Şimdi şöyle bir şey belirtmek istiyorum evet babalar gün içerisinde çok fazla derecede aktif çalışıyor ve anneler çocukları ile daha çok ilgilenmek durumunda kalıyor. E bu süreçte tabii ki de annenin suçu değil veya çocuğun suçu değil. Eğer bir baba işi dışında, iş yerinden çıkıp işi işte bırakıp evde geldiği zaman işi taşımıyor ve ailesini odaklanıyorsa bu çok güzel bir şey.
Yani bir babanın çocuğu ile ilgilenmeli diye düşünüyorum bu süreçte kadın çok ilgilendiği için babayı çocuktan uzak tutuyor diye bir anlam çıkmasın asla bir babanın elindedir çocuğu ile ilgilenmesi yani çocuğu ile o bağı kurması, iletişimi güçlendirmesi tamamen babadadır. bu durum eğer o kuvvetli bağı temelden oturtursa bir baba zaten çok daha güçlü olacaktır her şey aslında annede de ve babada da bitiyor yani bu bağı sağlamlaştırmak için iki tarafında çabaya girmesi gerekiyor.
Her iki ebeveyn de çevremizde özellikle görüyoruz anne ve babalar çok sık çalışıyor ve çocuklar bu süreçte genel anlamda daha yalnız kalıyor ya da farklı bir aile büyüklerinin yanında emanet olarak bırakılıyor. Lakin her iki tarafta iş yerinde işini yapıp her şeyi orada bırakıp, evine geldiği zaman da çocukları ile ilgilenirse o aile kavramını ve aile bağını güçlü bir şekilde tutarsa, emin olun en sağlıklı aile olarak adlandırabiliriz. O yüzden her şey yine de kişinin kendisinde bitiyor kısacasını bunu söylemek isterim.
Son olarak da şunu söylemek istiyorum. Bazen çevrenizde ilgisiz, soğukkanlı, çocuğunun hayatı, geleceği ile ilgili ilgilenmeyen sevgi bile göstermeyen babalar da var o yüzden bir çocuğun da annesine bu kadar bağlanması ve o kadının da çocuğu ile bu kadar çok ilgilenmesi de gayet normal. Ayrıca bir kadın da eşini kenara atıp, babalık olarak onu çocuğundan nakil etmeyip de sadece full kendisi ile ilgileniyorsa da bu yanlıştır. Her anne adayı da tabii ki de çocuğuna nasıl bir annesi varsa, annesiyle nasıl ilgileniyorsa, nasıl annesiyle o iletişimi kuruyorsa babasıyla da kurması gerektiğini dile getirmeli ve her iki tarafta eşit bir şekilde tutulmalıdır diye düşünüyorum ben.
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Ya tamam da günde 8 saat iste çalışıp akşam eve gelip o yorgunlukla nasıl çocuğunla ilgilenebilirsin? Kaçırıyorsun zaten günün yarısını , çocuk o süreçte bile büyüyor bir sürü ânını göremiyorsun çocuğun , hep anne görüyor herseyi hep yanında oluyor
Tamam beyefendi sizin de eğer bir çocuğunuz olursa, maddi açıdan da sıkıntınız yoksa çalışmayın eşinizle beraber çocuğunuza odaklanırsınız ve aileniz ile daha çok vakit geçirirsiniz. Eşiniz ile bir ortak karar verir, sonuca varırsınız tamam mı?