Güncellemeler
1 yıl
Sırayla bakması lazım ama özellikle erkek çocukları parayla bakıcı tutmaktan yana..
Bu yaşlı adam çok hasta degul, ama ilaç saati var çeşitli ilaçlar içmesi gerek, şeker 🍬 hastalığı ve biraz da Parkinson var. Bakıcı isteyip istemediğimi sormadan tutmak istiyorlar. Sizce olması gereken bu mu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Onlarda yaslanacak nasılsa gadası
Normal kendi kararıdır.
Normal kimse yaşlı bakarak hayatını kısıtlamak ve mahvetmek zorunda değil.
Çok zararı yok yemek ilaç yani Bi.
Madem bu kadar öyleyse neden bakıcı tutmayı eziyet olarak görüyorsun? Yemek ve ilaç için başında bekçilik yapmak gerekiyor çünkü ilacın saatleri var hem altını almak da var ve yaşlılar evlatlarını hiçbir yere göndermiyor canları sıkılıyor empati yapamıyorlar. Hem yaşlıya bakılırsa nasıl çalışılacak? İnsanın yetişkin olunca görevi anne babasından ayrılıp çalışmaktır
Evladını dışarı gönderen yaşlı hiç görmedim hep başlarında dursun istiyorlar ve bu yüzden hayat kısıtlanıyor ilacın yemeğin saati var bu yüzden de insanlar eve hapsolmak zorunda kalıyor. Yaşlıyla yaşlı olunmaz. Ben hiç istemem yaşlanınca çocuklarımın benim yüzümden esir olmasını.
Biraz vicdanlı ol. Çok fazla zararı var hele bir de çocuk varsa… O yaşlı yüzünden anne çocuğunu gezdiremez… Yaşlı bakmak demek hayatının kısıtlanması demek altını almak, yemek ve ilaç vermek hayatı kısıtlar.
İlaç vermek için devamlı saat bekçiliği yapmak lâzım ama kadının görevi çalışıp evine para getirmek, kocası ve çocuklarıyla ilgilenmektir elin kadınıyla adamıyla ilgilenmek kimsenin vazifesi değil onun vazifelisi olan bakıcılar vae. Ha evlat bakmış ha bakıcı. Sonuçta kim bakarsa baksın yaşlı bakılmış oluyor. Bakıcılar hâlinden memnun ve etik olan bakıcı tutmak ama evlatlar hâlinden memnun değil ve bakıcı tutmak varken bakmak saçma.
Ama bir çocuğu daha çok baktı. Sırayla bakilacakti. Kendisi bakıcı istemiyor. Akşam oğullarım yatarsa yatsın diyor
Yaşlının ne istediğinin önemi yok. Önemli olan doğruyu ve evlatların istediğini yapmak
Hiçbirinin bakmaması lâzım. Biri baktı diye diğerleri de kurban olmak zorunda değil.
Ezik olmayan kimse hayatının kısıtlanmasını istemez
Herkes farklı düşünüyor mesela bir kızı zaten evcimen o babasına bakmayı sorun görmüyor. Sadece yoruldu 2 ay civarı evinde baktı kızı. Babası kızının evinde kaldı. Kızı istiyor ki diğer çocukları evine götürsün biraz ben yine bakarım..
Ev hanımı için dedim. Bu bakan kızı zaten ev hanımı.
Madem yoruldu öyleyse yaptığı tek şey ilaç ve yemek vermek değil. Ev hanımıysa bakabilir tabii ama çalışan birinden kimse bakmayı bekleyemez.
Kimse sırayla esir olmak zorunda değil esir olmaya çok meraklı olan hep kendi baksın kimsenin hayatının kendi hayatı gibi ezik ve kısıtlı olmasını istemeye hakkı yok
Ezik demen saçma sonuçta babası. Hep bakması nedir diğerleri anca parayla yemek vb aliyirlar.
Evet o ev hanımı da yorulur tabi. Tüm yükü ona veriyorlar. Sıra ablasında aslında ama köye gitti ve babası ne zaman alıp onu evine götüreceğini bekliyor lakin ablasından ses yok..
Yani oğlu çalışıyor onun eşi bakacaktı. Dediğin gibi kimse rahatını bozmak istemiyor..
Babasının olması eziklik olmadığı anlamına gelmez. Baba da olsa birisi için hayatı kısıtlamak, kendini yıpratmak, hizmetçilik yapmak baya eziklik işte. Asıl senin zihniyetin saçma. Bakıcı tutmak neden bu kadar büyük bir hainlik olsun? Gelininin bakması da baya saçma bence. Sonuçta babası değil bu yüzden bakmak onun görevi olamaz. Kimse hizmetçi olmak için evlenmiyor.
Kimse hayatını kısıtlamak zorunda değil bakıcı tutmak da hainlik değil
Hainlik mi dedim ben. Gelenek böyle e
Biraz baksa ne olur sanki. Senin ailen de böyle değil. Mi büyüklere bakmak diye bir şey yok mu
Hainlik demedin ama hainlik gibi görüyorsun. Geleneğin böyle olması bu durumu normal kılmıyor ve bu gelenek artık yaygın değil. Eğer bir gelenek normal değilse ve yanlışsa uygulanmaması gerekir. Biraz baksa yorulur, hayatı kısıtlanır, gereksiz bir şey yapmış olur. Benim ailem de büyüklere bakmak diye bir şey var ama yanlış bir şey bu. Benim annem de anneanneme, dedeme baktı ama normal ve doğru olan bu değil. Hiçbir ailede büyüklere bakmak diye bir şeyin olması gerekmiyor. Bakmak zorunlu ve gerekli değil. Bakıcı tutmak kötü değil. Evlatların rahat etmesi için bakıcı tutulması gerekir.
Benim ailem ne alaka anlamadım. Senin gibi yanlış ve saçma düşünmüyorum diye ailemde yaşlılara bakılmadığını sandın galiba.
Ailem böyle düşünüyor o yüzden sordum. Gelenekselciler.. Abartacak kadar kısıtlama yok. Sen bilirsin. Herkes farklı düşünüyor tabi. Annem kardeşleri bakmadığı için Ahir zaman olduğunu düşünüyor.
Anne babaya bakmak farz değil iyi davranmak farz. Bakıcı tutmak haram değil. Yani bu durum kıyamet alameti değil. Benim ailem de senin gibi düşünüyor ama ben ailem gibi düşünmüyorum. Bence asıl abartan sensin. Hasta bakmayı sadece yemek ve ilaç vermek sanıyorsun. E madem bu kadar o zaman o dediğin kadın neden o kadar yoruldu? Eğer çok kolaysa tek kişi hep bakabilir. Abartacak kadar kısıtlama var. İlacı ve yemeği saatlerinde vermek için eve hapsolmak gerekiyor ve birinin pis altını temizlemek çok iğrenç olduğu için basbaya zor. Eğer yatalak değilse bakılacak durumu da yok. Yemeğini ilacını kendisi halleder. Devamlı başında durmak gerektiği için basbaya kısıtlama var. Bir de yaşlı yalnız kalmak istemediği için evladını komşuya bile göndermek istemez. Basbaya kısıtlama var yani. Eve hapsolmak gayet abartılı bir kısıtlama. Ek olarak kız evladının babanın altını temizlemesi de hiç hoş değil.
Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin