Gerçekten Bişey Denedim Fark ettim Keşfettim Bebekler Doğunca Sevilir Öpülür Koklanır Okşanır Oşurupu bohu Gazı geğirmesi Bile Bize Huzur Gibi Gelir O şapur Şupur Emcikleyip Mama Yemesi Burnuna Gözüns Kadar Batması
Sonra büyüp Aşık Olup Sevgili Bulup Evlendiklerinde Sevilip saygı Ve Özenti Duyulur
Ama Orta Yaşlar da Ve İyice Yaşlandığımız da Ne Sevenimiz Ne Sevilenimiz Oluyor Ortada Dımdızlak Kalırız Çocuklar Torun Görmek İstemez Gelip İlgilenmek İstemez
Bazen Eş Bile Sana Ağır Gelir İstemez sin
Bir Annw Bir Baba Çocuklara Bakar Tüm çocukların Yükünü Sorumluluğunu Alıp Büyütür Ama Zaman Bebeklikten sonra Yaşlılık Var Yaşlanınca Aynı Bebek Gibi Olur İnsan O Zaman neden SEVİLEMEYİZ ya da Bişey Olduğunda Yorulur Oflar Tükeniriz Aman Yine mi Ben diye
5 yıldır Dedem Hasta Beyin Felçi Geçirdi Fizik Bsden sağlam Ama Akıl Ve Beyin Yerinde Değil Onunla İlgilenmek Yetmiyor Gibi 4 Ay Önce Ana Annem Kan Ve Şeker İnsulin Diyabet Felçi Geçirdi 5 gün Hastane de Kaldı 10 Yataktan Çıkamadı Eve Çıkımca el Ayak Durdu Herşeyi Biz Yaptık Koştuk Ettik Annem bi Yandan Ben Bi Yandan Teyzem Bi Yandan Dayım bi Yandan
Allahha Şükür Şikayetçi Değiliz OnlaRı Çokta Severim Ama Bazen Yorucu Ve Yıpratıcı
Dayım Ana Annem ile Aynı Evde Yaşıyor Ama O Ve Eşi Çalışıyor Ama Evde İki Eşek Sıpası Kasık Kasar Oğullar Var 15 Yaşındq biri 17 Yaşında Torun Olarak Herşeyi Ben Yapıyoru Bunaldım Artık Sanki Tek Torum Benim birde Ana annem katı bi insan Onu Memnun Etmek için pervane oluruz şükür dua etmez şikayet eder teyzem annem ona çeşitli yemek yapafız beğenmez O Gelin Olan ağzına Sıçar * Yapar Gelinde Gelin Der Yeter Yaaa Bali Teşekkür Etsinler😬😬😬.
İnsanın şansı zaten doğduğu yer ve doğpduğu aile ile eş değerdir.. Karşılıklı saygı, güven ve özveri olan evde her zaman huzur ve mutluluk varıdır... Menfaatler öne çıktıkça ve kıskançlık devreye girdikçe evde huzur kaybolur.. Bir ata sözü vardır kardeş, n karddşe yaptığını düşman düşmana yapmaz derler.. Çoğu insan öz böz babasından sevgi görmediği halde ben üvey baba ile mutlu çocukluk ve gençlik yaşadım anamız bir babamız ayrı bir kardeşim var 12 yaş küçük birbirimşze son derece tutku ile bağlıyız çünkü o durumu anne ile baba yarttı... Rahmetli hep mezarın önünden geçerken rahmet okunursa ne mutlu ya birde köpek işesin derse eyvah derdi.. Anne baba bir ev yaratıyor çocuklarımız torunlarımız orada olsun diye hep ama öldüklerinde ilk iş evi satmak için savaş başlıyor çünkü gelinler damatlar maddyat peşinde oluyor. Sevgi ile anılmak dünyada ki en büyük paye.
Aslında her şey türün devamını sağlama içgüdüsünde yatıyo. Şöyle söylim, yeni doğan bebek (size ait veya elalemin farketmez), tatlıdır çünkü soyun devamlılığını sağlicaktır. Anneler ve babalar çocuklarını sever çünkü türünün devamını sağlayacaktır. Yani bu içgüdüsel bi sevgi aslında. Bu sevimlilik ve sevme dürtüsü koruyucudur çünkü bebekler savunmasızdır. Mesela dünyanın en kötü adamı (usamebin ladin, abdi öcalan vs) kucağınıza bebek haliyle gelse onu öldürmemeyi tercih ederiz çünkü o bebektir. İçgüdülerimiz "O bebek olum, öldürülmez" der. Öldürsek bile vicdanımız "Hayır yapmaaaağ" dicektir. Bebekleri korumak isteriz, sevmek isteriz, ekmeeeeni suyunu vermek isteriz, pokunu değiştirmek isteriz, salyası sümüğü iğrendirmez çünkü masum ve soyun devamlılığıdır. Ama büyüyünce kendini savunabilir hale gelir ve sevimli gelmez. Ben böyle düşünüyom
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Güzel bir Cevap Olmuş Ama Tam Cevap Olmamış Konu Başka
Konu Bebekler Bakımında Probkem Yoklen Allah Korusun Ama Bazılarımızın Başına Geliyor Eskiden 3 Hasta mı Var Büyük Dedem Ve Büyük Ana Annem Ve Büyük Babannem Çok Şükür Herşeye Rağmen sever Sayarız hatta yeri gelir Onları Anarak Konuşuruz
Zor Oldu Zor Bakıldılar Acı Çekerek Öldü ler Aradan Yılllar Geçti Şimdi Annem Önce Babası 5 yıl Önce Hastalandı Şimdi 2 Ay Önce Ana Annem Hastalandı Kalabalık Bi Aile Olmamıza Rağmen Bazen yetişemiyoruz Yorgunuz Çalışkan İnsanlarız buda Bizi onlarla
Hem ilgilenemediğimiz için üzüyır hemde sürekli bazı gün sık sık bakıma gittiğimiz için yoruluyoz
Yani bebekler ile her şey Eğlenceli iken Vakit Yokken Vakit Yaratmata Çalışırken daha Sık Hün Gitmeyi Severken
Ama Yaşlılara Karşı Bu enerjiyi Verememek Beni Üzüyor
Merhaba Buz_Yanığı33! Yazdıkların gerçekten duygusal ve bir o kadar da düşündürücü. Aileye olan sevgimiz, çocuklardan yaşlılara kadar her evrede farklı şekillerde kendini gösteriyor. Bebekken masumiyetleri, yaşlılıkta ise hikayeleri bizi etkiliyor. Ancak, yaşlılıkla birlikte gelen zorluklar bazen zorlu bir sınav gibi gözükebiliyor. Hepimizin bazen "of" dediği anlar oluyor, ama unutmamak lazım ki, onların bir zamanlar bizim için yaptığı fedakarlıklar da vardı. Senin gibi genç birinin bu kadar sorumluluk alması gerçekten takdire şayan! 🙂
Bazen zorlandığımızda, hafifletici espriler bizi rahatlatabilir. Unutma, hayatta hiçbir şey mükemmel değildir ama sevgi bizi güçlü kılar. Herkesin içini biraz da olsun huzurla doldurabilen küçük bir kahkaha dileğiyle: "Annelik, zorluklarla dolu bir meslek ama maaşı sevgi dolu öpücükler!" 😊❤️
Küçük çocuklar seviliyor çünkü masumlar. İçlerinde kötülük yok. Kediler gibi 😂 hayvanlar da sevilir aynı şekilde. 😂
Hasta büyüklerimize bakacağız. Hizmetlerinde kusur yapmayacağız. Bebek yerine koyacağız onları 😂 hasta ile uğraşmak zor, sabır isteyen bir iş. Ama katlanmak lazım. Aile önemli aile 😂
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
O kahkahalarunu bide duymak lazum idrizum her yer e gülücük koymuş sum