Çok çok isterse 2. Adını koyabilirim ama ben büyüklerin adının konmasına karşıyım. Benzer köy, anlamlı koy ama aynısını koyma. Zaten o isimde biri var neden koyma gereği duyuyorsun? Saygı böyle bir şey değil ben kesinlikle istemiyorum istemem de. Ne kadar baba da olsa annenin sorumluluğu babadan daha fazla. Manevi olarak zaten söylemeye gerek bile yok. Böyle kararların annenin vermesi bence daha çok saygıyı hak eden bir davranış.
21 Yorumla
En İyi Cevaplar
İkisinin de hakkı. Anne 9 ay karnında taşıyor ama sonuçta o adamında çocuğu oluyor. Bunun için kavga etmek yerine iki tane isim konulsun. Bir tanesi annenin istediği diğer ise babanın istediği olsun. Böylece her iki tarafında gönlü olur ve ortada sorun kalmaz.
30 Yorumla
En en en hevesli olana verilsin 😃 Şahsen ben eşimin daha hevesli olması durumunda hakkı ona vermeyi zevkle kabul ederim. İki işim uyarsa ikisini de koyarız hangisini beğenirse onu kullanır çocuk fena mı 😄
20 Yorumla
1 yılÇok adil bir formülüm var bu konuda...
Anne 5 isim belirler
Baba 5 isim belirler
Anne babanın belirlediği 5 isimden birini seçer
Baba da annenin belirlediği 5 isimden birini seçer...
Bu sayede her ikisinin de seveceği 2 isim olur elde... 2 isim de konur olur biter
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır ben Hayal adını koyarım kızıma sadece.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAnlayisli erkek anneye birakir diye dusunuyorum. 9 ay karininda tasiyan, doğumun zorlugunuda, emzirme, buyutme, cocugun kahrini cekme gibi bir ton zorlugu da anne cekiyor.
Yapilan arastirmalarda cocuk en cok anneye nazlaniyormus ve anneyi zorluyormus hareketleriyle, davranislariyla, aglamariyla vs. Guvenli alanini anne olarak goruyor cocuk cunku. Bakici ya da anne dışındaki kişilere nazlanma, onlara itiraz edip zorluk cikarma duzeyi anneye oranla daha azmis. Biyolojik zorlugun yaninda cocuklar buyurkende fiziksel, psikolojik olarak vs daha da fazla zorluyor anneyi diger kisilere gore.
1 isim icin bu kadar kasmaya, karsi gelmeye gerek yok. Ya iki tarafinda razi olacagi bir isim olacak, ortak konacak ya da kadina birakilacak. Kadin gercekten bu konuda cok emegi, fedakarligi, zorlugu veriyor. Cocugu yapmak, o sureci yasanakta, dogurup bakmakta cok zor gercekten. Beyler donup kendi annelerine bakabilirler bu konuda. Yanlarinda her zaman, her kosulda, her hastalikta babalari mi vardi yoksa anneleri mi? 1 isim koymayi da anneye birakmak bu kadar zor olmamalı. Turk milleti de ailesinin ismini koyma sevdasindan vazgeçmeli.
216 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@yedirenk7 kadin kim ki zaten. Haklisin. Ne adi var ne sanı bu dunyada. Kendine ait hicbir seyi yok bu dunyada evi bile yok. Ya kocasinin evidir ya babasinin, kendi evi olamaz. Isim koymak ne haddine... o kadar cilesini ceker ama bir isim bile koyamaz. Kadinin da hem dinen hem kanunen cok hakki var. Keske onlari da boyle savunacak cesaretiniz ve yureginiz olsa. Ama isinize geldigi hak oluyor...
Cevap sahibi1 yıl@yedirenk7 psikolojin bozuk net sekilde. Yorumumda kadin erkek esit mi demisim? Nerede göremedim ben. Sadece kanunen ve dinen bizimde haklarimiz var ama onemsemiyorsunuz dedim.
Dinen kadin isterse hizmetci saglamak zorundasin mesela, cocuga vs bakarken yanina kadin birini isterse getirmek zorundasin. Ama hanginiz bu tur haklari biliyor ve yapiyor? Sahitligi bilen biri bunu da bilil uygulamasi gerek. Sagindan solundan almayin o zaman bazi seyleri. Mehir konusunda da Allah serbest birakmis kadini, istedigi kadar talep eder ama paragoz diye baskiliyorsunuz mesela. Isinize gelmiyor tabi dinin bu taraflari.
Kanunlarinda, dinin de isine gelen tarafını aliyorsunuz erkekler olarak. Sahitligi öne surmussun ama ona bakarsan kadinin uygun olmayan yerlerde calismasi da caiz degil. Ama günümüzde susluman erkekler olarak daha fazla para gelsin diye esinizi ortaliga birakip, orada burada calistirmaktan da gocunmuyorsunuz mesela.
Kadina para vermem, evde beslemem, calissin eve para getirsin diyen tipler gelip dinin baska kurallarini sunuyor önümüze. Kendi haklarinizi bilirken kadininkini de bilin bir zahmet ama tabi işinize gelmez.- 1 yıl
Düğün dernek yaparken erkek tarafından herşeyi istiyorsunuz, kız tarafı çoğunuz hiçbir şey yapmıyorsunuz. Çoğunuz hazırcısınız ama lafa gelince eşitiz dersiniz. Boşanırken erkeklerden nafaka talep ediyorsunuz. Ömür boyu nafaka haramdır. O zaman kadın da erkeğe nafaka versin. Niye vermiyor? Kadın erkek eşitmiş. Hadi canım oradan.
İslam'da hak babaya aittir ama devrimizde İslam'ı düzgün uygulamadığımız için işte eşitiz vs diyip duruyoz bu kavgalar çıkıyor. Babanın eşinin fikrinide alması onu mutlu eder elbette annenin de hakkı isim önermek ama bunun için ev terk edilmez.
517 Yorumla
Soran1 yılİslam da hiç bir hadis ve ayette böyle bir şey yok diye biliyorum bu kesin bir hüküm değildir. Ama şöyle ki o çocuğu 9 ay ne emekle taşıyor o kadın sonra doğum mevzusu zaten baya zor ve sonrada büyütecek vs anne hakkı ödenmez o yüzden hamile bir kadını üzmek yasak İslam'da asıl. Evet evi terk etmesi saçma gibi ama bilmediğimiz başka şeyler vardır belki bilmiyorum. 🤷♀️ Hamileler daha hassas oluyor bir de 😌
m 1 yılÇocukları babalarına dayandırarak çağırın, bu Allah katında en adil bir yöntemdir.” (Ahzab, 33/5)
mealindeki ayette de ailenin merkezinde baba esas alınmıştır.
- İnsanlık camiasında tarih boyunca çocukların nesebi babalarla anılmıştır. Bu da isimlendirme noktasında anlaşmanın mümkün olmadığı yerde önceliğin babaya ait olduğunu göstermektedir.
Soran1 yılÇocuğa isim verme konusunda ciddi bir anlaşmazlık çıkar ve bu durum aileye zarar verecek boyuta gelirse, anne-baba kendi ailelerinden güvenilir birer kişi seçerek hakeme gidilebilir ve onların vereceği karara uyulur.
- 1 yıl
Acaba bu ayette şunu mu demek istedi: Baba adı:mehmet çocuk adı: Ali, Emel Mehmet oğlu Ali , Mehmet kızı Emel gibi. İşim koyma hakkını eskiye göre kiyaslayamazsiniz. Eskinin kuralları şimdi uygun degil çünkü
m 1 yılİslâm'da çocuğa ad seçme ve ad koyma hakkı babaya aittir. Baba ölmüş veya hukukî tasarruflarda bulunmaktan menedilmişse bu hakkı anne kullanır. Doğumundan önce babasını kaybeden Hz. Peygamber'in adı annesi tarafından Muhammed olarak seçilmiş ve bu ad dedesi tarafından konulmuştur.
- 1 yıl
Nedense bu islam hep erkeklerden yana
- 1 yıl
İşte hani eşitlik
- 1 yıl
Neyse ya bu kafaları sevmiyorum
- 1 yıl
@Venüstengeldimm işte eşitlik diye bişey yok kanka. Bu fıtratı bozmaktır. Eşler tabiki beraber karar verseler daha güzel ama anlaşmazlık çıkarsa son söz erkeğin olmalı. Kim ne derse desin erkek otoritesinin olmadığı bir yerde kadın erkeğe saygı duymuyor. Hanımcı, karısının her dediğini yapan erkekler de bu yüzden sevilmiyor. Ben demiyorum baskıcı olsun eşini üzsün ama anlaşamıyorlarsa karar erkektedir yani İslam bunu demese bile fıtrat bunu belli ediyor zaten
m 1 yıl@Nightwalk35 Teşekkür ederim kardeşim çok güzel açıkladın 😊
- 1 yıl
@Nightwalk35 sana katılıyorum erkek bir adım önde olmalı ama isim konusunda kadın 9 ay tasıyo bi zahmet kadının fikri alınsın
- 1 yıl
Sağ ol abi
- 1 yıl
@Venüstengeldimm ben fikir almasın demedim zaten tabiki alsın ama anlaşmaya varılmıyorsa kararı erkek vermeli bence bu net
Annenin hakkı tabiki ortaklaşa da olabilir anne onayı var ise çünkü anne onun başından sonuna kadar bütün acılarını çekiyor baba ise isten eve gelip iki başını okşayıp cocuk ağlayınca annesine veriyor maalesef ben babalık diye bir sey hayatimda duymadim tüm babalar çocuklarının tüm yükünü anneye bırakıyor cocuk iyiyken benim cocugum yaramazken senin cocugun diyor sıyrılıyor ayrıca maalesef erkeklerin isim koyma kapasitesi akrabalarının isimlerinden baska bisey olmadığı için kesinlikle ismi anne koymalı veya ortaklaşa annenin de babanin da onayladiği isim koyulmalı ilk cocukta babası çocukla yeteri kadar ilgilenirse ikinci çocuğun adını baba koyabilir.
20 Yorumla
1 yılÇocuğa isim verme hakkı hem annenin, hemde babanın vereceği ortak kararla konulması gerekir. Şimdi tutup bu isim olacak diye tartışma çıkarmaya ya da büyütmeye gerek yok. Kişiler der ki istediğin isimi sen koy o zaman ya anne ya da baba ismini koyabilir. İleride nasip olur evladım olursa, eşimle alabileceğim kararla belirlemeyi tercih ediyorum.
10 Yorumla
1 yılBen takıntılıyım. Erkek çocuğa eşim isim koyarsa kafamın içinde binbir tilki dolaşır, acaba unutamadığı bir sevgilisinin adını mı koydu der kendi çocuğumdan da hanımdan da soğurum :))) O yüzden bence erkek çocuğa baba isim koysun kız çocuğa anne isim koysun böylece kimsenin aklında soru işareti falan kalmaz :))
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKesinlikle annenin hakkı. Baba zaten soyadını veriyor. Ben nişanlıma ve iki aileye şimdiden söyledim. Sadece ve sadece benim isim hakkım var dedim. Kimse sesini çıkarmadı. Hamile kadın terk ettiyse iyi yapmış. Zaten kocanın soyadını kabul ediyoruz daha ne istiyorlar kokune kibrit suyu basılasıcalar.
40 Yorumla
1 yılBen koymim de kim koyarsa koysun. İsim konusunda biraz sıkılganım. Sürekli değiştirmek isterim. Hayatı kendime zindan edemem. 🤣
11 Yorumla
Soran1 yılOha 😄
İki isimli olsun biri koca verdin diğeri eşi. Böylece bu gibi durumlarda bir sorun oluşmaz
13 Yorumla
Soran1 yılBöyle akıllı kadın olacaksın 😄
Soran1 yılhahah quen 😄
İsim hakkı diye bir durum söz konusu değildir. Ölmüş veya yaşıyor olan aile büyüğü veya başka türlüsü birini çağrıştıran isimleri koymayı doğru bulmuyorum. Her kişi şahsına münhasırdır ve ismi de öyle olmalıdır.
10 Yorumla
1 yılDoğru bulmuyorum hattâ ismi konulan kişinin enerjisinin de alındığını düşünüyorum
11 Yorumla
Soran1 yılBiz de de kaderini alır derler.
1 yılisim koyma hakkı babanındır dinen. Ve evet biz kayınpederin ismini koyduk
19 Yorumla
Soran1 yılSenin de rızan olduysa olabilir ama hamile bir bayanı üzmeye değer mi?
- 1 yıl
Anne adayının izni olmazsa koyulmasın zaten. Sen mi hamilesin
Soran1 yılHayır eşimin biladerinim eşi yani eltim 😄
- 1 yıl
Aman boş ver eltini
Soran1 yılBaşta üzüldüm ama karışmıyorum o tarafa
- 1 yıl
Hiç karışma bence de
Soran1 yılSenden iyi dedikodu vibe aldım😄
- 1 yıl
😂😂😂😂 evlendikten sonra böyle olduk bacım
Soran1 yılEvlilik iksiri 😄
1 yılOrtaklaşa karar verilebilir ancak son söz anne de olmalı çünkü 9 ay karnında onlar taşımıyor biz taşıyoruz fiziksel zorluğu dışında duygusal olarak yıpranması da var.
20 YorumlaNe anne nede babanın tek taraflı kararı uygun olmaz birde bu nedir arkadaş bir isim yüzünden eşler birbirini çiyniyor biri evi terk ediyor bu kadar mı dengesiz yaşamaya başladık
10 Yorumla
1 yılBen babayı bulayım çocuğu da doğurayım valla isim konusunda adamın diyeceği ismi onaylayıp keyfime bakarım, benden isim takıntılı anne çıkmaz.. Ben sadece babaya takarım 😃
10 Yorumla
1 yılKesinlikle annenin haki bence 9 ay karnında taşıyorsun bide büyücek sen herşeye le ilgilenicen eşin degil
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAnne 9 ay karnında taşıyor, her acıyı anne çekiyor, çocukla o ilgileniyor genelde, o yüzden annenin hakkı, baba her şeyin yüzde birlik kısmında, çocukla alakalı şeylere anne karar verir
31 YorumlaOrtak karar ikisini de mutlu edecektir. Aksi halde yıllarca birinin istediği olsa sorun yaşanır.
10 Yorumla
1 yılAnne ve baba ortak karar vermeli bu konuda ikisinin de istediği olmalı. Nasıl ortak karar verip çocuğu yapıyorlarsa bunda da böyle olabilir 😂
10 Yorumla
1 yılBence ortak karar daha önemli, sonuçta dünyaya gelen o minik ne annenin nede babanın tekelinde değil
Biri annesi diğeri ise babası10 YorumlaYa ikisi ortak bir isimde karar kılsın ya da 2 isim konulsun, tartışmaya gerek kalmaz bu durumda :D
10 YorumlaYaaa bu nasıl bir narsizm. Açıkçası ikisinin de kafasına...
Ben bu durumda doğacak çocuğa üzülüyorum. Her dediği olsun isteyen iki ebeveyn.10 Yorumla
u 1 yılAnne ve baba beraber karar vermeli ve kayinpederin ismini koymadan sakinca görmüyorum ama zorlama olmaz. Güzel güzel konuşulup halledilebilir.
10 Yorumla
1 yılÖncelik annenin olmalı ama babanında onayı alınmalı
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl😂😂😂 Kuzenimde isim bulmaya çalışıyordu bulamadı. Biz kuzenleri olarak okay masasında çocuğuna isim bulduk 😂😂 Bunun kavgası mı olurmuş 😂 Şu an bizim önerdiğimiz ismi verdi çocuğuna 🌺
20 Yorumla
1 yılÇocuğa isim her ikisinin hakkı ama kimse annemin babamın ismi diyip bencillik etmemeli
20 YorumlaÇocuğun isim koyma hakkı babanın olmakla beraber istişare ederek son kararı vermesi uygundur
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 343 cevap paylaştı.
1 yılNet kadının hakkıdır, bunun tartışılması bile anlamsız..
41 Yorumla O değilde bu insanlar ortaklaşa karar alıp bir isim koyamadıkları çocuğu nasıl büyütecekler🤔
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKızıma ben isim koydum sonraki çocuğumuza da ben koyarım tamm dedim oglumuz oldu esimde ona isim koydu mesele zaten yoktubama böyle bisey yaptık
10 Yorumla
1 yılBebeğin ismine anne ve baba karar verir akrabalar değil
10 Yorumla
1 yılİki tarafta beraber karar alıp onu vermeliler bencillik yapıp diğer tarafn kalbini kırmaya gerk yk
10 Yorumla
1 yılİsim hakkı bedeli ikisinde de. Telif hakkı cocukta. 18 de ismi reddebilir
10 YorumlaHem anne hem baba ortak müşterekte bulunup isim koyabilirler
11 YorumlaAnne babanın beraber ortak karar vermesi gerekiyor bnce 🙃
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.
1 yılOrtak kararla yapıldığı gibi ortak olarak isim vermek lazım
11 Yorumla Boşu boşuna kavga etmişler. Ortak bir paydada anlaşılabilir uzatmaya ne gerek var.
10 Yorumla
1 yılBence ortak verilmeli ama anlaşmazlık oluyorsa isim hakkı zaten babaya aittir
110 Yorumla- 1 yıl
@mayisgly bu benim görüşüm. Kabul edip etmiyor olman benim sorunum değil.
- 1 yıl
@mayisgly yıllardır bu sitedeyim. Kadın olduğumu cümle alem biliyor yani bu yorumu yapmak için erkek olmaya gerek yok. Karar ortak verilir. Ortak verilirken anlaşılamıyorsa karar verici olan erkektir. Senin de çok iyi bilmen gerekir ki bir kadın otorite ve karar vericilik konusunda kendisini erkekten üstün görmeye başladıysa o erkeğe saygı duymaz. Fıtrata göre olması gereken bu. İster kabul et ister etme
- 1 yıl
@mayisgly senin bunu kabul etmemen gerçeği değiştirmiyor tatlım
- 1 yıl
@mayisgly işte verecek cevabı olmayan insanlar anca dalga geçer böyle 😂
- 1 yıl
@mayisgly daha fazla muhatap olmicam :)
Çocuk & Ebeveyn konusunda 326 cevap paylaştı. İkisi de fikirlerini paylaşmalı ve ikisinin uzlaştığı bir isim olmali
10 Yorumla
1 yılŞahsen beyimin fikrini alıp ismini kendim koyarım
10 Yorumla
1 yılBizden çıktığı için babanın hakkıdır.. neticede emanet orada
15 Yorumla- 1 yıl
Sizden çıktığı içn mi sn çocuk mu doguruon 😄
- 1 yıl
Mantıken evet 🙂
- 1 yıl
Sizdeyken hiçbir anlamı yk hiçbir şey ifade etmiyor
- 1 yıl
@1böğürtlenmasalı ee o vakit bizde kalsın o zaman
- 1 yıl
Kalsn. Sanki çocuk bakmaya çok merakliyz da biz. Bu devrde zaten akıl işi dğl çocuk getrmek dünyaya
1 yılBu işe kocanın ya da kadının ailesi karışmamalı. Bu hak anne ve babaya aittir
10 Yorumla
1 yılİki isim koyarız biri kendi istediği biriyle benim istediğim
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 385 cevap paylaştı. Babasını severdim , ismi güzel olsa koyardım ama adamın ismi kötüydü 😂😂
10 YorumlaKimsenin hakkı değil ve izin de vermem ikimizin seveceği isim olamalı
10 Yorumla
1 yılÇocuk falan olmazda hani bu senaryoya göre konuşacak olursam, böyle bir durumu asla kabul etmem.
10 Yorumla
1 yılİzin vermem çünkü saçma bulurum, ortak nokta bulmaya çalışırım
10 Yorumla
1 yılAnnenin ya da babanın değil, ortak karar verilmeli.
10 Yorumla
1 yılBir taraf istemiyorsa saygı duyulmalı, Ortak bir kararda bulunmak daha mantıklı olur.
10 Yorumla
1 yılBir o bir bu koysun iki isim 🤣 Sen düşünmeye başla zor iş
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılisim hakkı oldugunu düşünmüyorum ortak hoşumuza giden güzel bir isim koyarız. Ama sülale kısmından olmaz kabul etmiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOrtak karar ama senin beğendiğin isim olur karşı taraf anlayışlı olursa olur
20 Yorumla
1 yılİsim hakkı babanın aslında ama naiflik yapıp elinden de fikir almalı biz bunu iki isim koyarak çözdük bir o bir ben 😊
00 Yorumla
u 1 yılAnne ve babanin anne istediği isimleri kagida yazsin babada içlerinden birini çeksin oldu bitti sjsj
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOrtaklaşa verilebilir müslüman ismi olsa daha iyi
113 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@mayisgly ahirette hesabı var sen bilirsin
Cevap sahibi1 yıl@mayisgly zabaniler de sana aferim der
Cevap sahibi1 yıl@mayisgly yaşa ve gör
Cevap sahibi1 yıl@mayisgly sana pamugu tıkadıktan sonraki anları diyorum
Cevap sahibi1 yıl@mayisgly berzah aleminde görüşürüz bayan
Cevap sahibi1 yıl@mayisgly kafir
Gizli Üye(36-45)1 yılİsim koyma hakkı babaya aittir. Çünkü baba atadır, soy erkekten yürür, kadından yürümez.
114 Yorumla- 1 yıl
Soy kadından yürür. Genetik olarak konuşmaya çalışma. Çünkü bilgin yok. Mitokondri sadece anneden geçer babadan geçmez. Soy anneden yürür. İsim koyma hakkı anneye ait. Zaten soyadı baba veriyor. Mitokondri olmayan embriyo ölür. Mitokondri sadece anneden aktarılır. Bu yüzden Soy anneden yürür.
- 1 yıl
@mayisgly cahili nasıl da zortttt etmişsin 🤣🤣🤣🤣
Cevap sahibi1 yıl@mayisgly Kapa çeneni, cahil ve bilgisiz insan
Cevap sahibi1 yıl@Meloamelo2817 Kim zort etmiş tıpkı senin gibi cahil ve bilgisiz insan mı zort etmiş?
Cevap sahibi1 yılSoy erkekten yürür. Bizim inancımız böyledir.
Cevap sahibi1 yılBenim inancıma aykırı bir inancınız varsa o da sizin bileceğiniz iş
- 1 yıl
İnanç versus bilim 🤣🤣🤣
Cevap sahibi1 yıl@Meloamelo2817 Sen bilim de dur, hangi bilimsel
Cevap sahibi1 yılErkek kavvamdır, bunu unutmayın.
Cevap sahibi1 yılBir soyun kökü bile erkekten gelir, ilk insan da erkektir.
Cevap sahibi1 yılAncak siz kadın zihniyeti biraz kompleks duygu sahibi olduğu için bunları anlamak istememeniz normal.
- 1 yıl
@mayisgly haklisinnn♥️🙏
1 yılİkisinin de hakkı fakat kadının daha çok hakkı var bence çünkü 9 ay o çekiyor ağrıyı
00 YorumlaDerde bak nasıl insanlar bunlar isim koyma muhabbeti yüzünden ev mı terk edilir?
10 Yorumla
1 yılerkeğe baba, kıza anne karar vermeli diye düşünüyorum. ama tabii ki ortak karar olsa da güzel olur
10 YorumlaHayır.. Benim babam ne güne duruyor o zaman..
11 Yorumla
Soran1 yılDemi kadın da o şekilde düşünür.
- Devamını Gör (75)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat