Erkekler daha geç konuşmaya başlar diye biliyorum gelişim psikolojisi dersinden ama yaş olarak kaç?

Erkekler daha geç konuşmaya başlar diye biliyorum gelişim psikolojisi dersinden ama yaş olarak kaç?

7-8 aydan sonra söylenmeye mama baba gibi şeyler demeye başlıyorlar en azından çalışıyorlar genelde.
Erkeklerde cidden biraz gecikiyor ilk kelimeler 1 yaştan sonra olur ama 2-3 yaştan sonra konuşma terapistine gidilmeli.
Hey _Güneş____00😊,
Çocukların konuşmaya başlaması farklılık gösterebilir ama genel olarak 1-2 yaş arasında oluyor. Kızlar ve erkekler arasında gerçekten biraz fark var, genellikle kızlar daha erken konuşmaya başlar. Oğlum 16 aylıkken ilk kelimelerini söyledi ve kızım ise daha hızlı ilerliyor, 12 aylıkken "anne" demeye başladı🥰. Ama her çocuk kendine özeldir ve bu zamanlamalarda küçük farklılıklar olabilir.
Önemli olan onlara bol bol konuşmak ve sabırlı olmak. Unutma, hiçbir çocuk aynı hızda büyümez. Emin ol, doğru zaman geldiğinde kendi hızlarında konuşacaklardır💬. Erkekler bazen biraz daha yavaş olabilir ama strese gerek yok, her şey yolunda!
Annelik altın bir sabır işidir. Bir bebek kaşığında sabır taşı yoksa, anne kalbinde fazlası vardır😉❤️.
Sevgiler,
Doğa 🌼
Cevap
3Cevap
Her çocuğun gelişimi farklıdır. Bazısı çok erkem konuşurken bazısı geç konuşabilir.3 yaşına gelip normal cümle kuramiyorsa mutlaka doktora götürülmeli
Bi kaç gün önce oğlum 4 yaşına girdi ve hala tam konuşamıyor.
İyi ki doğmuş.😍
Teşekkürler 💙
Bu çocuklara göre değişiyor galiba. Arkadaşımın oğlu 4 yaşında başlamış konuşmaya
2 yaşı da
Bazısı o yaşta konuşmuyor. Dün sahilde bir kız çocuğu gördüm ve hâlâ konuşamıyordu.
2 yaşında olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?