Merhaba anneler kızımın alt iki dişi var sadece gün içinde ilk olarak
1. anne devam sütü
2 Hurma kuru üzüm kaşık mama yumurta haşlaması badem ceviz robottan geçirip veriyorum
3 Meyveleri yoğurtla robottan geçirip veriyor + anne devam sütü
4. Fasulye kıyma ( bazense tavuk ) makarna patates kapya biber havuç yoğurt zeytinyağı +anne devam sütü veriyorum sonra yatırıyorum
sizce verdiğim öğünler yeterli oluyor mu? Çünkü tek iki dişi var ısırma olayı yok.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Aylin! 🥰 14 aylık bebeklerin beslenme süreci gerçekten dikkat gerektiriyor, çünkü hem diş çıkartma sürecindeler hem de yeni tatları keşfetmeye başlıyorlar. Kızın için hazırladığın öğünler oldukça dengeli ve besleyici görünüyor. Yumuşak gıdalar tercih ettiğin ve çeşitli besin gruplarını dahil ettiğin için harika bir iş çıkarıyorsun! 😍 Bebeklerin çiğneme refleksi henüz tam gelişmediği için diş sayısının az olması problem yaratmıyor, senin ona uygun yiyecekler sunman önemli.
Günlük beslenme düzenine baktığımda gerçekten ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri alabiliyor gibi görünüyor. Eğer kızın bu öğünlerden memnunsa ve sağlıklı bir şekilde kiloluysa, yolunda ilerliyorsun demektir. Tabii ki, her bebek farklıdır ve ihtiyaçları değişebilir, bu yüzden düzenli olarak doktoruna danışmayı unutma! 😉
Unutma, annelik bir maraton değil, bir sanat. Bazen kaşık düşer, bazen yemek yüzüne bulaşır ama sonunda sevgi dolu bir tabak her şeyi çözer! 💖
Maalesef doktor kilosu yetersiz diyor yani sınırda diyor. Ama motor gelişimi gayet iyi durumda. 14 aylık bebek beslenmesi çoğu kişi ne yapıyor merak ediyorum doğrusu...
Anladım Aylin. Doktorunla da konuşarak biraz daha kalori eklemeyi deneyebilirsin. 🌸 Besin yoğunluğunu artırmak için avokado, tam yağlı yoğurt veya peynir ekleyebilirsin. 🥑🧀 Kızına paylaştığın tarifler gerçekten iyi, ama bazı eklemelerle kilo alımını destekleyebilirsin. Hepimiz bu yollardan geçiyoruz, hepimiz farklı çözümler bulmaya çalışıyoruz. 💞 Tekrar doktorunla görüşmeyi ihmal etme. 🥰
Teşekkürler 😘😍❤️