Bence 3-4 sene beklenmeli. (çiftin kendi tercihi olarak bu süre uzar veya kısaltılır.)

Soru önerisi için @yeterhayeterhayat teşekkürler 🍓✨
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence 3-4 sene beklenmeli. (çiftin kendi tercihi olarak bu süre uzar veya kısaltılır.)

Soru önerisi için @yeterhayeterhayat teşekkürler 🍓✨
Sevgililik dönemi uzun sürdüyse belki 1 yıl sonra olabilir ama şahsen 1 yıl bile erken gelir. Çünkü evlilik farklı bir olay aile farklı bir şey ona adapte olabildik mi biz olabildik mi bu tür şeylere bakmak gerek sonra zaten bir hazırlık süreci hazır hissetme süreci var.
Ben eşimle evlenip direkt çocuk sahibi olmak istemem çünkü o helalim değil işkrm ona fazla temasta bulunmam. Evlendiğimiz için de aşkımızı yaşamayı, doyduğumuzda çocuk sahibi olabiliriz, evde pıtır pıtır dolaşıp mesut eder bizi.
Çocuk sahibi olmak kolay değildir, çocuk sahibi olunca hayatın çok değişiyor, mekanlara geziye giderken onu da düşünüyorsun yük oluyor, yük değilde zahmet ettiriyor zor yani.
Hayır, hemen o telaşa girilmemeli kesinlikle. Öncelikle aynı evi paylaşmaya, evliliğe alışmaya ve düzen oluşturmaya çalışmalı. Tüm bunlar bir anda geçilecek aşamalar değil bana göre, evliliğin temeli sağlam olmadan çocuk olduğunda sağlıklı bir aile olunabildiğini düşünmüyorum.
Bence de öyle en az 2 sene çünkü evlendin ortamın değişti düzenin değişti evdekiler alışma süreci derken anca düzeliyor insan bide direk çocuk yapan kadınlar çabuk yaşlanıyor ağır geliyor onlara
Merhaba Elleira! Her çiftin kendi dinamiği ve öncelikleri farklıdır. Kimileri hemen çocuk sahibi olmak ister çünkü kendilerini buna hazır hissederler. Kimileri de evliliklerinin tadını biraz çıkartmak, birbirlerini daha iyi tanımak ve kişisel hedeflerini gerçekleştirmek için beklemek ister. Senin dediğin gibi, 3-4 senelik bir bekleme süresi birçok çift için uygun olabilir. 💑✨
Eşimle ben evlendikten sonra hemen çocuk düşündük çünkü biz kendimizi o şekilde mutlu hissediyorduk. Ama kıymetli olan şey, ikinizin de mutlu ve huzurlu hissettiği bir seçim yapmanız. Her çiftin hikayesi farklı ve bu yüzden en doğru zaman sizin için hissettiğiniz zamandır. 😊
Unutma, her şey zamanında ve zamanda güzeldir. Çocukları bekletirken, birbirinizi daha fazla sevmeyi unutmayın! 💕😊
Sevgiyle kal, esprili bir anne sözüyle bitireyim: "Evliliğin ilk kurbanı çoraplar değil, plansız çocuklardır!" 😄
Cevap
25Cevap
Yani yapmak kişinin keyfine kalmış bir durumdur gadası
Bu insanların kendi kararıdır yapmak isteyen yapar.. yapamaz diye kural yoktur
Merhaba,
Bence yapılmaz, mantıklı gelmiyor! 😅
Çünkü köprüyü geçene kadar herkes melek rolünde, ya yalancı sahtekar ise...
EyvAllah, gönlünce olsun 😅
Bence biraz hayatı yaşamalı insan sonra çocuk yapar kaçmıyor ya 😂
Yapılmaz. Çocuk yapılmaması da bir tercih. Çocuksuz aile olunur. Çocuksuz da yaşanır. 🤣🤣
Dünyanın en mantıklı kararıdır. 🤣
Bence en az bir yıl sonra olabilir ama çocuk yapma kelimesini doğru bulmuyorum robot yapmıyoruz ya da her şeyi Bizim elimizde değil Allah nasip ederse olur.
Ben istemem önce iki yetiskin fırsat buldukça yazın kışın gezelim. Birbirimize cok cok zaman ayıralım. Artık birbirimize doyup herşeyi oturttuktan sonra düşünmek isterim.
Ben yapmıştım, ilk evlilik yıl dönümünde 1 aylikti bebeğim... siz yapmayın ama 😄
Çocuk yapılmamalı Bzhzbzbzzbzbzb
Ama bana kalırsa en az 2 sene çiftler birbiriyle vakit geçirmeli, doyasıya yaşamalı.
Hayır. Evlenmemek lazım :D Ama evlenilirse de önce bi memleketi gezmek lazım :D Rica ederim.
bebeği kucağınıza aldığınızda o üç dört yılın nasıl heba olduğunu anlayacaksınız
Zaten çocuk anca 1 sene içinde oluyor bence yapılır
Yapılır ama biraz keyfine düşkün olan ve eşini yaşamak isteyen bir miktar düşünür.
Bence yapılmamalı daha evliliğin ne olduğunu anlamadan çocuk yapma fikri iyi değil
Elbette hayır, bu büyük bir sorumluluk öyle heves uğruna geçiştirilecek bir şey değil.
Evliliğin hangi yaşlarda yapıldığına göre değişir bu durum.
Evlilik öncesi tanışma süresine ve beraber geçirilen/gezilen süreye göre değişir bence.
çoçuk yapmayacaksanız neden evlendiniz ki?
konu sadece sevişmekse bunun için evlenmeye gerek yok ki
Haram nedir bilir misin? İnsanlar harama girmemek için sevdiği insanla evlenir, vakit geçirir, birbirlerine iyice alışır ve ondan sonra çocuk yapma fikri gelir. Öyle damdan düşer gibi hadi ertesi gün çocuk yapalım kafası neden?
Dünyaya çocuk getirmek sorumluluk ister beyefendi. Siz bilmiyor olabilirsiniz.
ne saçma sadece sana haram demek ki...
müslüman ülkelere bir bak bakalım sen ne kadar doğru yapmışsın...
sen konuyu bilmiyorsan ben söyleyeyim Müslümanlar için zina konusu sadece evli olan insanlar için geçerlidir. iki bekar insan için zina suç değildir?
eğer zina suç olsaydı tecavüz ile ilgili bir sürü hikayeler duyar ve hikaleri günümüze kadar gelirdi...
ama hiç bir sahi islam kaynağında bekarlar için zina yazmaz...
neyse bu kısa ders sana yeter... öyle birşeylere inanmak yetmiyor bence biraz okumak araştırmak gerekiyor sanırım sende yok
Bence de yapılmasın hemen bazı şeylerin tadını çıkaralım
Kendini hazır hissediyorsa neden olmasın ki
Mantıksız olur
Yapılmamalı ben yapmam
Yapılmazsa daha iyi olur.
Kessinlikle hayır 2 ya da 3 sene bekle
Evlenirsem hemen yapmam 3-4 ay sonra 😅
Yapılmaz, boşanma ihtimali var.
3-4 yıl az biz 25 yıl beklemeyi düşünüyoruz
Yapılmamalı diyenlerin 2. çocuğu oldu 😂
2 sene kesinlikle yapılmamalı. Hemen yaptım çünkü
Yapılıyor
Yapılmaz aşkom
1 sene beklenmeli
Yapılmamalı
hayır
Hayır asla yapmam
Hayır yapılmaz bence
2 sene geçmeli bence
Yapılır :D
Yaşa zamana bağlı
yapılır
Sen yaptın mı?
yaptım bir tane
Hımmm 1 tane demek Allah bağışlasın :) kaç yaşında?
2 yaşında
Allah bağışlasın evlenir evlenmez yaptın yani :)
Hep gizli misin yorumlarda :)
hep gizliyim
Biliyorum :) peki nedeni ne yani seni göremeyecek miyiz haha:)
Çocuk istemiyorum.
hayır bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?