net yanitim de.
00 Yorumla
1 yılikiz bakmak kolay değil. çocuk bakım yükümü biraz ona yüklersen ısrarcılığından vazgeçer. evde iki tane üç yaş çocuk varken üçüncü bir bebek anneyi resmen dağıtır. acele etmesin. ikizler laf anlayacak yaşa gelene kadar sabretsin. yoksa dağılır gidersin ve evinizde huzur falan kalmaz
00 YorumlaYahu siz bebek makinesi değilsiniz ki? Bir bebek bile dünyaya getirip bakması bile asla kolay değil.
Annesi belki istemiştir, o yüzden ona zor da gelmemiştir ancak annesi zamanında 5 çocuk istedi ve yaptı diye sizden aynı performansı beklemesi çok aşağılayıcı.
Ona upuzun şekilde doğumun zorluklarını anlatan videolar ve makaleler sunun ayrıca da fikirlerinizi netçe belirtin. Sırf eşiniz istedi diye dünyaya getirdiğiniz bir çocuğa da açıkçası çok ısınabileceğinizi sanmıyorum.00 Yorumlaselam, bu dedigin tek kisinin fikri ile olmaz. gereken bu ki ikinizinde ortak kararli olmalisi. yoksa o istedi diye olmaz bu isler. aldim-sattim oyunu degil. ama ona da hak vermelisin bence, cunki babalar kiz cocuklarina, kiz cocuklari ise babalarina baglidir. ama tabi karar senin. sonucta o bakmiyo, hergun sensin bekcilik eden, sensin yedirden, sensin oynayan. bu isler oyuna gelmez, ortak karar olmadan.
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayret reis öyle emretti öyle istiyor dememiş orası daha ilginç anneye de kendi isteğine şaşırmadım ama reis istiyor demesine şaşırdım demesini düzelteyim çocuk ortak alınacak bir karardır ayrıca çocuk yapıyorsanız en az 20 yıllığına oturup planlamanız düşünmeniz gerekiyor tanrı rızkını verir deyip çocuk yapmak çok saçma maddi durumunuz nedir bilmiyorum ama Bir Sakıp Sabancı bir koç falan değilseniz kusura bakmayın bu ülke şartlarına üç çocuk fazla
11 Yorumla
Soran1 yılMaddi açıdan bir sıkıntı yok gayet durumumuzu iyi
Gizli Üye(18-24)1 yılÇilesini çeken sensin adama sadece sevmek düşüyor sevmesi güzel bakması zor. Kendi mentaline iyi gelmicekse yapma. 9 ay taşıyıp ona bakıcak doğurucak altını değişçek yedircek içircek sensin hele ki bi de kız olmazsa gelde 3 erkekle uğraş. Bence istemiyorsan yapma
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim eşimde ısrarla çocuk istiyor ben daha o topa giremem ama sen iki tane canavar bakıyorsun bile bak erkek olarak söylüyorum zaten biliyorsundur her türlü işini sen yapacaksın sen peşinde koşacaksın istemiyorsan asla yapmam. Daha gençsin sonra sen de istersen yapabilirsiniz ama tek taraflı olacak iş değil.
00 YorumlaMerhaba, çocuk ortak alınması gereken bir karar, helede iki tane varken 3. Çocuğun olması kararı. Yaşın da daha genç, bir süre daha ikizlerinle ilgilenmek istediğini, sonrasında çocuk dusunebilecegini soyleyebilirsjn
00 Yorumla
1 yılpontansiyel olarak bu ekonomık olarak her konuda dikkat edebilecekmiş mi? sonrdun mu? sana yardımcı oluyor çoçuklar bakımıyla evet erkekler kız çoçugu daha çok isitiyorlar çünkü o cilve çoçukken sevimli halleri hoşuna gidebilir
00 Yorumla
1 yılbakabilecek güçteyseniz ve yorulduğunuz yerlerde eşiniz yardım edebilecekse eşinizin ailesi veya kendi ailenizin destekleri olucaksa maddi manevi yapın ama bakabileceğinize inancınız yoksa o sorumluluğun altına girmeyin derim
00 Yorumla
1 yıl3 çocuğu yetiştirecek eğitim geçmişi, kabiliyeti ve finansal olanakları olmadığını hatırlatın ona. Mesela 3 çocuğu yazın 1 haftalığına Peru tatiline gönderebilir misiniz? Zannetmiyorum... E o zaman?
01 Yorumla
Soran1 yılPerıya tatile girmesine gerek yok
İnsan olsun topluma faydası olsun yeter
1 yılbir sey sirucam ama laf sokmak amacli degil. dunya o kadar kotu bir yere gidiyo ki korkmuyor musunuz cocuk yapmaya? susuzluk, savas, hukuksuzluk, issizlik, yapay zeka... insanlarin cogu dogduguna pismanken nasil korkmadan yeni hir insan dunyaya getirebiliyolar?
020 Yorumla- 1 yıl
Yemin ediyorum aradığım Yorum. Dünya bu haldeyken milletteki bu ne rahatlık?
- 1 yıl
Yapay zeka ile bebek sahibi olmak ne alaka? Osmanlilar da zamaninda avrupada engizisyon var cocuk yapmayalimmi demis? ya da selcuklular aman mogollar geliyo cocuk yapmiyalimmi demis. Ne alaka kardesim.
- 1 yıl
ne alaka mi? dogan bebek hep bebek olarak kalmayacak issiz kalacak. sistem tukurecek ise yaramayan insani ve in*harlar artacak. Şu an bile cogu meslek ise yaramaz halde... mimar muhendis adamlar kasiyerlik hile bulamiyor. nufus cogaldikca yasamak zorlasir. burada cigalmayi oversiniz ama 150 milyonluk banglades mi yoksa 5 milyonluk danimarka mi diye sorulsa danimarkayi secersiniz. ya her seyi gectim taharetlebecek su kalmayacak siz hayatta kalabiecek misiniz? sizin hayatiniz be ki cocuga ne vermeyi olanliyosun? ha romanlar gibi sokaga salarim nolursa olsun diyorsan bilemem. ben sahsen bu dunyada yasyakiyorken baska bir canli dogurmam.
- 1 yıl
Tabi ne alaka? Senin kafa motorlarin yanmis. Okadar cok istihdami dusunuyorsun ac bi fabrikada insanlar calissin. Sadece lafla peynir gemisi yurumuyor. Sen kendi adina konusacaksin. Ben verecegimi zaten veririm. Film izliyip burada o filmlerin senaryolarini burada okuma yahu. burasi 32. Gun programi mi?
- 1 yıl
He sonuc olarak bnde soran in cocuk yapmasinin sacma oldugunu dusunuyorum. Sacma cunku. Ama tutup iklim krizi orman yangisi sera etkisi diye diye bebek karsitligi olmaZ
- 1 yıl
benim kafa yanmadi sizin kafa bunlari hic dusunmemis. ne film senaryosu be? milet iseizlikten kendini olduruyor kimse ev alamiyor. dogan bebege nasil bir hayat verebileceksin sen? senden daha iyi yasamayacak. 32. gun falan hadi kardsim asil sen bis yapma yuru git isine bak sen anlamazsin benim soylediklerimi.
- 1 yıl
Asilnsen biseyden anlamiyorsun. Haber dinkiye dinliye yakmissin devreleri
- 1 yıl
siz sisteme ucuza calisacak köledogurmaya devam edin. tabii bundan sonra o isi de bulamayacaklar ya neyse
- 1 yıl
Sisteme calisacak kole mi 😅 hem isssizlikten bahsediyirsun hem calismak kolelik diyorsun. Tipik solcu kafasi. Solcularda anca konusurlar ama sadece konusurlar baska bi dedikleri yok.
- 1 yıl
Kız sonuna kadar haklı bence sen de biraz haber izle de gerçekleri gör. Ziira fazla hayal dünyasında yaşıyorsun. kafası kopanlar iş yerinde mobing görüp intihar eden babalar işsizlikten sevgisizlikten canına kıyanlar annesini öldüren çocuklar kirayı arttırıp birbirini yiyen kisiler 1 koli yumurta alcaz uyguna diye akşama kadar market gezen teyzeler daha sayım mi?
- 1 yıl
@Bilnmeyenbri ahaha banq ogrettigi seye bak. Daha hayat nedir bildiginiz yok eliniz is tutmamis eliniz ekmek tutmamis. Elinde tel aksama kadar selfie cekmekten baska ozelliginiz yok. Once calisin emek verin sonra cakcakcak konusun.
- 1 yıl
@Bilnmeyenbri cikin su ergenlik durumundan hayatin kendisine gelin. Hayat bir mucadeledir. Sizin giji selfie cekerken dudak bukmekten baska ozelligi olanlar evet dogmasinlar
- 1 yıl
@Bilnmeyenbri 13 yasindan beri calisan Şu an 14. Sirketinde calisan hemde yuksek lisans yapan adama is hayatini ogretmeye kalaicak kadar komik olmayin :)
- 1 yıl
@kalp-komutanı senden daha iyi biliyorum hayatı.16 yaşında annemi kaybettim kardeşlerime baktım o yaşlarda onlara bir ablalık değil anne oldum. üni okudum okunurken çalıştım sonra da çalıştım. Ayrıca sosyal medya hesaplarım yok kullanmıyorum Bi burası. Bilip bilmeden insanların nasıl bir yol hayatı var yorum yapmazsanız iyi olur.
- 1 yıl
@kalp-komutanı yüksek lisans yapman güzel tebrikler bende lisansımı bitirdim hazırlanıyorum. Ama bu diğer insanların hayatı bilmediği anlamına gelmiyor. Okumayıp çok zor hayatlardan gelen çok insan var
- 1 yıl
@Bilnmeyenbri bilip bilmden konusmamak lazimsa ozaman ilk sen baslaman gerekir. Karsindaki insanin yasi profilinde yaziyor ama sen 20 li yasta yeni mezunmusum gibi edebiyat yapiyorsun. Sen oyle kknusursa. n karsindakide verir cevabini
- 1 yıl
@kalp-komutanı ya bi be ben saygısızlık yapmadım. O zaman yaşına göre davran küçümseme insanlari.24 yaşındayım sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama 15 yaşında çocuk gibi davranışların yazıların.
- 1 yıl
@kalp-komutanı çocuğun var mı?
- 1 yıl
@Bilnmeyenbri verecek bir cevabin olmayinca bunumu diyorsun? Kucumseyerek konusan kiza yurrruu vaarroool yaasaaa beaa demedigim icin mi butun bu tartisma? Ben neden kucumsuyeyim. Yaptigi yorumla konunun bir alakasi yok onu dedim.
- 1 yıl
@kalp-komutanı yoo gayet verecek bir cevabım var ki veriyorum da zaten. Ayrıca Varol yaşa demeni felan da beklemiyorum. Bizim aaa çok zor hayattan gelmişsin tabi a çok başarılısın demedik diye mi böyle oldu?
Senin bedenin son karar da senin. Sonuçta çocuk senden çıkacak, senin kanını mineralini vitamini sömürecek. Çocukla en çok ilgilenen sen olacaksın. Fiziki psikoloji her yönden hazır olman lazım. Bir de bunun doğum sonrası lohusa depresyonu var. Kocan çok bencil seni hiç düşünmüyor.
00 Yorumla
1 yılZorlama ile olmaz tâbi ki. Bu ikinizin ortak kararı ile olacak şey. Hem bu durum psikolojik olarak olsun maddi olarak olsun her türlü düşünülmesi gereken bir şey. Basit bir durum değil...
00 Yorumla
1 yılAnnesinin zamanı ile bu zaman bir değil düşüncesi yanlış bir çocuk doğurmak kadın bir çok zor ben bunu hiç bilemem ve tahmin bile edemem kendisi doğursun
00 Yorumla
1 yılYine oğlun olursa 4. yü mü yapacakmıs ne saçma. Yani hazır olmayabilirsin, bunun maddi manevi boyutu var. Yani çocuk gibi davranmıs. Bence otur annesiyle konus ya da onla otur konus tekrar. Ben senin annen değilim flan de ne saçma bir düşünce. Zaten erkelerin çoğu kendilerini düşümdükleri için.(erkeklerin çoğu dedim tüm erkekler demedim)
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 428 cevap paylaştı. İkizlerin her şeyi ile bir süre o ilgilensin bana destek olursan o zaman belki de bakalım ne kadar sabırla bakacak çocuklara
01 Yorumla
Soran1 yılIo bakıyor çoçyklara zaten hep
1 yılZamanla olabilir belki. Şimdilik düşünmediğinizi belirtin. Sizin de fikriniz değişebilir bir ihtimal. Bunu unutmamalısınız.
02 Yorumla
Soran1 yılYok iki erkek çocuğu bana yetti tövbe
- 1 yıl
Bence büyük konuşmamakta fayda var.
Eğer çocuk bakımında yardım etmiyorsa düşünmeyin bile ikiz büyütmek zaten çok zor olmuştur sizin için
10 YorumlaBen sana yol gösteremem ki bu sizin hayatınız ve bu kararı ortak bir noktaya bağlamanızı tavsiye ederim sadece
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBirincisi Allah başka dert vermesin bizde dersimiz var sanıyoruz ne dertler var (!) İkincisi kız olacağı ne malum? Cinsiyete göre evlat isteyen insanlar üremesin. Kız babası olacakmış mış. Sanki net kızı olacak kafaya bak.
00 Yorumla3. çocuğu istiyorsa kendisi doğursun sonra da bakıp büyütsün. Hazır alışmışken 4. yü de yapar hem.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGüzelim çocuk yap ama tüp bebek yapki kız garantisi olsun. Maddi durumun iyiyse yap hatta en az beş çocuk yap çocuk mutluluktur sen gittikten sonra seni yaşatacak odur
07 Yorumla
Cevap sahibi1 yılCahil insanlar mi yavrucum biyolog olarak şöyle deyim sende x kromozumu var esindende x kromozumu olan sperm secilse garanti kız olur ağrısız sizisiz doğum mu varmış annelik boşuna kutsal değil yasin gençken yap cocuk
Soran1 yılBen iki tane çoçuğa sahibim zaten tek kız olur diye neden deniyim? Ayrıca niye sağlıklı biriyken gideyim tüp bebek yapayım. Allah ne nasip ederse ona razıyız bizim haddimize mi cinsiyet belirlemek.
Ayrıca ben üçüncü çoluk istemiyorum.
Cevap sahibi1 yılBak bacım çocuk yap peygamber efendimiz diyor ki cogaliniz
Soran1 yılPeygamber efendimiz bakamayacağımız çocukları doğurun kaldıramayacağınız doğumları yapın demiyor?
Cevap sahibi1 yılBöyle bir hadis yok çocuğun rızkı allahtandir maddi durumun varsa yardımcı tutabilirsin bence eşinin gönlünü güzel tut çünkü dışarıda sütü bozuk çok kadın var eğer gönlü kırılırsa bir erkegin kayma ihtimali var kadın yuvayı elde tutandir yine de sen bilirsin iyi geceler
Cevap sahibi1 yılSende bakamadigin diyorsun bu hakretlerin karşılığında iftiran karsiliginda seni Allah'a havale ediyorum
Cevap sahibi1 yılEğer ben haksizsam bedduam kabul olsun eğer sen haksizsam Allah senden intikamımı alsın yazma bana hatta yorumumu kaldir
1 yılria taktır aylık iğne kullan olmuyor zannetsin
01 Yorumla
Soran1 yılKullanıyorum
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 404 cevap paylaştı.
1 yılZoruna gidenin gitsin de bazıları harbiden sokak köpeği sanıyor kendini, hayvanların amacı sadece üremek insann olanın ki çok başka
00 Yorumla kız olacağı ne malum olan sana olur hiç gereği yok bence helede bu devirde
10 YorumlaÇocuğa eşin değil sen bakıyorsun, senin isteğin önemli
10 Yorumla
1 yılAnnem 5 tanesine bakmış ne demek ya? Eşinize çok sorumluluk vermediğiniz için olmuş bu. İkizleri tek büyütmüşsünüz resmen öyle olmasa kendi istemezdi çocuğu
01 Yorumla- 1 yıl
Üçüncünün kız olacağının garantisi de yok hem. Bizim bir komşunun 3 kızı vardı bir de oğlan olsun dedi tekrar doğurdu. O da kız oldu ve down sendromluydu. Kalbi delik olduğu için 2-3 yaşlarında öldü
Gizli Üye(25-29)1 yılKız babası olmak isteyen erkek iticiliği ıyy
Allah gözünü doyursun. Kimi bir hane bulamıyor kimi üç olsun beş olsun
Aç gözlü bencil
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSonra yarın bir gün boşanınca hepsi başına kalacak
1 yılkarşılık olur çocuk sadece sana yük olması olmaz.
00 Yorumla
1 yılOnu büyütcek olan sensin, eğer zorlanıcam yorucu dersen kabul etme
00 Yorumla
1 yılÇok istiyorsa doğursun kendi bu nedir bilader anan manan anlamam ben gt doğur de ahshahss
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBabadan cok anne cocugu yetistirir anne daja cok ilhilenir merak eder bakar bu annelik hormonu geregi kadinda salgilanan hormonlardan kaynaklidir ayrica tekrra bor dogim ve hamilelik surevi var erkek tabi zevk aliyor baba oluyor direkt ne emzirme ne lihusalik ne de annelik hormonu ve cocugu asirk merak etme cocukla ilhilenme dersdi var tabii ki ostemesi kolay olacak.
00 Yorumla
1 yılBoşan, cidden. Bu pahalılıkta nasıl bakacaksınız o kadar çocuğa?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSakın koca iknasına gelme sen istiyorsan yap sonuçta sen doğurucaksın sen bakıcaksın o gece ağlamalarıyla emzirmesiyle doğumla, doğum sonrasıyla sen uğraşçaksın kocan yardımcı oluyorsa bilemem
00 Yorumla
1 yılBiraz büyüsünler 3 çocuk güzel olur ama çok küçükler
00 YorumlaYapın gitsin. İlerde sen de iyi ki yapmışım dersin belki
00 Yorumla
1 yılKız babası olmak isteyen babaları anlamak gerek 😃
00 YorumlaAttır bi posta daha gitsin adam istemiş okadar😄 kırma
00 Yorumla
1 yılİstemediğini yorulduğunu anlat zamana bırakalım de sknuöta ortak karar
00 YorumlaBence deneyin ilerde çok güzel olur, bakarsınız bunlarda ikiz kız olurlar.
00 YorumlaYapma
İleride iki gelinin olur
Onlar da kız çocuğu00 Yorumla
1 yılSende geceleri bakmak için kalkacaksn olur de nasıl hemen susuyor
00 YorumlaHayır daha çok küçükler 5-6 yaşına geldiklerinde düşünürüz de bari bunuda anlasın
00 Yorumla
1 yılTövbe denilir mi bir yorumda tövbe istemem yazmışsınız 😑
00 Yorumla
1 yılİkizlere bakmak kolaymi daha küçükler ilgiye muhtaçlar. . tabi onlar için kolay
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla kız olacağı ne belli. Annesi misin sen onun? Annesi bakmış diye sen de hayatını çocuk bakarak mı geçireceksin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKendi baksın o zaman eve para getirip iki oynamakla baba olunmuyor
13 Yorumla
Soran1 yılBakıyor zaten ama zor
Cevap sahibi1 yılBakıyor olsa 3. Yü istemez
Soran1 yılBakıyor gayet hatta sürekli o ilgileniyor diyebilirim
kararına saygı duyması gerektiğini açık bi şekilde dile getirmelisin sonuçta bu senin bedenin kimse üzerinde hüküm sağlayamaz...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıltanıklarım var. 3. çocuk olunca 3 değil 30 oldu diyorlar. yani 2 ile 3 arasında çoook fark varmış. herkesin kaldıracağı bişe değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKoçanı dinle çocuk berekettir aranızdaki muhabbet artar.
010 Yorumla
Cevap sahibi1 yılMümin erkek öyle yapmaz
Cevap sahibi1 yılNiye kalmasın ülkemiz İslam ulkesi bir sürü mümin var.
Soran1 yılÜlkemiz laik bir ülke. Kafanda kurma
Cevap sahibi1 yılTürkiye laik ülke diye dinsiz mi oluyor. Türkler İslamiyeti seçmiş yüzyıllar önce o zaman burada yav dinsiz olduguju kabul ediyorsunuz zaten amaci dinin hükümlerini kaldırıp Avrupai hayatı getirmekti Yahudilerin özel gorevlendirdigi bir kişiydi.
Soran1 yılİslam ülkesi değiliz. Biz islam ülkemizin inandığı dinlerden birisi
İslamşiyerle değil cumhuriyet ile yönetiliyoruz
Cevap sahibi1 yılOlabilir sonuçta muslumaniz , laik sistem İslam'a aykırı bı sistem. İslam'dan uzaklaştırmak için herşeyi yaptılar aile yapısı çöktü gençler ahlaksiz zina almış başını gidiyor. Haram helal dinlemiyor kimse kızlar çıplak geziyor edep. namus kavramı klamadi
1 yılHaklısın abla ya 3. Çocuk olduktan sonra bi halta eli değecek sanki anca sevecek bakmaya gelince yok nesin sen ya kedi msin 2 yeterli 3 zor olur sonuna kadar haklısın erkekler hiç bi halttan haberleri olmadığı için konusuyo boş bos
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKız istiyorsa önce senin boşalman lazım. Erken geliyor galiba
03 Yorumla
Soran1 yılNe alaka bu tıpta yok. Kddkdjdjdjdjdjdndn
Cevap sahibi1 yılSen öyle san 😏
Soran1 yılSağlıkçıyım ben
- Devamını Gör (96)
Devamını Gör(141)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!