Kızım bize karşı içine kapanmaya başladı, ne yapmalıyım?

Merhaba, 42 yaşındayım. Evliyim ve 16 yaşında bir kızım var. Benim sorunum kızımla ilgili. 3,5 yıl oldu, kızımı buraya taşındığımızdan beri eskisi kadar mutlu ve sevinçli göremiyorum. İçine kapanık, öğretmenleri dikkati dağınık ve ders dinlemiyor dediler. Akademik başarısı düşük. Hep eskiden yaşadığımız yeri düşünüyor ve arkadaşlarını özlüyor. Psikolojik destek aldırdım, arkadaşlar edindirdim, ilgisi olan kurslara gönderdim ama değişmiyor. Birkaç kez oraya dönmek istediğini söyledi. Her seferinde böyle bir şeyin olmayacağını, orayı bırakıp buraya odaklanmasını, eski arkadaşlarının da büyüyüp değiştiklerini ve orada kalsaydık onlarla da başka sorunlarının olacağını anlattım. Artık benimle de konuşmamaya başladı. Şimdilerde "Neden dikkatin dağınık? Ne düşünüyorsun? Orayı mı özlüyorsun?" diye sorduğumda, "Ne düşündüğümü hatırlamıyorum, bilmiyorum, orayı da özlemiyorum." diyerek üstünü kapatıyor. Hiç kafasını buradaki hayatına vermiyor. Önceden sorunlarını benimle konuşurdu, artık anlatmıyor. Ne yapmalıyım?

Kızım bize karşı içine kapanmaya başladı, ne yapmalıyım?