1 yılBuna doğru diyenin aklında sorun vardır mümkünse toplum içinde dolaşmamalıdır ve iğrençtir, ne 9 ne 15 yaş için doğrudur 18 yasin altında ki herkes çocuktur ve öyle kalmalıdır. şaşkınlıktan başka bir şey değildir ve bu konu dinden bağımsızdır bana göre. Saçma sapan şeyler... düşüncesi bile insanı sinir küpü ediyor
11 Yorumla
Soran1 yılBoyle sacmaliklarla insanlari delirtiyolar sonra biz naptik ki sadece konuyu tartistik diye kivirmaya calisiyolar donek ortadogulu kafasi iste... bu konunun dysunulmesi bile igrencken yetmemis parlamento gibi demokratik bir organi leş beyinlerine alet ediyolar
En İyi Cevaplar
1 yılŞeriat böyle bir şey değil.
Tam erişkinlik çağına ermiş kızlar ve erkekler birbirlerini isteyerek evlenirler.
Birbirini istemeden yapılan evlilikler bir zulümdür.
Zulüm ise şeriat hiçbir zaman olmamıştır.
Şeriat= Allah'ın koyduğu kanunlardir.
Yani Allah'ın şartları.
Sözde adı İslam olan bir devletin ne yaptığı bizi ilgilendirmez.
Biz asıl İslam'ın ne getirdiğine bakarız.
Kimse kimseye zulüm edemez nokta.015 Yorumla
Soran1 yılMedeni hukuk varken seriat dillendirmenin alemi yok.
- 1 yıl
Medeni hukuk ne diyor peki söyler misin
Soran1 yıl
Inanc bireyseldir, medeniyet uluslarustudur. Once neyin ne oldugunu ve etki alanini bilin.
Soran1 yılMedeni hukuk 18 yasindan kisileri cocuk olarak niteliyor ve 18 yas alti evliliklere musaade etmiyor. Neyin arayisindasiniz siz :D
- 1 yıl
İnanç bireyseldir ama tüm toplumu içine alan medeniyeti de getirmiştir.
O zamanlar kızlar diri diri toprağa gömülüyordu.
Buna engel olundu.
Kadınlara evlenip evlenmeyecegi seçeneği verildi.
Kadın istemezse ikinci eş sahibi olamıyordu erkekler.
Soran1 yılAyne kardesim diri diri gommekten cocuk yasta evlilik ve cinsellige evrildi. Anlatma bosuna.. hadi isine...
- 1 yıl
Yani böyle bir toplumu ağır ağır medeniyet kavramı içine sokan dinin adıdır İslam
Soran1 yılTurkiye'de yasayip taaaaa 1400 yil oncesi arap yasayisindan bahsediyonuz.
- 1 yıl
Ben sana saygılı bir şekilde yazıyorum sen neden böyle sinirli bir şekilde cevap veriyorsun
- 1 yıl
Cinsellik sadece erişkin bireylerin birbiri ile evlenmesi sonucu olan bir şeydir.
Soran1 yılEe tamam medeni hukukta problem mi var? Cocuk evliligi yapanlar ve bu konuda diretenler islam cemaat ve tarikatcilari ile bu fini gorus etrafinda birlesen siyasi partiler. Medeni hukukta normal bir insanin 6 yasinda 9 yasinda cocukla evlenmek istedigini veya evlendigini veya bununla ilgili talep olusturdugunu gordun mu? Hayir.
Yani problem zaten dini yasayis tarzindan kaynakli olarak ortaya cikiyor. Kalkip hala seriat bu degil vs vs diye biseyler anlatiyosun. Neyim sinirli ne sekilde cevap verecem boyle bir konuya? Akil var mantik var. Cocuklarla evlenilmez ve bu teklif dahi edilemez. Bunun neyini sakince anlaticam... gec.- 1 yıl
Ben evlenir mi dedim. Evlenemez tabiki.
Sen şeriatı savundugum için böyle yorum yaptın.
İslam dini evrenseldir.
Devletler ve kuruluşlar yanlış yapabilir. Ama İslam dini yanlış yapmaz.
Ama neyse senin görüşün kendine göre haklısın.
Teşekkür ederim
Soran1 yılIslam dini evrensel degildir. Yanilgi icerisindesiniz. Ben sana inancimi dayatiyo muyum? Asil benim inancim evrensel ama kimseye bahsetmiyorum. Ve bahsetmeyi de dusunmuyorum simdilik. Cunku siz kendi dindaslariniz ile uyusmazliginizda bile kendi aklinizi calistirmiyorsunuz. Sadece gidip peygambere, hadislere falan kosuyosunuz. Ben iradesini, aklini kullanmak istemeyenlere neden mesela inancimi empoze edip ugrasayim? Ugrasmiyorum cunku siz dusunmuyorsunuz sadece size anlatilanlarla hareket ediyorsunuz.
Ben bile insanlari bu kadar incelerken sizce tanriniz hepinizi kosulsuz kabul ediyor olabilir mi? Ve sizlerden razi olabilir mi? Inanilmaz bir egonuz ve kendini birakmisliginiz var. Kendini bilmeyeni ben kabul etmiyorum neden tanriniz kabul etsin. O kadar cosmussunuz ki otopilotta devam ediyorsunuz.
Dogru dusunmek icin hadislere ihtiyac yok. Sen kendi aklini vicdanini calistirmak istemeyip araplarin yazdiklarini kendine rehber edinmissin seninle konusmuyorum ben, simdi bile araplarin ortaya koyduklariyla muhattap oluyorum. Sen, sen degilsin. Ben seninle konusmuyorum, anlatabildim mi?
Bir cocuga nasil davranmak gerektigini ben araplardan ogrenmek ihtiyacinda, arayisinda degilim. Kaldi ki cocuklarla ilgili hicbir yonlendirme yok dininizde. Cocuklar insan olarak birey olarak gorulmuyor. Peygamberin ve birkac insanin etrafinda donen bir hayati konu ediniyor. Dunya boyle yonetilmez. Insani temel almamak dinlerin en buyuk yanlisi. Ama simdi teknoloji var ve insanlik etik calistirmazsa yine dinlerle ayni yanilgiya dusuyor ve hatta dusmus durumda.
Su an cok bile yazdim. Sen kendi dinine inanmakta ozgursun ama sakin bana dinini parlatma.- 1 yıl
@imbackbitchezzz Türk Medeni Kanunu maalesef 16 yaşından gün alanların velilerinin izniyle evlenmesine izin veriyor (Abdullah Gül 30 yaşında evlendiğinde, eşi 15 yaşını bir gün önce doldurmuştu). Bana sorsan, evlilik yaşı kayıtsız şartsız asgari 21 olmalı derim.
Soran1 yılBence de 21 yaş alt sınır olmalı
1 yılSapık bunlar, nüfus artınca güçleneceklerini zannediyorlar,9 yaşındaki kızların çoğu ergenlik çağına bile girmemiştir,18 yaş bile erken bir yaş, en az 25 yaşında evlilik olmalıdır.
10 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 300 cevap paylaştı.
1 yılDeğil bu iğrenç bir şey o çocuğun oyun oynaması gerekiyor buruşuk adamların yanında olması değil bu bir suç ve buna sebep olan herkes cezalandırmalı.
Bir çocuğun çocukluğunu alamazsınız buna kimsenin hakkı yok.
20 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, imbackbitchezzz ❤️
Bu konu gerçekten çok hassas ve rahatsız edici. 9 yaşında bir çocuğun evlilik gibi ciddi bir sorumluluğu alması imkânsız. Çocuklar, çocukluklarını yaşamalı, oyunlar oynamalı, eğitim almalı ve sağlıklı bir şekilde büyümeli. Bu tarz düzenlemeler, çocuk haklarına ve insan haklarına aykırı. Anneliğin en önemli öğretilerinden biri, çocuklarımızı korumak ve onların mutlu ve sağlıklı bir şekilde büyümeleridir. Umarım bu tür yasalar hiç geçmez ve çocuklarımızı her zaman güvende tutabiliriz. 🌸
Unutma, çocuklar çocukluğunu yaşamalı, evlilik değil! 😉22 Yorumla
Soran1 yılSirf sen cevap ver diye cocuk ebeveyn basligini sectim kiymetini bil.
Soran1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
1 yılİslamcılar için demokrasi önemli değildir. Demokrasi onların dogmatik amaçları için sadece bir amaçtır.
23 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle arac haline getiriyolar
- 1 yıl
Araç yazacaktım pardon evet 😅
Soran1 yılFarkettim😀
Çocuk yaw çocuk. Bu bildiğin istismar. Böyle bir şeyi ne Allah kabul eder ne kitap kabul eder. Sapıklık, sapkınlık artık adı neyse.
21 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle. Bir de ne akla hizmet ozellikle kiz cocuklarini bu sekilde esyadan farksiz gorebiliyolar, cildiriyorum.
1 yılBizdeki Müslümanların da pedofil olanları bunu istiyor. Maalesef... Hepsini Irak'a göndersek bir gecede çağ atlarız.
16 Yorumla- 1 yıl
O küçücük kız çocuklarını da ilk reglinden sonra gebe bırakırlar. 13-14 yaşında anne olurlar, çocukluk yaşayamadan.
- 1 yıl
"Cinsel olgunluk yaşı 15'tir, o halde yasal evlenme yaşı 15 olmalıdır" diye zırvalayanlar s.. ikebilecekleri XX kromozomlu birey havuzunun büyümesini hayal ediyorlar. Bunlar için kadın cinsi kuluçka makinesi, s.. ik s.. ik doğurt, doğurmaya da erken yaşta başlasın. Bazıları için doğum kontrolü de günah, biliyorsun. İstedikleri, kadınların sırtına erken yaşta annelik sorumluluğu yüklemek ve öğrenim hayatından uzaklaştırmak.
Soran1 yılZateb 6 yasinda falan nikahlamalarinin sebebi nasilsa yumurta uretemiyo regl olmaya baslamadigi icin cocuk olma tehlikesi yok. Kucukten alistirmak😡 sunubyazarken bile delirdim insanlar bunu nasil dusunup de yapabiliyolar ve kadinlar buna nasil musaade edebiliyolar anlamak imkansiz.
Soran1 yılDedigin gibi kulucka makinesinden baska bisey degil kadin onlar icin. Kadinin tek gorevi onlari oldugu gibi kabul etmek, uremek ve hizmet etmek. Sorgu sual hicbisey olmadan sadece bu is icin varlar.
- 1 yıl
İslam dini zaten üremeyi emrediyor, bunlar da dinin emrini yerine getiriyorlar işte.
Soran1 yılNe yazik ki oyle. Zaten hocalarin cogu da cennette 70bin cesit yiyecek kahvalti, 72 tane huri vaadinde ve cinsellikle ilgili yazmaya tiksindigim sacma sapan seyler vaat ediyolar...🤢
1 yılAynen alin size seriat orspu vlatlari ellerinden gelse 5 yasindan itibsren konusmaya absladigimdan itibaren evlendirecek idneler
12 Yorumla
Soran1 yılNe konusmasi dogar dogmaz bile el koyarlar.. hatta kadinlari bile tutarlar bize bebek dogurcaksiniz diye..
- 1 yıl
Irakta yaşıyorum ve bunlar hepsi erkeklerin koyduğu kanunlar. Çocukları erken yaşta köle haline getirmeye çalışıyorlar zaten bunun için kadınlar itraz ediyor
İğrenclik ten başka bişey değil cahil bir toplum. Ne desem az kalır
11 Yorumla
Soran1 yılBir de boyle bir konu ortaya atip tartisiyolar hem de demokrasiyi leş beyinlerine alet ediyolar
PedofiliOçlar hepsi öldürülmeli keşke bunları da yok etseler hepsinin canı cehenemme Allah bunları yok etmeli dini yanlış ve iğrenç gösteriyorlar
40 Yorumla
1 yılBen ne diyeceğimi bilemedim Allah belalarını versin dicem de kutsal saydıkları Allah'ı Kur'an'ı kullanarak yapıyorlar bunları. Sapık zihniyetli ucubeler. Bunları destekleyenler de bunlar da geberseler keşke orsp çocuklrı
11 Yorumla
Soran1 yılHer allah diyene inanmicaniz iste
Gizli Üye(30-35)1 yılKendinde söylüyorsun bak çocuk çocukla evlenmek nedir düşünmek bile sinirlendiriyor beni
22 Yorumla
Soran1 yılBoyle biseyden rahatsiz olmayani cehennem kuçulari opmustur zaten
Cevap sahibi1 yılRahatsız olmayanın kafasında problem vardır zaten
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 570 cevap paylaştı.
u 1 yıl9 ve ya 15 yaşındaki bir çocukla evlenmenin hiçbir açıklaması olamaz. Bu evlilikleri onaylayanlar net sapıktır
10 Yorumla Cok sukur Hristiyanim ve bunlar gibi dusunmuyorum
30 Yorumla
1 yılSaçmalıktan başka bir şey değil hepsi travma olucak
10 Yorumla
1 yılSadece bununla kalmıyorlarki artık ırakta kadın ve erkek boşanınca kadının çocukları alma hakkı yok ve baba izni olmadan görüşmesi yasak. Kadınların aile feridleri ölünce miras almıyorlar en büyük couk olmalarına rağmen... bence ırakta binlerce başarılı kadın var ve bundan korkuyorlar... resen cehalet. Bir çocuğu 9 yaşında evlendirmek çocuk istismarı sayılıyor birde 50-40 yaşlarındaki insanlarla değil 16-17 yaşındaki çocuklarla evleniyorlar çoğunlukla yani iki tarafta çocuk istismarı
00 Yorumlaİçeriği de bilmek gerekir, keyfine normal evlilikse ve içinde cinsellik de varsa bu kabul edilemez bir şey tabi
018 Yorumla
Soran1 yıl31 kafali... elimin altinda olmadigin icin sansli say kendini ama bana farketmez burdan bile sana yapacagimi yaparim.
Soran1 yılBenim cevabi kaldoran mod kimse gelsin bana direkt konussun. Adamin icerik onemli diye zirvaladigi seyi tutuyolar :D inanilmaz.
Soran1 yılKivirma kivirma... bas git.
Soran1 yılKorumayi evlenmek zanneden ruh hastalarindan duzgun dusunmelerini beklemek imkansiz. Daha insan nedir onu bilmiyolar cocuklari korumaktan bahsediyolar. Cildirirsin.
- 1 yıl
Üstelik evlendirdikleri yine bir çocuk olmayacak koca koca sapıklar alır o bebekleri lan 9 yaşındaki kardeşim var gözümde hâlâ bebek şaka gibiler ya nereye gidiyor bu s*ktiğimin dünyası dinden soğutuyorlar gerçi dinin bunla bir alakası yok dini sapıklıklarına alet ediyorlar sadece
Soran1 yılHala konusuyo hala kiviriyo ya :D uza uza...
Soran1 yılDostum sen kivirmayi birak tamam mi. Onun icin cocuk esirgeme var, aile ve sosyal politikalar bakanligi falan var anladin mi... senin gibiler boyle zirvalayip sonra kivirip bir de duzgun insan rolu kesiyolar ya insani cildirtirsiniz bir ise de yaramazsiniz. O yuzden kivirmayi kes. Senin o dusuk beynine hala duzgun bilgi aktardigima lanet ediyorum burada.
Soran1 yılBi de kibar kibar pedofil dusuncelerini savunmaya ve masum gostermeye calismis 2 saat... ulan senin... neyse defol harbiden bi daha yazma.
1 yılSevgili yaşının 9 a düşmesi veya bekaret yaşının 11 e düşmesi çok mu normal
02 Yorumla
Soran1 yılHayir normal degil. Ama bunlarin sebebi seriatin olmamasi degil. Bunlarin sebebi vatandas standardinin gozetilmemesi. Ulke, insanlardan olusur. Insanlarin kalitesini onemsemezsen ulkeni yonetemezsin. Cocuklari dusunmuyorsan cocuklara guvenli bir gelecek birakamazsin.
Bu is bu kadar basit ama kim buna kalkisabilir? Kim cesaret edip ulkesini ve insanlarini duzeltip iyiye goturmek cesaretinde olabilir?
Aileler buna istekli mi? Birey bazinda kendini gelistirmeye insanlar hevesli mi? Baskalarinin da guvenli bir ulkede yasamasini gercekten isterler mi?
Problemlerin asil sebebi bunlar; bencillik ve kiskanclik.
Soran1 yılCocuklari egitimle mesgul etmezsen yetiskinleri izleyip ornek alirlar. Cocuklari egitimle mesgul edersen cocujlar once kendilerini yetistirmek zorunda olduklarini bilip ona gore iliskiler kurarlar. Bu is bu kadar basit.
Evlenen de 9 yaşındaysa evlensinler, 2 güne evi yakıp ölürler zaten
06 Yorumla
Soran1 yılDedigini anladim ironi yapiyosun ve Uzun uzun biseyler demem gerekir ama kisaca bahsediyim irade istismari her turlu kotulugun sebebidir.
Soran1 yılYaşıt veya yetişkin¿(fiziksel irileşmiş beyinsel sakatlar) hic kimse cocuklara el uzatmanin ihtimalini tasarlamayi birak dusunememeli.
Soran1 yılBiliyorum 🙂 beyinsel sakat demek hosuma gidiyo kullanayim istedim
1 yılIrak Dış İşleri Bakanlı ile konuştum '' yok öyle bişey '' dedi
04 Yorumla
Soran1 yılIyi yapmissin aferin konu da boylece normal kabul edilip gecilmeli d mi
- 1 yıl
konu baştan aşağı anormal. hatta asanormal. absürd.. kabul edilemez. rezillik kepaze dolu. ama gerçeklik payı nedir onu bilmiyorum. o yüzden ti-ye aldım.
Soran1 yılGercekmis bro ta 2014te bile haber olmus
- 1 yıl
tamam bro.
1 yılProfilinin adı din olmuş : )
13 Yorumla
Soran1 yılPedofilinin mi
- 1 yıl
Evet yanlış yazmışım : )
Soran1 yılMede iyet batiyo arkadaslara gozlerini utanmadan arsizca cocuklara dikiyolar iste sonra da saygi bekliyolar😒
1 yıl18 altı kesnlikle doğru değil
10 Yorumla
1 yılSapıklıktan başka bir şey değil
10 Yorumla
1 yılMide bulandırıcı
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl9 yaş daha çocuk çocuk
10 Yorumla
1 yılDegil, igrenc
20 Yorumla
1 yılIğrenc bir durum.
20 Yorumla
1 yılÖğk iğrenç🤢
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 785 cevap paylaştı.
1 yılİğrenç.
20 Yorumla
1 yılKüfredecem ama site silicek
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 613 cevap paylaştı. asllaaa
10 Yorumla
1 yılKorkunç bişey
20 YorumlaSoru yanlış ya
01 Yorumla
Soran1 yılNesi yanlis :D sen durduk yere cocukla evlenmek? dusunce¿sini dogru bulur musun? Ben sana bunu soruyorum.
Gizli Üye(30-35)1 yılİnşallah Türkiye'ye şeriat gelir.
010 Yorumla
Cevap sahibi1 yılİnşallah Türkiye'ye şeriat gelir
Cevap sahibi1 yılİnşallah Türkiye'ye şeriat gelir.
Cevap sahibi1 yılİnşallah Türkiye'ye şeriat ülkesi olur.
Cevap sahibi1 yılİnşallah Türkiye şeriat ülkesi olur.
Cevap sahibi1 yılİnşallah Türkiye Allahın kanunları ile yönetilir
Cevap sahibi1 yılİnşallah Türkiye'ye şeriat gelir
Soran1 yılHayallerde yasiyo bazi i... ler... sen bekleme seriata git kos hatta. Yuru git afganistanda takil talibanla onla bunla seriat bi opsun seni.
Cevap sahibi1 yılİnşallah Türkiye şeriat ile yönetilir.
Cevap sahibi1 yılİnşallah Türkiye şeriat ülkesi olur
Soran1 yılIslak cehennem kuçusu git otede havla.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar