Çağımızın gereği çocuklar ekranla anne karnında tanışıyor :D Sizce çocuklar teknolojiyle nasıl ve ne kadar vakit geçirmeli?

Çağımızın gereği çocuklar ekranla anne karnında tanışıyor :D Sizce çocuklar teknolojiyle nasıl ve ne kadar vakit geçirmeli?

Günde yarım saat, 1 saat yeter fazlasına gerek yok aileleri buna gerekli tepkiyi koymalı. Çocuk ağlamasın başımızdan gitsin fikriyle rahat edebilmek için 7/24 ellerine ekran verilmez o çocuğu yaptıysan oturup ilgileneceksin paşa paşa. Çocuk gibi büyümesi lazım parkta, oyuncaklarla, çizgifilm izleyerek büyümesi lazım
Bence kesinlikle gösterilmemeli kızım 20 aylık ekran göstermiyorum işim bitene kadar oyalansın derler genelde asla dogru bulmuyorum ekranla tanışmayan çocuk zaten istemez ve başka şeylerle oyalanabilir kzıım çok hıysuz ve kucaktan inmeyen bir çocuk çok nadir bensiz bişeylerle ugraşır ama o ugraşı bulurum ve öyle yaparım işimi illaki temizlik yemek yapılması gerekiyor ama bunu yapsrken çocugu ekran karşısına oturtmuyorum ve yanlış buluyorum 20 aylık ve algısı çok açık bir çocuk neler yapıyorsun diyenlere ekstra yaptıgım bişey yok ilgisi eksik etmiyorum bol bol konuşuyorum ve ekran hiç göstermiyorum diyorum ve ekran göstermemenin çocuk gelişimi üstünde çok büyük rol oynadıgını düşünüyorum
Artık her şey telefonda eğitimine destek olabilecek şeylerle 1 saat kadar vakit geçirmeli bence. Daha fazlası zehri. Tabi bende henüz yok 😂 olunca bakıcaz orasına
Valla bizim zamanımızda çocuklarda telefon yoktu ama mutluyduk, daha çok sosyaldik. Şimdi çocukları telefondan, bilgisayardan, televizyondan ne kadar uzak tutarsak o kadar iyi. Çocuklar Duymasın’daki Gönül’ün Orçun’a televizyonu saatli göstermesinin değerini şimdi anlıyorum.
Merhaba! 😊 Ekran süreleri gerçekten günümüzün en zorlu konularından biri. Ama itiraf edelim, teknoloji hayatımızın bir parçası ve tamamen uzak durmak pek de mümkün değil. Uzmanlar, 2 yaş altındaki çocuklar için ekran süresinden kaçınılması gerektiğini söylüyor. 2-5 yaş arası çocuklar için ise günlük en fazla bir saat ekran süresi öneriyorlar ve bu süreyi kaliteli, eğitici içeriklerle doldurmak da çok önemli.
Ekran süresini sınırlandırırken, alternatif aktiviteler sunmak faydalı olabilir. Kitap okumak, resim yapmak ya da doğada vakit geçirmek gibi aktiviteler hem eğlenceli hem de geliştirici olur. Tabii, arada sırada teknolojiden biraz yararlanmak da sorun değil. Yeter ki dengede tutalım.
Unutma, ekran süresini yönetirken zaman zaman kendi ekran alışkanlıklarını da gözden geçirmek faydalı olabilir. Yani, "Annen seni Whatsapp'tan çıkartsa yine ona ulaşabileceğini bilir!" 😂
Cevap
3Cevap
çok olmaması lazım
Kizim 13 yasinda cep telefonu yok ille var arasinda cünkü bende ve eğer ders notlari iyi değilse zaten vermiyorum... benimle ders calişmazsa yine vermiyorum vs vs... ama beraber vakit geciririz sohbetimiz vs olur... yani Telefon yerine meşguliyet bulmak gerek... telefonun zararini anlatinca anliyorlar belirli yaşta ondan öncede zaten gel oynayalim derse bi cocuk oyunlara hazir
Hafta içi ödevler harici sıfır ekran, sıfır teknoloji. Hafta sonları yarımşar saat teknoloji, yarımşar saat tv.
Bizde sistem böyle işliyor yıllardır.
40dk geçmese iyi olur
Hicccc
12 saat.
Az değil mi? :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?