Bakıyorum küçük küçük çocukların elinde kendilerinden büyük telefonlar var. 🙄

Bakıyorum küçük küçük çocukların elinde kendilerinden büyük telefonlar var. 🙄

Belirli saatlerde TV izleyebilir. Ortalıkta olan bir şey sonuçta. Fakat telefon-tablet gibi teknoloji aletleri ile ilkokul dönemi bitene kadar tanışmamalı. Anne-babanın elinde görecek illaki fakat içeriğini biz öğretmeden nasıl kullanılacağını bilemez. Sadece iletişim amaçlı kullandığımızı bilmesi gerekecek.
Teknolojiden kastımız eline telefon ya da tablet vermekse en az ortaöğretim dönemlerinde olmalı.
Alsın telefonu sussun beni rahat bıraksın demek teknolojı ile tanıştırmak olmuyor. Ebeveynlerin uğraşmamak için buldukları sözde çözüm bu
Erken yaşta verilmemeli diye düşünüyorum ergenliğe kadar.
Cevap
9Cevap
Altı yaşına kadar tablet telefon vs uzak durması gerek bence oyun oynasın normal hayatta oyun oynasın sanalda değil.
Yeni nesil teknolojiyle çok erken tanıştı. 5-6 olmalıydı ama anne babalar çok dikkat edemiyor.
Bence 10 yaşında
sistemın degısıp cocukların gercek anlamda bılınclı hale geldıgınde... bunun ıcınde eğitim sıstemı cok degısmelı...
İlk okula gidene kadar tanışmamalı diye düşünüyorum, tanıştığında da abartılı olmayacak şekilde neyin ne olduğunu bilmesi yeterli olur.
Doğduğu gibi eline veriliyor ve artık onlar teknolojiden uzaklaştırılamaz
Ilk telefonum 15 yaşında oldu iyi ki o kadar geç oldu yeğenim telefonla 2-3 yaşında tanıştı.
Bence en az 12 falan olmalı ama anne baba kontrölünde telefon kullanmalı
5 yaşında bence yakın gelecekte teknolojiye daha çok yer verilcek
Akıl bluğ çağına geldiğinde
5-6 itibaren iyi bence
25 yaşında
Kendi kararlarını verebileceği yaşta
Orta okul
12 falan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?