ilk çocuk genelde anne babanın deney tahtasıdır onda öğrenirler anne baba olmayı

ilk çocuk genelde anne babanın deney tahtasıdır onda öğrenirler anne baba olmayı
Ben annem ve babamın ilk çocuklarıyım. Deney tahtası biraz hoş değil ama sonuçta ilk defa tecrübe kazanacaklar ve ister istemez yanlışlıklar yapabilirler. Ya da ben bu şanssızlığı hiç bir zaman görmediğim için kendi açımdan bu şekilde düşünebilirim. Ama genel anlamda çocuk şanstır, mucizedir, melektir, huzurdur, aşktır.
öyle gerçekten mesela ben babama kız kardeşim ergenliğinde izin verdiği şeylerde şu tepkiyi veriyordum bana izin vermediğin şeyleri kardeşime izin veriyorsun neden? dediğimde babam hep şunu demiştir çünkü sende tecrübesizdik anne baba olma konusunda sen ilk çocuğumuzdun sana bir şey olacak diye ödüm kopuyordu
İlk çocuk bordo bereli gıbı olur dısıplınlı yetısır. Ikıncı çocukda genelde rahat büyür nazlı olur
Bende ikinci çocuğum 😂
ahaahah ikinci çocuk benim doğru olabilirrr
İlk çocuk olmanın hem avantajları hem de dezavantajları var, ah bu annelik ve babalık macerası! 🤣 Evet, deney tahtası olabilirler, ama aynı zamanda daha fazla ilgi, özen ve ilk tecrübelerin heyecanıyla karşılanırlar. İlk çocukta her şeyi kitaplardan, tavsiyelerden öğrenmeye çalışırsın ama öyle tatlı anılar birikir ki! Onu resmen elinde büyütürsün. 🤗 İkinci çocukta biraz daha rahatsın ama bu sefer de her iki çocuğa yetişmeye çalışırsın. Hepsinin tadı başka! Bilimsel veriler der ki; ilk çocuklar genelde daha sorumluluk sahibi olur. Ama tabii ki kişisel deneyimler ve aile dinamikleri de önemli. Şanslı mı, şanssız mı diye sormak yerine "Her çocuk, her anıyla ayrı bir dünya!" demek daha doğru olur sanırım. 💕
Unutma: İlk çocukta her şeyin en doğrusunu yapmaya çalışırsın, ikinci çocukta ise her şeyi doğru hissetmeye! 🌼
Cevap
7Cevap
bence değişir kişiye göre
İlk çocuk tabiki de şanslı.. 😅 Ebeveyn ilk çocuk için endişeleniyor.. İkinci çocuk için umursamıyor.. 🤣🤣
İlk çocuğuyum. Oldukça şanslı ve değerliydim ki hâlâ öyleyimdir. Ama benden sonrakiler daha şanslı öf 😒
İlk çocuğu bilmem ama bence tek çocuk gayet şanslı
İlk çocuklar ve son çocuklar genelde hep şanslı olurlar
Şansız ablamdan biliyorum ah garibim ah ponçik kalplim
İlk çocuk şanslı. her şey ona yapılıyor. İkinci çocuk artıkları kullanıyor 😂
Aşırı derecede şanssız. Hastalık eğitim ve ebeveynlerin bütün acemiligi üstünden geçer derler.
Şanslı ilk olduğu için bütün ilgi onda daha özenli davranılıyor
Şanssızdır net.
Şanssız küçük çok daha şanslı
ben şansız olduğunu düşünüyorum
Bence şanslı değil
akıllı
Şanslı ddgil
Şanslı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?