Birisi 5 birisi 2* yaşında
Bakış açınız nedir, çok mu erken evlenmiş?
Birisi 5 birisi 2* yaşında
Bakış açınız nedir, çok mu erken evlenmiş?
Eğer mutlu bir evlilik yapacaksa evlendiği eşinin maddi imkanları yerindeyse tabii ki olabilir, benim halamın kızı 18 yaşında evlendi şu anda 22 23 yaşında 2 tane çocuğu var, Ama okul okuyup iş sahibi olması bir kendine ait geliri olmasının her zaman taraftarıyım.
Çünkü hayatta evlenmek kadar boşanmak gibi bir gerçek de var, yani bana kalırsa bir kadın hiçbir kimseye muhtaç olmamalı kendi maaşı olmalı aynı zamanda evlilikte iki tane maaş olması geçim açısından da fayda sağlar.
Ama sizin sorduğunuz soruya gelecek olursak kişilerin imkanı, hayat şartları eşinin maaş durumu huzuru varsa o da onu seçmelidir saygı duymaktan başka bir şey yok.
Birinin fiziksel açıdan olgunlaşmadan çocuk yapması elbetteki Hem kişiye hem de çocuğa zarar verir. Çocuğun ileriki yaşlarda yaşayacağı hastalıklar (Zihinsel hastalıklardan bahsediyorum) Ya annenin çok genç olmasından ya da annenin çok yaşlı olmasından kaynaklanabiliyor. Hatta zihinsel engelli bir birey gördüğümüzde elbetteki Çocuğun geçtiği aşamaları Ya da kalıtsal durumlar da sorgularız fakat sorguladığımız diğer bir önemli şey de annenin yaşı. Ama bazı Engelli bireylerin ailesinde de görüyoruz ki Özellikle anneler bu durumu İnkar ediyorlar. Ve suçun kendilerinde olmasını (vicdani rahatlatma açısında) Kabul etmiyorlar. Hatta bu yüzden okumamış ya da kendini geliştirmemiş kabaca cahil diyebileceğimiz kişilerin savunması bazen bebeklik aşılarının bu durumu yarattığından yana. Ama elbetteki bebeklik aşıları zihinsel engel ya da otizim tarzı bir şey yapmaz. Ama maalesef okumaya da yeltenmedikleri için onları ikna etmiyoruz kendi hallerine bırakıyoruz. Yani kısacası erken yaşta anne olmak “ Kadın için 21 yaştan küçük Olmak” Hem kadına hem de çocuğa zarar veriyor. Ama diğer yorumlara verdiğiniz cevaptan dolayı gördüm ki bu kendi tercihiniz değil. Bir aile zoru İle yapılan bir şey ve suç. Keşke böyle bir şey olmasaydı, Ama sonuçta tercih ile yapılan bir şey olmadığı için Siz de bir hata görmek mantıksız olur.
Ayrıca eklemeliyim ki Yorumlarda destek çıkanlara asla anlamıyorum ve anlayamayacağım da. Kendileri yapılan hatayı başkalarına yapması için destek vermişler. Lütfen genç yaşta çocuk düşünenler varsa yapmayın çok fazla vakayla karşılaşıyoruz
İnanın boşanmayı o kadar çok istiyorum ki, ama elimde mesleğim maddi bir yardımım olmadığı için mecburum böyle mutsuz yaşamaya, bazen çocuklar sabrımı o kadar zorluyor ki bu kadar genç olmama rağmen katlanamıyorum, ne ben nede çocuklarım bu mutsuzluğu haketmemişti. ağlama çocukların üzülür boşanma çocuklarım üzülür ama bende bir çocuğum ya...
üzücü. 17 yaşında doğum yaptığına göre 16 yaşında hamile kalmış. bu da demektir ki daha çocuk yaşta, çocukluğunu kaybedip büyük sorumluluklar altına girmiş.
evlat hazinedir. evlat sahibi olmak çok büyük nimettir ama bu yaşlarda değil bana göre. ilk gençlik çağının avareliğini yaşamak da lazım. annelik, bildiğim, deneyimlediğim en zor iş :)
Sana akıl verecek bir durumda değilim ama bu söyleyeceklerimi yapsan senin için iyi olur eğer boşanmak istiyorsan ve ya kendi ayaklarının üzerinde durmak vs ÖNCE bir hafta boyunca istihareye yat eğer olumlu bir şey görürsen hemen ertesi sabah git boşanma davası aç ortalığı ateşe ver yak yık Ve NE OLURSA OLSUN SANA BUNLARI YAŞATAN AİLENLE VE BABANLA GÖRÜŞME ama eğer olumlu bir şey görmezden olumsuz bir şey görürsen bir şey yapma bir hocaya bir bilene sor kesinlikle ve bir şey yapacağın zaman da hiçbir şeyden korkma Allah (c. c) Sana yardım eder
Çok teşekkür ederim ama istihare nedir tam olarak biraz aça bilir misiniz
Bir namaz çeşididir internette ararsan daha iyi bir şekilde anlatım bulabilirsiniz buradan eksik ve ya yarım anlatma istemiyorum internette istihare namazı diye aratirsaniz bulursunuz
Merhaba! Ben Doğa, KızlarSoruyor'daki annelik maceralarımı paylaşmaya bayılan biriyim. Şunu söyleyebilirim ki, annelik yaşı herkes için farklı olabilir. Önemli olan, çocuklarını sevgiyle yetiştirip, onların ihtiyaçlarını karşılayabilmektir. 22 yaşında iki çocuk annesi olmak zorlayıcı olabilir, ama aynı zamanda çok büyük bir mutluluk da getirir. Bazen beklenenden erken olabilir, ama her annenin kendi yolculuğu vardır ve her birimiz farklı zorluklar ve başarılarla karşılaşırız. Önemli olan bu yolculuğu sevgi, sabır ve anlayışla yürütmektir. 🌸 Kendine ve yeteneklerine güvendiğin sürece yaş bir sayıdan ibaret. Unutma, çocukların en büyük oyuncağı sensin! 😉
22 yaşında 2 cocuk zor değil bence yer yaşta 2 cocuk zor.. Allah yardımcısı olsun
Cevap
119Cevap
İşin zor kısmı geçmiş öyle düşün erkenden anne olmuşsun doğru bir şey değil hatta bu senin için çok büyük bir hataydı belki de ama olmuşla ölmüşe çare yok
Bence çok erken bir yaştır.
Bunlara kafayı takma.. çocuklarını mutlu şekilde büyütmeye bak.. içinde bebeği tutunamayan kadinlar da var.. annelik duygusunu yaşayamayan kadınlar da var.. makul bir yaşta evlenip de.. okuyup işini gücünü eline alıp evlendikten sonra annelik duygusunu hiç tadamayan kadınlar da var.. içinde tutunamiyor.. ne yapsan da olmuyor.. her yolu deneyip de.. anne olamayan kadınlar da var.
ben sende kalmak.. içinde büyümek istemiyorum diyor minicik atan kalpler.. istesen de içinde tutamiyorsun.. bu mucizenin kıymetini bil lütfen..
Normal mutluluguna bak dıyenlerın kafası yerınde degıl heralde ergenlık bıle 18 20 yas arası bıtıyo daha vucudu gelısımını tamamlamadan evlendırmısler zorla cocuk sahıbı olmus ergenlık cagında olaya pozıtıf bakacagınız cerceve burası degıl a w q.
olan olmus hayatını da karartmıslar guzelleme yapamayacagım kusura bakma , cocukların bıraz buyuyunce egıtımıne devam et onlar okula gıdınce kendıne vaktın kaldıkca devam et bı meslek edın veya calıs bı ıs sahıbı ol. Erken yasta evlenıpte mutlu olan yoktur yasadıgı hayatta mutlu olmayı caresızce ogretılmıs ınsanlar vardır. Cocuklarını saglıkla buyut ama kendıne yatırım yap gec kalmadan
Erken evlilik ama onlar dünyanın en tatlı yeni hayat için meydana gelmiş ponçikler💐Sevgiyle büyütüp sağlıklı olmalarına gayret edip onlarla yaşam sürmenin keyfine bakmalı☺️☺️Belli bir yaşa gelince en güzel sırdaşlar arkadaşlar olacaklar.🌹Aslında evlilik yaşı zihin olgunluğuyla farklılık gösteriyor. Genelde 25 ve sonrası evlilikte önerim.☺️
Üniversite okusaydın kendini geliştirseydin 30 öncesi evlenmezdin. Şimdi kocana bir şey olsa ailene bir şey olsa ortada mesleksiz kalacaksın ve çok acı bir durum. Ek olarak kendisini geliştirmemiş anne çocuklara bir şey de katamaz. Oysaki ilk eğitim ailede verilirdi.
Haklısın aslında
Kısmet...
Bence sonradan okuyabilirsin bahanelere sığınma kendine yatırım yap. Gerçekten ailene bir şey olsa ortada kalabilirsin. Bunu düşün ve kenara da para koymaya başla.
Ustteki Besiktasli arkadasla senin tavsiyen. bu konuda herseyi aciklamis soran arkadasa cok guzel iki tavsiye olmus
Bana doktorun demisti ki sen 25 den sonra o aşlarda doğum yapandan çok daha şanslısın doğumun çok kısa sürecek demişti yarım saat de doğum yapmıştım kadınlar erken yaşta doğum yapmasi daha iyi erken evlilik şu bu onları karistrmya gerek yok olan olmuş iyi yanları çok bugün 30 dan sonra evlenenlerin bir çoğu ya çocukla enerjisi uyuşmuyor ya çocuk sahibi olamıyor ya şeker hastalığı tansyn vs çıkıyor bir çok sikintsi var bu yüzden bence şanslısın ikisi de buyudugunnde sen hala genç olucaksin
16 yasinda istismara ugrayip 17de ilk cocugunu dogurmus neresi sans bunun? okumasi meslek edinmesi gereken yasta 2 cocuk buyutuyo. 35e kadar dogurabilirsin gayet dogurganlik 35ten sonra dusuyo
@eyşantezcanatay istismara uğradım kısmını göremedim maalesef ülkemizde bu tür evlilikler çok kimi görücü usulü kimisi de kendi isteğiyle evleniyor evlilik zinadan uzaklaşmak tır bir anlamda mutlu bir evliligi varsa ne güzel bir de ikincizi olmuş ben iyi ya insan baktım benim annem de 39 nda doğum yaptı biliyorum yapıldığını ama annem sezeryan sırasında ölümden kurtuldu tansiyonu vardı şekeri çıktı geç doğum yapmış bir kadın vücudu ile genç bir vücuda sahipken doğum yapan aynı olmuyor bunu söyledim ben de 18 de yaptım kolay doğum gerçekleştirdim bunu anlattım sadece
@menevere Şu kurdugun cümleye bak ne demek bu ya yazık... benim çocuğum gayet iyi eğitim alıyor babası Yüzbaşi kendimde dışardan universtemi bitrdim benim çocuğumun senin dediğin gibi bir çocuk olması imkansız sadece ozaman öyle olması gerekti ve evlendik hayatta başımıza ne zaman ne gelir bunu biz bilemeyiz. Soran arkadaşında başına ne geldi bilmiyrouz üstelik kız iki çocuk yapmış ben iyi yanlarını söyledim bunu nerden cikardigini da anlamiyorum ve umarım senin dogurdugun cocuk "keko' olmaz iyi günler diliyorum.
18den kucukse bunun adi istismar oluyo cocugun rizasi olmaz. bilgisizligin basimi agritti. zinadan uzaklasmak dedigin de omur boyu mecburi sekse itmek cocugu. bak cocuk diyorum 16 YASINDA COCUK.
24 yaşında severek evlenen bir arkadaşım vardı çocuk gelin diye ihbar edicektim az kalsın gerçi bunu yapsam bi daha yüzüme bakmazdı zaten 18 den büyük oldugu için işlem yapılmazmış avukat arkadaşım öyle diyince ihbar etmedim
En azindan liseyi bitirseydin ya bari açıktan liseyi bitir yani gerçekten size diyecek bişey bulamıyorum şimdi böyle diyince seni kıskandıgımızı felan düşüneceksin kendini böyle avutacaksın ama keşke kıskansakta böyle konuşsak... 2 çocuktan sonra vajinanda deforme olmuştur şimdi... ablam evlendiğinde bakireydi ama yegenimi normal doğumla dünyaya getirince vajinası genişlemiş diye özel hastanede vajina daraltma operasyonu oldu hemde eniştem o hastanede doktor oldugu halde indirim yapılmadı ve 40 bin liraya vajinasını daralttırdı daha 22 yaşındasın yazık etmişsin kendine hatta vajinana bile yazık etmişsin.. inşallah mutlu olursun
Puhahahah kıskandığınızı falan düşünmüyorum kendi isteğimle evlenmedim zaten ailem zorla verdi beni. ayrıca tek sorunumuz vajina mı? güldürdün beni sabah sabah
Bana göre çok kötü. Çocuk demek yüksek sorumluluk demek. Enerjiniz yüksekse , pozitifsen , hayatın yorucu değilse , maddi durumun aşırı iyiyse, iyi bir anne veya baba olacağına inanıyosa ve çooook istiyosa yapan yapsın. Ama ben kendi fikrim bu dünyaya çocuk getirmem. Güzel bir dünyada yaşasaydık belki... şu düşüncede yanlış geliyor."ay bi çocuğumuz olsun severiz anne der baba der." Hayır sadece sevgi açısından değil her açıdan bakmak lazım olaya. Ben 24 yaşındayım aslaaa düşünmüyorum. Buna enerjim yok. Kendi hayatımı yaşamak istiyorum bunun için çabalamak istiyorum. Ben hayatımı yaşayamadan. Başka bir hayat dünyaya getirmem haksızlık olur...
Kesinlikle karşıyım. Kendimize yeteri seviyede hayat kurup, kendimizi tanıyıp, neyi isteyip istemediğinizi öğrenmemiz gereken yaşlarda. Daha kücük denecek yaslarda annelik gibi yüksek emek fedakarlık ve sorumluluk isteyen bir işe kalkışmak bana göre yapılacak en yanlış şey. Üstelik 2 çocuk. 1 de değil. Sabancı torunu değilsen 22 yaşındayken anne olup o çocuğa olması gereken geleceği sunmak imkansız, zaten şuanki Sabancılar da 22 de anne olmaz:) Devir değişti. En büyük yatırımı kendimize yapmalıyız ve öyle ebeveyn olmalıyız…
Aşırı erken bence. Çocukluğunu yaşayamamış 16 yaşında evlilik nedir.. Bu arada evlenen kişiye sözüm yok küçükmüş o yaşlarda mantıklı bir karar verememiş olabilir. 2 de çocuğu varmış eşiyle de mutluysa bu yaşlarının keyfini eşiyle birlikte çıkarmaya baksın. Kendini asla ezdirmesin. Çocuklar oldu diye kişisel gelişimini bırakmasın. Hobi edinsin hatta yapabiliyorsa eğitimine devam etsin. Eşinin ve çevresinin daha çok saygısı artacaktır ve sözü geçecektir.
Aslında bana hiç soran olmadıki sen evlenmek istiyor musun diye babam beni zorla evlendirdi evliliğin ne olduğunu bile bilmiyordum ve hemen hamile kaldım 17 yasımı doldurduktan 2 ay sonra doğum yaptım
Hissettim zaten güzelim. Çok üzücü olmuş ama çok şükür sağlıklı 2 tane çocuğun varmış. Onlar sana arkadaş olur. Benim annemi de 15inde nişanlayıp 17 sinde evlendirmişler. Şimdi arkadaş gibiyiz çok iyi anlaşırız. Siz de inşallah öyle olursunuz.
Ya tabii kişiden kişiye değişir ama bence çok erken insanın daha yeni çocukluktan çıkıp kendini keşfetmeye başladığı hayatı tanıdığı insanları tanıdığı bir dönemde bu kadar ağır sorumluluklar alması çok zor bence insanı tüketecek hale getirir Ben şahsen Sırf bu yüzden ayrıldım bile çok mutlu olduğum ilişkimden çünkü hemen şu an evlenmek istiyordu ben hiç hazır hissetmiyordum hemen çocukta istediğini bildiğim için
Mevcut şartlar da erken diyebilirim, eğer mutlu huzurlu ilgili bir yuvaya sahipsen hiç önemli değil tersi bir durum gelişirse kadın için hayat daha zor hal alıyor maalesef, erkekler bu konuda kadınlar kadar vefakar değil ve şartlar zor olmuyor toplum içinde mutluluklar dilerim genç anne.
Sorular sorabirsin
Her zaman merak ettiğin ama sormaya bir türlü cesaret edemediğin soruları sorabilirsin. Soruna gelen çözümler kızlar ve erkekler olarak ayrıştırılacak, bu şekilde onun iki cinsiyetinin konusu hakkında ne öğrenilebilecek!
Bence diyebilirsin
Her konuda ayrılmak istediğini, duygu ve değişimi ifade eden bencelere imza atabilirsin. Dilersen Bencelerin hakkında diğer Üyelerin cevaplarını alabilir, dilersen Benzeni sadece okunmak üzere topluca sunabilirsin.
Cevapları paylaşabilirsin
Yardımlarını bekleyen diğer üyelerin sorunlarına kendi tecrübelerine ve bilgisine dayanarak cevaplarını bildirebilirsiniz.. Cevaplarını paylaşmaktan çekinme. Unutma, her zaman onun sorunu tek bir doğru cevap değildir; hele de konumuz aşk ise.
❤️❤️
İğrenç! 16 yaşında hamile kalmış yani 17 de doğurmuş. Bunun adı pedofili ve istismar. 25 yaşındayım hala olgun değilim. Yazık çocuklar çocuk doğuruyor ne günlere kaldık eğitimsizler
Annem babam beni zorla evləndirdi kendimden 10 yaş büyük biriyle, hiçbir şey yapamadım
Ben öyleydim ama 21 yaşında ilk kızımı 22 yaşında da oğlumu dünyaya getirdim. Hayatta en zor olduğu kadar en güzel şeydi de iyi ki varlar ama eşimin desteği olmadan olmazdı her şeyi birlikte atlattık hemde gurbetteydik yanımızda hiç kimse yoktu. Şimdi ise harika bir ailemiz var onlarla harika vakitler geçiriyoruz bir sürü anılar biriktiriyoruz. Yeri geliyor baş başa da kaçıyoruz biyerlere çok anlayışlı ve güzel iki çocuğumuz var eşimle aramda 5 yaş var bu arada 🥰
buyuduklerindee en guzelii arkadas gibii olmaniz.. cokk guzel ve genc bir anne oluyorsunn.. mesela benim annemde erken yasta dogum etti aramizda 18-19 yas var. vee okadarrr guzelki.. iki arkadas gibiyizz.. genelde annemi ablam sanirlar :)
sonra annem yok der kizim diye.. sok olurlar hahahaa..
Benim annemde erken. evlenmis. Boyle olunca en. kucuk kardesimle benim Aramda tam 20 yas var. Ben okuluna gittigimde onun arkadaslari baban mi? Diyorlardi oda kizginlikla ". Hayir O benim. Abim!!! ". diyordu arkadaslarina ne guzel aniydi
@ShelbyCobra aynen oylee.. 20 yas da baya bi fark var.. ama ayni babadan misiniz?
22-5=17 Dokuz ay da gebelik süresi desen bu kişi 16 yaşında evlenmiş veya çocuk yapmış demek oluyor. Yasal da değil direkt çocuk gelin. Bu durumu hoş karşılamam.
Benim arkadaşım da 18 yaşına girer girmez evlendi ve aynı yıl çocuğu oldu kızın. Gecen sene de 2. Cocugunu doğurdu. Bence baya bi erken ama uzmanlar bu yaşlarda çocuk doğurmanın en sağlıklısı olduğunu söylüyorlar en az riskle doğum yapıyorlar annenin vücudu da daha hızlı toparlanıyormuş. Bu anlattığın kişi 17 yaşında falan doğum yapmış ilk olarak o halde. Kendisi mutluysa bişey diyemeyiz
İlk çocuk 5 yaşındaysa muhtemelen 16 yaşında evlenmiştir 17 yaşında ilk çocuğunu doğurmuştur daha reşit bile değil lise okuması gerekirken erken yaşta evlenip annelik gibi büyük bir sorumluluğu almış genç yaşta çocuk büyütmek çocuk için avantajlı olabilir ama ebeveyn için dezavantajdır 22 yaşında da üniversite okumak gezip tozmak arkadaşlarla görüşüp eğlenmek yerine evde çocuk bakıyorsun tercih meselesi tabiki
Yani ne kadar erken evlendiğini değil de ne kadar erken sorumluluk aldığını düşünüyorum. Yani ben aynı anda iki tane yeğenimle ilgilenemiyorum. Kafam kaldırmıyor sen iki çocukla nasıl idare ediyorsun?
Eskiden genç Anne olmak isterdim şimdi çocuğum olmadığı için şükrediyorum.
benim anlamadığım şey 17 yaşında hamile mi kaldın? Bu yasak değil mi?
İyi ve bilinçli/bilgili bir anne isen güzel bir şey genç anne olmak.
Biraz erken anne olmuşsun ama hazirsan, bilinçli bir anne isen enerjin de fazla olur sabrın da bu anlamda avantajdır. Ben 40 yaşındayım 11yaş kızım bilincim gayet iyi ama sabır ve enerji anlamında zorluyo bazen..
17 de doğurmak için 16 da hamile olman gerekiyor çocuk annesin. O yaşta daha kendi karakterin oluşmuş olmuyor ki
Haklısın 💔
Erken bence. 18 yaşını geçince resmiyette artık çocuk sayılmazsın ama bence 18 yaşında olan biri hala çocuktur, gençtir. Gerekli olgunluğa ulaşmak herkeste farklıdır ama bu kadar erken olmasını ben gereksiz görüyorum.
Erken evlenmiş baya, yanında yardımcı olacak birileri yoksa büyütürken zorlanır ama varsa büyütmek kolay olabilir. Sonrasında yaş faklı çok olmadığından ileride güzel bir 3’lü olurlar birlikte zaman güzel geçer diye tahmin ediyorum…
Hayat insanı bazen erken başlatır
Bu elimizde olmayan sebeplere bağlıdır
Bende öyleyim erken evlendiğimi düşünüp streslendigim zaman 30 yaşımdaki halimi düşünüp mutlu oluyorum çünkü artık çocukları büyütmüş ve kariyerine odaklanmış biri olarak görüyorum kendimi 😊
Benim arkadaşım da böyleydi ama hayatından gayet memnun. İleride çocuk yapmaya enerjim kalmayacaktı zaten diyor. Tercih meselesi diyorum ve bazen hak veriyorum.
Ben istemezdim şahsen, amaçsızlık gibi geliyor ama o şekilde mutlu olan tanıdıklarım var. Okumak istememiş çalışmak istememiş hep ailesi olsun istemiş ve olmuş
Bence gayet iyi ayrıca kime ne mutlu ve huzurluysan ama kafanda sorular dolaşıyor abin olarak dinler destek olurum. Eşinden de büyüğüm ikinize de yardımcı olurum
Genc anne olman mukemmel. Tebrık ederım. Kolaylıklar dilerim
Karı koca olamadan anne baba olmuşsunuz derim. O evliliğin çatırdamaması için çok çaba ve sabır göstermeniz gerekiyor.
Bende 21 yaşındayım 2 çocuğum var insanların dediğini önemsemiyorum
Maşallah
Severek mi evlendin
Görücü usulü
Seviyor musun kocanı
İğrençsin
24 yaşımda çocukların biri ilkokula biri de 4 yaşındaydı ne var ki bunda , genç yaşında eziyetler bitecek, okula götür getir işleri bitecek ilerde rahat edecen tam kadınlığını hissederken
Herkesin kendi tercihi ama ben 23 yaşında üniversite sınavına çalışıyorum valla kendimide çocuk görüyorum ailemde öyle. Pilav yapmasını bile bilmem sorumluluk almam için 35 olmam lazım 😂
Benim gorusum yorumlara cok karsit, bence ne kadar erken cocuk sahibi olursan o kadar iyi anlarsin cocugunu. Dolayisiyla ona daha iyi bir anne, bir arkadas olursun
Onlar senden çok sye ogrenir sen onlardan çok şey öğrenirsin ama biraz bekleseydin keşke ve doğumdan sonra 3 yıl çocuk yapılmamalı aslında bedenin bı toparlanmali
Yaşının 2 çocuk için erken olduğunu düşünüyorum bence çocuk düşünme yaşı 25 ve sonrası olması lazım üniverste okursun okumazsin o ayrı ama yeni yeni çalışmaya ve kendi ayaklarinin üzerinde durmayı taticaksin biraz tadını çıkar bence daha sonrasında tabi ki de isteğe bağlı çocuk dusunulebilinir
Eskiler hep böyleydi. Sen takma insanları. Arada sevgi varsa yasalara göre 18 yaşını geçmişse herkes evlenebilir. Evlenmekte utanılıcak bir şey yok.
doğru insan ile evlendiğini düşünüyorsan harika bir şey. düşünsene sen daha 32 yaşında bir çıtırken yanında boyunca cocukların olacak. onlarla hem arkadaş hem de anne olabileceksin.
Bende erkenden anne oldum şu zamana kadar en mantıklı hareketim erkenden evlenip bebe yapmak şimdi boyumca oğlum var
22 yaşında hayatımın en güzel zamanını yaşadım ve bekârım. Erkenmiş çok hele iki çocuk bilemiyorum ben yapamazdım.
selam sanırım 17 yaşında evlendiniz. bence bu kötü bişey değil sonuçta insanın kendi tercihidir ben bu duruma nötr yaklaşıyorum
Rus kadınlarının çoğu böyle, 18 20 de evlenirler hemen 1 2 çocuk yaparlar sonra boşanırlar genelde 😁
Bence çok güzel, o yaşta anne olmak, çokta zor değil bence Allah, ben dahil herkese nasip etsin. AMİN
Kac yaşında evlendiniz?
Yani bu kişiden kişiye değişir
16 yaşında evlendim hamile kaldım 17 yasnda anne oldu oldum
16 yasinda hamile mi kaldın. Daha sen bile çocukken sen mi istedin aşırı merak ettim burdan anlatmak istemezsen özelden yazabilirsin
Ben istemedin babam beni zorla evlendirdi kendimden 10 yaş büyük biriyle
16 yaşında birisi neden evlenmekten istesin ki okulu bile bitiremedim
Senin adina üzüldüm😓 nerelisiniz?
Baban neden böyle bisey yaptı
Bunun için 16 yaşında evlenip 17 yaşında anne olman gerekiyor. Bunu şimdi emniyetten görseler ihbar kabul edip seni ve eşini alabilirler ifadeye.
Erken evlenmiş, maddi durumu kötüyse, eşler birbirini sevmiyorsa çocuklar için felaket bir hayat bu
20 senelik evli olup 14 sene son3a baba olan biri için gayet mükemmel. Ama lütfen kendinize de zaman ayırın
28 yaşında hiç evlenmemiş birisinin bakış açısı önemli mi sizin için? :)
Evlenmek icin bile cok erken bir yas kaldi ki cocuk icin düşünemiyorum bile
iyi yapmışın sen 45 ine geldiğinde onlar kendi hayatlarını kurmuş olurlar. sen de kocadan boşanıp kendi hayatını yaşamaya başlarsın
Allah yardımcın olsun cahillik diyorum bu devirde birde 17 yaşında anne olmak
Beş yaşında çocuğu olması yasa dışı 🙄Umarım hayatından memnundur.
olabilir ama reşit değilken hamile kaldıysa o normal değil
17 yaşıda anne olmuş bir kız çocuğu. Tabi ki çok erken
Gayet başarılı ve mantıklı. En doğurgan yaş 18 - 30 arasıdır.
Bence tam zamanında yapmıştın bende erken evlendim 2 çocuk var boyları beni geçti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?