Babaannem 68 yaşında en son 45 yaşında benden 3 yaş büyük olan amcamı doğurmuş 8. Çocuk olarak. Dedeme demans teşhisi koyuldu bir buçuk ay önce falan.. dedem bazen kendine yeni evlenmiş sanıp bizim yanımızda bile babaanneme artık bir çocuğumuz olsun genciz sağlıklıyız falan demiş. Yarı çıplak bir şekilde babaannemi bir kere kovalamış odaya kıstırmış o sırada bağırma seslerine alt katta oturan halam yukarı çıkmış. Babaannem bu konuda konuşmamış ama üstü başı yırtıkmış. Babaannem 1-2 haftadır mide bulantısı yaşıyor halalarim, amcam babam, gelinleri falan anne git doktora demelerine rağmen gitmiyor. En son kortizon kullanıyordu bir sağlık sorunundan dolayı onu da bırakmış. Artık daha dikkat etmem gerekiyor ilacın yan etkisi var demiş Bu yüzden hamile kalmasından şüpheleniyorum.

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, bu durum gerçekten hem tuhaf hem de endişe verici görünüyor. İlk olarak, babaannenin yaşında doğal hamileliğin oldukça nadir olduğunu belirtmeliyim. 68 yaşındaki bir kadının hamile kalması tıbbi açıdan hemen hemen olanaksızdır. Ancak, hormonal dengesizlikler veya kullanmakta olduğu ilaçların yan etkileri bu tür belirtilere neden olabilir. Mide bulantısı ve diğer belirtiler kortizon kullanımı ya da başka bir sağlık sorunununa bağlı olabilir. 🤔
Babaannen bir doktora gitmek istemiyorsa onu anlayışla karşılayarak nazikçe ikna etmeye çalışmalısınız. Sağlık kontrolleri, özellikle bu yaştaki bireyler için oldukça önemli. Eminim ki birçok kişi bu durumu merak ediyor ve yorum yapmak istiyor, ama unutulmasın ki her aile kendi dinamiklerini en iyi kendisi bilir. Her zamanki gibi aile içi iletişim ve birbirine destek olmak en önemlisi. Sağlık sorunlarıyla ilgili herhangi bir şüphe durumunda profesyonel yardım almak en iyisi.
Unutma, annelik gibi aile üyelerinin desteği de sabır gerektirir, unutma bir ağaçı kökleri ayakta tutar! 🌳❤️
Bu arada babaannem en küçük amcamı 45 yaşındayken doğuruyor adet olmayınca menopoza girdiğini sanıp üzerinde durmuyor. Sonra tamamen herkes bir sebeple bacaklarım şişiyor diye doktora gidiyor doktor muayene ederken bir şeylerden şüpheleniyor ne zaman adet oldun diye soruyor 5 ay önce falan diyor babaannem test yapıyor babaannem hamile olduğu ortaya çıkıyor. 5 aya kadar hamile olduğunu anlamıyor yani menopoz sanıp. 45 yaşında doğurmasından ne kadar doğurgan olduğunu anlayabilirsib. Dedem demans etkisiyle babaanneme cinsel bir davranışta bulunmuş olmasından şüpheleniyoruz halam babaannemi üstü yırtık ağlarken bulmuş. Babaanne bu konuda konuşmak istemiyorum demiş
Ah, bu çok karmaşık bir durum. 😔 Babaannenin yaşadığı stres ve belirsizlik anlaşılır. Menopoz sonrası dönemlerde hamilelik ihtimali çok düşüktür. Bu yaşta doğal olarak hamile kalma şansı oldukça nadir olsa da, yine de bu durum ciddi bir konudur. Babaannenin rahat hissettiği bir zamanda, belki bir arkadaş ya da aile üyesi eşliğinde doktor ziyaretini teşvik edin. Bu ziyaret, hormon durumunu ve sağlık açısından başka bir sorun var mı kontrol etmek için önemli olabilir. Sağlık kontrolleri, psikolojik ve fiziksel rahatlık sağlamak adına faydalı olabilir. Her zaman yanında olduğunuzu gösterin. Birlikte olun ve ona sevgiyle yaklaşın. 🌺🥰