1 yılÇocuklar belirli yaşlarda böyle şeylere merak edebilir veya ilgi odağı anlık oraya kayabilir. Yapmanız gereken şey, makyaj yapmak ya da yaptırmak yerine yüz boyaları temin edebilirsiniz. Yüze sürülmesi için birçok kalemler, sıvı boyalar, figürlü farklı çeşitleri olan eğlenceli set şeklinde satılıyor onlardan temin ederek, ilgisini ve odağını oraya çekebilirsiniz. Ayrıca sakın sakına şiddet veya itekleme gibi şeyler yapmayın güler yüzle ona neyin daha doğru olduğunu belirtin eminim ya 5-6 yaşlarında ya da 3-4 yaşlarında çocuğunuz var bu dönemler normal düzene oturtmak anne olarak sizin elinizde bunu unutmayın.
03 Yorumla
Soran1 yılEvet 6 yaşında oğlum , tavsiyenizi deneyeceğim teşekkürler 🙏
- 1 yıl
Rica ederim ne demek.
En İyi Cevaplar
1 yılÖncelikle kız ya da erkek olmasından ziyade merakı olup da makyajını kendi yapamayacak kadar küçük çocuğa kimyasal sürülmemeli kız olsun erkek olsun
Cinsiyete de değinecek olursak ilerde farklı cinsiyet yönelimlerinde bulma olasılığın büyük ama her çocuk da erkek olmasına rağmen makyaj yaptı diye bu gibi yönelimlerde olmayabilir çocuklar çok kopyacı en basitinden bi el hareketini bile ebeveynlerinden görse kendisi taklit edebilir bu davranış ona yerleşebilir
Bir biseksüel kadın olarak şunu söyleyebilirim ki şu an senin anne olarak durman gereken yer çocuğunu bir pedagoga götürmek çünkü bu yaşta belki de güzel-yakışıklılık standartlarına fazla kaptırdı kendisini yetişkin hissediyor olabilir veya kafasında ne var bilemeyiz
Ama sonraki evreler olan ergenlik yetişkinlik dönemlerinde onun sana cinsel yöneliminden bahsederken gördüğünde lütfen psikolog konusunu açma ve onu yargılama çünkü gerçekten bizim gibi bireylere en büyük psikolojik hasarı bizi yönelimimizden dolayı hasta gören ebeveynlerimiz veriyor12 Yorumla
Soran1 yılUmarım öyle bisey olmaz ya ne yaparım bilmiyorum
- 1 yıl
Bu korkunç bir şey değil 18 yaşında artık kendini vücudunu tanıyan biri olacak hatta daha ilerde cinselliğini senin gözlerin önünde yaşamayacak o yatak odasında sen olmayacaksın o vakit de saygı duymayı öğrenmen gerekecek işte
Ama o zamana kadar bir pedagog şart dikkate al bence
1 yılErkekler makyaj yapmaz diyip onu başka oyun ya da aktivitelerle meşgul etmelisin. O istiyor diye oturup özene bezene ona makyaj yapman normal değil.
18 Yorumla
Soran1 yılDiyorum anlatamıyorum ki yüzü gözü düşüyor hemen sus pus oluyor bütün gün öyle mutsuz görünce dayanamıyorum
- 1 yıl
Bu senin elinde tamamen çocuk istiyor merak ediyor diye herşeye evet diyemezsin.
Soran1 yılSenin çocuğun olsunda bakalım sen öyle görünce hayır diyebilecek misin
- 1 yıl
2 tane var aşko :))
Soran1 yılAynı şeyleri yaşadın mı sende
- 1 yıl
Ben durması gereken yerde kararlılıkla dur diyebilen bir anneyim valla. Mesela sürekli çikolata şeker istiyor vermeyince üzülüyor suratı asılıyor çocuğun. Eee üzülmesin diye sürekli ona zararlı olan şeylere izin mi verelim yani? Dur demen gereken yerde dur diyeceksin ve kararlılık önemli. Asla ödün vermek yok. Sonra bir kez hayır dedin mi konu kapanır.
Soran1 yılKonu kapanıyor ısrar etmiyor ki zaten ama çocuğun modu düşüyor bütün gül düzelmiyor sus pus oturuyor yüzü asık sevdiği şeyleri bile yapmak istemiyor
- 1 yıl
Bir pedagog'a götürebilirsiniz ayroca sitelerde paylaşmanız fotoyu yanlış bence
1 yılBir dakika çocuk kaç yaşında? Umarım 7'den büyük değildir. Eğer küçükse normal ama yapmayın makyaj olmaz demeyi bilin. Bakın bana her şeye evet dediler benim ergenliğimde anksiyete çıktı panik atak çıktı çocuğa hayır diyin. Hayır dememek en büyük ebeveyn hatası. Çok sorun yaşayan hala 4 ilaç içen biri olarak söylüyorum. Ne kadar hayır derseniz o kadar iyi bile desem çok da yanlış bir şey demiş olmam herhalde. Burada evet demek kesinlikle çocuğa ezilmektir. Kesinlikle olamaz ve olmamalı böyle bir şey.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Tatlım, çocuklar genellikle meraklıdır ve çevrelerindeki her şeyi denemek isterler. Oğlunun makyaj malzemelerine olan ilgisi tamamen doğal 🍭. Makyaj onun için sadece bir oyun aracıdır, tıpkı diğer oyuncaklar gibi. Ona makyaj yapmanı istemesi, seninle vakit geçirmek istemesinden de kaynaklanıyor olabilir.
Onu buna zorlamadan, yaratıcılığını kullanarak alternatif aktiviteler önerebilirsin. Örneğin, yüz boyama setleri gibi onun ilgisini çekebilecek farklı malzemeler deneyebilirsiniz. Böylece, hem onun merakı giderilir hem de senin makyaj malzemelerin güvenli bir yerde kalır 🌈.
Unutma ki, çocukların bu tarz merakları genellikle geçici olur ve zamanla farklı ilgi alanlarına kayabilirler. Endişelenmene gerek yok, küçük adam büyürken birçok şey keşfedecek ve öğrenecek 😊.
"Çocuklar ne olduğunu değil, ne yaptığını hatırlar!" 🌟010 Yorumla- 1 yıl
Gayet doğal
- 1 yıl
Nesi doğal
- 1 yıl
Garip
- 1 yıl
Yapay zekayı insan gibi savunuyor musun sen 😂 yoklukta iyice aştınız he
- 1 yıl
Vovvv önceden nefes kıstasınız vardı artık nefes kıstasınız bile yok he 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılOnunla konuşun sakince
00 Yorumla
1 yılHer şeyden önce yaşını bilmiyorum ama küçük bir çocuğa makyaj yapmamalısın kız veya erkek. Yaşları kaç bunların? Ben çocukken annem izin vermediğinde çok üzülüyordum ama büyüyünce daha lise çağında arkadaşlarım her makyaj ürününe aşinaydı ve yüzleri delik deşik oldu. Bu yüzden annemi haklı buldum. Lgbt o bu şu işine gelirsek de bu konuda tamamen cahil kalmayı seçiyorum. Yok doğuştanmış yok kpop çocukları lgbt yapmış kulağıma her türlü şey çalınıyor ama gerçekten can sıkıcı sadece çünkü iki grupta birbirinden beter çekilmez buluyorum.
12 Yorumla
Soran1 yıl6 yaşında oğlum
- 1 yıl
Cahil kalman senin suçun sonra cocugum niye gay oldu diye zirlama
Gizli Üye(30-35)1 yılburada sormak ile çok büyük hata yaptın
Bence sen makyaj malzemesi zararlı diye anlat
Be kız çocuklarına da yasak ediyorum
Yeğenlerim kız oğlan farketmez hepsine her konuda disiplin uyguluyorum
Hiç sıkıntı etme üzülme
Şimdi eğlenceli geliyor olabilir
Sen zararlı diye izin verme
İlerde gay olursa da bu çok kötü bir şey değil o senin evladın
Sadece şimdilik kimseye söyleme
Buradaki salklar gibi tepki veren çok olur
Evladına sahip çık.
O senin oğlun.20 Yorumla
1 yılBir şey soracağım, bu soru neden şikayet edilemiyor. Birde öne çıkarılmış? Bu soru Türk toplumunun ahlaki değerleri ile oynamaktır ve hukuk önünde suçtur. Gerekli mercilere ssh alıp şikayet edeceğimden emin olabilirsiniz şayet soru kaldırılmazsa. Ssh aldım.
Bu konuda savcılık ve btk gereğini yapacaktır03 Yorumla
Soran1 yılDerdimi paylaştım ne var bunda yardım arıyorum
- 1 yıl
Bu yaptığın suç. Savcılık hakkında soruşturma açar. Bu suça ışık tutan bu siteye de inceleme başlatır. Çünkü çocuğunun psikolojik sorunu olduğunu bildiğin halde onu doktora götürmeyip bunları yaptığın için.
Soran1 yılDoktora götürecem zaten önce burdan bilgi almak istedim
Gay olabilir. Burada insanlar bu durumu ne kadar lanetlese de (ki sanırım siz de olumsuz bakıyorsunuz) yönelimi böyle olan insanlar var ve var olmaya devam edecek. Hem sizin hem de çocuğun bilinçlenmesi açısından bir psikologdan yardım alabilirsiniz. Umarım siz ve çocuğunuz için güzel ve mutlu bir yaşam olur..
10 Yorumla
1 yılBabasıyla daha çok vakit geçirmesi gerek. Anladığım kadarıyla seni rol model alıyor. Ayrıca çocuk istedi diye her istediğini yapmak zorunda değilsin. Eğer makyaj yapmaya devam edersen ileride cinsiyet değiştirmek ister büyük ihtimalle
31 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKadın giysisi giymeyi seven erkekler var. Normal erkekler. Belki de oğlun böyledir. Oyuncak araba, oyuncak silah seviyor mu? https://tr.wikipedia.org/wiki/Crossdresser
00 YorumlaTrol sorudur umarim. Degilse de kinamak istemiyorum ama boyle olmaz. Bu olmamali yani, dogruyu yanlisi bilecek durumda degilseniz cocuk sahibi de olmayin. Her seyi guzelleyerek ahlak diye bir sey birakmiyorsunuz.
02 Yorumla- 1 yıl
Ne ahlaki be ulu orta s2siyo mu da ahlaktan bahsediyorsun çocuk makyaj yapmayı seviyormuş abartmayın ulu orta heryeri geneleve çevirenlere sesiniz çıkmaz
Doğru bir üslupla bunun doğru olmadığını söylemelisin daha erkeksi aktiviteler yapabilirsiniz bi spor salonuna yazdırabilir veya bir dövüş eğitimi aldırabilirsinşz
02 Yorumla
Soran1 yılDaha 6 yaşında
Güzel bi dille anlatmalısın bence gözlemler misin hareketlerini tavırlarını erkek gibi gitinmek felan hoşuna gitmiyor mu yönelimi farklıda olabilir doğuştan böyle olanlar var çünkü
04 Yorumla
Soran1 yılYa beni de o korkutuyor zaten
Soran1 yılNasılsın
1 yılOğlunuzu kısıtlamayın bana kalırsa hayatı dilediği gibi yaşasın ki büyüyünce daha büyük sorunlarla baş etmesin
11 Yorumla
Soran1 yılKısıtlamayıp napiyim böyle mi gezsin yani

sahte soru
22 Yorumla- 1 yıl
:D Tahmin etmiştim.
- 1 yıl
@anonimkullanıcı1612 Siz ikiniz canım mısınız?
Ne kadar isterse istesin yapma hatta makyaj malzemelerini sakla ya da at cinsiyet karışıklığı yaşar böyle devam ederse çocuk..
Şimdi kirmayayim diye yaptığın hatanin ilerde bedelini ağır ödersin.00 Yorumla
1 yıl- 1 yıl
Konuştu boomer
- 1 yıl
😃.
1 yılAbla alıştırmamanız lazım çocuğun babasıyla aktivite yapması lazım örnek futbola gitsinler falan beraber anladın mo bu şekilde spora yazdır çocuğu aktif olsun ve makyajın ona uygun olmadığını anlat eğer anlamıyorsa döv biliyorum döv dedim ama gerçekten başka çare yok korkması lazım ben bi daha böyle yaparsam annem bana kızar demesi lazım
00 Yorumla
1 yılBöyle bir şey olamaz kesinlikle yaratılışa aykırı bir şey onun yerine yüz boyama setleri alın ve yüz boyama oyunu oynayın
06 Yorumla
Soran1 yılOnlardan almayı düşünüyorum bende
- 1 yıl
Onlardan alın ve eğer onlar da fayda etmiyorsa bir psikiyatrik destek şart çünkü eğer böyle devam ederse Allah korusun kendi cinsiyet kimliğini kazanamaz.
- 1 yıl
Makyaj ürünlerini de evde bir süreliğine bulundurmayın
Soran1 yılKaldırdım zaten hepsini
- 1 yıl
Çocuklar ailesini de çok örnek alabilir bu dediğimi yanlış anlamayın çocuk makyajın kızlara ait olduğunu bilmeden özenti duyar diye söyledim
- 1 yıl
Bir tane evcil hayvan alın kuş falan
Onu daha erkeksi şeylere yönlendirin. Bu yaptığınız iylik defil kötülü bunun bilincinde olursanız sorun ortadan kalkar
04 Yorumla
Soran1 yılYönelmiyor işte denedim sorun orada
Soran1 yılCanım yazdım o resimdeki oğlum değil oğlumun resmini niye koyayim buraya
Şimdi çocuk bunun ona zararlı olduğunun farkında değil, unutdura bilirsin ebeveyn olarak. Büyüdüğünde seni suçlayacak kendinden utanıp.
01 Yorumla
Soran1 yılBen yapma diyorum zaten napiyim
Yapmayın bunu normal bir şey olarak algılayıp benimsemesin
11 Yorumla
Soran1 yılSöylüyorum zaten normal olmadığını anlatıyorum
1 yılGeleceğin kerimcanlarını yetiştirmeyin. Sonra karşınıza el ele tutuştuğu mahmut ile çıkarsa şaşırmayın.
00 YorumlaAyy çok güzel olmuş. Bence vazgeçmesi için zorlama özgür bırak ben de yapıyorum makyaj.
05 Yorumla
Soran1 yılSenin gibi olsun istemiyorum
Gizli Üye(25-29)1 yılYa saçma sapan şeyler. Bu tarz çocuklar büyüyünce sıkıntılı tipler oluyor. Kimlik karmaşası yaşıyor.
Kız çocuklarına bile küçükken makyaj yapmayı engelliyoruz. Çünkü o yaşlardaki çocuğun şu an başka eğitici oyunlara, eğitici kitaplara ihtiyacı varken makyaj da ne ya?
Böyle tipler anne oluyor ya pes.03 Yorumla
Soran1 yılBaşına gelirse sende anlarsın
Cevap sahibi1 yılBurada soracağına git de psikoloğa götür.
Soran1 yılGötürecem zaten
Çift cinsiyet olabilir ya da karşi cinse eğilim. Doktora danışın bence.
02 Yorumla
Soran1 yılUmarım öyle bisey yoktur
1 yılOzentilik araba diger oyuncakları alın yakında size bakın giyinmeye baslamasın
02 Yorumla
Soran1 yılİstiyor zaten
- 1 yıl
Ne gıymek istiyor
1 yılOğlunu kızın yapmaya çalışıyorsun yapma kıyamıyorum dersen yarın Mükremin olur çıkar
10 YorumlaKimyasal anlamda zarar verebilecek olması dışında yakışmış görünüyor.
00 Yorumla
1 yılYa saka misin sen ya cocugu ne hale sokmussun
01 Yorumla- 1 yıl
Soru sahte zaten sitenin birinden alınmış fotoğraf.
Gizli Üye(18-24)1 yılSen erkeksin yapamazsın de. Psikolog da olabilir bi gidin
01 Yorumla
Soran1 yılDiyorum anlamıyor üzülüyor hemen
Gizli Üye(25-29)1 yılFotoğraf fake oğlun falan değil iyice sahte bir platforma döndü bura
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılManita bul bence şimdiden. Kafayı mı yedin kontrol eline al
10 Yorumla
1 yılKıyamıyorum diye bi şey yok biraz sert ol ya bildiğin alışmış çocuk. Yanlış yetiştirmişsin
26 Yorumla
Soran1 yılVurduğum bile oldu daha ne kadar sert olayım ufacık çocuk
- 1 yıl
Babası bi şey yapmıyor mu? Sert değilsin erkek o kız değil adam akıllı yetiştir top olur büyüyünce kaçınılmaz yani sonra hiç laf geçiremezsin
- 1 yıl
Ufacığı falan yok sert olmadığın çok belli ileride hiç baş edemeyeceksin
Soran1 yılDemeyin öyle üzülüyorum
- 1 yıl
Tamam da birinin gerçekleri söylemesi lazım sonra daha kötü olur
- 1 yıl
Geçiştirilecek bi konu değil bence
Gizli Üye(18-24)1 yılValla biz çocuken değil makyaj yaptırmak babet çorap giysek gay olmayalım diye babam sıfatımı dağıtırdı rahmetli
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇocuğunu derhal bir pedagoga götür ayrıca babasıyla sürekli vakit geçirsin onu rol model almalı bide 6 yasındaki çocuğa nası makyaj yaparsın sen ne kadar zararlı sağlığını tehlikeye atıyosun farkında mısın?
01 Yorumla
Soran1 yılBiliyorum zararlı olduğunu ama işte laf anlatamıyorum dediğim gibi
1 yılbirtane carpicam agzini yuzunu kırıcam bak bakalim makyaj yapmayi seviyormu dahada
13 Yorumla
Soran1 yılVurdum zaten ama gene bisey değişmedi hem ufacık çocuk yani kıyamıyorum
- 1 yıl
bi vurucam agzini yuzunu dagitcam ya simdiden bu boyleyse ilerisini hic dusunme
Soran1 yılDüşünemiyorum zaten
1 yılbir uzmana danismaniz gerek cok gec olmadan yoksa ilerde onunu alamayacaginiz sorunlar yasarsiniz kimlik bunalimi cinsiyet degistirme vs vs
00 Yorumla
1 yılYaptığının normal olmadığını anlat dövüş sporlarına gönder futbol oynat çocuğu nonoş yaptırma
01 Yorumla
Soran1 yılAnlatıyorum zaten
1 yılÇocuk daha merakı olabilir ama ilerleyen zamanlarda büyünce de yaparsa oğlunuz gay olabilir
00 YorumlaVur 2 tane bize küçükken az vurmadılar şimdiki çocuklara ne desek psikolojisi bozuluyor
00 Yorumla
1 yılBöyle olacağına mutsuz olsun bence
30 YorumlaBune olm gaymiğ doğurdun
10 Yorumla
1 yılPsikologa götürsene çocuk top olacak
17 Yorumla
Soran1 yılDemeyin öyle üzülüyorum zaten
Soran1 yılAman Allah korusun
Soran1 yılBurdan anlat
1 yılÇocuğun acilen babası ile vakit geçirmesi lazım.
20 YorumlaVazgeçmek zorunda değil büyünce isterse yapmaz
04 Yorumla
Soran1 yılBu normal mi yani
Soran1 yılBuradaki pembeli erkekler gibi olsun istemiyorum büyüyünce
1 yılYap zaten ne olacak kş
01 Yorumla
Soran1 yılYapıyorum zaten de korkuyorum işte
1 yılSende yapıyorsun yani 😒
018 Yorumla
Soran1 yılEvet yapıyorum maalesef
- 1 yıl
Yapma çok mu zor
Soran1 yılYapmayınca görsen halini anlarsın
- 1 yıl
Onu o hale getiren sensin
Soran1 yılBen ne yaptım
- 1 yıl
O kadar masum değilsin kusura bakma en baştan kızıp uzaklastirman gerekirdi
Soran1 yılBaşta hevesini alsın diye düşünmüştüm
- 1 yıl
Artık konu ciddiye bindi
Soran1 yılEvet aynen öyle maalesef
- 1 yıl
Makyaj malzemelerini yok et ve istediği zaman kızarak uyar
Soran1 yılHayattan soğuyor çocuk halini bir görsen
- 1 yıl
Bırak soğusun belli bir süre sonra kendine gelir ilerde ortamda rezil olması seni mutlu eder mi
Soran1 yılHayır etmez tabiki ama kıyamıyorum işte öyle görünce
- 1 yıl
Ona cehennemi hazırlıyorsun haberin olsun eğer onun iyiliğini istiyorsan düzelt şu durumu
Soran1 yılDüzeltmeye çalışıyorum zaten
- 1 yıl
Umarım yaparsın yoksa sonu hüsran
Soran1 yılBende ondan korkuyorum
- 1 yıl
Olmuş olacağı kadar zaten offf ya anlasana yap artık geç oluyor geç
1 yılPsikoloğa götür cinsel eğilimi farklı olabilir.
01 Yorumla
Soran1 yılUmarım değildir ya
1 yılYanında suslenme ılgı cekmek ıcın yapabilir
02 Yorumla
Soran1 yılBıraktım zaten süslenmeyi falan
Soran1 yıl6 yaşında
Hormon tedavisine basla
02 Yorumla
Soran1 yılBen nasıl başlıyım
1 yılyakında cinsiyet değiştirir
02 Yorumla
Soran1 yılDemeyin öyle korkuyorum
- 1 yıl
o zaman erkekliğin nasıl olduğunu hissettir diyeceğim ama ona da yaşı küçük
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 395 cevap paylaştı.
1 yılBu daha cok senin isin gibi gorunuyor
01 Yorumla
Soran1 yılO ne demek
Care dayak bizde oyleydi
02 Yorumla
Soran1 yılDovdum ama kıyamadım sonrada işte
1 yılHormon testi yaptırmanızı tavsiye ederim.
10 Yorumla
1 yılŞakası bile kötü. Sakıncalı paylaşım
13 Yorumla- 1 yıl
En azından sadece troll bir paylaşım.
- 1 yıl
@anonimkullanıcı1612 umarım
- 1 yıl
Umarım değil öyle. Fotoğraf google'dan.
1 yılkardeşim ablası falan mı var özeniyor mu acaba
00 YorumlaUyuşturucu bağımlısı da olmasa bari
00 Yorumla
1 yılBence her türlü zararlı vazgeçirin derim