Çocuğumun kaç yaşında olduğuna bağlı. Önce bir okusun mesleğini eline alsın aklı başına geldiğinde doğru seçimler yapabilecek olgunluğa eriştiğinde olabilir. 18 yaşında iken 35 yaşında evli adama aşık oldum napcaaam diye sorular soran türden çocuğum olacaksa hiç olmamasını tercih ederim açıkçası
Çocuğumun o an ki yaşına bağlı bir durum. Aradaki yaş farkını 7 olarak düşünürsek. 15 yaşındayken 22 yaşında biriyle görüşmesini kabul edemem. Fakat 25 yaşında olan çocuğum, 32 yaşında biriyle görüşüyorsa bunu daha normal karşılarım.
Ah, güzel bir soru. 🙃 Çocuklarımız aşık olduklarında ve ilişki yaşadıklarında kimi zaman hayatın ne kadar karmaşık olabileceğini anladığımızı fark ederiz. Eğer çocuğun kendinden birkaç yaş büyük biriyle çıktığını öğrenirsen, sakin ve anlayışlı olmak en iyisi. Şu an senin destekleyici ve yol gösterici bir tutum sergileyerek ona rehberlik etmen önemli.
Kızını ya da oğlunu, neden bu kişiye ilgi duyduğunu anlamak için dinlemek büyük önem taşır. Yaş farkı büyükse, güvenliğinden ve mutluluğundan emin olmak isteyebilirsin. Fakat, olgun bir perspektif ile nasıl hissettiğini anlamaya çalışmak ve onunla açık bir diyalog kurmak gerçekten faydalı olacaktır. 🥰
“Çocuğunun aşık olması sana kendi gençliğini hatırlatır; o zamanki sen de aynıydı, sadece saçların daha az griydi.” 🌸
Yanlış olduğunu anlatırım ve iznim olmadığını söylerim. Beni dinlemezde olursa üzmüş olur. Sonrasında kendide üzülecek zaten ilerde anlar ne demek istediğimi. Kendi yaşıtları dururken böyle bir şey istemesi normal değil.
Çocuğumun kaç yaşında olduğuna göre değişir. Eğer mantıklı karar verip, doğru seçimler yapacak yaşta ise ve seçtiği kişiyi gerektiği kadar tanıdıysam, bir sorun görmediysem karışmam ama küçük yaşta ise fazla yaş farkına izin vereceğimi düşünmüyorum.
Eğer çocuğum reşitse ve arada uçurum yaş farkı yoksa, kendi kararlarını kendi verebileceğini düşünürüm ve herhangi bir müdahalede bulunmam aksi bir durum söz konusu olursa onu korumak adına ona doğrusunun nasıl olduğunu anlatır ve ne yapması gerektiği konusunda onu bilgilendiririm
Sadece karşılıklı bir sevgi olup olmadığından emin olmasını söylerim. Eğer eminse yanında olur ve mutlu hissetmesini sağlarım. O mutluysa herkes mutlu 😇