Lütfen evli ya da çocuklu kimseler detaylı cevap verirse çok memnun olurum. Ne kendimi tam hazır hissediyorum ne de olmasın diyebiliyorum. Bu yüzden gelecek yorumlar benim için farklı çerçeveler açacak...
Görsel güldürü amaçlıdır 🙃🙃
Sizce evlilikten ne kadar süre sonra çocuk sahibi olmak düşünülmeli?
Buna karar vermek için birden fazla durum söz konusu! Herşeyden önce senin ve eşinin çocuk yapabilme kabiliyetlerinizde sağlık durumunuz çok önemli, bi yerden sonra istesen de olmuyor çünkü!
Kaç çocuk sahibi olmak istediğin önemli; ilk bebeğinden ne kadar sonra bir daha doguracaksın? -doğurabilecek misin?
Borç harç kısımları önemli - Sana yardımcı bakıcı ya da annelerden biri var mı yok mu önemli?
Herşeyden önce tek çocuk istiyoruma sabitleme kendini, ne malum ikinciyi istemeyeceğin? Öyle bi anda doğur ki, kendine ''bi tane daha yapsak mı?'' sorusunu sorabilme şansın olsun ;)
Asla korkma! O inan en kolayı... Sadece hamileliğinin son 3 ayı ve doğduktan sonraki ilk 8-9 ay uykusuzluk dahil çok yorulacaksın :) Ama Onun kokusu da herşeye yetiyor <3
Dünya, iyi insanların çoğalmaması yüzünden pis bir yer haline geliyor olmasın? Madem öyle, bizler çocuk doğurup ahlaklı ve dürüst bireyler olarak yetiştirirsek meseleyi çözeriz bence :)
Aslına bakarsan en büyük korkularımdan biri bu zaten. Çocuk bakımı konusunda kendime güvenim tam. Elbette ki benim de eksiklerim olur ancak her konuda kendimi anne olmaya yeterli hissediyorum. Yeğenlerimin bakımı konusunda, büyüdüklerinde onları anlama konusunda birebir hep içerisinde oldum gelişimlerinin. Buradan bir anne kadar olmasa da deneyimim var.
Ancak eşim aileden uzak büyümüş ve hala belirli sorumluluklara alışmaya çalışıyor. Evet baba olmak istiyor ancak sırf baba olmak için istiyormuş gibi geliyor. Baba olmanın sorumluluğunu kaldırabilir mi emin olamıyorum. Tabiki birbirimize destek olarak bir şeyler yapacağız ama dediğiniz gibi bu süreçte ikinci bir çocuk gibi eşimle uğraşmak da istemiyorum.
Zaten kendimle alakalı korkularım varken bir de eşimle alakalı korkularımın olması ister istemez diğer korkularımın büyümesine sebep oluyor sanırım. Ve ben sırf anne baba olmak için bu kadar sorumluluk altına girip çocuğuma yansıtmaktan korkuyorum en çok da. Düşündükçe işin içinden çıkamıyorum 😅
Belli ki bi tık sorumsuz bir eşiniz var. Diğer sorularınıza da baktım. İnsan yavrusu en yavaş ve zor büyüyen canlı. Bir ömür alıyor bir çocuğu büyütmek. Ben vazgeçtim artık anne olmak istemiyorum da diyemiyorsun. Erkekler çok kolay söylüyorlar baba olmak istiyorum tarzı cümleleri ama genelde bunların altı boş oluyor. İş başa gelince çok güzel sıvışıp ataerkil liğin gölgesine saklanıyorlar. Herkes de kadın olduğun için çocuk senin bir uzvunmuş gibi davranıyor. Eşin bu konuda tam olarak güven vermeden o topa girme derim.. İşin ekonomik ve toplumsal boyutuna girmedim bile henüz😄
Gerçekten teşekkür ederim yorumun için. En azından korkularımın yersiz olmadığı konusunda hemfikir oluşumuz beni bir nebze rahatlattı. En azından bir suçluluk duygusu hissetmeyeceğim bu konuda
Eşinle evlilik sürecine alıştıktan sonra ay veya gün yıl demiyorum hem eş hem de anne baba olmaya hazır olduğunuzda sorun ve problemleri çözüme kavuşturma konusunda uzlaşmaya vardığında diyebilirim
Şöyle bir durum var çocuk ne kadar erken olursa o kadar iyi çünkü çocuk büyütmek kolay değil ikinciyi de düşünüyorsanız eğer çocuk evlilikte önemli daha iyi tanıyorsunuz eşinizle birbirinizi ve çocuk olduğunda ev bambaşka bı neşe ve mutlulukla doluyor 🥰
Merhaba, evliliğinin doğru olduğundan emin olman gerekiyor öncelikle, sağlıklı bir ilişkiniz olduğunu bilmek daha rahat gebelik düşünmeni ve gebeliğini daha rahat geçirmeni de sağlar.
Gerek maddi gerek manevi anlamda ihtiyaçlarını karşılayabileceginden emin olman gerekir. Annelik kadınlara verilmis en güzel duygudur bu dünyada, emin ol daha gebeliğin başlangıcında bu maneviyat seni saracaktır
cocugum yok ama kolay diyemem cocuk yetistirmeye eskisi gibi kahvaltiyi yapip disari cik aksam ezani okununca eve gel seklinde degil isler 😀 annelik icgudusel bisey daha cok zamana birakmak lazim belki de. hakkinizda hayirlisini diliyorum ❤️
3-4 sene tadını alın sonra oluruna bırakın, sperm banyosu yapın tutana kadar maya , olmuyorsa folik asit kullanın. Asitle çocuk mu olur. Olur ben dersem olur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Çocuk şu devirde özellikle büyük bir kumar selam tekrar heh :D
O zaman sorun yok kendini hazır hissetmiyorsan çocuk sadece sorun getirir. Etrafa da bakma kendin ne istiyorsun ona bak ve önce bir birinizin tadını çıkarın hele :D
bence bir kadın için gebelik riskli hale gelene kadar beklenebilir fakat iki tarafta çocuk istiyor ise çok geçmeden hemen yapılmalı karar değiştirmeden 😂😂 ?