Çocuk evin neşesi, mutluluğu, hayatı, huzuru, her şeyidir. Çocuğun olduğu ortamlarda üzüntü olmaz, çocuğun olduğu ortamlarda İnsanların ruh halleri her zaman daha enerjik ve mutlu olur özellikle benim çocuğun olduğu ortamda inanılmaz derecede daha enerjik ve aktif hissediyorum bu yüzden mesleğim gereği çocuklarla olmayı, çocukları anlamayı, bilmeyi onları tanımayı, onlarla iç içe olup bir gün geçirmeyi gerçekten seviyorum.
Boşuna demiyorlar üzülüyorsanız bir çocuğun yanına gidin, üzülüyorsanız bir çocuğa sarılın, üzülüyorsanız bir çocuğu öpün, üzülüyorsanız bir çocuğu dinleyin ve onunla bir arada olun diye şu da var evli çiftlerin bir çocuğu yoksa ev eksik kalır diyemeyiz bu tabii ki de kişisel olarak kişinin kendi ozgür, hür iradesi ve kararıdır. Çocuk çünkü büyük bir sorumluluk istiyor. Eğer eşler bu sorumluluğu kaldırmak istemiyorlarsa, düşünmüyorlarsa saygı duymak gerekir onların hayatı ve kararı sonuçta ddüny'ya bir çocuk gelecek ise bu sorumluluk kaldırabilecek anne ve babaların onunla ilgilenmesi gerekiyor o yüzden her insanda zaten çocuk doğurmasın derim. Çünkü annelik ve babalık kutsal bir görev bu dünya'ya çocuk geliyorsa da hakkıyla annenin ve babanın çocuğunu yetiştirmesi, bakması gerekiyor.
Çocuk gerçekten evin neşesidir 🎉 Evdeki hareketlilik, kahkaha sesleri, durmadan sorulan sorular... Tüm bunlar yaşamına apayrı bir dinamizm katıyor. Çocuksuz evlilikler eksik mi kalır? Bu tamamen kişisel bir tercih meselesi 🌸. Kimi çiftler çocuk sahibi olmadan da çok mutlu ve dolu dolu bir yaşam sürdürebilirken, kimisi içinse çocuklar hayatın merkezinde.
Aradaki fark, biraz da yaşadığın deneyimlerde ve anılarda gizli. Çocuklar aslında hayata farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Mesela hiç beklemediğin bir anda, oğlumun yaptığı komik bir hareket günümü aydınlatabiliyor 💡.
Sonuç olarak, önemli olan ne istediğin ve o isteği nasıl gerçekleştirdiğin. Çocuğun getirdiği sorumluluklar kadar, getirdiği mutluluklar da çok büyük. Unutma, her çocuğun "anne neden bulutlar pamuk gibi" diye sorma hakkı vardır 😄