Gizli Üye(36-45)+1 yılBazılarının bana yaşattığı korkunç şeyler sonucu o hiç bitmeyecek sandığım sabrımın ufacık bir şeyde taşıp oğlumu dövmem. Bir sağa bir sola bir sağa bir sola. Yüzüne o kadar vurdum ki yüzündeki damarlar çatladı.. Bir de damarları çatladıktan sonra başka bir gün dayanamayıp yine dövdüm. Çocuk yaramaz da değil, baktım pişman olup yine yapıyorum ilaç almaya başladım. Başkalarına olan hıncımı öfkemi ondan çıkardığımı fark ettim. Şimdi iyiyim ve kendimi affedemiyorum. Bu hem travma hem de büyük vicdan azabı.
Onun dışındaki travmalarımdan bazıları:
- Abimin beni taciz etmesi ve izin vermeyince saçımdan tutup kafamı duvarlara ve yerlere vurması. Yere düşüp baygınlık geçirince de ağır metal bir şeyle kafama vurmaya devam etmesi, kafam yerde taş zemindeyken başka bir ağırlıkla kafamı ezmeye çalışıyordu. Sonrasında kadın sığınma evine gittim ve orada geceleri yatağımdan haykırarak sıçrıyordum.
- Diğer abimin abimin ablalarımı ve yegenimi taciz etmesi.
- Diğer abimin adam öldürmesi.
- Tanıdığım en hayat dolu insanın genç yaşta kanserden vefat etmesi.
- Çocukken ilk aşık olduğum kişinin gözümün önünde beyin kanaması geçirmesi.
Aklıma gelenler çok ama açıklamak için uzun yazmam gerekecek. Tek cümlede yazabildiklerimi yazıyorum.
141 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada oğlumu dövmemin sebebi yukarıda sandıklarım değil. Yani psikolojik açıklaması başka.
Cevap sahibi+1 yılEşim ve ailesiyle ilgili. Bana yaşattıkları kafamı duvarlara vurmaktan beter. Beni yine oglumla sınadılar ve benim için travma olan kısım ben onu korumaya çalışırken ona vurdum. Yani her şey onun içindi. Psikolojik, duygusal ve fiziksel olarak çok ağır şeyler yaşattılar bana.
Cevap sahibi+1 yılZaten kafayı sıyırmaya başladığımı fark edince ilaç almaya başladım.
Cevap sahibi+1 yılBir de bana sor.
Beyin kanaması geçiren çocuk hastanede vefat etti bu arada. Diğer abim diğer abim diye söylediğim kişi aynı. Yani iki abiden bahsettim.
Cevap sahibi+1 yılBazen diyorum annem beni kurtarmasadı da abimin beni dövdüğü o gün ölüyorum sanırken gerçekten ölüp gitseydim. Bu dünya çok korkunç bir yer.
Cevap sahibi+1 yılO zaman ölmek istedim ve ölüm bana çok tatlı tatlı yaklaşırken bir anda annem geldi ve yeter dedi. O an içimden anneme sitem etmiştim neden yeter dedin. Yetmez anne dedim.
Cevap sahibi+1 yılYani öleceksem o zaman ölmem gerekirdi. Şimdi ise oğlumu büyütmek istiyorum. Ben bile ona bunu yaptıysam diyorum Allahim ne olur onu namerde muhtaç etme.
Cevap sahibi+1 yılAbim hep çok kötü döverdi bizi kafamıza kafamıza vururdu ama o gün çok ileri gitmişti ve kafam morarıp şişmişti. Sünger Bob gibi olmuştu şekil olarak. Ama enlemesine Sünger Bob.
Cevap sahibi+1 yılYa düşünsenize yıllarca alçak sorunlu ve kendinin farkında bile olmadan masumlara şiddet uygulayanların zulmüne uğruyorsunuz, yıllarca çeşit çeşit zulümler haksızlıklar, sonra mutlu olmak istiyorsun ve bir yuva kuruyorsun ama sana değer verilmeyen bir aileden geldiğini anladıkları için beterini yaşatıyorlar ve işin sonunda uğruna gözünü kırpmadan canını feda edeceğin yavrucağına vuruyorsun. Düşün ki o senin dünyan. Şiddet kimin aklına gelir? İşte öyle manyak ediyorlar insanı. Hor görmeyeceksin işte. Çocuğuna vuran kadınları hor göre göre...
Cevap sahibi+1 yıl@Neyebakacaktimbenn
Evet hapisten yazıyorum.. Ya ne saçmalıyorsun okumadan nasıl anlayabilirsin?
Cevap sahibi+1 yıl@Neyebakacaktimbenn
Ya bu soruyu soran arkadaş annesinden kötü muameleleri görmüş de ben de annesini anlasın diye bir şeyler uydurdum işte. Annelerin gözünden baksın diye.
Cevap sahibi+1 yılNe saçmalıyorsun sen.. Yazdıklarıma göre yorum yapacak olsan bile demek ki düzgün okumamişsin s. al. ak insan.. madde alıp alıp girme buraya
- +1 yıl
Yazıklarını ekran aldım zaten polise verirsin ifadeni.
Cevap sahibi+1 yıl@Neyebakacaktimbenn ne anladın sen ben anlamadım gerçekten seni yazdıklarımdan senin dediğin şey çıkmıyor çünkü
Cevap sahibi+1 yıl@Neyebakacaktimbenn ayrıca bu saçma platformda uydurduğum şeylerden dolayı ifade vereceksem de bu normal bir şey olabilir ama buraya her bir şey yazanin dedikleri doğru olmuyor ve zaten polis beni ve oğlumu görünce böyle bir şeyin olmadığını fark eder.. Ben de seni bir anlık ibret alınsın diye yazdığım şeyden dolayı beni rahatsiz ettin diye şikayet ederim bakalım inşaat sirketimizin avukatlarıyla uğraşabileeck misin
Cevap sahibi+1 yılRuh hastaları da beni buluyor hep zaten.. Abimin beni taciz edip dövdüğü kısım doğruydu ondan dolayı profil gizledim diyorum anlamıyor musun? Çocuğumdan bahsettiğim kısım mizansen yani baktım herkes annem beni dövdü diyor ben de bor tane annelerin ağzından yazayım dedim.. Çocuğumu dövecek kadar cahil değilim.. Ama ben sadece çocuğumu dövdüm diye uydurmuşum sen yoo dövdü öldürdü falan hayırdır sen iyi misin ya.. dikkatli oku bak çocukken aşık olduğum çocuk beyin kanaması geçirdi oldu dedim sen gerçekten iyi misin ya.. okumadan mi geçiyorsunuz sınıfları nedir bu arkadaş ya... okuma yazma bilmeden mi ekran fotosu almadan önce keşke hepsini düzgün okusaydın.. daha sen okuduğunu anlamamışsın ben senin yazdığım şeylerden anlam cikarmani nasıl bekleyim ki.. Ne pis insanlarsınız ya aman be halin varsa gör uğraşmaya değmezsiniz gerçekten.. keşke benden önce seni döven anne babanı şikayet etsen
Soran+1 yılAraya girmek gibi olmasın ama psikolojik sorunlarınız olduğunu düşünüyorum üzgünüm yazdıklarınız sağlıklı değil
Cevap sahibi+1 yılYorumları oku bakalım hangisi sağlıklı.
Cevap sahibi+1 yılSen de tuttumuşsun herkesin travmalarini soruyorsun ama annem bana kötü şeyler yaptı deyip anlatamıyorsun.. belki anlatırsın dedim
Cevap sahibi+1 yılYa Allah aşkına yorumlara bir bak suç kaynıyor herkesin anne babasını gitsin şikayet etsin o zaman.. Ruh hastası ben birinci ağızdan yazınca suçlu mu oluyorum.. Ayrıca bir ton saçma şey okuyunca aklıma böyle şeyler geldi.. abimin beni taciz etmesi dışındakiler yalan zaten onun için de kadın sığınma evine gittim... tekrar söylüyorum burada annelerinden şiddet görmüş kişileri görünce üzüldüm.. annesini affedemeyecek kadar ne yaşamış olabilirler dedim anneleriyle ve ben de sorunlu bir anne varmış da işte aslında çocuğunu dövmek istememiş de yaşadıkları buna sebep olmuş gibi uydurmaya çalıştım yani anneleri de biraz anlayın diye.. amma zalim çıktınız ya.. annelerinize olan hincinizi benden çıkarmayın.. Ben senelerdir burada takılıyorum çok ciddiyetsiz kişiler ve yorumlar sorular gördüm.. Ben de 3 4 senedir ciddiye almıyorum öyle hayali yazıyorum zaten yazmaya ilgim var.. üniversitede hocam bana yazsan çok ünlü bir hikaye yazarı olursun demişti.. o zaman da öyle saçmalardim
Cevap sahibi+1 yılNe hedefi ya sen tedavi ol bence annen sana ne yapmış olabilir affedemeyecegin.. gerçekten affedilmeyecek şeyler yaptıysa git anneni şikayet et o zaman.. Ne kadar kötü insanlarsınız ya
Cevap sahibi+1 yılHedef değil merak ettiğim için uydurdum diyorum belki sen de açılırsın diye ya
Cevap sahibi+1 yılHer şey birbirine girmiş ama aslında dikkatli okuyunca anlaşılıyor ya
Soran+1 yılAnnem ne alaka? Kendi paçanı kurtarmak için beni neden katıyorsun gözünü seveyim sağlıklı düşünemiyosun. Sen gerçekten anne misin?
Cevap sahibi+1 yılNeyse tamam ciddi cevap veriyorum:
Düzce depreminde Adapazarındaydık ve oraya fındık toplamaya gitmiştik. Eski, kullanılmayan bir okulda kalıyorduk ve deprem olsugu gece ablam beni uyandırdi ve elimden tutup dışarı kaçırmaya çalıştı ama okul kalkiyordu ve bizi geri içeri atıyordu. Sonra bazı taşlar aşağı döküldü ve ablam beni itti kurtardı. Gece okulun bahçesinde yattık ve sabah uyandığımızda altımız yarılmıştı. İnsanlar ölmüş, evler binalar yıkılmış, traktöre bindirdiler bizi ve yıkıntıların arasından geçirdiler. Bir tarafta dağa, bir tarafta sola yatmış yarısı yıkık binalar, bir tarafta tamam yıkılmış binalar, bir tarafta yikintilarin arasında ve sarkan balkonlarda çocuk oyuncakları ve kıyafetleri. O şekilde fındık bahçesine gittik ve fındık topladık. Radyoda ölü sayıları açıklanıyor herkes ağlıyor ama fındık yerde kalmasın diye fındık toplanıyor. Yer de zaman zaman sarsıntılara devam ediyor o esnada. Daha 9 yaşında bir çocuktum. Yıkıntıların arasındaki çocuk oyuncakları hala gözümün önüne geliyor. Ne acı.
2. ci travma da aile içi cinayete kurban gitmiş ama katili bulunamayan çocuklar. Bazen youtube. tan onları izliyorum ve kahroluyorum. Çağla Tuğaltay ve Şükür Türkan mesela. Düşünüyorum bazen dedektiflik yapıyorum. Yorumları okuyorum. Belki bir ipucu yakalarım diye. Eski cinayetleri sanki yeni olmuş gibi araştırıyorum. Faili meçhulse. Bulunsun diye dua ediyorum.
Cevap sahibi+1 yılNe paçası iyi misin ya ben de bunları ciddiye alıp cevap veriyorum.. Aşağılarda yazmissin ya annem bana neler neler yaptı beterini yaptı diye.. gerçekten algısı kit insanlara harcayacak 1 dakikam daha yok.. herkes benim nasıl bjr anne olduğumu biliyor merak etme sen.. çocuğunu öldürmüş diye iftira atarsanız ben de size hakaret ederim ne biçim insanlarsınız siz ya çocuğumu öldürdüğüm anlamını nasıl çıkardınız herkes çocuğuna bir ya da iki kez vurmuştur elbette ama benimkisine daha vurma fırsatım olmadı büyüyüp de yaramazlık çağına geldi mi o zaman düşünürüz simdi el bebek gül bebek.. maşallah çocuğumu gören ona nasıl baktığımı anlar zaten doktorlar bile beni tebrik ediyor
Siz kimsiniz ya burada 5 dk eğlenmek için girdim baktım böyle bir soru var biraz farkındalık yaratalım dedik ama baktım millet okuduğunu anlamıyor ki farkındalık olsun... bak son kez söylüyorum... anladın anladın anlamadın uğraşamam seninle... annesini affedemeyenler anne gözünden bakıp affetsin diye yazdım diyorum neyi anlamıyorsun... şaka mısınız nesiniz ya.. Ben devlet memuruyum gerçekten böyle bir şey yazsam buraya mı yazarım zivanadan çıktınız iyice.. gidin nereye şikayet ederseniz edin ya.. ama asılsız çıkarsa bu sefer de ben sizin peşinizi bırakmam haberiniz olsun.. burada herhangi bir kullanıcı adıyla birine küfür etmediğim sürece istediğimi yazarım.. al bunu da şikayet et.. 50 tane adam öldürdüm.. hepsinin kafasını kesip çuvala koydum sonra top oynadım.. bazen sokakta çıplak gezerim deliyim ya ben.. millet üstüme battaniye falan atar... üşümedim ki ne battaniyesi derim.. daha böyle 100 tane şey uydurayim beş dakikada yazdim diye doğru mu oluyor imzami attım altına.. burayı bu kadar ciddiye aldığınızı bilmiyordum ya.. kayinbirader fenalaştı diye uykum kaçtı 5 dk şuraya bakayım dedim. lafa dağıtmak için gördüğümüz muameleye bak
Cevap sahibi+1 yılBak farkındaysanız hala bir faydam olsun diye uğraşıyorum.. eğitmeye çalışıyorum sizi.. böyle bir şey kabul edilemez ya.. Sen kimsin ki benim anneciğim sorguluyorsun sen buradaki niki niye ciddiye alıyorsun ki sanki seri katilim değilim değilim siz onu da ciddiye alırsınız sacmalamayin Allah aşkına ya.. ayrıca sizi de tanımıyorum.. siz de beni tanımıyorsunuz.. sizi tanımadığım için üstünüze de fazla alınmayın hadi iyi geceler
Cevap sahibi+1 yılŞu an sırf sıkıntıdan yazıyorum ya yemin ederim herkes uyumuş diye
Soran+1 yılNe faydası ya? Telefonu bırak elinden.
Cevap sahibi+1 yılSiz beni boş yere şikayet edip uğraştırin ben de sizi annenize babanıza rezil edeyim burada ailevi önemli şeyler yazıyorsunuz diye madem tehdite karşı tehdit hadi bakalım ben de ekran fotoları aldim çoktan ya bu insanlar ne değişik olmuş ya sosyal medyada da rahat bırakmıyorlar sanki benim. gunlugum. burasi ya ben günlük bile. tutmuyorum biri okumasın diye buraya mi yazacağım suç işledim diye şaka mısınız nesiniz hade bakalım. hade sağdan yürüyün
Soran+1 yılBuyur istediğini yap yemişsiniz kafayı. Kendinizi geliştirin kitap okuyun yazık ya sabahtan beri filmden kesitler okuyorum sanki bu kadarı pes dedirtiyor yazık o çocuğa üzüldüm
Cevap sahibi+1 yılBu sene annem felç oldu ve abim. vefat etti ve ben de bazen geceleri uyuyamayıp bu ya video izliyorum ya da buradaki yorumları okuyorum.. Bu gece de kayinbirader rahatsizlanjnca ona da bir şey olacak diye korktum ondan uykum kaçtı.. yazdığım onca şey içinde tek bjr şeye tutunmaniz sizi gerçekten akıl hastası yapar... bağlamdan kopuksunuz... çok sorunlar yaşamış sonra psikolojisi bozulmuş ve psikolojik tedavi gören bir anneyi hayal edin mesela.. Bir de sizin zamanınızda anneler tedavi bile goremiyrodu. Ayıptı günahtı.
Cevap sahibi+1 yılHadi gidin de ezik hayatlarımızın acısını benden çıkarmaya çalışmayın zaten elinize bir şey geçmez.. hemen gidin şimdi yarına beklemeyin.. zaten daha önce gürültü yapan komşuları şikayet ettik polis komşulari da gördü beni de.. Bir tanesi abla senin ne işin var bunlarla ya dedi güldü.. Ben de güldüm dedim valla eşim onları şikayet etmiş bana çemkiriyorlar
Soran+1 yılEzik olalımda kafadan kontak olmayalım. Lütfen rica ediyorum yazma.
Cevap sahibi+1 yılHayatlarınızin.. siz bu kadar anlattım anlatrim anlamak istemeyip bile bile üstüme geldiniz ya hadi bakalım. hodri meydan.. polisin bana diyeceği en fazla şey senin ne işin var bu sitede ya bu siteye girip sizin gibi gençlere akıl verdiğim için utanırım utanacaksam.. bakıyorum direkt söyleyince akılda kalmıyor ben de dolaylı yoldan anlatayım diyorum yine anlamıyorlar.. Ben 10 yillik öğretmenim en yaramaz öğrencilere karşı bir tane kırıcı bir kelime çıkmamış ağzımdan her gün çikolata alıyorum onlara 2 yaşındaki çocuğuma şiddet mi uygulayacagım ben.. Bir keresinde çok hastaydı ve çok agliyrodu ne yaptık ne ettik susmadı ağlamaktan kızarmışti ve şoka girmiş gibi devamlı agliyordu boğazını kalbini bir yerini patlatacak diye korktum her yolu denedik daha da arttırıyordu en son kendine gelsin diye ufak bir vurdum ama sanırım bu vurmak kelimesi sızım için travma olmuş ailenizden şiddet gördüğünüz için.. bazen insan soka giren insana da vurur gücüne göre... yüzündeki damarlar da doğuştan öyle hafif kılmak damar çatlakları.. Ya siz hasta mısınız ki o zaman çocuk 1 1.5 yaşındaydı o yaştaki çocuğa sen vursan çocuk kafa travması geçirir zaten iyi misiniz gerçekten buna akıl sır erdirebiliyor musunuz.. bir de saçmalığa bak Allah muhafaza bir çocuğa istediğin kadar şiddetli vur damar çıkar mı yüzünde yüzü morarir travma geçirir ölür çocuk.. Yazdıklarını o kadar iyi ifade eden biri olarak anlaşılmamak insanı üzüyor sanki yazamiyormuşum gibi tamam birkaç karıştı kendi dayak yiyorum diye anlattığım yerleri siz çocuk anlamışsınız da açıklıyorum yine anlayan yok.. ayrıca niye açıklıyorum onu da bilmiyorum gece gece bir şeye üzülmüşüm demek ki de kendime oyalanacak iş arıyorum.. sabahtan beri ev işi yaptığım için yoruldum ev işi de yapamıyorum şimdi.. kendimi ve cocugu daha fazla anlatmayacagim nazar değdirmeyin diye.. Allah herkese böyle bir anne nasip etmez çünkü.. Rabbim analı babalı büyütsün
Cevap sahibi+1 yılBırak vurmayı babası ona bir kere kızsa bile günlerce adamı kenara çekip konuşuyorum o daha küçük o daha bebek onunla böyle konusmamalisin söyle yapma böyle yapma oğluma. iyi davran beni onu da beni de üzme.. adamı pişman ediyorum yani kısacası.. Bir anda her şeyi ciddiye alıp beni anlamamaniz beni çok üzdü gerçekten.. anneliğimi sorgulayacak kişiler sizler değilsiniz.. önce okuma yazmayı öğrenin.. Rabbim bütün çocukları analı babalı mutlu mesut büyütsün.. Allahim oğlumu sizin gibi anlayişsiz insanlardan da korusun amin... Oğluma nasıl baktığımı ve onu nasıl sevdiğimi Allah biliyor.. Sizi inandırmak zorunda değilim ama hassas noktam olduğu için alındım açıkçası.. hayatında hiçbir şeyi ciddiye almayan insanlar bir anda birinin saçma sapan yorumunu ciddiye alır.. gülünç.
Cevap sahibi+1 yılBu arada benim genel huyum böyle her zaman uzun uzun yazar açıklarım yani arkadaşlarım da bilir bunu. Size özel bir durum yok. Aferin size oğlumun annesini üzüp şeker hastası yaptınız ya çocuk anasız mi kalsın sizin yüzünüzden? Ben anlaşılmayinca ayak parmaklarim uyuşuyor. Neyse ya. Allah rahatlık versin. Yarı uykulu okuyup yorum yapınca öyle oluyor.
- +1 yıl
Madem yapmadın o halde niye telaşlandın? Polis uğrasın bi evine bakalım doğru mu yalan mı görelim. Ben de bildireceğim. İnsanların yaşadıkları onlara çocuğunu dövme hakkı mı veriyor ya da bu iğrençliği aklıyor mu? Bu nasıl bir midesizlik.
Cevap sahibi+1 yılHangi çocuktan bahsediyorsun?
Cevap sahibi+1 yıl@YazBunuBirKenara Ne telaşı kardeşim. Buyursun gelsin. İyi misiniz siz ya... Ben hep böyleyim bir bana takınca ben yazarım uzun uzun.. Ayrıca sevdiğim arkadaşlarıma da yazarım.. Polis neye bakacak çocuğun yaşayıp yaşamadığına mi tövbe deyin Ne sacmaliyrosunuz siz
- 1 yıl
Nasıl bir ailen var senin be insan mı bunlar nasıl bir aile bu
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılTravma demeyeyim ama yaşadığım birkaç kötü olaydan bahsedeyim.
Babam çok zorba biriydi, çocukluğumda ve hâlâ sırf keyfi yeri hakaret ederdi ve o an canı başka bir şeye sıkkınsa sinirini çıkarmak için asla şiddet gösterilmemesi gereken bir şeyde bile tekme ve yumrukla saldırırdı. 6. Sınıfa gittiğim dönemlerde servis beklerken tuvaletin gelmişti ve servis daha gelmediği için hemen tuvalete çıkmak istemiştim. Babamla asansörde karşılaşmıştık ve beni tekme tokat bu yüzden dönmüştü üst kattan birisi asansörü çağırana kadar. Bir keresinde de kedim kardeşimin ve benim elimi tırmaladı diye tetanoz aşısı yaptırmaya gitmiştik ve bu kez de babam "başımıza yine iş çıkardın" diye hastanenin ortasında saldırmıştı. Ben de ağzıma geleni saymıştım tabi bu kez, yaşım biraz daha büyüktü burada. Bu anlattıklarım onca sebepsiz gördüğüm şiddetlerden bazıları. Sürekli sebepsizce suçlanan biri olmuştum. Birisinin bir eşyası kaybolsa benden bilinecek diye korkuyordum.
Çok çekingen biriydim, asla hakkımı savunamazdım. Bu yüzden insanlardan çok rahatsız olsam da, hakaret duysam bile ya da tacize uğrasam bile ses çıkaramazdım. Daha doğrusu bunu hâlâ başaramamış değilim. Bu yüzden sürekli istismar edildim ve defalarca kez istemediğim ilişkilere zorlandım, o an ne kadar kötü bir durumun içinde olduğumu bile idrak edemedim. Somut bir mide bulantısından başka hiçbir şey hissedemiyordum sadece eve geldikten sonra kustuğum oluyordu.
Utangaçlığımdan dolayı çok yalnızdım. Ama hayvanları çok seviyordum. 15 yaşımdayken bir kediyi evlat edindim. Hem evladım gibiydi hem de en iyi dostumdu. Fakat babam bir gün kardeşime sinirlenip bizden habersiz bir şekilde ben duştayken onu dışarı attı. 2.5 ay boyunca kayıptı. Hayatımın en kötü günleriydi. Sinir krizi geçirip hastaneye gitmiştik. Doktorlar bana yardım eder sanıyordum çocuk aklımla. Yılbaşı günüydü. Fakat acildeki doktor sanırım yılbaşında nöbete kaldığı için kudurmuştu ve "bir kedi için mi ağlıyorsun sen" diyip ağza alınmayacak hakaretler etmeye başladı. Umarım arızalı bir hastaya denk gelmiştir diyorum, neyse... Sonra kedim beni buldu ve geri döndü, hem de hamile bir şekilde. Yavruları oldu. Fakat sonra eve alışamadı ve bu kez kendisi kaçtı. Başta döner sandım ama gelmedi. Onu çok özledim.
Ailesiz biri olduğum için düzgün bir ailem olsun istedim. Biriyle tanıştım internetten yaklaşık 7 ay kadar konuştuk. Farklı ülkedeydi, onun yaşadığı ülkeye gittim. Ama yaşı ve mesleği yalanmış, ahlaksız bir işle uğraşıyormuş. Oysa sıradan bir işle uğraştığını sanıyordum. Yaşı da söylediğinden 10 yaş daha fazlaymış. Daha da kötüsü, beni defalarca kez dövdü ve tehdit yoluyla beni t"cavüz etti.
Başıma gelen istismarlardan dolayı 2 kez sığınma evinde kaldım.
Bunlardan hangisi için hâlâ üzülüyorum diye soracak olursam kendime; kaybolan kedim. O zaman da beni en çok yaralayan bu olmuştu.
23 Yorumla- +1 yıl
keske sana sarılabilsem🥺😭😭🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Cevap sahibi+1 yıl@yürüyenyıkıkhüüü keşke sarılabilsek 🧡🧡🧡
- 1 yıl
TR de değilsin sanırım sen
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar aşamıyorum. Öz babam tarafından çocukken taciz edildim defalarca. En son annem yakaladı ve babama kızdı. O günü annemin gözlerini unutamıyorum. Oysa beni uyut diye çağrıldı bende masumca uyutcam gidicem derdim. Çocukluk işte. Şimdiyi sorarsanız ben babamdan nefret ediyorum. Bu durumu kimseye açamıyorum. Ama görünce hatırlıyorum.
35 Yorumla
Soran+1 yılGörüşüyor musunuz
Cevap sahibi+1 yılMaalesef
Soran+1 yılGerçekten korkunç 😔 baba öz olunca daha korkunç
Cevap sahibi+1 yılÇocuğum var baş başa bırakamıyorum ikisini
- +1 yıl
abla çok dikkat et asla güvenme çocugun da yasamadın😔😔 çok üzücü gerçekten baba nasıl bunu yapabilir kızına bunu yapan baskalarına neler yapar
Akran zorbalıgı. Ama öyle sözlu degil en okkalisindan.
Okula adim attigim an ögretmen sürekli beni en ufak hatamda tekme tokat döverdi soruyu bilemedin döverdi.
Akranlar da sürekli beni taciz (fiziksel) eder kavga cikartirlardi. Dovduklerinde okulda adimi çıkartır, alay ederler ve okulda tanımadigim kisilerden her teneffus kafama tas atarlardı (kocaman taşları fırlatırlardı üzerime).
Bazi zamanlar beni zorla tutup bir yerlere goturur bir sinifta onlarca kisinin arasindan hırpalarlardı. Hocalar zaten umursamiyordu derste bile bela cikariyorlardi. O kadar şikayet ettiler okulu hiçbirsey olmadi, nakil istedik kabul etmediler. 8 yıl boyunca o pislik yuvasında yaşadim.
Bunu yazarken bile midem bulaniyor elim ayagim titriyor.
49 Yorumla
Soran+1 yılÇok üzüldüm gerçekten
Soran+1 yılAllah tekrarını yaşatmasın ne diyim iğrenç yaratıklarla aynı dünyayı paylaşıyoruz buda bizim imtihanımız 💐
- +1 yıl
Aileniz ne yapıyordu acaba veya şahit olan diğerleri? Çıldırtıcı gerçekten
- +1 yıl
@Neyebakacaktimbenn onlara söylemeye korkuyordum. Duyduklarında evde kıyamet kopuyordu neden kendimi ezdiriyorum diye. Zamanında milli eğitime kadar gidiyordu olaylar ama hiçbir aksiyon alınmadı. Diger magdur olanlar 2 ay sonra okul degistirdi ama bizimkiler pivot okul diye değiştirtmediler.
- +1 yıl
Hangi şehirde nerdeydi bu? Bence söylemelisiniz hangi okul olduğunu bile
- +1 yıl
@Neyebakacaktimbenn izmirdeydi ama olay 2006-2014 yılları arasinda idi. Ayrıca o "öğretmen" olacak d0muz bizden hemen sonra emekli olmuş. Hayatta tek kin duyduğum şey o varlıktı (insan denemez öylesine). Yani o zamanlar daha cimer bile yoktu
- +1 yıl
Yok yahu çok yakın bir tarih o kadar eski değil ki. Bu kadar yakın zamanda yaşanan akıl almaz bir olay, okuldaki diğer öğretmenlerin ve duyan bilenlerin duyarsız olması. Yuh gerçekten. Allah hiçbir çocuğa böyle bir şey göstermesin aşırı sinir ve kin duyuyuyorum ben de çocuklara böyle eziyetler duyduğumda kahroluyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır travmam yok. ama travmay var
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlkokul 1. sınıfım. Okulun ilk haftaları. Alışamamıştım okula. Kimseylede yakın değildim.
Bir gün bahçede oynuyordu tüm cocuklar ( bu arada sene 2003 falan )
birden kargaşa çıktı. Doğaüstü bir varlık varmış sözde, insanların kılıgına giriyormuş.
Ben tabi korktum. Okulun arkasında eski mezarlık vardı. Sınıftan bazı erkek cocukları beni sıkıştırıp oraya götürdü, o bahsedilen canavar mı diyim herneyse, içlerini girmiş gibi davranmaya başladılar. O kadar korkmuştum ki, hala daha hatırlarım.
Birde şey, okul evime çok uzaktı. Büyük şehirde yaşamıyoruz bu arada kırsaldayız.
Servis yoktu, evi uzak olanlar bildiğimiz sarı taksiler ile gidip geliyordu. 4 öğrenci bir taksiyi tutuyordu tıpkı servis gibi.
Okul çıkışı ben henüz okuma yazma bilmiyorum doğal olarak taksiyi bulamıyorum. Bahçe bir sürü sarı taksi ile dolu. Beni almadan gidecek diye korkuyordum. Bizim takside sena diye bir kız vardı, benden büyüktü o zamanlar ben 1. sınıfım oda 3 ya da 4. sınıf falan. Dedim ki o kızı bekliyim, peşinden giderim.
Öyle yaparken birden arkasını döndü '' bırak peşimi takip etme '' diye bağırdı.
Bende söz dinledim , taksi beni almadan gitti. Saatlerce ağlamıştım ailem gelip almıştı.23 Yorumla
Soran+1 yılÇok kötü 🥺
Cevap sahibi+1 yılbirde bana sor :(
Soran+1 yılBenzer durumlar yaşandı maalesef ki
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilemde çok kavga olur. Babam çok sorunlu biri annem de bunu bize yaşatmak istedi ki demekki boşanmadı keza babamın maddi hemen hiç desteği olmaz.
Ablam birkez ben şakasına onun ismiyle dalga geçince babama söyledi ve babam komşu çocuklarının önünde vurup burnumu kanatmıştı. 5 yaşında felanım bu arada
Sonra bir nedenden babam yine işleri batırmıştı yemek yiyorduk annem babama soru sordu babam klasik homurdandı cevap vermedi çıkıyordu annem en sonunda patladı sonra tencereler duvara fırladı biz iki kız bunları ayırdık millete rezil olmayalım diye de susturmaya çalıştık.
Kuzenim ben otururken annenin iyi saatte olsunları geldi yine dedi. (Muhtemelen yine babam bi bk yedi annem babama kızdı) sonra yaklaşıp biliyorsun dimi annenin cinleri var dedi. Ve bunu uzun uzun kuzenimin yanında anlattı. Biz alışığız büyü bozma vs için hocalara gidip duran muska taşıyıp dua bilmeyen sapık herifin teki.
60 kusür yaşinda ölünce üzerimden çok büyük yük kalkacak. Travmaların 10 da 1 i bile değil bunlar. Annemi aldatmalar eve ekmek bile kendi yiyecekse almalar marketten aldıklarını saklamalar motoruna. Her bk var. Merak ediyorum bu gibi insanlar için gerçekten cehennem cennet felan var mı yoksa biz yaşadıklarımızla mı kalacağız 🙂
15 Yorumla- +1 yıl
Hesaplaşma elbette var
Cevap sahibi+1 yıl@isimsiz147 hesap sorunca geçiyor mu
Cevap sahibi+1 yıl@Linalizzz çok fazla yanına kalan var valla biz kendimizi kandırıyoruz gibi geliyor noldu şimdi bu adam neden bize bunları yaptı karşılığı ne oldu? Ölmeden önce birkaç ay ağrılarla yaşasa da benim 30 yılımı annemin yıllarını kim geri verebilir? Kimse. O yüzden çok boş teselliler , kısa zamanda gitsin de en azından kalan hayatımda ne bk yeni yine diye düşünmeyeyim bari.
- +1 yıl
Allah herkese burada cezasini vermiyor bu dünyanın diğer tarafı da var ahiret var.. biz Allah'a inanan iman edenler insanlar bunun farkında olmalı.. Allah adalet hak sahibidir.. biz dünyada görürüz veya görmeyiz aldığı cezayı. ama biliriz ki Allah var Adelet var yanına kalmaz bundandir ki çoğu konuda içim hep ferah... Boş boş teselli. deme asla öyle değil Allah'ın vaadi hiç şaşmaz. Sen rahat ol:)
+1 yılKucukken oturdugumuz ev eski bir binaydi. Her yerden karafatmalar cikiyodu. Bir keresinde gozumu actigimda yastigimda basucumdaydi.. Bir sabah yine kahvalti icin mutfaga gidecektim ve araya bastigim an hepsi birer koseye kacmaya basladi.. Bir gece de misafirlikten geldigimizde lambayi actigimiz an hepsi birden kacmaya baslamisti.. 3-5 tane degil, belki 50 belki 100 taneden bahsediyorum. Korku filmi gibiydi resmen. Surekli ilac ve deodorantla oturuyoduk evde. Yani ozellikle bocek ve karafatma korkum var...😒😅
Bizimkiler neden israrla boyle bir evde oturmaya devam etmis hala anlam veremiyorum. Şu an beni kimse eski ve bocekli bir evde oturtamaz : )22 Yorumla
Soran+1 yılAyy gerçekten çok kötü 😖
- +1 yıl
Bir de bana sor 😂
+1 yılOkullar da çok dışlandım. Ezildim ve çok kötü geleceğim oldu. İçime kapanığım ve sabırlıyım. Sertleşirsem emin olun ortalığın fena bullandırırım. Bu aralar harbi sabırlyıım ama ihanetler yedim eyvallah çektim. Daha neleri var da söylemek istemiyorum. Ben ananemi 10 yaşında kaybettim. Çok özlüyorum. Mezarına gideceğim ve orada onunla uyumayı istiyorum. Aşırı fazla istiyorum. Çok seviyorum çok.. Ölmedi hala kalbimde yaşıyor. Anenemden bahsderken bile gözlerim doldu. Ağllamamak için çok tutuyorum kendİmi.. Ona anlatacağım o kadar şey var ki... İhtiyaccım var ona..
12 Yorumla
Soran+1 yılSabırlar diliyorum ❤️🩹
- +1 yıl
Çok sağol..
+1 yılÖğretmenlerle tanışıyorduk yaşını tahmin etmemizi istedi sıra bana gelince utancımdan cevap veremedim sonrasında aynı sınıftan bir kız geçin onu dediğinde kötü hissetmiştim derin bir iz bırakmadı ama hala hatırlıyorum sağolsun soru sorarak beni açmış ve yaşını tahmin etmeye çalışmıştım biraz özgüveni düşük olan insanları küçümser gibi bakılması zoruma gidiyor önemsersin ya da sevmeyebilirsin ama saygısızlık boyutuna varıyorsa o insanın kusuru kendisinde araması işin kötü yanı sorunun kaynağını kendisi zannetmesi kadar kötü bir şey yoktur mesela herkes eşit benim için güzel geçmişe döndüren bir soru olmuş teşekkürler.
20 Yorumla
+1 yılAmcam tarafından yıllarca aşırı derecede tacize uğradım, 6 yaşımdan 18 yaşıma kadar. Mardinli yani Güneydoğu Anadolu’lu olduğumuz için güya ayıp olur ve insanlar hakkımızda konuşur diye kimseye söyleyemedim bunu. Bir gün bir Akrabamızın düğününe giderken ben ve Ablam kendisinin Arabasına binmiştik kısacası onunla birlikte gitmiştik ve giderken Araba takla attı kaza yaptık. Gözlerimi Hastanede açtığımda Annemle Ablam etrafımdaydı. Ablamın durumu iyiydi fakat Amcamın orada ölüm haberini aldım. Şükür ettim ve bu zamana kadar bir kere bile Mezarına uğramadım, uğramayı da düşünmüyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun. Ölüm kurtuluş olmuş..
- İlkokuldayken, kavga ettim diye haftasonundaki sınıfça yapılan pikniğe götürülmemem. Benimle kavga eden çocuğu götürdüler ama. ( Pek travma sayılmaz)
- Babamın dükkanı önünde kavun satan çocuğun babam tarafından zabıtaya şikayet edilmesi ( Dükkana girmeden önce babam çocuğun başını okşadı)
- Misafirlerin önünde babamdan tokat yemem.
- Annemin bazen dövüp karanlık banyoya kapatması.17 Yorumla
Soran+1 yılSonuncusu yaşandı ✍🏻 çok yaralayıcı
Soran+1 yılAnneni seviyor musun?
Soran+1 yılAnnemi sevemiyorum. Hiç bir zaman annen mi baban mı sorusuna annem diyemedim. Buda böyle bir yara olarak kalmıştır içimde ❤️🩹
Soran+1 yılHayır imkansız 🥀
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir kız olarak erkekler tarafından çok akran zorbalığına uğradım. Aşağılama durduk yere fiziksel şiddet dalga geçme, tipimle dalga geçme öğretmenlerde takmıyordu, teklifini kabul etmedim diye her fırsatta laf sokulması, aşağılanması şiddet, takip edilme, iftira (bnu 11 yaşımda yaşadım)... Çok ağladım, çok taktığım zamanlar oldu. Kızlardan da uğradım ama inanın erkeklerin yanında çok masum kalıyor ve takmıyordum kızlarınkini. Genede iyi tarafından bakıp aslında teşekkürde ediyorum çünkü şu an güçlü bir insan olduğumu düşünüyorum. .
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBabamın beni kalın sopayla şiddeti giderek arttırarak planlı olarak dövmesini unutamıyorum zaman zaman harırlayıp ağlıyorum çünkü onurumu özgüvenimi yok etti. Hani insan çocuğuna sinirlenir eline alır döver. Bir anlık sinirle. Bunu anlarım. Babam sadist gibi karşısına alıp yarım saat nutuk çekip vurma dedikçe yapma dedikçe daha fazla acıtarak döverdi. Bununla yaşamıyorum ama hayatımı mahvetti özgüvensiz biri oldum.
11 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar cahil ne kadar kalpsiz insanlar var inşallah bizler daha aklı selim anneler olabiliriz evladımıza dost olabiliriz 😔❤️🩹
+1 yılTravma değil ama var kötü etkisi olan söylemler fiziksel değil. Kadın olmak başlı başına yetiyor maalesef ve izlediğim cinayet haberleri yıllar geçsede hafızamdan silinmiyor her detayıyla var. Bu sıralar youtubeda da girdiğimde çok denk geliyorum 10 15 sene önceki cinayetleri ve sır perdeleri aralandıkça beni daha da derinden etkiliyor. O zamanki teknolojik koşullarla şimdiki gelişmiş teknoloji oldukça tüyler ürperten detaylar kan dondurucu cinsten😌
20 YorumlaSırf bi kişiyi sevdim diye, ki ben öyle saniodum sevmek öyle bişi değilmiş, annem gidip metal kaşığı yakmıştı ve o yanan kaşığı benim vücuduma vurmuştu hatta bunu yüzüme vurmakla tehdit etmişti. O yanık izleri hala var
213 Yorumla
Soran+1 yılAnneler çok acımasız davranıyor bazen kontrol edemiyorlar kendilerini. Çocuklar onların malı değil ❤️🩹🥹
Soran+1 yılSeni seviyorum diyen annen var yine ✍🏻 umarım hep güzel anarsın onu
Soran+1 yılEvet 🎈
Soran+1 yılYok kuzum anlatamam ben 🥲
Soran+1 yıl😊🫶🏻
Ahşap evde yaşadığımız için ocakbaşı dediğimiz küllüğün olduğu odada uyumak zorundaydım ve her gece kabus ve üç harfli lerin rahatsız etmelerine maruz kalırdım ve kabus görüp annemin yanına gittiğimde dua oku geçer diye geri gönderiridi ama duaların faydası olmazdı
10 Yorumla
+1 yılVar hiç unutmuyorum belki de çocukluğuma dair en net ve silinmeyen görüntülerden bir tanesi 6 yaşlarında falandım sanırım altımı pisletmişim annem şiddete çok meyilli bir kadındı buz gibi suyla kış ortasında popomu yıkadığını sonra beni her iki kolumdan tutup koltuğa şiddetle oturttuğunu bilirim bu hâlâ ara sıra aklıma gelir bunu aşamıyorum sanırım
10 Yorumla
+1 yılÜvey annem beni hiç istemedi o yüzden yattığım odaya geceleri birden girip Beni korkutmaya çalışıyordu.
Akıl hastanesine yatırttırmak için.
Ama hiçbirini başaramadı.23 Yorumla
Soran+1 yılVay be film gibi
- +1 yıl
Aynen gerilim Kore dizilerine benziyor ama şimdi benim mumla arıyor bulamıyor.
Pandemi de kardeşleri etrafı öldü destek olanı kalmamış. - +1 yıl
Çok üzgünüm..
Bu soru'ya benzer bir soruda @nonameoo kiz kardesim sormustu.
Kolejde yatili kaldigimda ailem'in isleri yogun oldugu icin hafta sonu gelip almamalarini asla unutmadim.
22 Yorumla
Soran+1 yılAhh 😞 insanı en çok ailesi yaralıyor
+1 yılAnnemin intihar etmesi, benim de olayın hemen sonrasında buna tanık olmam...
44 Yorumla
Soran+1 yılAhhh 😞 şu an hayatta mı?
- +1 yıl
Hayır, intihar girişimi demedim ki... İntihar etti dedim. Cansız bedenini gördüm, 7 katından atladığı apartmanın bahçesinde. 39 yıl oldu, küçüktüm (10).
Soran+1 yılBaşınız sağ olsun 💐
- +1 yıl
Teşekkür ederim 😢
Gizli Üye(18-24)+1 yılVar, beni sindirmişler ühühü fjsdh baya çift kişilikliyim. Uzun süre bir duyguyu hissedemiyorum kalan travmam var duygularımı yansıtmam konusunda. Hep çok olgun oldum aileyi ben çekip çevirdim. Duygularımdan dolayı suçluluk hissediyorum o yüzden yapay biriyim aslında toplumun %80i gibi
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnem ve Babam sık sık kavga ediyordu. Benim olmadigim odalarda ama seslerini hep duyuyordum. Ve annem sonrasinda Balkon kapisinin önüne oturur hep aglardi. Bir süre sonra ben evin içinden annem aradigimda hep balkonun önüne giderdim çünkü onun orada olduğunu düsünürdüm. Sonra kendim aglarken de balkonun önüne oturup aglardim. Herkes çocuk yetistirmemeli. Hatta cogumuz çocuk yetistirmemeliyiz
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOrtaokulfa tam ergenlik zamanları sınıfta bikac o.. cocugu mıbing uygulamişti en kötüsü de
Bunu aileme söyleyemedim kimseye diyemedim
Cünkü bunu umursıcak ailem yoktu
Birde ikş hıcadan mobing gördüm. O zamana gidip iyi veya kötü yeri yerinden oynatmak isterdim10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen hiçbir sosyal aktiviteye gidemezdim. Arkadaşlarım sürekli okul gezilerine gider sonra gelip ballandıra ballandıra bana anlatırlardı. Çünkü ben gidemezdim ve bunun havasını atacak birileri lazımdı ve bu ben olurdum. Okulda sınıflar arası maç olurdu beni kimse takımına almazdı. Sınıfta tek köyden gelen bendim. Annem sınıf öğretmenime süt satıyordu ve sütü ben getiriyordum ona. Bununla bile dalga geçiyorlardı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTravma değil ama daha 6 yaşında falanım birisi şey dedi biliyormusun şu an ölürseniz sen gideceğimiz diğer dünya da anneni ve babanı tanımayacaksın ln 6 yaşında çocuğa denir mi bu ya.. ondan sonra baya bi annemi tek başına yollamadım bir yere uyurken bile yanında uyudum... ve uyurken ilk seslenisimde uyanmazsa hemen çığlık atıp ağlardım öldü ve tanımayacagim diye
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılben çocuk iken yaklaşık 5 ya da 6 yaşında olmam lazım babam beni bakışlarıyla ve sözleriyle taciz ederdi üstelik bunu utandığım için dile getiremediğimi bildiği halde yapardı bugün travma sahibi özgüvensiz bir canlı isem onun sayesindedir şu an pek konuşmuyorum ama ara sıra beynini dağıtasım geliyor sonra vicdan yapıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Taciz mi.. çok üzügünüm
Cevap sahibi+1 yıl@Matmazel58 üç kardeş arasından sadece bana yapardı bunu neden acaba sebebini de bir türlü çözemedim kendi travmasını bana mı yansıttı bu soruların cevabını sonsuza dek öğrenemeyeceğim
+1 yılEv içinde silahlı çatışma oluyordu diğerleri de buna benzer ama gülerek aştım o yüzden derine inmeye gerek yok.
14 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani 😳
- +1 yıl
Kapıda , duvarda , banyoda veya evin herhangi bir yerinde şu an oturduğum evde bile kurşun izi var. Annemle babam silah sıkar bir birlerine. d
Soran+1 yılJandarmanın numarası kaçtı 🙄
- +1 yıl
elbette geçti o günler artık , şimdi bize nispet olsun diye çok iyi anlaşıyorlar :D
+1 yılKöyde kendi ellerime beslediğim kuzunun akşam sofrada olmasını hiç unutmuyorum.. o halam olacak alçak kadında, arkadaşınızda burada hadi yiyin diyip lavaş arasına sarıp vermesi benim için unutulmaz bi travma
20 YorumlaTravma mı bilmiyorum ama ne zaman çocuk ayakkabısı görsem içim bir tuhaf oluyor üzülüyorum ağlamaklı oluyorum.
Kötü bir şey mi yaşadım başka bir şey mi hatırlamıyorum çözemiyorum da bak yine o his doldu içime.20 Yorumla
+1 yılOlmaz olur mu? ilk çok küçükken komşumun oğlunun şeyini beğendirme çabası sonra kuzenim zaten peşimi bırakmıyor gibi bir şey 17 18 yaşındaydım denedi 20 21 yaşındaydım denedi yine o yaşlarda denedi sonra hep uyanıyordum sonra baya sene sonra geçen sene denedi yine kurtuldum sonra arkadaşı iki kere denedi kurtuldum sonra arkadaşım bir şok yaşattı olanlar bana oldu sonra terketti onu kız yine barıştılar olan yine bana oldu ama doğruysa bu kez hep ona olmuş
00 Yorumla
+1 yılailemden yok ama babaannem bizim durumumuz kötü diye bizi sevmiyodu, her hafta farklı kıyafetler giyen özel kreslerde okutulan torunu için ölüyodu, babam bizimkileri neden sevmiyosun diye konusma yapmıstı venim travmam bu, donra biz büyüdük babaannem hastalandı tek sahip çıkan biz olduk ve hatasını anladı onun travması da bu
00 YorumlaYani tam olarak trawma denemez aslinda ama bi kizla cocukken yaptigimiz bi kavga sonucu bende meydana gelen bazi duygular oldu bugun halen devam edio mutsuz deilim asla ama ilk etken o kizdi mesela 10 yasinda falandik dusun halen ordan geken bi duygu var
00 Yorumla
+1 yılHep bir yalnızlık korkusu yaşardım. Arkadaşlarım olurdu ve kaybedeceğimi düşünürdüm. İşin sonunda gerçekten korktuğum başıma gelirdi. Şimdi de aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyor gibiyim. Her nedense arkadaşlarım konusunda hep şansız oldum.
10 YorumlaArtık travma değil de, 99 depremi benim çocukluğuma denk gelmişti.
17 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende yaşadım onu 🥲
Soran+1 yılAvrupa
Soran+1 yılBilmem doğrudur 😪 unutulmaz zamanlardı
Soran+1 yılHarbiden 🥹
+1 yılBabaannem ve Amcamın vefatı ve ben 14 ay sonra öğrendim
12 Yorumla
Soran+1 yılBaşınız sağ olsun 💐
- +1 yıl
Sağolun 30 yıl oldu
Tabi birtakım şeyler oldu ama darbe yedikce acı yerini hırsa bırakıyor
Vurun lan bir daha vurun zevk alıyorum artık30 YorumlaNeredeyse 7 yaşımda falan bi yaşlı komşumuz vardı arkadaşlarımla hep onların bahçelerinde oynardık. Bir gün onların bahçelerindeyken arkadaşlarım nereye gittiler tam hatırlamıyorum. Adam beni orada taciz etti. Ne olduğunu tam bilmiyordum o yüzden normal geldi. Büyüdükçe o şeyleri anlamaya başladıkça o adamdan nefret etmeye başladım. Hala yaşıyor ve görünce yüzüme gülüp bakıyor. Ondan nefret ediyorum. Ve bunu aileme söyleyemedim bu zamana kadar.
10 Yorumla
+1 yılVar da bir kereye mahsus biseydi. Belki de ölebilirdim el kadar çocukken demirle sopa yedim. Bu kadar sert oluşum yediğim demirlerden galiba lan 😂
10 Yorumla
+1 yıl6 7 yaşlarındaken abim tarafından cinsel istismara uğradığımı çok sonradan farkettim. Evcilik oynayalım diyip genital bölgeme dokunurdu
23 Yorumla- +1 yıl
Senin adına çok üzgünüm.. gereken makamlara şikayet ede bildin mi şimdi
- +1 yıl
Hayır hapiste zaten. Uy. uştu. rucu bagimlisi
- +1 yıl
Beter olsun
Babam şiddet bağımlısıydı ağlmanın faydası yoktu sandalye ile bacağımı kırmıştı o yüzden sandelyelere karşı korkum var
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünceldekinin hepsi ve daha fazlası. Hiç çocuk olmak istemezdim iyi ki büyüdüm dahası keşke hiç dünyaya gelmek istemezdim. Şimdi ise kimse çocuk yapsın istemiyorum yapmayın. Bu ülkede çocuk değeri bilinmez, çocuk yapmayın illa yapacağım derseniz de sadece tek çocuk 2 değil, o tek olanı çok sevin hep sevin
10 Yorumla
+1 yılVar oyun oynayanamak, kendimi ifade edememek, kızlarla konusamamak, oyuncağım dağda kaldı kamyonun unutamıyorum onu
10 Yorumla
+1 yılTüfekle oynamıştım 🤦🏻♂️ onu hiç unutmuyorum , fişeği çıkarmayı bilmediğim için içinde kalmıştı sonra 🔥
20 Yorumla
+1 yılİkokul 3'te trenin altında kalan bir çocuk görmüştüm, tekerleğin altındaydı, hala yaşıyordu, yanında da top vardı.
12 Yorumla- +1 yıl
Oha saf tramva budur işte
- +1 yıl
@İsimsiz_001 Top trenin altındaydı, galiba topu trenin altına gitmişti o da almak istemişti.
Gizli Üye(36-45)+1 yılKızlar her yaşta olduğu gibi çocukluk yaşlarında da benden tek taraflı ve sebepsiz olarak nefret ederlerdi. Bu travma sayılıyorsa benim unutulmazımdır.
20 Yorumla
+1 yılOlmaz mı 😂 Ben babamı komple unutmak istiyorum mesela 😂😂
20 YorumlaLegende banyo yaparken annemin taşı kafama vurması birde hacı şakir sabunun göz yakması😅der noktayı koyarım
21 Yorumla
Soran+1 yıl😅😅😅
+1 yılHamdolsun, YOK!!
Travma olması muhtemel herşeyi toplayıp, ilgililerin ağzına yüzüne çarptım tek tek. tertemiz güçlü yaşıyorum. Sadece, siz zavallı travmalılar, basamakları kirletmişsiniz, ona bişey yapamadım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet çocukken komşunun kızı tarafından cinsel istismara uğramıştım ve bundan dolayı benden büyük kadınlara ilgi duymuyorum. Benden 1 gün bile büyük olsa ilgim sıfır.
10 Yorumla
+1 yılTecavüz etmeye kalktılar, yıllarca onun intikamı için yetiştirdim kendimi
10 Yorumla
+1 yılYok varsa da bilmiyorum kötü anıları hatırlamam beynim siliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar 16 yasındaydım işten kaçmışdım biraz dövdü o adam beni BBM yani sonra annem beni küçücuk bı oda vardı yüklük odası oraya kitlemişdi hıc unuturmuyum
10 YorumlaVar ve belki de tüm ömrüm boyunca etkisini sürdürecek
10 YorumlaTravma mı bilmem ama beni etkileyen şeyler oldu tabi
10 YorumlaTravmalar yaşayıp bu kadar güzel kalmayı nasıl başardın 🤔
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuklukta kimsenin yani çok fazla üzüntü ile geçmemiş ve travmaya da dönüşmemiş bir kişinin/kişilerin çok fazla travması olmuyor ama yaş ilerleyince travmaların en âlâsını yiyoruz maalesef. 🫤
20 Yorumla
+1 yılUtangaçlığımın yaygın bir sosyal anksiyeteye dönüşmesi intihar ettim birdaha bile ederim bunun için
14 Yorumla
Soran+1 yılHayır deneme bile
- +1 yıl
Hep böyle yaşamak koyuyor artık insana
Soran+1 yılEvet yaşamak bazen zor geliyor ama dayanmalısın çünkü en dibi göreceksin öyle ya da böyle
- +1 yıl
şu an çok mutluyum ben çok güzel bir şey oldu teşekkürler yinede
+1 yılAlex'in Fenerbahçe'den gidişi şok olmuştum inanamamıştım
10 YorumlaVar birçok şey.. Fakat sadece çocuklukla sınırlı değil..
10 Yorumla
+1 yılarkadaşımla gizliden erkeklere aramak ve onları rahatsız etmek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeş yaşındayken gözümün önünde koyun kestiler. Ağlayarak kaçmıştım. Şimdi kurban kesimlerin de vs. Asla bakmıyorum
20 Yorumla
+1 yılHer birimizin travması var.. üzereine çaliştiğimizda duygu ve anlamina odaklanıp dönüştürdüğümüzde travma deniyim ve öretinim olarak geride kalıyor cok şükür
00 YorumlaAnlatılamayan bir çok şey var elbette ama alenen anlatılamıyor işte. Mesela gırgırına bir soru olduğunda söyleyebiliyorum ama bu şekilde sorulunca da söylenmiyor ki.
01 Yorumla- Devamını Gör (99)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat