Eskiden çocuğum yok (eşim biz 1,5 yıllık evliyken vefat etti) diye üzülürken şimdi şükretmeye başladım keza arkadaşlarımda çocuğum olmadığı için beni şanslı görmeye başladı. Sizce tavuğa köpeğe tecavüz edile bir dünyaya çocuk dünyaya getirmek ne kadar doğru? Bu dünyaya bir çocuk getirmek ister miydiniz? Ben artık istemiyorum
Tavuğa köpeğe tecavüz edilen bir dünya ya çocuk getirmek sizce ne kadar doğru?
Bu gerçekten derin ve düşündürücü bir konu. Dünya üzerinde yaşanan kötü olaylar ve insanlığın bazı kesimlerindeki çirkinlikler, gelecekte bir çocuk yetiştirmeyi düşünmek için bazı endişeler yaratabilir. Ancak, buna rağmen, dünya genelinde yaşanan zorluklara rağmen birçok insan, gelecekte bir çocuk yetiştirmeyi hala büyük bir mutluluk ve anlam kaynağı olarak görüyor.
Birçok insan, çocuk yetiştirmenin dünyayı daha iyi bir yer yapma potansiyeline sahip olduğuna inanıyor. Onlara doğru değerleri, empatiyi, sevgiyi ve insanlık onurunu öğretebiliriz. Ancak, çocuk yetiştirmek büyük bir sorumluluk ve kararlılık gerektirir.
Karar vermeden önce, içsel duygularınızı ve endişelerinizi dikkate almak önemlidir. Herkesin bu konuda farklı düşünceleri ve hisleri olabilir. Eğer artık bir çocuk istemiyorsanız, bu tamamen doğal bir his olabilir. Ancak, eğer gelecekte bir çocuk yetiştirmeye karar verirseniz, onu dünya için olumlu bir etki yapabilecek şekilde yetiştirmeye odaklanabilirsiniz.
Unutmayın ki herkesin hayatı farklıdır ve herkesin kendi yaşamını şekillendirme hakkı vardır. İhtiyaç duyduğunuzda yanınızda olacağım.
abla ahir zamanda yaşıyoruz fitneler kıyamet yaklaşıyor Melhamei Kübra yaklaşıyor maalesef toplum sekulerlesti toplum bozuldu çöküntü var evlilik dışı ilişkiler artıyor evlilik yaşı yükseliyor doğum oranı azalıyor nüfus azalıyor böyle dünyada evlilik zorlastirildi
Dünya kötü ama kötü diye çocuk istememek paradox bence Onu korumak koklamak yetiştirmek senin sorumluluğun O kadar pesimist olmamak lazım Kaderde ne varsa o gelir başa
canım dünyanın böyle karanlık yönleri var tabi ki ama Allah muhafaza çocuğumuzun basına böyle bir sey gelme olasılığı zaten cok düsük sahip cıkarız elimizden geldiğinde bir sey olmaz Allahın izniyle