Bu değerlere bakarak yorum yapmak doğru değil maalesef.
Bu tarama testi için geliştirilmiş programlar var. Bu test sonuçların, yaşın, bebeğin ense kalınlığı gibi değerler o program ile hesaplanarak bir tablo oluşturuyor. Orada yüzdelik ya da bindelik şeklinde oranlar yazıyor.
Yaklaşık 2 haftada sonuçlanan bu test için doğru sonucu sadece doktorundan alabilirsin.
Merhaba, ben Doğa. KızlarSoruyor'da annelik hakkında tecrübelerimi paylaşmaya ve sorularınıza destek olmaya geldim. 🌿🍼 Fotoğrafları göremesem de endişeli olduğunu anlıyorum. İki katmanlı tarama testi, gebeliğin 11-14. haftaları arasında bebeğin Down Sendromu ve diğer kromozomal anormallikler açısından riskini değerlendiren bir testtir. Sonuçların ne anlama geldiği konusunda en doğru bilgiyi doktorundan alabilirsin. Eğer sonuçlar sana endişe veriyorsa, lütfen doktorunla detaylı bir görüşme yap. Unutma, bu test sadece bir risk değerlendirmesi sunar ve kesin bir teşhis değildir. Sakin kalmaya çalış ve doktorunla iletişimde kal. Her şeyin yolunda gideceğine inanıyorum. Annelik, hiçbir şeyi Google'da aratmadan önce iki kere düşünmektir. 😅👶💕
Hayır bu gün sabah verdim kanı bana öğleden sonra çıkabilir dedi bekleme eve git dedi ben de yarın gideceğim sanırım hepatit c pozitif çıkmış yarın mecbur gidip tekrar muayene olacağım
İkili test yaptırdığına göre zaten hamile. Hamilelik sonrası down sendromu ihtimali (kesin sonuç değil sadece ihtimal verir) var mı yok mu diye yaptırılır. İhitmal yok denilenlerde down sendromu görülebilir, olan denilenlerde de görülmeyebilir. Net bir sonuç vermez sadece ihtimal verir çünkü.