1 saat önce verdim şu an 38,8 10 dkk öncede ilik duş aldirdim emzirip yatiriyorum. Daha ne yapmam lazim bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÇoraplarını çıkar, çok kalın giyinmemeli, şayet ateşi geçmiyor ve artıyorsa mutlaka doktora götürün, havale geçirir Allah korusun. Sakin olun, başında siz varsınız ama ateşi düşmüyor ve artıyorsa tüm yaptıklarınıza rağmen Devlet Hastanesinin Çocuk Hastalıkları Acil Bölümüne götürebilirsiniz, kolay kolay havale geçirmez yanında siz varsınız lakin dikkat edin, küçük yaşlarda ateşlenme olayını sık yaşıyor bebişler. Rabbim yavruya şifa versin.
02 Yorumla- +1 yıl
Yorumları okudum da şimdi lütfen hemen hastaneye götür yavrunu, ateş işi ihmale gelmez, hava da aydınlandı, gerekirse kendin götür, komşundan rica et, onunla git, arabasıyla götürebilir sizi, lütfen hemen şimdi acele et, sonucu da yaz, doktora gidince ateşi düşüyor, bak azalmamış, artmış bebişin ateşi, lütfen dikkat edin
- +1 yıl
Bu arada alarm kur, devamli ateşini ölç, bak ateş işi şakaya gelmez. Bu adamdan bir daha çocuk yapmamanı tavsiye ediyorum, ne kadar yorgun olursa olsun, ateş olayını hafife alamaz, düşmüyorsa acilen doktora götür, bir arkadaş ambulans çağır yazmış, gerekiyorsa ambulans çağır, bebişe şifalar diliyorum, lütfen dikkat ve sakin ol, hafife almayın ateş olayını.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYüksek bir ateş. Sebebi nedir bilmek lazım. Sebebini biliyorsan doktor bir teşhis koymuşsa ve doktor bir tedavi başlatmışsa ve bu ateş birkaç gün sürer demişse ve ne yapman gerekeceğini söylemişse ozaman sıkıntıya gerek. Ama anladığım kadarıyla bunların hiçbiri olmamış. Bu durumda yapman gereken doktora götürmektir burada soru açmak değil.
08 Yorumla
Soran+1 yılEşim hastaneye gitmeye gerek yok dedi vi ateş ölçer almasi için ezvaneyw bile zorla yolladim düşürücü ver dedi ve hastaneye gitsen nolcak ne tedavisi yapacaklar sanki diyoe küçük çocuğa saçma saçma konuşuyor şu an uyudu 2 ye kadar calişti evden yarın iki işde birden calişcak uyumam lazim dedi yoksa işimi kaybedecek her şey yolunda çocuk gülüyor iyi dedi ateşi de düşer diyor saçma tepkisi bence
Cevap sahibi+1 yılHayat zor eşini anlıyorum o konuda yorum yapamam. Ama ortada yüksek ateşli bir bebek var. Ateşin sebebi belli değil. Ateşe ne sebep oluyor öğrenmek ve gerekirse tedavisini başlatmak gerekir. Buna da doktor karar verir. Ateş düşürmekle olmaz bu iş ki gördüğüm kadarıyla 1 saat geçmesine rağmen ılık duş almasına rağmen ateşi de düşmemiş. Ebeveyn sizsiniz risk sizin riskiniz.
Soran+1 yılİlik duştan sonra düştü ateşi şu an 38,2 2 saat önce 38,9 su
Soran+1 yılEşimie cok sinirliyim tepkisi cok saçma geliyor bana azarlayıcı birde hiç destek yoktu uyumam lazim calişmam lazim sacmaladi tepkisiz di baya anlam veremedim neden basti gördü hastaneye götürmem nolcak bir şey yapmazlar küçük cocuk ne taçedavisi deyip sacmaladi
Cevap sahibi+1 yılHastaneye yüksek ateşle götürdüğünde birçok tahlil yaparlar ve genellikle 1-2 saat içinde sorunun ne olduğunu bulup ona göre bir tedavi planlarlar.
Soran+1 yılAynen eşim bunu anlayacak kapasiteye değil çok hayal kirikliğima uğradim boşanmayi bile düşünüyorum
Soran+1 yılAteşi 37.8 düştü
Cevap sahibi+1 yılDoktora götürün neden ateşleniyor öğrenin. Belki idrar yolu enfeksiyonu var belki bağırsak enfeksiyonu var belki solunum yolu enfeksiyonu var vs vs. Ateşi düşürmen bişey ifade etmez semptomu gideriyorsun sadece. Tedavi etmiyorsun ki. Enfeksiyon ilerleyip kana karışabilir ordan bütün vücuda yayılabilir. Bisürü riski var.
Ha büyük ihtimalle ciddi bişey yoktur. Belki üşütmüştür biraz ateşlenmiş olabilir. Genelde bir iki gün ateşlenirler sonra geçer. Ama ciddi bişey de olabilir. Ciddi bişeyin başlangıcı olabilir. Öksürüyor dersin hafife alırsın bir zaman sonra zatürreye çevirir.
Sağlıkta her şey olabilir. Küçücük bebek o. Şakaya gelmez. Ateş durup dururken olmaz. Ateşe ne sebep oluyor öğrenmek gerekir. Doktora götürürsün gerekli tahlilleri yapar ciddi bişeyi yok biraz üşütmüş der ateş düşürücü yazar semptom giderici yazar gönderir. Senin için rahat etmiş olur.
Bişeyi varsa da ortaya çıkar ona göre tedavi uygular. Anlatabildim mi bilmiyorum. Bunları ne sen bilebilirsin ne de burada yorum yazan insanlar. Tahlil gerekiyor.
+1 yılEndişelendim doğrusu. şu an kaç bilmiyorum ama. Başında bekleyin birkaç saat kontrol edin arada. Çok üstünü örtmeyin. Ateş düşürücü şurup verdiyseniz 1 saat içinde etki edecektir.
010 Yorumla
Soran+1 yılBen kontrol ediyorum ben saat 3 de 38,2 ye düşmüştü
Soran+1 yılEşime çok sinirliyim adam enişe yapmadi azarliyordu nerdeyse beni ezcaneyede direndi görememek için söylendi azarlar gibi oldu ne gerek var dedi calişiyorum prim gidicek dedi 2 ye kadar calişti ateş düşürücü ver dedi falan hastaneye gitsek nolcak falan tapri çıka acmaladi
- +1 yıl
Üzüldüm. Tamam işi var ama küçük çocuk keşke beraber başında dursaydi. Neyse siz kontrol edin. 38 yine yüksek ama idare eder sabah bir hastaneye götürün mutlaka
Soran+1 yılAteşi 37.8 e düştü çok şükür
- +1 yıl
Öncekine göre iyi. Üsutmus olabilir. Havalar çok kötü.
Soran+1 yılBugün parka gittik eşim salladi çok baya rüzgarliydi galiba rüzgar carpti Buda ders oldu bana
- +1 yıl
Parklar boş buralarda. Kimse yok. Çok sert bir hava var. Mümkün oldukça çıkarmayın küçük yaşı daha
Soran+1 yılBizim park doluydu güneş vardi ama ayrı zamanda çok rüzgar aldandik carpti sanirim çocuğu :(
Soran+1 yılEşime çok sinirliyim ama bilmiyorum tepkisi bana tuaf geldi saçma geldi ilgisiz endişesiz geldi..
- +1 yıl
Orasını bilemiyorum. Yinede sakin zamannda düşünün. Panik te yapmayın. Panik hali hata yaptırır.
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Doğa. KızlarSoruyor'da tecrübelerimi paylaşmak ve sorularınıza cevap vermek için buradayım. 🍼
Öncelikle, böyle bir durumda sakin kalmak önemli. Emzirmek ve ılık duş aldırmak iyi yöntemler. Ama ateşin düşmemesi endişe verici olabilir. Ateş düşürücü verdiğinden bu yana biraz zaman geçmiş; eğer düşüş trendi yoksa veya çocuğun diğer semptomları varsa (huzursuzluk, ağlama, yeme içmede azalma gibi) bir sağlık profesyoneline başvurman iyi olur. Çocuk doktorunu arayabilir, onun yönergeleri doğrultusunda hareket edebilirsin👶.
Anne olmak bir maraton ve her gün yeni bir şey öğrenmeye devam ediyoruz. Bu süreçte çocuğunun yanında olman ve ona en iyi şekilde bakmaya çalışman çok değerli. 🌸
"Annelik, sabır taşını bile çatlatabilir ama sonunda o taştan en güzel heykeli de yine anneler yaratır." 💖
Umarım bebek çabucak iyileşir!00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
9Cevap
Ilık uygulama yap.
Parasetamol grubu ver.
İnmezse götür dra.
Havale riski olmasın.
08 Yorumla
Soran+1 yılİşte bende onsan korkuyorum eşim düşüyor diyoe ben ölçtüm anca 38!9 dan 38,8 oldu ilik duş aldirdim eşim ilgisiz ve umursamaz duruyor bana öyle olsam gelip sormam eczaneye gitmem gelmem yanına fiyor sacmaliyor ya gitmemeni için direndi hastaneye gerek yok dedi 40 değil dedi saçma tepkisi bence şimdi uyudu uyumam lazim suramitıeum işimi kaybederim dedi iki iş birden yapiyor baya erken kalkacak 5 saat uyuya bilecek tek
Soran+1 yılSaat 1,15 ateşi 38,9 du şu an ateşi 38,2
Soran+1 yılCalpol verdim ilik duş aldirdim 45 dkk sonra şu an durum 38,2
+1 yılAcile git. Havale geçirir bir şey olur, kalıcı hasara sebep olabilir ateş.
15 Yorumla
Soran+1 yılEşim hafife alitoe uyudu hastaneye gerek tok diyor ya 40 olmadi diyor cocuk iyi huysuz değil diyor
- +1 yıl
Bak benim bir tanıdığımın gözüne vurmuştu. O gözünde görme kaybı ve şaşılık var. Şakaya gelmez. Ambulans çağır çocuğun durumu kötüyse
Soran+1 yılşu an ateşi 38,2 2 saat önce 38,9 du
Soran+1 yılDüşüyor çok şükür ateşi ama eşime çok sinirliyim eşim çok tepkisiz kaldi büyütme dedi ateş düşürücü ver 40 derece değil daha dedi cocuk iyi dedi huysuz değil oyun oyununa biliyor hala dedi ezvaneyw bile söylendi çok calişiyor diye
- +1 yıl
Yanlış koca seçimi
Gizli Üye(36-45)+1 yılBirkaç tane sarımsağı ez ve zeytinyağı ile biraz pişir. Çıkan yağı soğut ve ayak altına sürüp çorap giydir. Ateşi de düşer öksürük vs varsa ona da iyi gelir.
015 Yorumla
Soran+1 yılAteşi 2 saat önce 38,9 du şu an 38,2 ilik duş iyi geldi eşime çok sinirliyim ama baya tepkisiz kaldi
Soran+1 yıl40 değil ateşi büyütüyorsun isteme beni azarlqdin kötü baktin diye. Sacmaliyor ya azalamadiği kaldi iki iş birden yapiyor evden calişiyor 5 saat uyku uyumak işimi kaybedemem dedi sacmaladi bence
Cevap sahibi+1 yıl39.5 olana kadar korkma ben kızımı 41derece ateşle hastahaneye götürdüm soğuk pansumandan başka bişey yapmadılar zamanında. Bu konularda maalesef erkeklerden destek değil köstek alabiliyoruz genellikle sakinleşmeye çalış Allah'ın izniyle bişey olmayacak diş sıkıntısıdır büyük ihtimalle.
Soran+1 yılNormalde herşeyime destek olur ev işinde bile iyide ilgilide bir baba ama sağlik kpnulari olunca adam tuaf oluyor anlamiyorum. Senin dediğini eşimde dedi 40 derece değil daha gitipde nolcak dedi bir şey yapmazlar dedi şu an huysuzda değil gülüyor oynuyor dedi
Soran+1 yılşu an ateşi 38,2
Cevap sahibi+1 yılAnnelik ne demek biliyorum ama sakin ol mazsan destek olamazsın. Vücut mikroplarla savaşıyor biraz izin ver. Bağışıklık böyle böyle güçleniyor. Ben çocukları hastalanınca sevinen bir anneye dönüştüm çünkü şu an aldıkları miktopla savaşma güdüleri ileride pek çok ilaçtan koruyacak onları. Sen paniklediğin için eşin öyle davranmış olabilir.
Soran+1 yılOlabilir ya ama bir kaz kez daha oldu sağlik konusunda gene anlayışsidi ama adam kendini parcaliype bizi mutlu etmek için ama şu an böyle yapmasi ne bilim boşamayi bile düşündüm
Cevap sahibi+1 yılSaçmalama çocuğunu önemsemediği için değil yorgun halinle eşini paniklemiş görsen sende aynı şekilde davranabilirdin.
Soran+1 yılOda ola bilir … ama önceden bende hastayken benide azarladiğğ olmuştu ben anlam veremiyorum ama iyide bakiyor değişik bu yönünü çözemedim
Cevap sahibi+1 yılHastalıklar bedene iyi gelir aslında belki ufak tefek bilgisi vardır sağlık konusunda. Ben evdeki hiç kimseyi hastahaneye göndermiyorum pek. Kendi imkanlarımla iyileştiriyorum genelde.
Soran+1 yılÇocuğun ateşi 37,8 düştü
Soran+1 yılAtletle yatirsim üstüne ince tulum kolalri acik bluz giyindirimmi sence
Cevap sahibi+1 yılGiydirme atlet yeterli, Rabbim şifa nasip etsin inşallah 🤲🏼
Soran+1 yılTamamdir Allah razi olsun güzel anne ❤️
Cevap sahibi+1 yılCümlemizden inşaallah 🍀
+1 yılSirkeli su yap biraz bekle fark olmazsa acile götür direkt
00 YorumlaIlık suya bez koy alnına koltuk altlarına kasigina o besleri koy.
01 Yorumla
Soran+1 yılAteşi 37,8 düştü şükür
Acile götür havale sınırını geçmiş
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle bende ondan korkuyorum eşim çok hafife aldi
Soran+1 yılUyuyor herşeyi yolunda diyor cocuk huysuz değil diyor
Soran+1 yılUyudu 5 saat uyuyup işe kalkcam uyumam lazim dedi kaybederim işimi diyor uyudu
+1 yılİlik bez koy koltuk altlarina eklem yerlerine flan
011 Yorumla
Soran+1 yılEşimde eczaneye git dedim tepkisi sacmaydi direndi gitmemek için gece 2 kadar calişti evden diyor ateş düşürücü ver direkt neyse gitti geldi hastaneye gerek tok diyor düşer diyor 40 değil daha diyor azarlar şekilde bir ters uyumam lazim dedi iki iş yapiyor baya erken kalkacak duramitosum dedi pek de desteğini görmedim hiç rahatlatmadi beni daha çok gerdi anlamadim neden böyle tepki verdi
- +1 yıl
Yapmasaymis boyle tepki verecekse hergeve isterken iyi cocuk hasta oluncami kotuymus yazik yaaa
- +1 yıl
Sende dertlisin belliki
Soran+1 yılNormalde çok ilgili şiiri iyi herşeyi yapar ilgilenir banada çok yardım eder ama böyle tepki neden verdi anlamadim
- +1 yıl
Sacmalik ya anladigim kadariyla sen evliliginde cok mutlu degilsin diye dusunuyorum Allah sifa versin ne diyeyim dertlesmek istersen burdayim 💌
- +1 yıl
Ya küçücük çocuk bu çocuk atesliyken nasıl rahat şekilde yatıp uyuyabilir hala aklım almıyor
Soran+1 yılAynen hiç umurunda değil birde beni azarladi desteği sinir uyumasi lazimmiş
Soran+1 yılAteşi çok hafife aliyiro çocuğu huysuz değil iyi dedi
- +1 yıl
Dedigim gibi konusmak istersen buyur
- +1 yıl
Böyle kadınlar böylelerine denk geliyor buda dünyanın kanunu işte
- +1 yıl
Allah sifa versin
+1 yılSirkeli bez koy dizlerine ve koltuk altına
00 Yorumla
+1 yılTüm vücudunu sirkeli suyla sil
00 Yorumla
+1 yılAlnınada sirkeli bir bez koy
00 YorumlaKontrol altında tut olmadı acile götürürsün
010 Yorumla
Soran+1 yılTutuyorum uyumuyorum eşim uyudu ve tepksizidi ayrıca bana azarlayıcı yaklaşti çok sacma geldi bana ateşi 40 değil daha dedi hastaneye gitsek nolcak ne tedavisi dedi onlarda ateş düşürücü verecekler bukadar deyip sacmaladi
Soran+1 yılEşim normalde iyi çok yardım eder ilgili iyide baba ama neden böyle saçma tepki verdi anlamadim
Soran+1 yılİlgisiz di tepkisiz çok sinirime dokundu
Soran+1 yılİnstan var mı
Soran+1 yılYok hiç değil gece 2 kadar calişti iki iş yapiyor işte iki işi birden yapiyor müşteri temsilcisi daha çok kazanmak için yarında ikisini birden yapcak yapamam uyumam kazim dedi ama genede tepsimiz kötüydü bilmiyorum
Soran+1 yılEczaneye git dedim ateş ölçer al dedim primim gider gerek yok calişiyorum ama azarlar gibi sacmaladi bence sonra 10 dkk taksitle gitti geldi sonrasinda hasteneye gerek yok 40 değil gidipte nolcak ne yapacaklar sanki küçük Coupe diye sacmaladi
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek mi bebeğin
00 YorumlaKolla onu uyumA sende
010 Yorumla
Soran+1 yılUyumuyorum şu an 38,9 san 38,2 oldu
Soran+1 yılEşime çok sinirliyim ama baya tepkisiz kaldi eczaneye bile zor gitti
Soran+1 yılBilmiyorum eşim uyudu bile
Soran+1 yılAynen kalkamam dedi iki iş birden yapacam yapamam kaybederim işimi dedi
Soran+1 yılÇok zorlanacam yarın sztn dedi ama ekmek yapmasini biliyor ekmek arasi bir şey tapti yatti
Soran+1 yılÇok sinirliyim
Soran+1 yılAynen ama ne beddualar okuyorum bir bilsen … genelde çok ilgili bi bana ve bana bile çok yardım eder bu konuda neden böyle yapti anlamadiö
Hast götürün havale gecıryo olblr
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Arkadaşlar 1,5 yaşindaki çocuğum ateşi 38,9 1 saat önce ateş düşürücü verdim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım