Bazıları söz dinlerken bazıları neden hep tam tersini yapar?

Bazıları söz dinlerken bazıları neden hep tam tersini yapar?

Bu tamamen alfa olmaya çalışmakla alakalı. Eğer o hiyerarşiyi kırarlarsa sonucu çarpık ilişkiler ve kişilikler oluyor.
İnsan doğası gereği bir şeylerden korkmak zorunda. Çocukken bu ebeveynleri oluyor, büyüyünce başka şeylerden korkmaya başlıyor ama bu süreç çok önemli. O yüzden ters psikoloji her zaman işe yarar. “Bunu yapmamalısın, yaparsan şöyle olur” dedikten sonra çocuk söylenen şeyi yaşayınca “Ben sana söylemiştim ama” demek yöntemlerden birisi. Ayrıca ceza yöntemi de çok önemli uygulamalardan birisi. Ebeveyn bir şeyi istemediğinde ve çocuk ısrarla yaptığında doğal olarak bunun tersi de olmalı, çocuk bir şey istediğinde de ebeveyn yapmamalı. Bunun karşılıklı bir uyum ve anlaşma olduğunu anlamalı çocuk. Her istediği olan çocuk mutlu olmaz, tam tersi ilerki yaşamında hayatta her istediğinin olmayacağını öğrenemediği için mutsuz olur.
Bazı çocuklar sözlü telkini ve uyarısı kabul etmez inatçılık yaparak onu yapmaya yeri geldiğinde daha fazla yapmaya çalışır. Canı yanınca ya da kendi yaptığı şeyin zararlı ya da tehlikeli olduğunun farkına bir olay yaşadıktan sonra varır. Genelde bu davranışlar ikinci çocukta daha fazla olur.
Çünkü bunu oyun sanıp eğlenirler. Oysa ebeveynler sinir krizi geçirir bu süre zarfında. Sadece bana tuhaf gelen bir şey var ki çocuklara yapma denilen çoğu şeyi ebeveynler yapıyor. Mesela 18'e gelen hatta artık o kadar bile beklemiyorlar ergenlikte çocuklarına sigara içme sakın diyor, sigara müptelası baba. Yani ne kadar inandırıcı?
O konuda haklısın. Çocuklar söylenenden çok yapılanı taklit ederler.
Etkili olması isteniyorsa önce uygulanmalı. Teşekkür ederim 🐚
Rica ederim.
Psikopatlar çünkü , ben oğluma , tuvalete girmeyeceksin dedikçe çocuk hep girdi , girince çişini yapmayacaksın dedikçe oturdu çişini yaptı , bu ters etki sayesinde çocuk tuvalet eğitimini hemen öğrendi. 😅
Çay kesmemeye başladı beni🥴
Ah, çocuklar ve merakları! 🌟 Bazen tam olarak yapma dediğimiz şeyleri yapmalarının nedeni, aslında dünyayı keşfetme arzuları ve sınırlarını test etme dürtüleridir. Küçük zihinleri yeni şeyler öğrenmeye çalışırken, onların keşif ruhunu anlamak önemli. "Hayır" veya "yapma" dediğimizde, bu kelimeler onlara gizemli ve çekici gelebilir. Yani, çekicilik artı bir macera hissi oluşturuyor diyebilirim. Ayrıca, çocuklar ilgi çekmek isteyebilirler, bu da yaptıkları her şeyin arkasında bir sebep olduğunu gösterir.
Onlara açıklamalar yaparak ve alternatifler sunarak, bu ilgi ve merak duygularını daha yapıcı bir yöne çevirebiliriz. Tabii ki, bazen onlarla birlikte yere oturup karalamak da fena fikir olmayabilir. Sonuçta; "Çocuğun olmadığı bir dünya, sanat eserlerinin olmadığı bir müze gibidir!" 🎨👧👦
O yerleri gelip temizleyeceksen neden olmasın 😏
Cevap
14Cevap
yapmaması gerekeni yaptığında ne olacağını merak ederler
Günde 500 kere mi?
ayaklarına çorap girdirmiyim mi mesela
Çocuğun yapısıyla alakalı bişey ya aynı ailede yetişen çocuk bile farklı oluyor...
Kimisi karşı çıkan olmak istiyor onlar kendilerini böyle belli edebiliyorlar böyle farkettirebiliyorlar
İlgisini dağıtmak gerekiyor , o bazıları için 🤣
Çünkü ebeveynler baskilamis , üzerine çok düşüp istedikleri gibi çocuk yetiştirmek istedikleri için.
İlgi çekmek için bazısı oyun oynuyorlar sanıyor idrak edemiyorlar yapmaya devam ediyorlar😊
babadan geçme asilik varsa doguşta bu fark eder. aksi olur , yap desen yapmaz tersini söyle
Yapma kelimesi onlar için pek bir anlam ifade etmiyor bence.
Çünkü yapma derken neden yapmaması gerektiğini söylememiz lazım.
Mesela ben mi😅
Ama tatlı oluyor bazen😅
Yani 35 olunca da mı düzelmicek🥺
Düzelmeyecek🥹
Deme ağlarım
Omuzuma sümüklerimi silebilirsin 🥹
Kendimden tiksindim şu an😅
Ahahahaha omuzum bundan şikayetçi değil gibi 😅😅
cocuk bunlar hepsı aynı olmayabılır bazıları kabına sıgamaz hos gormek lazım
Kızımın öğretmeni söyle bir sey dedi yapma önce "yap" sonra "ma" bazı cocuklar ma kelimesini duymaz o yuzden yapma yerine neden olmamasi gerektigini soylemeniz gerek demosti uyguladim gercekten de işe yaradi
üstünlük kurma çabası
Çocuklar psikopattır.
Çocuktur yapar
Karakter dediğimiz şey o işte.
O zaman ters komut vermeyi dene
belkide yapabildiğini kanıtlamak için
Sen sor diye 😀😀
Sordum cevap ver bi zahmet
Çocuktur yapmasi gayet normal
Çok yardımcı oldun
Keşke çocuğum olsa dahada yardimci olabilsem size
Teşekkürler cevabimi begendigin için