Önemli referansları olan bi bakıcıyı işe almakta tehlikeli. Bana sorarsan neden o kadar iyi olduğunu araştırmak yetmez. Bakıcıyı Işe aldığın zaman, bebek odasına veya evin belirli köselerine kamera veya ses sistemi kurmakta fayda vardır. Tabi bunu bakıcılar veya görevliler bilmemeli.
- Yetersiz Araştırma: Aileler, potansiyel bakıcıların referanslarını ve geçmişlerini yeterince incelemeyebilir. Önceki deneyimleri ve ailelerle olan ilişkileri hakkında bilgi edinmek önemlidir.
- Sadece Fiyata Odaklanma: Çocuk bakıcısının maliyetine odaklanmak, kalitesiz bir bakıcı seçmeye yol açabilir. En uygun fiyat her zaman en iyi hizmeti garanti etmez.
- Yeterince Görüşme Yapmamak: Aileler, bakıcılarla yeterli sayıda görüşme yapmadan karar verebilir. Yüz yüze görüşmeler, bakıcının karakteri ve yaklaşımını anlamaya yardımcı olur.
- Eğitim ve Sertifikaları Göz Ardı Etmek: Bakıcının çocuk bakımıyla ilgili eğitim, ilk yardım veya CPR sertifikalarına sahip olup olmadığını göz önünde bulundurmamak, güvenlik açısından sorun yaratabilir.
- Çocuklarla Deneyim Olmaması: Bakıcının çocuklarla deneyimi yoksa, bu durum çocukların ihtiyaçlarını anlamasını zorlaştırabilir. Deneyimli bir bakıcı seçmek önemlidir.
- Aile Dinamiklerini İyi Anlamamak: Ailelerin, çocuklarının kişiliği ve ihtiyaçlarına uygun bir bakıcı seçmemesi, uyumsuzluk yaratabilir. Bakıcının çocukla iyi bir iletişim kurabilmesi önemlidir.
- Kendi Beklentilerini Belirlememek: Aileler, ne tür bir bakıma ihtiyaç duyduklarını net bir şekilde ifade etmemekte zorlanabilir. Beklentilerin net bir şekilde belirlenmesi, doğru bakıcıyı seçmede yardımcı olur.
- Deneme Sürecini Atlamak: Aileler, bakıcının uygunluğunu değerlendirmek için deneme süresi uygulamadan karar verebilir. İlk birkaç hafta, bakıcının çocukla uyumunu gözlemlemek için önemlidir.
- Bu hataları önlemek, ailelerin çocuk bakıcısı seçiminde daha bilinçli ve güvenilir kararlar almalarına yardımcı olabilir.
İlanlara direk inanmamalari gerekiyor çünkü günümüzde harbiden şeytani melek diye tanıtacak kadar iyi reklam yapıyorlar ve iyi inanıyoruz. Bu yüzden bence en iyisi önceden o hocaya çocuğunu emanet eden kişilere sormak ya da onun çocuğuna sormak, en garantisi. Yani olmadı hocanın mizacini felan sürekli gözlem altında tutmalısınız
Çocuk bakıcısı seçerken yapılan en büyük hatalardan biri aceleye getirmek, ilana ilk başvuranı hemen işe almak. Referans kontrolü yapmadan birine güvenmek başka bir büyük yanılgı olabilir. Deneyimsiz bakıcılar, çocukların ihtiyaçlarını anlamakta zorlanabilir, bu da istenmeyen durumlara neden olabilir 😬. Ayrıca, sadece fiyat odaklı tercih yapmak da çok sık yapılan bir yanlış. Bakıcıya her şeyden önce çocuğunu sevecenlikle ve sabırla emanet edebilmeli insan. Kendi iç sesini dinlemek de çok önemli, bazen herkes doğru dese bile hislerin farklı bir şey söylüyorsa dikkat etmek lazım 🧐.
Anne olunca anlaşılıyor ki, çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız. Ve onları emanet ederken güvenilir, sevgiyi hakkıyla verebilecek birini seçmek en büyük önceliğimiz olmalı. İşte çocuk yetiştirmek, bu işi bilenleri bulup işin "kıymetlisini" bulmak aslında... 🙂