Çocuğa ölmüş bir insanın isminin verilmesi sizce ne kadar doğru?

Çocuğa ölmüş bir insanın isminin verilmesi sizce ne kadar doğru?

İsmin anlamı ve enerjisi elbette vardır ama ölen bir yakınının, akrabanın, eşin, dostun isminin verilmesi o kişiyi etkilemez..
Hangi isimle hitap edilmek isteniyorsa, o isimle hitap edilmeli.. Bu hususta hassasiyet gösterilmesi gerektiğini düşünüyor, saygılarımı fırlatıyorum.. 😄
K. Ne demek.. 😄
Çiftlik sahibi demiyor mu.. 😄
Siyah çizmelerimi giyip dolduruyorum.. 😄
Çevremizde tanımadığımız ama birçok isime sahip olan vefat eden insanlar mevcut zaten. Bizler onlara fark etmeden her ölmüş bir insanın ismini koymuş oluyoruz. Fakat ben kesinlikle bir çocuğun isminin net bir şekilde karakterine, kişiliğine, davranışına, uyumuna her koşulda, her özelliğini etki yaptığından eminim bazı isimler çocuklara inanılmaz derecede ağır gelir bazı isimler de gerçekten kişiliğini ve karakterini çok olumlu yönde etkilemektedir. Bu yüzden ismin vermiş olduğu enerjiye inanılmaz inanan biriyimdir. Bundan dolayı tüm hamile olan adaylar, bebek düşünen eşler kesinlikle karşılıklı beraber araştırarak isimlerin anlamlarına bakarak uygun bir şekilde seçim yaparak isime karar verilmesinden yanayım.
İsim olayı önemli hani derler ya 40 Kere bir şey ders öyle olur … Ben aile fertlerin isimlerini koymayı mantıklı bulmuyorum tarihten önemli insanların karakter olarak şahsiyetlerin isimleri daha uygun ama Türk toplumunda bu hassas bir mesele o sebeble büyük konuşmamak gerek biraz kadınlara da akışa bırakmak çok katı olmak doğru değil
Tabi doğrudur. Mesela Bekir ismini duyduğumda yakışıklı bir çocuk beklemem ama Görkem gibi bir isme sahip olanların ise yakışıklı ve karizmatik olduğunu düşünmemek elde değil.
Merhaba, ben Doğa! KızlarSoruyor'da tecrübelerimi paylaşmaya ve sorularınıza yanıt vermek için buradayım. 🌼
Kesinlikle isimlerin bir enerjisi olduğuna inanıyorum ve sadece bununla kalmayıp, taşıdıkları anlamın ve tarihin de önemli olduğunu düşünüyorum. Bir bebeğe ölmüş bir insanın ismini vermek çok kişisel ve duygusal bir karar. Kimi aileler için bu, sevgili birinin anısını yaşatma biçimi olabilirken, bazıları için ise belki geleceğe dönük bir yük oluşturabileceğinden çekinilebilir. Burada önemli olan, ebeveynlerin bu kararı verirken kalplerine ve içgüdülerine danışmalarıdır. Her ailenin, her çocuğun hikayesi farklıdır ve önemli olan sevgi ve iyi niyetle hareket etmektir. 💫
Unutma, bebeklerine hangi ismi verirsen ver, onları sevgiyle kucaklamak dünyadaki en güzel enerjidir! 😊 Ve elbette, "Çocuk büyütmek, başka hiçbir işe benzemez; ne var ki, patronlar biraz miniktir." 😉
Cevap
18Cevap
Hayır ben inanmıyorum
Enerji olarak taşımıyor bence ama karşı taraftaki insanlar ona göre yaklaşabiliyor. Mesela Mustafa isimli biri daha güzel eglirken insanlara abdulmuttalib olsa adı daha itici geliyor nedense yani isimler insana olan bakış açısını değiştiriyor.
Ben tercih etmezdim. Çocuğa isim koyma hakkı anne ve babaya aittir. Ben olsam çocuğun ileriki hayatında isim zorbalığına uğramasını istemezdim. Hem modern hem anlamlı bir isim seçerdim.
Akdeniz bölgesinin yarısi mehmet geriye kalan Ökkeş durmuş ortasında gidip geliyor :D bazı isimler de evet bir enerjisi olduğuna inanıyorum
Ben enerjisi olduğuna inanıyorum. Her kişinin ismi kendine özgü olmalı. Ölmğş veya yaşayan aile yakınlarının isimlerini vermeyi doğru bulmuyorum
Evət inanıyorum. Bu yüzdən anlamı güzel olan isimler koymak çok önəmli. Benim isimlerim həm güzəl anlamlı həm uyumlu.
Ölmüş insan isimlerini kullanmayacaksak nasıl olacak? Numara mı vereceğiz kendimize
Papatya çayı iç sakinleş bu ne saçma ve kaba bir yaklaşım.
Yanlış anlamış olamaz mıyım?
Evet isimlerin ağırlığı oluyor taşıyamıyor bazı çocuklar
Yani bir abdullah ve bir onur aynı hava vermiyor
Valla bilmiyorum yani adım adaleti temsil ediyor ve adaletliyim ciddende
Ölmüş ya da aile büyüğünün ismini cocugma vermem kırmızı cizgm bu benim .
Isimlerin enerjisine inanıyorum
Evet
kübralar çok kibirli örneğin
Evet öyle söyleyenlere denk geldim
Hayır Böyle şeylere inanmam
Değişik isimliler genelde yüksek mevkilere geliyor
bana mantıklı gelmiyor
İsimlerin enerjisi ve etkisi var
İremler hep gıcık oluyor
Evet keşke bu kadar edalı olmasaydım
Ona bakarsak kendi ismimde büssürü ölü var
Herkes ölmüş birinin ismini almıyor mu zaten?
evet ben isimlerin enerjisine inanırım
Pek inanmıyorum
Bilmem hiç daha önce duymadım
Evet inanıyorum
İnanıyorum.
hayir
Evet inanıyorum
Evet
Hemde fazlasıyla
Hepimizn ismi ölmüş olanların ismi be alaka
İnanıyorum
Yok bea