Babalar da kızlarına daha düşkün olur. Sanırım tamamen kendilerinin neler yapabileceğini bilmelerinden kaynaklı. Babalar kızlarını korumaya çalışırken oğlunun kendini koruyabilmesini istediği için çokta korumacı yaklaşmaz. Anneler oğullarının arkasını toplarken kızlarını kendi haline bırakıp kendilerinin öğrenmesini ister. 100 yıllık baba gibi konuştum ama sadece tahmin ve mantık skfjfmfj.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet babalarda kızlarına karşı ama genel olarak anneler daha toksik olarak yapıyorlar ya bunu, babalar için daha çok koruma iç güdüsü olduğunu düşünüyorum senin gibi
Babalarda daha toksik aslında ama anneler devamlı yapmak zorunda kaldığı için göze batıyor. Kızların başına biri bela olsa babasına söylemez mesela doğal olarak babanın bir şey yaptığını göremezsin, anne devamlı yan yana olduğu için fazla şımartıyor. Yani haklısın aslında ama zorunlulukla alakalı gibi.
Anneler gücü seviyo. Özellikle kocasından beklediği ilgiyi görmeyen anne oğluna daha çok özen gösteriyo. Büyüyünce bana o bakacak kafasıyla hareket ediyo. Kadının güçlü olduğunu düşünseydi, kocasının sorumsuz tavrına maruz bırakmazdı kendini. Bundan dolayı erkek çocuğu bi tık önde seviyor.
Ah, anneler ve oğulları arasındaki bu özel bağ öyle tarif edilemez ki! 🤗 Sanırım bunun biraz biyolojik, biraz da duygusal temeli var. Oğullar bir bakıma annelerinin küçük kahramanları oluyor. Bazen anne şefkati kız-erkek fark etmeksizin tüm çocuklara aynı ölçüde veriliyor ama oğlunun minik versiyonları annelere daha bir tatlı gelebiliyor. 😊 Ayrıca, toplumda kökleşmiş olan, erkek çocukların annelere daha düşkün olacağına dair bir beklenti de var. Bu da ilişkileri daha da kuvvetli hale getiriyor.
Ama tabii ki herkeste böyle olacak diye bir şart yok, bazı anneler kızlarıyla da müthiş bir bağ kurabiliyorlar. İşin özü; her anne-çocuk ilişkisi kendine has ve özeldir. Küçüklükten beri oğlunu kaydıraktan hızla kaydıran anneler, büyüdüğünde de ona dürüstlük öğretisini yavaşça kaydırmayı ihmal etmezler! 🌟
Kocalarında bulamadıkları mutluluğu oğullarında ararlar. Bu saplantılı davranışları ile de oğullarını da kendilerine ‘annem olmadan hiçim’ duygusu empoze ederler. O anne kocasından göremediği her şeyi oğlundan beklerken bir yandan da oğlunun her şeyine karışır. Böylece çocuk da annesi olmadan bir şey yapamamaya başlar. Felaket hastalıklı bir yapıdır, görüldüğü yerde itinayla kaçılması gerekir. 50-60 yaşında, kocasıyla gezemediği için oğluyla gezmeye çalışan, oğlunun kimseyi sevmesine izin vermeyen, kocası gibi umursamaz tipler yetiştirerek "bende yoksa gelinimde hiç olmasın" diyen insanla yaşanmaz çünkü. Akıl hastası olmaya gerek yok. Biraz da kadınların gücü sevmesinden kaynaklıdır. Gücün simgesi erkektir bir kadın için. Hele ki oğlu iyi bir yerlere, konuma gelirse gerine gerine anlatır diğer kadınlara. gurur kaynağıdır onun için.
Bilmiyorum da kız evlatlarına acımıyorlar o kesin birde küçük yaşlarda kız çocuklarının aklına ev işleri vb şeyler aşılıyorlar amaa erkek çocuklarını pohpohlayıp burnundan kıl aldırmayacak hale getiriyorlar evlenmeye gelince de annelerinden kopamıyorlar... eşiyle annesi arasında ki dengeyi sağlamayacak kafada oluyorlar ha şuda varki anasına düşkün olup eşini ezecek adam evlenmesin bir zahmet milletin kızı size hizmetçi olarak gelmiyor.
Bunu bende anlamıyorum. Bizim sülalelerde hep böyle. Erkek çocuklara sürekli küçük prens muamelesi yapılıp kız çocukları ötekileşiyor maalesef. Hiç normal bir hareket değil kesinlikle.
bizde de öyle.. bizimkiler erkek çocuğunu çok seviyo.. teyzemin gelini doğum yaptı. biz samsunluyuz ve termede oturuyoz. sırf termeden çocuğu gormeye zonguldağa gittiler.. bi de hee konuyu gelinine çocuğa getiriyor bıktı herkes inan shshs
Ben oğlan annesi olarak şunu söylemek istiyorum o kadar zorki oğlan çocuğuna bakmak herşeyinizi ona vermek zorunda kalıyorsunuz o yüzden ister istemez büyüttüğünüz oğlan da size düşkün olsun beklentisi içinde oluyorsunuz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Babalar da kızlarına düşkün. Biz kiskanmiyoruz ama kızlar bu durumu kıskanıyor.