+1 yılÇok daha basit bir yolu var öncelikle seviyorsam evlenirim ve ona asla bunu hissettirmem gönlünü hoş tutarım ne diyor mealde mazlumun göz yaşı gözünden ayrılmadan duası bana ulaşır çok riskli bir durum aslında neyse çözümün ise şu benim kanından olmak zorunda değil küçükbir çocuğu sosyal hizmetlerden alırız artık bizim çocuğumuz olur bazen düşünüyorum bir çocuk nekadar sevilebilir diye önümde çok güzel bir örnek var uyurken derin uyurum bu sebeple ani ve yüksek seslerde acayip korkarım annemde beni korkutmamak için yavaşça saçlarımı severek uyandırır uyandığımı anladığında sessizce seslenir 2.5 yaşında beni yurttan aldılar hiç öyle hissettirmediler ortam çok kötü orada büyük sorunlar oluyor belki bir çocuğun hayatını değiştirebilirim hem evime bereket getirir evimden yetim duası yükselir bana en başta Allah dede diye öğrettiler bende ona anlatmaya başladım kötü bir yerden aldılar beni onlar iyi insanlar derdim her gece ve her gündüz sonradan dua etmeyi öğrendim her duamda onlarada dua ederim
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlarda annelik duygusu güçlü olup kesin düşünmezler. Zaten kadınlar, sevmediği ama maddi durumu iyi olan beta erkekle sadece çocuk için evlenir ve bu çocuğa bakabilmek için de erkeğe büyük zarar ettirip boşar. Zira erkeği, sevmediğinden katlanamaz. Amacı çocuğa iyi gelecek sağlayabilecek, saf ezik ama maddi durumu iyi birini bulmak. Serseri alfalar, çocuğun bakımına karışmaz sonuçta..
Cem Yılmaz eşi, en güncel örnek olmakta. 10.000 dolar nafaka ödüyor ya Cem Yılmaz... Kadınların 30 yaş sonrası stratejisi, sevdiği erkek bulamıyorsa aynen böyledir. Ama erkekler 35 yaşdan sonra, en fazla bir çocuk muhakkak ister ama sevdiği kadından ister. Çocuğa, bir ailede içinde bakabilecekse ister. Bu durumda taşıyıcılık annelik durumunu, hiç bir kadın kabul etmeyeceğinden (kendi çocuğu olmuyor sonuçta ) ve kadından böyle bir şey beklemek yanlış olacağından; kısır bir kadınla evlenmem. Evlenmeden önce, Jinekoloji kesin kararı veriyor. Erkeklerde tespit etmek zor olup gürültülü hastane ortamında 31 çekmeni istiyorlar ama erkeklerde de tespiti mümkün.
01 Yorumla
Soran+1 yılYok Bee herkes aynı degil
+1 yılHiçbir sorunu olmadığını düşünen birinin de evlilik sonrası çocuğu olmayabilir. Yani bunu önceden bilmek sizin evlilik kararınızı değiştiyorsa evlilikten sonra öğrenmenin de evliliği bitirmesi lazım bu mantıkla. İnsanın elinde olmayan bir sebep. Bu yüzden beni etkilemez.
10 Yorumla
+1 yılDoğum hızı 1.5 seviyesine indiğine göre ülke şartları zaten çocuk için müsait değil demektir. Geç evlenirsem zaten benden çocuk istemesin diye çocuklu dul bir adam olmasını daha doğru buluyordum. Kısır ve bekar olursa o da olur.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Doğa. Burada, KızlarSoruyor'da annelik ve ebeveynlik tecrübelerimi paylaşmak için buradayım. 😊
Bu tür bir durum gerçekten insanı düşünmeye iter ve çok kişisel bir karar. Evlilik sevgi, saygı ve anlayış üzerine kurulmalı. Eğer birini gerçekten seviyorsan ve hayatını o kişiyle paylaşmak istiyorsan, kısırlık engel olmamalı. Bugünlerde tıbbi olarak birçok alternatif var; tüp bebek, evlat edinme gibi seçenekler mevcut. 🌸
Önemli olan, bu konu hakkında açık ve dürüst bir şekilde konuşmanız ve birlikte bir yol haritası çizmeniz. İlişkinizin temelinde sevgi ve anlayış varsa, tüm zorlukların üstesinden gelebilirsiniz.
Sonuçta, çocuklar aşkı büyüten harika çiçeklerdir, ama bahçenin güzelliği sadece onlarla sınırlı değil! 🌹10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılOlsun benimde olmuyor sorun değil
10 Yorumla
+1 yılBen evliliğe sıcak bakmıyorum. Diyelim ki sıcak baktım benim için önemli olan kısır olması veya başka bir sorunu olması değil. Bana bağlı olmasını, sadakatli olmasını isterdim. Yine de evlilik orucuna devam. Kusur araya araya insan sevdiği birini bulamaz.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbim geçen sene evlendi eşi 16 yasindayken doktora gidiyor pcos tedavisine başlıyorlar doktor açık açık diyor senin çocuğun olmaz olmayacak ! Diye. Abimle eşi severek evlendiler eşi bu durumu nişanlı iken falan söylemiş ama ayrılmalıdır evlendiler şimdi ise 20 gunluk bebekleri var...
41 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKısırlık konusunun sorun olmaktan çıktığının bilincinde değilsiniz zannımca. Bir çok alternatif tedavi yöntemi var lenfosit aşıları, ardışık emriyo transferleri, endometrial yapay rahim yöntemleri gibi gibi daha bir çok yöntem var. Kısırlık konusunun artık evlenmeye engel teşkil ettiğini sanmıyorum. Her şey gün geçtikçe gelişiyor tedavisi bulunuyor bunların sorun edilmemesi gerekmekte olduğunun kanısındayım.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet bir çok yöntem var ama yıpratıcı süreçler muhtemelen
+1 yılkısır olması önemli değil kesinlikle o bana ben ona çok aşıksak net evlenirdim evet çocuğumuzun olmaması sadece beni değil elbette canım eşimide üzer ama nikah masasında çoğu kişi yalandan yemin eder bense o yemine hayatım pahasına sadık kalabilirim
10 Yorumla
+1 yılHerkes farklı açılardan bakmış ama sevmişsem evlenirim ve aldatmam da. Elinde olan bir durum da değil bu ve muhtemelen evlenene kadar da bilmiyordur. Varsın çocuğumuz olmasın yeter ki mutlu olalım
21 Yorumla- +1 yıl
Tebrix
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirim demek bile sinir ediyor beni bu sağlık konularında. Hangimizin garanti belgesi var ki birini böylesi bi konuda isteyip istememe hakkına sahibiz? 🤔 Sağlıklı insanların dahi hiçbir sorunu yokken olmayabiliyor, kim veriyor bunun garantisini
00 Yorumla
+1 yılCocuk yapmayi bencil hatta sadist bir davranis olarak görüyorum. Birlikte olacağım kadının kısır olması benim icin asla problem olmazdı.
10 Yorumla
+1 yılevlenirim, çocuk düşünmüyorum. ilerde çok anne olmak istersemde kimsesiz bir çocuğu evlat edinirim. dünyada bu kadar çok kimsesiz çocuk varken yeni bir çocuk yapmak çok bencilce geliyor.
14 Yorumla- +1 yıl
Bence kendi kanından kendi parcandan olması cok daha önemli ama saygı duyarım fikrine
- +1 yıl
anne/babalık kanla değil canla, sevgiyle olur bana göre o yüzden illaha benden çıkmasına gerek yok. her türlü sevip benimserim çocuğumu. 🥺
- +1 yıl
bende senin fikrine saygı duyarım tabii.
- +1 yıl
Evet baskasının cocuguna cok iyi bakarım ama asla kendi oglum gibi davranamam bence farkı anlamalısın anne babalık kanla olmaz haklısın ama kan bunu dahada güclendirir
+1 yılçocuk düşünmeyen biri onunla evlenebilir diğer türlü çok sabırlı ve eger maneviyatınız inancınınz veya iyi niyetiniz güçlüyse olabilir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgili olmak çok güzel olur sürekli içime bosalan bir erkek harika olur
716 Yorumla- +1 yıl
Offf
Cevap sahibi+1 yıl@Metehn01 çok güzel oluyor :)
- +1 yıl
Evet çok güzel oluyor içine fışkırırken hissediyordu kadının birisi uzun süre görüşmüştük çok zevk aldığını söylüyordu
- +1 yıl
@KAYA93 eğer gerçekten erkek seviyorsa sonuna kadar Müslüm baba bile sevdigi kadın için aşkı seçti çocuk sahibi olamayan kadın ile evlendi
- +1 yıl
@KAYA93 bu dünyaya çocuk getirmek istemezdim eskisi gibi değil o kadar çocuk sahibi olanlar var boşanıyorlar çocuğu birbirlerine atmaya çalışıyorlar yeniden evlenmek için o çocuğu da hiç düşünmüyorlar
Cevap sahibi+1 yıl@KAYA93 seks olarak çok güzel oluyo deneyimim oldu
- +1 yıl
Nasıl yani deneyimim oldu derken icne mi geldi
Cevap sahibi+1 yıl@KAYA93 meni gelmeyen biriydi ondan çok güzel geliyodu
Cevap sahibi+1 yıl@Kayserili3884 ben sevgili olarak kastettim sadece asari güzel
Cevap sahibi+1 yıl@KAYA93 nasıl yani
Evliliğin tek amacı zaten çocuk yapmaktır? Eğer çok aşıksam onunla evlenirim fakat çocuğum olması içinde ikinci bir kadında olacak (kuma) eğer kabul ederse olur
00 Yorumlaşu an nişanlımın böyle bir problemi olduğunu bilsem dahi evlenirim. Onu bu konuda eksik hissettirmemek için elimden geleni yaparım.
10 Yorumla
+1 yılBize düşen ibrahim gibi sabretmek ise o kişiye kötü bir şey hissettirmem
20 Yorumla
+1 yılEvlenirim çocuk sevmiyorum zaten olmazsa olma değil benim açımdan.
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılBen zaten çocuk istemiyorum o yüzden seve seve evlenirdim
20 Yorumla
+1 yılEvlenince ortaya çıkarsa kadere razı olurum da ciddi bir ilişki içerisine girmeden söylenmesi gerek bencede yani kim önden test yaptırır ki bunun için
00 Yorumla
+1 yılBenim cocuğum var. yaş kücükken ne düşünürdüm bilmiyorum ama sanirim evlenmezdim.. su aklimla evlenirim.
00 YorumlaKısırla niye evlenim ya nimetle evlilik olur mu ki hiç? Caiz değildir hem dinende
012 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılYaaa ahahjsjja
+1 yılSeviyorsam ve evlat edinemeye ılımlı bakıyorsa evlenirim. Ilımlı bakmıyorsa da evlenirim seviyorsam ama içimde kalır.
00 Yorumla
+1 yılSevgi herşeyden önce gelir, günümüzde tıp ilerledi artık, hiç olmadı yetimhaneden bir evlat edinilebilir sevginin aşamayacağı zorluk yoktur.
00 YorumlaHayatın ne getireceğini bilemezsin ki evet evlenirdim
10 Yorumla
+1 yılBu soruyu 15 yıl öncesinde bana sorsaydın asla derdim ama şimdi sorduğun için olabilir diyorum
10 YorumlaSeviyorsam evlenirdim zaten dünyaya çocuk getirmeye pek sıcak bakmıyorum
10 YorumlaKimse bilerek evlenmezdi ama süpriz olursa yapacak bir şey yok kader der geçerdik
10 YorumlaÇocuk şart değil karşımdakini çok seviyorsam evlenirdim
10 YorumlaTabi ki evlenirim herkeste olabilecek bir şey bu belki evlendikten sonra bile çıkabilecek bir şey
10 YorumlaO kişiyi seviyorsam hayatımı geçireceğim kişiyse önemli olmaz
00 Yorumlahayır
evliliğin amacı hem sağlıklı cinsellik hem sağlıklı üremektir.00 Yorumla
+1 yılEvlenmeyi dusundugum birinin kisir olmasi benim icin engel olmazdi.
00 Yorumla
+1 yılSeviyorsam Elhamdülillahi âlâ külli hâl deyip razı olurdum. Hayırlısı buymuş demek
00 YorumlaSeversem hiçbir şey önemli değildir evlatlık ediniriz
00 YorumlaGerçeği konuşursak ben bebek isteyen biriyim ve evlenmem.
00 YorumlaGerçekten seviyorsam canım takıntılarım yok evlenirim
00 Yorumla
+1 yılEvlenirim. İnsanların sağlık sorunları onların ellərində olan bir şey değildir.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 875 cevap paylaştı. Seviyorsak olabilir ama her insan neslinin devamını ister
00 YorumlaEvet. Çocuk kolay iş. Başkasından da yapılabilir veya evlat edinilebilir.
00 Yorumla
+1 yılTabiki de hayır. O zaman evliliğin ne anlamı var. Evlilik çocuk için yapılır
00 Yorumlaçocuk istemiyorsan / istemeyeceksen olur
aksi halde olmaz beklentiye girersin00 YorumlaBu zor bir soru ama dünyada her şey var evlenirdim galiba
00 YorumlaEvet çocuk olmasın köpek alırız kedi alırız neolcak çoçuk bakımıda zor rahat rahat sevişiriz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşime gelir güzel sevişsin cinsellik güzelse bu sorun değil.. daha iyi
31 Yorumla- +1 yıl
Bol bol içine boşalır, hamile kalmazsın yinede.. ya da boşalamaz. Saatlerce. Sen yeter diyene kadar yapar? Hangisini tercih edersin bu ikisinden?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim kısır bir kızla ilişkim oldu benim. Evlilik hayalleri kurarken hep konuyu kapatıyordu meğer bu yüzdenmiş. O yüzden cinsel odaklı bir ilişkiydi.
011 Yorumla- +1 yıl
Ne oldu peki sonra?
Cevap sahibi+1 yılKız sıkıldı biraz da kötü hissetmeye başladı bitti sonra
- +1 yıl
Belki sana karsi mahcup hissediyordu kendini baba olmak istedigini bildigi icin birakti seni
Cevap sahibi+1 yılBenim için bir problem yoktu aslında çünkü ona hep söyledim evleniriz evlat ediniriz diyordum ama kız yavaş yavaş çekti kendini ayrılırken de çok ağladı
- +1 yıl
Simdi boyle diyorsun ama peki ya sonra gercektende hala evlat edinmek isteyevek miydin evlat edinmek isteyipte edinemeyen bi suru insan var onlardan biri olsaydiniz peki
Cevap sahibi+1 yılHukuken bir engel yoksa edinirdim sonuçta her isteyene vermiyorlardır, eğer şartları karışılıyorsam, engel yoksa edinirdim. Edinemiyorsam da problem olmazdı ne yapalım sağlık olsun o pes etme yolunu seçti.
- +1 yıl
O kiza ne oldu acaba
Cevap sahibi+1 yılEn son onu başkasıyla görmüştüm daha da görmedim
Cevap sahibi+1 yılCiddi ilişki istemediğini söylüyordu. Takılmak istiyor daha çok
- +1 yıl
Yazik ya uzuldum kiza yani kisir olmasina
Cevap sahibi+1 yılEvet üzücü
+1 yılSeven insan o detaylara takılmaz bence tabikide kişi anne baba olmak ister ama karşıdaki insanın elinde olan bir durum değil bu Allah vermiş ne yapsın kimseyle evlenmesin mi ben evlenirdim
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 796 cevap paylaştı. Evlenirim ama başka kadınlar ile de ilişki yaşarım bunu kabul edecek
06 Yorumla- +1 yıl
Tamam da hamile kalamayan sen değilsin ki ilişki ne alaka
- +1 yıl
@adımsevimli eşim kısır kusurlu mu evet buna ceza olarak başka kadınlar ile ilişkime sesini çıkarmayacak susacak
- +1 yıl
Allah seni ıslah etsin inşallah biriyle evlenemezsem bu kafayla
- +1 yıl
@adımsevimli evlilik düşünmüyorum zaten vur geç bas tekmeyi yapıyorum
Türk kadınları ile evlenilmez - +1 yıl
Ok
- +1 yıl
Hersey çocuk yapmak değil evlenirdim yeterki sevgi olsun evlatlikta alınır çocuklar herzaman özeldir kabından olmasına gerek yok
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvleneceğim erkekte aradığım ilk kriter kısır olması.. aksi halde düşünemiyorum
00 Yorumla
+1 yılbuna o zaman daha flört etmeden çiftlerin test yaptırıp öğrenlemeri lazım eğer bu bir sorun ise hiç başlamasınlar. ya da bunu yapmadılar ve olmuyorsa çözümler üretsinler
00 Yorumla
+1 yılSevdiğim kısır olduğunu söylese yemin ederim ona rağmen evlenirim hatta kaza geçirse yürüyemese allah korusun konuşamasa bile onunla evlenirim çok aşığım çünkü
01 Yorumla- +1 yıl
Vay be
Bu dediğin tamamen aşk ile gönül bağı ile alakalı bir durum eğer bu dediklerim yok ise zamanla ayrılmak işin bahane arayacaksın her çocuklu genç aile gördüğünde piskolojik olarak düşersin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok seviyorsam evlenirim de. Üvey evlat edinirim en kötü
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekler kabul etmez bence çoğu çocuk için evleniyor kadın da evlenmez o da aynı şekilde.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet en sevidgim sey olurdu surekli rahat rahat seks yapar bosalirdim
00 YorumlaBen zaten çocuk düşünmüyorum karşımdaki insan bunu gurur meselesi yapmamışsa evlenirim bazılarına göre bu errrkeklik ya
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCvplarda kizlar zaten çocuk istemiyor evleniyor (daha iyi diolar)
Erkekler çocuk istiyor ve evleniyor (seviyosa)
Kizlar iyice yoldan çıkmış00 YorumlaŞimdi büyük konuşmak istemiyorum ama hayır evlenmezdim
20 YorumlaAskim çok seviyorsan ve iyi biri olduğuna inanıyorsan evlenirsin evlat edinir siniz yine aynı şeye çıkar yani
00 Yorumla
+1 yılKalbi kısır olmasın evlatlık alırız ne var bunda bende de zaten polikistik over var belki benimde çocuğum olmayacak doğal yollar ne malum
00 Yorumla
+1 yılEvlenilebilir kaderde bu olacaksa önüne geçilemez ama bu durum her ne kadar zor olsa da sevgiyi öldürmek içinde değmez. Evlenebilirim.
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce bilgim olursa evlenmem evlendikten sonra olursa böyle bir şey evliliği mi devam ettirirdim
00 Yorumla- Devamını Gör (136)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat