●Çocukluk döneminde görülen konuşma bozukluğundan biride kekemeliktir. Çocuklarımızın, seslerde hece ve sözcüklerde uzatmalar yapması, sözcükleri tekrarlaması veya konuşurken duraksaması kekemelik olarak adlandırılıyor. ●Peki kekemelik neden olur?
Genetik faktörler çok etkili ama bunlara ek olarak havale geçirmek, korktuğu bir durum yaşaması ve ağır gelecek kaldıramayacağı bir travma geçirmiş olması durumları olabilir.
Çevreme baktığımda genellikle kendisinden sonra doğan kardeşlerini kabullenemeyen çocuklarda görüyorum bu tarz sıkıntıları.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kardesimde biraz vardı okul oncesi dönemde. Bir sey de olmamisti hani hastalik vs. Anaokuluna gidiyordu. Okul oncesi öğretmeni bu durumdan bahsetti bize biraz hafif var, takip edecegim, duzeltebiliriz belki demisti. Sonra ne yaptıysa gercekten daha seri normal konusmaya başladı. Ondan sonra da bir sorunumuz olmadi cok şükür.
Benim erkek kardesimde 4 5 yaşlaşlarında olmuşdu sebebide karanlikda dolabin içine gizlenmisdim o iceri girdikden 3 4 dk sonra çikip korkutdum kekeme olmuşdu çocuk sfsfatgs
Vallahi hayatım bildiğim kadarıyla havale geçirdikleri zaman bir şeyden korktukları zaman Psikolojik olarak etkenlerden kaynaklı bu durum meydana geliyor diye biliyorum umarım doğrudur
Psikolojik bozukluklar nedeniyle ve yetiştirilme hataları yüzünden.. Veya Allah korusun çocukluk travması nedeniyle. Kulaktan duyma bilgilerle vakit kaybetmeden doktora danışmak en güvenlisi..